Orgazm po ciąży nie jest już taki intensywny. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Orgazm po ciąży nie jest już taki intensywny.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: Orgazm po ciąży nie jest już taki intensywny.

Czy to prawda?
Ja nigdy nie rodziłam i nie wiem.
Teraz... nie zawsze mam orgazm. Nie planuje na razie dzieci ale chciała bym się dowiedzieć ile jest w tym prawdy.
Agnieszka Chylińska u Wojewódzkiego pierwsza chyba powiedziała to otwarcie. Coś w stylu że najpierw się ma kapciochę między nogami przez 2 miesiące a potem dobry seks to tylko wspomnienie.
Jak jest naprawdę? Czy po ciąży zwłaszcza po trzydziestce ma się już tylko orgazmy udawane?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Orgazm po ciąży nie jest już taki intensywny.

tez nie rodzilam,ale wydaje mi sie,ze dla kazdej z nas to kwestia indywidualna.
Poza tym wszystko zalezy od faceta.
A orgazmy mam zawsze!

Przecież większość kobiet podczas stosunków ma orgazm łechtaczkowy,mało kiedy osiąga się ten pochwowy,co jest potwierdzone naukowo..
Więc jaka by ta pipka nie była rozklekotana no zawsze można osiągać orgazmy łechtaczkowe,co wcale nie jest takie trudne,więc ni martw się na zapas..
I wspomnę też że jestem po urodzeniu dziecka bardziej zadowolona z seksu bo teraz zdarza mi się wielokrotnie osiągać szczyt podczas jednego aktu...więc poprawiło się to u mnie na lepsze tongue

4

Dziękuję ??? to co napisałaś brzmi nawet zachęcająco smile
Ja na razie jednak nie planuje dziecka ale ten temat bardzo mnie zaintrygował i proszę o dalsze opinie drobie kobietki.
A z tym orgazmem łechtaczkowym to masz sporo racji smile

5 Ostatnio edytowany przez Liren25 (2011-02-06 21:46:38)

Też nie rodziłam,orgazm mam od zawsze tzn od kiedy zaczełam współżyć tylko pierwszy raz nie wspominam miło.Ale wydaje mi się że,to zależy od faceta.

6

Dla mnie ciąża nie osłabia orgazmu. Owszem po ciąży współżycie słabnie, ale bardziej ze względu na to małe bezzębne stworzenie, które wysysa z nas wszelkie siły. Macierzyństwo jednak obok ogromnego wysiłku, daje bardzo wiele. Dziecko to serial komediowy, jest przezabawne i poza tym miłość do niego nie ma sobie równych. Po odchowaniu dziecka (3 lata?) apetyt na sex wraca ze zdwojoną siłą. U kobiet zresztą z wiekiem się zwiększa, a nie maleje.

7

Nefretette,
myśle, ze niepotrzebnie martwisz się na zapas.
Na pewno może to być indywidualne zjawisko  i nie mozna uogólniać. W moim przypadku było dokładnie tak samo jak  u epilenki.
Po urodzeniu dziecka  - kompletna aseksualność. Niby cos tam czułam, ale mogłam sie bez seksu w zupelnosci obejść.
Tak naprawde odzylam, jak sie dzieciak odchował  - tez ok. 3 lata to trwało. Wszystko wróciło do normy a orgazmy są znacznie intensywniejsze niz te nastolatkowe.
A moja rada - nie udawaj orgazmów. To sie tylko obróci przeciwko Tobie. Twój partner przestanie się starać, wpadnie w rutynę, a Ty będziesz coraz bardziej niezadowolona i zgorzkniała.

8

Może dłuższa gra wstępna by pomogła ? Słyszałam, że po ciąży strefy erogenne wywracają się do góry nogami. Może tu leży przyczyna.

9

a ja tez sie wypowiem,a co.. jestem po dwoch ciazach.. i co?.. dopiero po pierwszej ciazy doszlam pierwszy raz do orgazmu.. mam go za kazdym razem, a po drugiej ciazy.. sex jest 1000% lepszy:)

10

Shiseido napisał/a:

a ja tez sie wypowiem,a co.. jestem po dwoch ciazach.. i co?.. dopiero po pierwszej ciazy doszlam pierwszy raz do orgazmu.. mam go za kazdym razem, a po drugiej ciazy.. sex jest 1000% lepszy:)

Gratuluję i życzę trzeciego dziecka!!!

11

katarina napisał/a:

Nefretette,
A moja rada - nie udawaj orgazmów. To sie tylko obróci przeciwko Tobie. Twój partner przestanie się starać, wpadnie w rutynę, a Ty będziesz coraz bardziej niezadowolona i zgorzkniała.

Dziękuję za radę ale żeby to było jasne: ja nie udaje orgazmów smile
A z tym staraniem się partnera to masz dużo racji. Wiele kobiet narzeka na rutynę i mocną przewagę szybkich numerków zamiast namiętnych nocy.
Takie rzeczy nie sprzyjają namiętności.
Do tego trzeba uważać na tego malucha, który może chodzić po domu wieczorem. Brak totalnego odprężenia.

