uregulowanie kontaktów z dzieckiem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » uregulowanie kontaktów z dzieckiem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: uregulowanie kontaktów z dzieckiem

Witajcie drogie panie, mam takie pytanie:

Mam synka 10-cio miesięcznego, jego matka zostawiła mnie na rzecz innego 2 miesiące temu. Nie mieszkamy już ze sobą. Z początku mogłem do dziecka przyjeżdżać często,jednak ostatnio ex partnerka zadeklarowała mi że nie mam do małego już przyjeżdżać bo ona chce normalnej rodziny i żeby dziecko miało jednego ojca, czyli jej nowego partnera.
Kocham maluszka i zastanawiam się czy nie złożyć wniosku do sadu o kontakty z dzieckiem, ale jednocześnie chcę dla niego jak najlepiej i zastanawiam się czy posłuchać jego matki i się usunąć w cień. Pójście do sądu na pewno eskaluje konflikt.
Jak wy sądzicie, co dla małego będzie najlepsze??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: uregulowanie kontaktów z dzieckiem

Hm. Jestem dość młody ale myślę że powinieneś pójść z tym do sądu. Bo to wkońcu twój syn on na tym nie ucierpi bo jest jeszcze mały im będzie większy tym większy będziesz miał problem. Walcz o niego wkońcu to jest twój syn i go kochasz nie pozwól by syn Cie nie znał. Nie daj wychowywać swego syna innemu facetowi. Pozdrawiam

3

Ona nie ma takiego prawa decydować czy masz się widzieć z dzieckiem czy nie. Takie rzeczy ustala sąd. Piszesz,że nie wiesz,czy nie usunąć się w cień. Otóż nie. Twoje dziecko jest teraz malutkie i jeśli znikniesz z jego życia,jego nowym tatusiem będzie nowy facet Twoje eks. A jak się kiedyś dowie,że jednak Ty jesteś jego ojcem? I zapyta dlaczego Cię nie było przy nim,to co powiesz? Że wolałes zniknąć z jego życia,bo nie chciałeś się kłócić z jego matka? Kochasz swoje dziecko,to nie pozwól sobie,żeby Cię od niego odsunęli.Życzę powodzenia.

4

Idz do sadu nie daj się zastraszyć.
Nie mają prawa zabraniać Ci kontaktów z dzieckiem.

5

Wróć tu jeszcze mind.
Jeśli exżona mówi do ciebie takie rzeczy, to rozmawiaj z nią przy świadkach. Z nagraniami jest różnie a świadek to świadek. Jeśli udowodnisz w sądzie, że ona robi takie rzeczy, to postawisz ją w bardzo trudnej sytuacji. Chociaż w efekcie i tak ona dostanie prawo do opieki nad małoletnim synem.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » uregulowanie kontaktów z dzieckiem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024