Poranny zapach z ust.-Czy Wam przeszkadza. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Poranny zapach z ust.-Czy Wam przeszkadza.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

Temat: Poranny zapach z ust.-Czy Wam przeszkadza.

Nie wiem czy w dobrej zakładce umieściłam ten temat. Witam Was dziewczyny kobietki!!! Codziennie rano mam tak samo,staram się jak najszybciej obudzić wcześniej niż mój facet.... i biegnę do łazienki umyć zęby bo nie cierpię swojego zapachu z jamy ustnej .A jak Wy sobie z tym radzicie ?!.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poranny zapach z ust.-Czy Wam przeszkadza.

To standard,zarówno u nas ,ja k i facetów. Skasuj to cynkiem dostępnym w każdej aptece.

3

A czy masz biały nalot na języku? Albo takie białe kulki w gardle, które okropnie śmierdzą? Jeżeli tak, to może to być tzw. smoczy oddech.

Oczywiście niemiły zapach rano, to raczej norma, tylko kwestia jest tego, jak bardzo nieprzyjemny jest.

4

Pierwszy raz słyszę o tym, co pisze a_normalna. Ale faktycznie, jeśli jest to dla Ciebie zbyt uciążliwe zastosuj tabletki z cynkiem (jak radzi koleżanka wyżej), albo zapytaj o tabletki z wyciągiem z pietruszki. Obiło mi się to o uszy kiedyś.

5

a_normalna napisał/a:

A czy masz biały nalot na języku? Albo takie białe kulki w gardle, które okropnie śmierdzą? Jeżeli tak, to może to być tzw. smoczy oddech.

Oczywiście niemiły zapach rano, to raczej norma, tylko kwestia jest tego, jak bardzo nieprzyjemny jest.

Nie mam takiego nalotu  i nie mam białych kulek w gardle.

6

Tak więc raczej nie masz się czego obawiać smile Tak jak dziewczyny pisały - spróbuj te preparaty. Ale za bardzo się nie stresuj, bo to naturalne.

7

Moim zdaniem za bardzo się stresujesz smile Jeżeli myślicie o sobie poważnie to powinnaś przestać się przejmować rzeczami, które są całkowicie naturalne smile

8

Skoro nie masz takich objawów, jak nalot na języku, itp. to nie stresuj się:). Po nocy każdy tak ma, po za tym rano zawsze możesz dwa razy dla pewności umyć zęby dobrą pastą, a nawet wypłukać usta płynem do higieny jamy ustnej i wszystko będzie w porządku smile

9

cynk? a cos blizej?

10

dziewczyny, dajcie spokój! Jaki niemiły zapach?! Przecież ten zapach jest specyficzny,ale czy od razu niemiły?

Niemiły byłby gdyby się nie myło zębów z tydzień.

Ja i partner nie mamy z tym problemów.To jest normalne.
Czy całowanie czy seks z samego rana - super sprawa,a oddech to ostatnia rzecz,która w takim momencie rozprasza mi myśli big_smile

11 Ostatnio edytowany przez karola7908 (2011-01-19 16:29:22)

Juliette napisał/a:

dziewczyny, dajcie spokój! Jaki niemiły zapach?! Przecież ten zapach jest specyficzny,ale czy od razu niemiły?

Czy całowanie czy seks z samego rana - super sprawa,a oddech to ostatnia rzecz,która w takim momencie rozprasza mi myśli big_smile

Popieram :-) Też jestem tego zdania. Jeśli ma się zdrowe zęby, jeśli się o nie dba i nie ma się jakichś chorób układu pokarmowego, to napewno zapach z ust rano nie powinien stresować. Ja mam małe dzieci i uwielbiam nawet, kiedy przychodzą rano do mojego łóżka, przytulają się i mi chuchają w nos mówiąc np. co im się śniło:-) A mąż to jest już wogóle tak mi bliski, że jak dla mnie to pachnie zawsze i z każdego miejsca :-) :-) :-)
Tak więc bez przesady. Przytul się rano do chłopaka zamiast się zrywać na równe nogi i pędzić do łazienki.

