W swoim życiu spotkałam wiele rudych osób, z dwoma chodziłam do klasy, i mimo iż nie były spokrewnione miały bardzo podobny specyficzny zapach skóry i włosów. Mówię tu o takich bardzo rudych marchewkowych z piegami. Kilka lat później również miałam styczność z naturalnie rudą osobą, której zapach był bardzo przybliżony do tamtych poprzednich. Nie umiem go do niczego porównać, jest na pewno bardzo mocny, intensywny może trochę jak esencja od herbaty ale też nie do końca. Też się z czymś takim spotkaliście?
1 2013-06-26 02:30:45 Ostatnio edytowany przez karolinaxyzz (2013-06-26 02:31:02)
Ciekawe spostrzeżenie, ja "miałem" kilka bardzo bliskich rudych, rdzawych koleżanek i jakoś mi ten szczegół umknął. Inna sprawa, że koncentrowałem się na czymś zupełnie innym więc nie dziwota, że nie zauważyłem. Poza tym musisz mieć węch niczym wilk, żeby wyczuć subtelną woń skóry spod hektolitrów balsamów, olejków i innych cudactw jakimi konserwują się współczesne kobiety.
widocznie ich kolor pochodzi od rdzy ![]()
U naturalnie rudych kobiet zawsze mnie intrygował kolor ich włosów łonowych bo z reguły był zbliżony do tego na głowie. U blondynek to raczej rzadkość taka symetria.
Zauważyłam ostatnio że powstają jakieś dziwne teorie na temat rudych ludzi ,szerzące się na portalach społecznościowych głupkowate żarty i nie zbyt dorośli ludzie w przedziale wiekowych 16-20 promujących i podsycających tę teorię oraz kpiących z rudowłosych ...Sama mam rude włosy ,no może bardziej miedziane naturalne.Nie mam specyficznego zapachu o dziwo i u nikogo z osób rudych nie wyczułam niczego dziwnego odmiennego.Są moim zdaniem piękni i wyjątkowi ,kobiety coraz częściej decydują się na ten kolo u fryzjera ,mężczyznom też się podobają takie kolorki .Zawsze byłam dumna z moich włosów bo nikt takich nie miał ,burza loków do tego ten kolor ,byłam wychwalana na każdym kroku bo dziewczyny zazwyczaj 5 włosów na krzyż mogły tylko pozazdrościć
Nigdy się tego nie wstydziłam jedynie z czasem zaczęło mnie irytować zainteresowanie ludzi na ulicy moimi włosami,zaczepianie dopytywanie czy oby nie sztuczne
więc troszkę zmieniłam kolor żeby tak nie rzucać się w oczy z wiekiem kolor bardziej się stonował i jest ok
Ignoruje te głupkowate żarty i tak słucham ich z lekkim politowaniem dla tych osób co tak uważają .
6 2013-06-26 09:54:11 Ostatnio edytowany przez Marka Ragnos (2013-06-26 09:54:32)
Sama mam rude włosy ,no może bardziej miedziane naturalne.Nie mam specyficznego zapachu o dziwo i u nikogo z osób rudych nie wyczułam niczego dziwnego odmiennego.Są moim zdaniem piękni i wyjątkowi ,kobiety coraz częściej decydują się na ten kolo u fryzjera ,mężczyznom też się podobają takie kolorki .Zawsze byłam dumna z moich włosów bo nikt takich nie miał ,burza loków do tego ten kolor ,byłam wychwalana na każdym kroku bo dziewczyny zazwyczaj 5 włosów na krzyż mogły tylko pozazdrościć
Nigdy się tego nie wstydziłam.
O Bogowie gdyby nie 100% pewności, że moja żona jest teraz w samochodzie i nie ma możliwości skorzystania z laptopa to pomyślałbym, że to ona napisała.
Wygląda na to, że musiał mi się trafić po prostu dziwny zbieg okoliczności z osobami, które używają kosmetyków o podobnym zapachu. Bardzo ładne są naturalne rude włosy ale chyba nie wytrzymałabym mając je cały czas wraz z piegami, których nie znoszę u ludzi. Mnie zawsze bardziej fascynowały naturalne blondynki z niebieskimi oczami, to dopiero cudo!
