Wróżka powiedziła, że mnie zdradzi - czy wierzyć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Wróżka powiedziła, że mnie zdradzi - czy wierzyć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1

Temat: Wróżka powiedziła, że mnie zdradzi - czy wierzyć?

Cześć wszystkim!

Byłam ostatnio u wróżki, żeby zapytać o takie ogólne rzeczy na 2011 i o sprawy miłosne. Już kiedyś byłam, na koniec studiów, żeby zapytać o pracę itp. i się sprawdziło. Teraz byłam u tej samej wróżki co wtedy. Dała do zrozumienia, że mój facet prędzej czy później mnie zdradzi? Co byście zrobiły na moim miejscu? Zapytać faceta, bardziej go kontrolować, zapomnieć o tej wróżbie, o ile się da...
Poprzednio, uwierzyłam wróżce, że znajdę fajną pracę i faktycznie znalazłam. Ale teraz trochę nie chce mi się wierzyć...

Jak jest z Wami, pytałyście kiedyś o sprawy miłosne, myślicie, że wróżka może mieć rację??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wróżka powiedziła, że mnie zdradzi - czy wierzyć?

Trudno powierzać w 100% swoje sprawy wróżce i temu, co gdzieś tam wyszło jej w kartach. Osobiscie nie posiłkuję się tym, co mówia wróżki, bo dokładnie nie wiadomo gdzie kończy się prawda a zaczyna ich fantazja. Nie wierzę we wróżby stawiane odnośnie tego co się wydarzy w najblizszym czasie, nietrudno jest trafić nawet szacując przypuszczalnie, że ktoś znajdzie pracę czy pozna drugą połowę - to sa rzeczy zwyczajne, które zdarzają się codziennie każdemu z nas.
   Ale powiem Ci Olu86 cos ciekawego co mnie spotkało i co sprawdziło się jak do tej pory co do joty. Raz w życiu wybrałam się do wróża-jasnowidza, który powiedział mi co mnie spotka w zyciu, raczej takie ogólne sprawy na przestrzeni kilkudziesięciu lat, byłam wtedy nastolatką. Miałam wtedy chłopaka - wróż powiedział mi że on zostanie moim mężem, ale nie będziemy długo razem, rozstaniemy się. Po 30stce wyjdę ponownie za mąż i wtedy też urodzę dzieci. Wyjadę z kraju rodzinnego i spędzę zycie za granicą. Obecnie brak mi tylko 2go męża i dzieci, co zresztą juz niebawem chyba nastąpi smile reszta sprawdziła się stuprocentowo.  Wierzyć czy nie?
   W twoim przypadku nie sugerowałabym się całkowicie wróżbą, trzeba brać to z przymrużeniem oka aczkolwiek czasem trzeba je mieć szeroko otwarte smile pozdrawiam!

3

Jestes juz duza dziewczynka i pora przestac wierzyc w bzdury.Jezeli sie zasugerujesz tym ,co  powiedziala wrozka w wasz zwiazek wkradnie sie niepewnosc i podejrzliwosc ,a to moze go zniszczyc.Zastanow sie nad tym.Pozdrawiam.

4

Jak będziesz w to wierzyć, to wcale bym sie nie zdziwiła... Z tą pracą, to była raczej siła podświadmości i dążenie za wszelką cenę, żeby się tak stało (bo przecież wróżka powiedziała). Ja osobiście nie poszłabym do wróżki, bo to bez sensu. Co Ci to dało? Zamartwianie się teraz czy zdradzi czy nie?