12

Juliette napisał/a:

Ja również popieram ! Jeżeli jest się z kimś kogo się kocha raczej nie zwraca się uwagi na takie rzeczy. dla mnie i mojego narzeczonego ważne jest  że budzimy się obok siebie codziennie rano i możemy razem miło spędzić czas. więc nie ma co się przejmować "niemiłym" zapachem , dość ludzkie. ;]

13

Ja używam wieczorem płukanki DentoFresh i nie mam tak nieświeżego oddechu jak miałam nie używając płynu. Spróbuj. Używanie płynu do płukania przed spaniem może częściowo rozwiązać problem, ale troche takiej ?nieświeżości? z rana to normalne ; )

14

Ja używam wieczorem płukanki DentoFresh i nie mam tak nieświeżego oddechu jak miałam nie używając płynu. Spróbuj. Używanie płynu do płukania przed spaniem może częściowo rozwiązać problem, ale troche takiej ?nieświeżości? z rana to normalne ; )

15

uwielbiam budzenie buziakami, czy ja Jego czy On mnie smile jakos jeszcze nie wpadlismy na to, zeby leciec od razu umyc zeby. wyluzuj smile

16

Bez przesady, zawsze się ma tzw. kapcia w ryju z rana, ale dla mnie to żaden problem. Tym bardziej, że mój facet przecież też ma, więc się tego nie czuje tak naprawdę. No i ja zawsze czyszczę język przy myciu zębów, może dlatego tak źle nie jest.

17

a jak ktoś ma taki nalot na języku, to co to oznacza? Pytam bo mój mąż miał - nie wiem czy ma nadal, bo mu tam nie zaglądam wink

18

A mnie ten zapaszek lekko przeszkadza. Zadna przyjemnosc w lizaniu czegos co kisilo sie w mokrym srodowisku przez ostatnie 7-8 godzin. smile Dlatego zawsze mam obok lozka butelke wody mineralnej. Zawsze mozna sie napic i przegonic "smoczy oddech" (podoba mi sie ta nazwa big_smile  )  Wbrew pozorom nie mamy problemow z porannym seksem. Po prostu wybieram pozycje od tylu i tez jest przyjemnie big_smile

19

Jeżeli rzeczywiście aż tak rzuca Ci sie to "w oczy", to może masz nocny refluks żołądkowo-przełykowy? Czy zapach jest kwaśny? Łączy się z nieprzyjemnym smakiem w ustach? W ciągu dnia, po posiłkach masz zgagę? Albo może jesz bezpośrednio przed snem?

20

Yyyyy   a czym są te BIAŁE KULKI w gardle ??? big_smile bo tak jakoś trudno mi je do czegokolwiek przypasować wink

21

Pewnie chodzi o ropę w migdałkach. Słyszałam, że u niektórych ludzi w migdałkach osadzają się właśnie tzw. kulki ropy. Ponoć strasznie to śmierdzi hmm Coś jak przy anginie ropnej ...

22

flores18261 napisał/a:

Nie wiem czy w dobrej zakładce umieściłam ten temat. Witam Was dziewczyny kobietki!!! Codziennie rano mam tak samo,staram się jak najszybciej obudzić wcześniej niż mój facet.... i biegnę do łazienki umyć zęby bo nie cierpię swojego zapachu z jamy ustnej .A jak Wy sobie z tym radzicie ?!.

Jeśli zapach jest bardzo nieprzyjemny to przyczyną mogą być problemy układu pokarmowego, lub stany zapalne. Lekki zapach jest całkowicie naturalny, i wystarczy umyć zęby aby się go pozbyć.

23

Avlo_pl napisał/a:
flores18261 napisał/a:

Jeśli zapach jest bardzo nieprzyjemny to przyczyną mogą być problemy układu pokarmowego, lub stany zapalne. Lekki zapach jest całkowicie naturalny, i wystarczy umyć zęby aby się go pozbyć.

tak,zgadzam się. Wiadomo, żejak każdy z nas rano wstaje ma ten niemiły zapach w ustach, ale jeśli on już jest "bardziej specyficzny" to mogą to być problemy trawienne, jakieś złe odżywianie czy coś takiego smile
Używaj płynów do płukania jamy ustnej, (3-4razy dziennie) oprócz tego jeszcze pasty oczywiście:)

24

Mi tez przeszkadza. I tu nie ma nic do rzeczy, czy kocham chlopaka, czy nie. Jak po przebudzeniu lezy z godzine w lozku i rozmawia ze mna bez umycia zebow, to mowie mu wprost ze mu wali big_smile Sama tez i tak wstaje zawsze rano, jakies siku czy cos, przy okazji zawsze umyje zeby. Woda mineralna tez zawsze przy lozku ale ona jakos tego smaku/zapachu nie przegania..
Zeby mam zdrowe, nie wiem z czego to sie bierze.

25

Przyczyną przykrego zapachu z ust mogą być problemy z trzustką lub wątrobą. Można tez wykryć cukrzycę,gdyż wtedy zapach przypomina amoniak. Może być też zwykła próchnica zęba,warto sprawdzić,czy nie masz problemów z żołądkiem.

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Poranny zapach z ust.-Czy Wam przeszkadza.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024