Witam:) mój problem polega na tym, iż nie mam pojęcia czy wpisuje się swoje aktualne studia w cv? wiem że na pewno wpisuje się w wykształcenie, ale nie mam pojęcia czy wpisuje się je tak ze studia, technikum i gimnazjum czy odwrotnie czyli gim., tech., i studia? Proszę o pomoc i pozdrawiam;)
ps. dodam że studiuję dopiero na pierwszym roku administracji;)
Gimnazjum się już raczej nie wpisuje. Wpisujesz wszystko chronologicznie, czyli najpierw technikum a potem studia. I myślę, że powinnaś wpisać że studiujesz, to jest znak dla pracodawcy, że się kształcisz.
A jeśli zaczęłam studiować w tym roku i kończę (jeśli dobrze pójdzie;)) w 2013 to w CV mam wpisać lata 2010-2013 i te studia tak?
Nie, musisz napisać ze zaczełaś w 2011, czy 2010 i że do teraz, że jeszcze studiujesz, bo nie wiesz czy skończysz (oczywiście bardzo Ci życze żebyś skończyła)
Dziękuje:)
kolorowydzbanuszek w CV wpisujemy informacje achronologicznie, tzn. patrząc od góry dokumentu najpierw jest to co będzie najbardziej aktualne. Dotyczy to każdej kategorii, czyli wykształcenia, doświadczenia zawodowego, kursów czy szkoleń. Przykładowo jeśli aktualnie studiujesz możesz wpisać:
2010 do nadal Uniwersytet .....
Kierunek: Administracja
2005 - 2010 Technikum