Moja koleżanka, która również jakiś czas temu urodziła dziecko twierdzi, że nie ma problemów z osiągnięciem orgazmu, ale niestety wszytko to zależy od indywidualnych czynników. Są przecież wśród nas kobiety, które mają bardzo duży problem z szczytowaniem często właśnie po ciąży. Słyszałam, że w takich sytuacjach bardzo pomocny jest LadyLaser, który pełni funkcję biostymulacyjną i pobudza łechtaczkę, pozwalając szybciej osiągnąć orgazm.

13

truskawkowapolewa napisał/a:

...... Słyszałam, że w takich sytuacjach bardzo pomocny jest LadyLaser, który pełni funkcję biostymulacyjną i pobudza łechtaczkę, pozwalając szybciej osiągnąć orgazm.

Zamiast słuchania wystarczy wygóglać i poczytać.

Niewątpliwie LadyLaser ma funkcję "biostymulacyjną" skoro jest to praktycznie dildo z czerwonym światełkiem. No i autorytet p. Doktora z Reklamy zaleca sesje terapeutyczne 3x w tygodniu po 15 min.  ;-)

14

NIE WIEM CZY KTOS TO JESZCZE PRZECZYTA!

MAM 21 LAT , 3 MIESIACE TEMU URODZILAM DZIECKO. PRZED CIAZA MIALAM ORGAZM TYLKO LECHTACZKOWY, PODCZAS STOSUNKU NIGDY! DOZNANIA BYLY MEEEEGA MOCNE.

A TERAZ??

OWSZEM TERAZ TEZ MAM ORGAZM ALE TAKI PLYTKI... NIBY DOCHODZE I MAM ORGAZM ALE NIE ZADOWALA MNIE TO, PONIEWAZ JAK PRZYPOMNE SOBIE JAK BYLO PRZED CIAZA A JAK JEST TERAZ TO ... SZKODA SLOW.

ALE!

3 RAZY MIALAM ORGAZM POCHWOWY, OCZYWISCIE PO URODZENIU. (ale oczywiscie baardzo plyciutki)

CO JA MAM BIEDNA ZROBIC ZEBY BYLO TAK JAK KIEDYS??

15

Do koleżanki wyżej- zacząć cieszyć się seksem, nie myśleć obsesyjnie o tym, że orgazm będzie słaby i skupić się na odczuwanej przyjemności, nawet jeśli wydaje się być mniejsza niż kiedyś.
Druga sprawa- iść do ginekologa i opowiedzieć o sytuacji. Być może znajdzie przyczynę fizyczną, bądź wyśle Cię do seksuologa.
Ostatnia- ćwicz mięśnie kegla.
Pytanie założycielki wcale nie jest martwieniem się na zapas, tylko raczej ciekawością, przynajmniej tak to odbieram.
Niestety na to pytanie nie ma odpowiedzi, bo każda z nas jest inna, inaczej przechodzi poród (a co w przypadku kiedy konieczne okaże się CC?) i inaczej wraca do formy. Doznania mogą zostać takie jak były, spotęgować się i zmaleć, a zmiany najczęściej wiążą się z psychiką, a nie z fizjologią wink
PZDR

16

Do czekolada00721:

Każda z nas jest inna. Nie ma tak, ze trzy miesiące mineły, klik, klik i juz orgazm wrócił.
Widocznie Twój organizm (hormony) wolno wraca do stanu poprzedniego. Obecność dziecka jest dodatkowym stresem, konieczność opieki męczy Cię na tyle, ze tłumi Twoją seksualność.
Niestety, wszystko co mozna Ci chyba radzić to  - cierpliwości.
No i nie wahaj sie - idź do ginekologa, seksuologa, może porada jaką otrzymasz pomoże Ci.

PS. Staram sie zrozumiec Twoją potrzebę ekspresji, ale nie używaj tylko dużych liter - w internecie to oznacza krzyk.

17

Przepraszam za moje duże litery, od niedawna tutaj jestem, nie wiedziałam, to się już więcej nie powtórzy smile)

A tak na serio:  Ostatnio kochałam się z moim P. i było naprawdę bardzo miło, mój orgazm był mocniejszy. I chciałabym dodać, że nie myślę obsesyjnie o moim orgaźmie, wcale o tym nie myślę podczas sexu, potrafię się również zadowolić kochaniem nawet gdy nie dojdę do finału, zgadzam się że każda kobieta jest inna, rozmawiałam z siostrą która jest 6 miesięcy po porodzie, mówiła, że miała tak samo, teraz jest troche lepiej, wiec może potrzeba czasu... A jeśli nie to muszę się z tym pogodzić, a raczej już to zrobiłam.

