Czy być z chlopakiem, który jest pod dużym wplywem rodziny? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy być z chlopakiem, który jest pod dużym wplywem rodziny?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Czy być z chlopakiem, który jest pod dużym wplywem rodziny?

chodzę z chłopakiem 4 lata do tej pory było raczej... ok, wiadomo każdy ma jakieś wady. jego największą jest jego siostra...od pewnego czasu unikam jej towarzystwa bo mnie kilka razy zraziła do siebie a on na siłe chciał mnie z nią pogodzić, doszło do konfrontacji i bez żadnego opanowania wykrzyczała mi kilka przykrych słów on nie staną w mojej obronie zostawił mnie płaczącą pod domem a zajął się nią i odwiózł do domu....masakra!!!!!ciągle powtarza nie każ mi wybierać między Tobą a rodziną....a wcale mu tego nie każe robić chodzi mi tylko o to żeby mnie szanował i zawsze stał w mojej obronie...co myślicie czy później jak za niego wyjdę ta władcza rodzina(jego ojciec ma na niego strasznie duży wpływ nawet wybudował mu dom i każe w nim mieszkać a matka i pozostali nie za bardzo za mną przepadają) mnie psychicznie nie wykończy..:(tak mnie to wszystko boli:(nie wiem co robić czy być z nim pomimo tego czy starać się o nim zapomnieć i zacząć nowe życie? On uważa że to moja wina bo mnie nie lubią bo nie chodzę do niego, nie ma nic w tym złego chcę odpocząć po prostu od tej męczącej rodziny.Ma szereg innych wad i czuje że zaczynam się od niego odsuwać czasem to boli a czasem czuję ulgę..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy być z chlopakiem, który jest pod dużym wplywem rodziny?
ewa1111 napisał/a:

chodzę z chłopakiem 4 lata do tej pory było raczej... ok, wiadomo każdy ma jakieś wady. jego największą jest jego siostra...od pewnego czasu unikam jej towarzystwa bo mnie kilka razy zraziła do siebie a on na siłe chciał mnie z nią pogodzić, doszło do konfrontacji i bez żadnego opanowania wykrzyczała mi kilka przykrych słów on nie staną w mojej obronie zostawił mnie płaczącą pod domem a zajął się nią i odwiózł do domu....masakra!!!!!ciągle powtarza nie każ mi wybierać między Tobą a rodziną....a wcale mu tego nie każe robić chodzi mi tylko o to żeby mnie szanował i zawsze stał w mojej obronie...co myślicie czy później jak za niego wyjdę ta władcza rodzina(jego ojciec ma na niego strasznie duży wpływ nawet wybudował mu dom i każe w nim mieszkać a matka i pozostali nie za bardzo za mną przepadają) mnie psychicznie nie wykończy..:(tak mnie to wszystko boli:(nie wiem co robić czy być z nim pomimo tego czy starać się o nim zapomnieć i zacząć nowe życie? On uważa że to moja wina bo mnie nie lubią bo nie chodzę do niego, nie ma nic w tym złego chcę odpocząć po prostu od tej męczącej rodziny.Ma szereg innych wad i czuje że zaczynam się od niego odsuwać czasem to boli a czasem czuję ulgę..

NIE smile
Nie rób tego.
Jedyne co możesz to odczekaj trochę. Jeśli zauważysz, że nie darzy Cię szacunkiem - WYPERSWADUJ mu to.
Pod warunkiem, że Ty też go szanujesz.

Jeśli to Twój chłopak (i jeśli pierwszy), 4 lata-prawdopodobnie Jesteście po konsumpcji. A to już poważniejszy problem.
Jeśli nie - nie zastanawiaj się , bo później może być za późno.

Na BRAK SZACUNKU nie zasługuje nawet zwierzę.
Odpowiedz Sobie Sama.

Pozdrawiam, A.

3

Dzięki za radę, wczoraj powiedziałam mu że potrzebny mi czas żeby się nad tym zastanowić, on mówi że będzie czekać ile mi będzie potrzeba bo on chce być ze mną niezależnie od przeciwności.Sama nie wiem....takie zastanawianie jest wykańczające i do żadnych wniosków nie dochodzę, czasem myślę że jakbym spróbowała z kimś innym to albo stwierdziłabym że jednak to nie był on albo wróciłabym do niego pewna że nikogo innego nie chce..

4

ewa1111 napisał/a:

Dzięki za radę, wczoraj powiedziałam mu że potrzebny mi czas żeby się nad tym zastanowić, on mówi że będzie czekać ile mi będzie potrzeba bo on chce być ze mną niezależnie od przeciwności.Sama nie wiem....takie zastanawianie jest wykańczające i do żadnych wniosków nie dochodzę, czasem myślę że jakbym spróbowała z kimś innym to albo stwierdziłabym że jednak to nie był on albo wróciłabym do niego pewna że nikogo innego nie chce..

Dorosły, dojrzały człowiek nie myśli w ten sposób Ewo ...
Powinnaś wiedzieć czego chcesz ...
Wygląda na to, że Jesteś jeszcze młodziutka ...