5

Melpomena napisał/a:

Trudno powierzać w 100% swoje sprawy wróżce i temu, co gdzieś tam wyszło jej w kartach. Osobiscie nie posiłkuję się tym, co mówia wróżki, bo dokładnie nie wiadomo gdzie kończy się prawda a zaczyna ich fantazja. Nie wierzę we wróżby stawiane odnośnie tego co się wydarzy w najblizszym czasie, nietrudno jest trafić nawet szacując przypuszczalnie, że ktoś znajdzie pracę czy pozna drugą połowę - to sa rzeczy zwyczajne, które zdarzają się codziennie każdemu z nas.
   Ale powiem Ci Olu86 cos ciekawego co mnie spotkało i co sprawdziło się jak do tej pory co do joty. Raz w życiu wybrałam się do wróża-jasnowidza, który powiedział mi co mnie spotka w zyciu, raczej takie ogólne sprawy na przestrzeni kilkudziesięciu lat, byłam wtedy nastolatką. Miałam wtedy chłopaka - wróż powiedział mi że on zostanie moim mężem, ale nie będziemy długo razem, rozstaniemy się. Po 30stce wyjdę ponownie za mąż i wtedy też urodzę dzieci. Wyjadę z kraju rodzinnego i spędzę zycie za granicą. Obecnie brak mi tylko 2go męża i dzieci, co zresztą juz niebawem chyba nastąpi smile reszta sprawdziła się stuprocentowo.  Wierzyć czy nie?
   W twoim przypadku nie sugerowałabym się całkowicie wróżbą, trzeba brać to z przymrużeniem oka aczkolwiek czasem trzeba je mieć szeroko otwarte smile pozdrawiam!

Dzięki dziewczyny!
No właśnie i jak tu nie wierzyć w takie wróżby, skoro są dowody, że się sprawdzają, pewnie nie wszystkie, ale zawsze.
Pewnie działa to trochę na zasadzie samospełniającej się przepowiedni. Też myślałam, że mam w miarę dystans do takich rzeczy, a jednak nie do końca. Ech, chyba powiem mojemu, ze byłam u wróżki i o przepowiedniach. Może wspólnie uda nam się obrócić tą przepowiednię w dobrą kartę :-)

6

Wróżka to bardzo dobra sprawa. One genialnie przepowiadają przyszłość, tak jak górale pogodę. No kto nie wierzy góralom?
Jednak tym razem sprawa jest delikatniejsza. Czy wróżka powiedziała o jaki rodzaj zdrady chodzi? Czy ma być to zdrada,
emocjonalna, fizyczna, wirtualna, przypadkowa, a może chodziło o to, że zdradzi Cię, mówiąc Twojej mamie, jaki prezent dostanie
pod choinkę. Albo nie daj boże zdradzi podglądając jaki Ty dla niego będziesz miała prezent. No, to by było niewybaczalne.
Rozumiem zatem Twoją rozterkę. Dla pewności idź do niej ponownie, zarzuć szal na Twarz, żeby CIe nie poznała. Ups, sory.
w końcu to wróżka, to się zorientuje. Zatem, lepszym rozwiązaniem będzie pójść do innej wróżki i zapytać o to samo.
Inna opcja, jak się sprawdzi, to co przewidziała wróżka, to daj koniecznie znać, kobieta będzie miała wzięcie, może Coś
Ci odpali, że na nieszczęściu zbiła interes.
No proszę, wróż-jasnowidz, to nie to samo co wróżka. Jasnowidztwo, to znacznie pewniejszy sposób na przewidywanie przyszłości.
Ale, ja bym nie poprzestał na półśrodkach, od razu bym poszedł do proroka. Gwarancji na papierze nie dostaniesz, ale co prorok
to prorok, albo co rok to propok, jakoś tak to się mówiło.
Co do dowodów, to oczywiście, leżą zaraz obok tych, które dowodzą, że Yeti istnieje.
Wpadnij do mnie, to postawię Ci tarota.