8 2013-06-26 14:29:37 Ostatnio edytowany przez Gladys (2013-06-26 14:36:37)
o gustach się nie dyskutuje
ja nie jestem piegowata ,mam dosłownie kilka na twarzy które ledwo co widać
A i jeszcze jedno myślę że każda kobieta ma coś w sobie bez względu na kolor włosów bo to przecież nie jest wyznacznikiem urody ![]()
Marka Ragnos o proszę pozdrów żonę od kolejnej rudej ![]()
9 2013-06-26 15:13:08 Ostatnio edytowany przez karolinaxyzz (2013-06-26 15:15:31)
Ano o gustach się nie dyskutuje, mam kolegę który ma bzika na punkcie piegów u kobiet.
a jeszcze takie pytanie, ze względu na to, że masz naturalne rude włosy. Zawsze mnie zastanawiało czy rudym laskom też się podobają naturalni rudzi mężczyźni czy wręcz przeciwnie?
10 2013-06-26 16:21:45 Ostatnio edytowany przez Gladys (2013-06-26 16:24:47)
"rudym laskom"
nie wiem jak innym rudowłosym kobietom ale mi osobiście podobają się bruneci o ciemnych oczach :)aczkolwiek i blondyni mogą mi przypaść do gustu nie wykluczone z rudowłosym mężczyzną nie miałam do czynienia.
Sama mam rude włosy ,no może bardziej miedziane naturalne.Nie mam specyficznego zapachu o dziwo i u nikogo z osób rudych nie wyczułam niczego dziwnego odmiennego.
A może sama siebie nie czujesz
? Karolinaxyz pewnie by Cię wyczuła
.
Tak na poważnie- znałam kilka rudych osób i poza kolegą z klasy, który jadał na śniadanie twarożek ze szczypiorkiem (tego nie dało się nie wyczuć
), to żadna z tych osób nie wydzielała jakiejś charakterystycznej woni.
Też uważam, że rudowłose osoby są wyjątkowe. Sama jestem brunetką, ale chętnie pobyłabym rudzielcem.
Może tak jest jak mówisz
w końcu ruda jestem to wydzielam charakterystyczną woń ![]()
Znam kilka naturalnych rudzielców ale nigdy nie poczułam, by któryś z nich charakterystycznie pachniał- za wyjątkiem spotykania ich po intensywnych treningach czy biegach
Więc myślę, ze zapach, jaki wydziela człowiek, nie ma nic wspólnego z jego kolorem włosów.
Mam rudego w domu.
Nie pachnie inaczej niz inni ludzie.
Znam trochę rudych ludzi, węch mam dobry, a niczego takiego nie czułam nigdy, mam trochę rudych w rodzinie. Sama nie jestem ruda (mam miedziano-brązowe włosy), za to karnację mam typowego rudzielca - bardzo jasna skóra nie tolerująca słońca (prawie w ogóle się nie opalam), odrobinę piegów na twarzy, całkiem sporo na rękach, bo latem są cały czas na słońcu. Oczy mam zielone. Nie mam nic do rudych mężczyzn, ale niestety niewielu widziałam naprawdę przystojnych rudzielców. Lubię bardzo jasnych blondynów o szarych, albo niebieskich oczach.
No zdecydowanie "mniam" ![]()
http://img39.imageshack.us/img39/2559/stx0.jpg
Uploaded with ImageShack.us
MNIAM!!! ;-)))))
W ktorym miejscu ten facet jest rudy!?
Jaguar, "Grey's Anatomy" nie oglądałaś?
Jest, jest rudy i przystojny.
Ciekawe, jak pachnie
...Pewnie specyficznie
.
Hej jestem ruda, może bardziej miedziano ruda. Nigdy nikt nie powiedział mi że pachnę inaczej czy coś... Pamiętam jeszcze w podstawówce miałam taki kolor marchewki a po latach trochę się zmienił.. No i do tego w podstawówce tylko wyzwiska że rude to fałszywe i takie tam a teraz ludzie dorośli i rudy jest w modzie.. Jak byłam dzieckiem chciałam się przefarbować bo miałam dość ciągłych wyzwisk ale jednak tego nie zrobiłam i już mi to nie przeszkadza... Uwielbiam swoje naturalne rude włosy.. ![]()