Nawet rozmawiałam z moim P. o tym, nie jest to dla mnie jakiś temat tabu, cóż nic nie zmienie smile
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie.

18 Ostatnio edytowany przez AdRiaNnAbs (2011-04-05 19:13:54)

Hmm..no to ja mam chyba jakis problem ze soba do jak?egos czasu orgazmu po prostu nie mam...
A wogole zdazyl mi sie moze kiedys jeden wspanialy..i od tamtego czasu..dawno nie mialam..
przy tym wspomne ze zmienialam partnera...przez ten czas..Od ponad roku mam meza.. I n?e m?ewam orgazmu z nim..

Nie wiem moze to moja wina..

19

DO Pani Wyżej...
Nie, nie jest z Tobą nie tak... My kobiety tak mamy... jedna ma orgazm, druga nie ma, jedna intensywny, druga płytki... Może nie potrafisz się tak na serio otworzyć przed mężem? Może problem tkwi w psychice? Nie możesz też myśleć podczas stosunku o orgazmie.... sam przyjdzie, prędzej czy później...

20

Tak szczerze to nigdy o tym nie mysle..problem polega na tym ze w?ecej daje n?z dostaje..
? nie czuje sie tak dobrze..moze nie potrafi mnie nakrecic odpowiednio..

21

AdRiaNnAbs napisał/a:

Tak szczerze to nigdy o tym nie mysle..problem polega na tym ze w?ecej daje n?z dostaje..
? nie czuje sie tak dobrze..moze nie potrafi mnie nakrecic odpowiednio..

Piszesz "...więcej daje, niż dostaje..." , może on po prostu myśli, że w łóżku między Wami jest wszystko ok, że jest Ci niesamowicie cudownie a możesz dojść do orgazmu... Podczas stosunku spróbuj Go na kierunkować co być chciała, żeby zrobił, gdzie byś chciała, żeby Cię po dotykać... Może spróbujcie w innych pozycjach, bo nie w każdej pozycji kobieta osiągnie orgazm, ja tak mam... Jeśli nie jestem na maxa podniecona a On wchodzi we mnie w x pozycji to nie dojdę...

22

Chyba tak zrobie..bo przeciez to ma byc cos cudownego...a mnie meczy od pewnego czasu..:(

23

AdRiaNnAbs napisał/a:

Chyba tak zrobie..bo przeciez to ma byc cos cudownego...a mnie meczy od pewnego czasu..:(

Napisz jak było smile)
Powodzenia

24

Pewnie..tylko za k?lka dn? wroci..:)

25

Ja mam tak jak czekolada, 3 miesiące po porodzie, kilka prób powrotu do seksu i bardzo słabe orgazmy, ledwo wyczuwalne skurcze, jakby pukanie skrzydełek motyla a kiedyś to aż mnie wykręcało, takie mocne były. Nie sądzę jednak że to wina partnera, bo stara się jak zawsze tylko u mnie ewidentnie coś przestało działać. Ćwiczyłam mięśnie Kegla i w ciąży i zaraz po porodzie też, po połogu także z kulkami. Obawiam się, że osłabienie jest tak duże, że żadne ćwiczenia tu nie pomogą. Przed ciążą nic nie ćwiczyłam a mięśnie fantastycznie działały, więc jakoś trudno mi uwierzyć, że ćwiczeniami coś poprawię.
Nie rozumiem tylko skąd tyle kobiet, które twierdzą, że po porodzie jest u nich pod tym względem lepiej. Biologicznie i anatomicznie to praktycznie niemożliwe po ciąży i porodzie, bo mięśnie Kegla są zawsze słabsze, pochwa prędzej czy później staje się luźniejsza. No chyba, że te kobiety miały jakieś problemy lub blokady emocjonalne a dziecko je rozwiązało, np. poczuły się pewniej z partnerem, związek stał się pewniejszy, relacja z partnerem stabilniejsza itd. więc się otworzyły. Myślę, że jeśli ktoś nie miał takich problemów wcześniej, seks i orgazmy przed porodem fantastyczne, to po porodzie seks się pogarsza, bo nic już nie działa normalnie. O takich powikłaniach po porodzie mówi się rzadko choć są powszechne. Szkoda tylko, że dowiedziałam się o tym dopiero po porodzie...

26

Mikiki200,
Żeby sie nie powtarzać - zajrzyj do mojego postu wyzej z 2011-02-07 01:20:56.

Wydaje mi się, że nie masz wielkich powodów do obaw - taka jest nasza fizjologia  i psychika. Pewnych zjawisk nie unikniesz. Efekty moga być bardziej lub mniej dolegliwe. To bardzo indywidualne zjawiska.
Aha - i nie myśl obsesyjnie o orgaźmie, bo się tylko tym bardziej zdołujesz i będziesz negatywnie nakręcać. Wróci smile, to tylko kwestia czasu.

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Orgazm po ciąży nie jest już taki intensywny.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024