WYBRAŁ MNIE- teraz tego żałuję - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » WYBRAŁ MNIE- teraz tego żałuję

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: WYBRAŁ MNIE- teraz tego żałuję

Witajcie,
mojego męża poznałam przypadkiem on był wtedy z inną dziewczyną ( to była krótka znajomość jak twierdził mój "ukochany"). Byłam szczęśliwa że wybrał mnie jako swoją dziewczynę czułam się dowartościowana czułam się lepsza od niej że on wybrał mnie... Niedługo potem pobraliśmy się a kilka miesięcy po ślubie urodził się nasz synek. Była najszczęśliwszą kobietą na ziemi miałam ukochanego męża, cudownego maluszka, dom... Moje szczęście nie trwało długo... Przed ślubem nie znałam rodziny mojego męża... Kiedy ją poznałam dowiedziałam się że mój " wspaniały ideał " w wieku 18 lat pierwszy raz został ojcem i wziął ślub ten związek trwał krótko " ideał" urwał wszelki kontakt z tą dziewczyną i ich dzieckiem, potem była kolejna miłość mojego " ideału" i kolejne dziecko i znowu zerwane wszelkie kontakty... Potem przyszła kolej na mnie... Byłam wściekła miałam żal do niego że mi o tym nie powiedział, pochodzę z normalnej rodziny, gdybym wiedziała nigdy bym się z nim nie związała nie należę do takich co zabierają dzieciom ojca ( zdaję sobie sprawę jak bardzo muszą mnie nienawidzieć) , a teraz nie umiem sobie z tym poradzić boję się że znajdzie się ktoś kto zastąpi mnie i nasze dziecko... Teraz gdy na to wszystko patrzę ŻAŁUJĘ że wtedy zainteresował się mną a nie został z tamtą dziewczyną...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: WYBRAŁ MNIE- teraz tego żałuję

No nie powiem -  duża rzecz. Myślałam, że już stara jestem i niewiele może mnie zdziwić a tu proszę smile jak Ci się udało wyjść za mąż za zupełnie nie znanego Ci człowieka?  I dlaczego nie poznałaś rodziny męża przed ślubem? Przecież to się wiąże z jakimiś ustaleniami i przygotowaniami.
Twoje obawy nie są bezpodstawne i tylko współczuć, ale cóż można poradzić? Wyjątkowy gagatek Ci się trafił. Żal nic tu nie pomoże - jak tu piszą - mleko już się rozlało. Ale jakie konsekwencje ma to dla waszego związku w tej chwili i czy zamierzasz coś z tym zrobić?

3

witaj zgadzam sie z poprzednia wypowiedzią ,co zamierzasz z tym zrobić ?czyli nie macie ślubu kościelnego nic ci nie podpadło?to straszne o czym piszesz jak można okłamać tak osobę która się kocha ,jeśli to można nazwać wogule miłością .Moim zdaniem jesteś kolejna jego zabawka którą się pobawi a zaś żuci w kat i zapomni jak o tamtych,No masakra jacy ludzie mogą być podli.A alimentów żadnych nie płaci?

4

Nie poznałam jego rodziny bo braliśmy ślub za granicą a niczego nie podejrzewałam ponieważ w akcie urodzenia miał wpisane w rubryce stan cywilny : KAWALER. O tym wszystkim wiem już od dawna, wybaczyłam jeśli można to tak nazwać on tłumaczył się tym że bardzo mu na mnie zależało i gdyby mi powiedział to nie chciałabym z nim być... ale to cały czas mnie dręczy szkoda mi tych dzieciaczków tych kobiet również ale dzieci bardziej bo one nie są niczemu winne a wiem że one myślą o mnie jak najgorzej matka jednego z nich kiedyś przez telefon powiedziała mi że jestem taką kur... co zabiera dziecku ojca, ale ja taka nie jestem. Tak jak pisałam już wcześniej nie wiem co przyniesie kolejny dzień... Poza tym mąż się bardzo zmienił niestety na gorsze nie szanuje mnie, wyzywa mnie ubliża mi... Chcę odejść bo mam gdzie ale boję się tego...

5

olaolaola napisał/a:

Nie poznałam jego rodziny bo braliśmy ślub za granicą a niczego nie podejrzewałam ponieważ w akcie urodzenia miał wpisane w rubryce stan cywilny : KAWALER. O tym wszystkim wiem już od dawna,

szkoda mi tych dzieciaczków tych kobiet również ale dzieci bardziej bo one nie są niczemu winne a wiem że one myślą o mnie jak najgorzej matka jednego z nich kiedyś przez telefon powiedziała mi że jestem taką kur... co zabiera dziecku ojca, ale ja taka nie jestem.

Poza tym mąż się bardzo zmienił niestety na gorsze nie szanuje mnie, wyzywa mnie ubliża mi... Chcę odejść bo mam gdzie ale boję się tego...