Życzę Ci samego Dobra Ewa ...

A.

5

to jest  mój największy problem że nie wiem czego chce...Gdybym wiedziała nie pisałabym na tym forum. Niestety nie jestem już taka młoda wszyscy na około wychodzą za mąż rodzą dzieci w moim wieku a ja jestem na zakręcie. Nie wiem czy go kocham , nie wiem czy chce z nim być i dać mu szansę, nie wiem...Boję się panicznie takich decyzji, odwlekam ich podjęcie i się sama zadręczam, budzę się z uczuciem że dziś znów muszę o tym myśleć. Chcę już coś postanowić i być z kimś szczęśliwa..Jak to zrobić?może psycholog by mi pomógł dotrzeć do tego czego naprawdę chcę sama nie wiem..

6

ewa1111 napisał/a:

to jest  mój największy problem że nie wiem czego chce...może psycholog by mi pomógł dotrzeć do tego czego naprawdę chcę sama nie wiem..

Być może jest to dla Ciebie dobre wyjście.

7

w takim razie szukam pomocy u specjalisty..

8

ewa1111 napisał/a:

w takim razie szukam pomocy u specjalisty..

Ewa, co na to Twoja Mama ... ?
Czy rozmawiałaś z Mamą o Sobie ?
Nie trzeba zaraz do psychologa, wpierw niech Ci pomogą Twoi Rodzice. Jeśli to możliwe ...

9

Rodziców mam kochanych , mama zawsze służy radą ,ale nawet dziś poruszyłyśmy ten temat i ona sama nie wie co mi poradzić choć bardzo chciałaby mi pomóc. Powtarza mi ciągle że nikt nie jest idealny ale ja przez niego ostatnio zbyt dużo płaczę. A on dzwoni ciągle i pyta czy chce z nim być bo ma poważne plany wobec mnie i chce wreszcie żebym się zdecydowała.Wiele mi zawdzięcza i wiem że mnie kocha ale czy ja kocham jego...jakiś rok temu jeszcze byłam tej myśli że jakby się oświadczył to bym się zgodziła a teraz poza tym że się oddaliliśmy od siebie to się tyle przykrych wydarzyło sytuacji zwłaszcza ze strony jego siostry i ogólnie że mam duże wątpliwości..i z dnia na dzień coraz bardziej mnie to przytłacza bo zastanawianie się nic nie daje..

10

ewa1111 napisał/a:

Rodziców mam kochanych , mama zawsze służy radą ,ale nawet dziś poruszyłyśmy ten temat i ona sama nie wie co mi poradzić choć bardzo chciałaby mi pomóc. Powtarza mi ciągle że nikt nie jest idealny ale ja przez niego ostatnio zbyt dużo płaczę. A on dzwoni ciągle i pyta czy chce z nim być bo ma poważne plany wobec mnie i chce wreszcie żebym się zdecydowała.Wiele mi zawdzięcza i wiem że mnie kocha ale czy ja kocham jego...jakiś rok temu jeszcze byłam tej myśli że jakby się oświadczył to bym się zgodziła a teraz poza tym że się oddaliliśmy od siebie to się tyle przykrych wydarzyło sytuacji zwłaszcza ze strony jego siostry i ogólnie że mam duże wątpliwości..i z dnia na dzień coraz bardziej mnie to przytłacza bo zastanawianie się nic nie daje..

Jak napisał/napisała akan7678 nie trzeba iść do specjalisty, ale też nikt poza Tobą nie wie, czego Ty chcesz.
I wówczas tzw. dobre rady też nie dadzą nic, bo to Twoje życie i Twoje decyzje.

To Ty jesteś odpowiedzialna za swe życie, a przy pomocy psychologa (czy też innej osoby z dystansem do tematu) łatwiej jest dojść do własnych wniosków.

11

Też tak myślę, wiem że nikt mi wprost nie powie co mam zrobić bo to musi być moja decyzja ale może psycholog pomoże mi dotrzeć do samej siebie.To jest decyzja na całe życie i muszę być tego pewna, a ja raz myślę że chce następnego dnia zmieniam zdanie..tęsknie za nim jak się nie widzimy a jak jestem z nim myślę że może to jednak nie on, i taka codzienna udręka może mnie doprowadzić do rozstrojenia nerwowego..

12

ewa1111 napisał/a:

Też tak myślę, wiem że nikt mi wprost nie powie co mam zrobić bo to musi być moja decyzja ale może psycholog pomoże mi dotrzeć do samej siebie.To jest decyzja na całe życie i muszę być tego pewna, a ja raz myślę że chce następnego dnia zmieniam zdanie..tęsknie za nim jak się nie widzimy a jak jestem z nim myślę że może to jednak nie on, i taka codzienna udręka może mnie doprowadzić do rozstrojenia nerwowego..

Jeśli tak sprawy się mają - tylko go zranisz ...
A to może mieć różne efekty.
Nie czekaj, tyko powiedz mu wprost co się z Tobą dzieje.
Przynajmniej chłopak będzie wiedział na czym stoi, a i Tobie będzie w sumie lżej.