W akcie urodzenia miał zatem wpisane WOLNY - bo do stanu kawalerskiego wrócić się nijak nie da (pisałaś, że z pierwszą dziewczyną miał ślub)
Skoro wiesz o wszystkim od dawna to nie los dzieci teraz jest taki raptem ważny - po prostu jesteś nieszczęśliwa bo mąż zmienił się na gorsze. Jest Ci źle i szukasz pretekstu aby podjąć jakieś radykalne decyzje. Nie potrzebujesz tego pretekstu - nieszczęśliwa i sfrustrowana nie stworzysz szczęśliwej rodziny dla dziecka. Masz słuszne pretensje do męża - oszukał Cię w sposób skandaliczny i oburzający. Gdyby, po wyjściu prawdy na jaw kajał się i zabiegał o Ciebie i wasz związek, bardzo, ale to bardzo się starał - mogłabyś mieć wątpliwości. ON przeciwnie - jest gorszy, podły i wredny. Rozmów się z nim na poważnie - niech zadeklaruje jak widzi waszą przyszłość. Nie musisz godzić się na takie traktowanie. Jeśli nic nie wskórasz - odejdź, skoro masz gdzie. Przynajmniej na jakiś czas, który da mu do myślenia. Pozdrawiam i życzę sił smile

6

Jakim prawem on Tobie ubliza. przeciez to on ukryl przed toba fakt ojcostwa, do tego jeszcze oklamal Cie ze z tamta kobieta nic go nie laczy. a tamta pani gdyby byla madra to by najpierw porozmawiala z nim i z Toba bo jestescie razem ofiarami tego czlowieka, zamiast wyciagac pochopne wnioski. wiesz wydaje mi sie ze to nie bedzie latwe, ale postaraj sie z nia porozmawiac, wyjasnic sytuacje, bo z tego co piszesz obwinia ciebie a z twojego meza a jej bylego faceta robi swietoszka. wydaje mi sie ze trzeba to zrobic zanim ta plotka zniszczy ci zycie i reputacje.

7 Ostatnio edytowany przez olaolaola (2011-02-17 17:38:15)

DO NEOSID

Źle mnie zrozumiałaś ta dziewczyna z którą on był gdy się poznaliśmy nie była jedną z matek jego dzieci była poprostu kolejną dziewczyną jak ja, ona też nic o tym raczej nie wiedziała miała być jakby kolejną " ofiarą"
Jeśli chodzi o matkę jednego z dziecka to próbowałam jej wyjaśnić że nie wiedziałam o jej istnieniu i o tym że mają razem dziecko, ale nie chciała tego słuchać, nie mam z nią kontaktu.

DO ANHEDONIA

Jeśli chodzi o metrykę to naprawdę tam było napisane KAWALER bo podobno ten ślub był unieważniony, ale jestem pewna na 100% że tam było napisane KAWALER
Los tych dzieci zawsze był dla mnie ważny ponieważ jakby nie było mój syn a one to rodzeństwo, ja chciałam je poznać żeby to wszystko miało przysłowiowe ręce i nogi ale mój " kochany mężuś" tego nie chciał.

8

Witajcie !

Przykra sprawa sad szkoda mi waszego synka kiedyś jak się o wszystkim dowie może czuć się zagubiony. Bądź silna i spróbuj wybrnąć z sytuacji. Choć nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu? Chyba bym zastanowiła się na dwiema obcjami albo wybaczyć, albo odejść. Pamiętaj o dobru syna ON jest najważniejszy nie mężczyzna który Cię oszukał.

Bądź dzielna!

9 Ostatnio edytowany przez Anhedonia (2011-02-17 17:50:04)

olaolaola napisał/a:

DO ANHEDONIA

Jeśli chodzi o metrykę to naprawdę tam było napisane KAWALER bo podobno ten ślub był unieważniony, ale jestem pewna na 100% że tam było napisane KAWALER
Los tych dzieci zawsze był dla mnie ważny ponieważ jakby nie było mój syn a one to rodzeństwo, ja chciałam je poznać żeby to wszystko miało przysłowiowe ręce i nogi ale mój " kochany mężuś" tego nie chciał.

Ok. rozumiem, to i tak teraz sprawa drugorzędna (ta metryka - chociaż jak widać w błąd Cię  wprowadziła). WSZYSTKIE biedne te jego dzieci smile
WAŻNA jest wasza przyszłość, twoja i twojego synka

10

Jesteś w bardzo ciężkiej sytuacji. I tutaj nie bardzo wiem, jak powinnaś się zachować.
Skoro miał już 2 takie związki jak Wasz, to istnieje ryzyko, że z Tobą może być tak samo.
Szkoda, że trafiłaś na tak nieodpowiedzialnego człowieka i szkoda, że tego wszystkiego nie dowiedziałaś się wcześniej, zanim zaczęłaś planować z nim przyszłość.
Tak naprawdę nie bardzo wiem, jak Ci pomóc, gdyż nie wiem jak postąpiłabym na Twoim miejscu.
Mam nadzieję, że ten mężczyzna się przy Tobie zmieni i nie postąpi z Tobą tak jak postąpił z innymi dziewczynami.

11 Ostatnio edytowany przez kjersti (2011-02-18 14:49:01)

Kobietki, ale czy to ma sens tkwić w takim związku i mieć nadzieję, że nie będzie się kolejną rozrywką na chwilę dla nieodpowiedzialnego męża? Przecież jego najgorsze cechy już wyszły na jaw - przede wszystkim nieuczciwość, chroniczny brak poczucia odpowiedzialności, niedojrzałość i jeszcze nieumiejętność przyznania się do błędu. Istotne też jest to, jak on się zachowuje teraz. Nie dość, że nie szanuje żony to jeszcze w tym, że porzucił swoje dzieci z poprzednich związków, nie interesuje się nimi, nie płaci, nie ma z nimi żadnej więzi, nie widzi żadnego problemu!
To człowiek, który w ogóle nie odpowiada za to, co robi, a ludzi traktuje jak zabawki dla własnej uciechy. Dziecko i jego matka się znudzą i dawaj dalej - zostawiamy, bawimy się dalej i szukamy kolejnej naiwnej!
Autorko wątku - spójrz trzeźwo na to, jakim on jest człowiekiem i odpowiedz sobie na pytanie, czy o takim mężu marzyłaś.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » WYBRAŁ MNIE- teraz tego żałuję

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024