7

Dunkis, mistrz ironii...
Możesz się śmiać, ale to co napisałam odnośnie wróżb to fakt, nie "Archiwum X".  Mając 17- czy 18-ście lat, trudno, żebym poważnie podeszła do tego, co mi wtedy tamten człowiek powiedział. Ot, poszłam z kolezanką, dwie podniecone małolaty ciekawe nowości i tego co sie wydarzy. Uleciało mi to z głowy na wiele lat, powróciło, gdy zauważyłam zbieżności z obecnym życiem. To był jedyny raz kiedy korzystałam z tego typu "porad".  I jak mówię, jestem przeciwna chadzaniu do wróżek bo nietrudno jest wpaść w paranoję i uzależnienie, zaczynamy to traktować jak wyrocznię, która wyręcza nas w podejmowaniu decyzji.
   Na Twoim miejscu Olu nie mówiłabym partnerowi o wróżce. Nawet zakładając ("") że to prawda, logiczne że przecież Ci nie powie "no wiesz kochanie, własnie miałem zamiar Cie zdradzić, wróżka miała rację!"....   Co gorsza, pogorszysz sytuację bo a nuż uzna Cie za wariatkę? smile   Traktuj to co Ci powiedziała z przymrużeniem oka; biorąc pod uwagę obecną swobodę obyczajów niestety są duże szanse że wróżba się kiedyś sprawdzi....

8

Dunkis a może mi postaw tarota, bo ja tez umiem wróżyć ale na tarocie sie nie znam...

Olu dorośnij, bo samospełniająca cie przepowiednia  rozwali ci związek. Tak nawiasem , czy to nie wstyd w 21wieku wierzyć we wróżki. ?

9

Z resztą chyba nie ma co się za bardzo przejmować złymi wróżbami. Wróżbita Maciej mówi, że miłość ma zawsze szanse.

Wiecie o czy ja mówię ;-)

10

Ponoć za każdym razem, gdy powie się, że wróżki nie istnieją, jedna z nich umiera.
Wróżki nie istnieją, wróżki nie isteniją, wróżki nie istnieją....
- a teraz pędęm zadzwoń do tej swojej i sprawdź czy odbierze telefon.

One istnieją i istnieć będą, co widać po ogłoszeniach. Ja poddaję jedynie w wątpliwośc, to że umieją fruwać i przepowiadać przyszłość (kolejność dowolna).

Tak na marginesie, czasami, choć nieczęsto, sam czytam miesięcznik, który nazywa się Wróżka smile gdy bywam u rodziców. Zaopatruje się w to czasopismo, moja mama pomimo, że ma lat ileśtam.
Sam sięgam po tę lekturę, gdyż znalazłem tam i dla siebie kącik, a przynajmniej był. Opisywano w nim przekręty jakich dopuszczali sie przedstawiciele kościoła katolickiego, w jego imieiu i na jego rzecz, na przestreni wieków, czy to czyni mnie pasjonatek historii? Czy czytać wróżkę, znaczy w nią wierzyć, czy chodząć do wróżki nie należy traktować to jako zabawę?

Jednak zdania nie zmienię, co prorok to prorok.

11

ale o co Ty chcesz pytac faceta? o to, czy Cie zdradzi? jasne, ze odpowie, ze NIE! zeby sie dowiedziec o zdradzie, nie potrzeba isc do wrocki. nie przejmuj sie sie ta przepowiednia, dopoki jestes  nim szczesliwa.

12

Wcześniej się wróżba sprawdziła bo w nia uwierzyłaś smile

To siła perswazji czyli Twojego umysłu smile Jeśli w to nie uwierzysz to się nie sprawdzi, ale jeśli uwierzysz to tak się stanie. Nasze nastawienie i kwestie wiary to bardzo mocna i niezbadan siła.

13 Ostatnio edytowany przez mksudol (2011-01-20 15:48:40)

Ola86, pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze jako, że swego czasu sam skorzystałem z pomocy, nie tyle co wróżbity ile jasnowidza. Chodzę do niego od lat, i ten człowiek nigdy mnie nie okłamał. I nawet wiele razy nie pobierał za to pieniędzy. Kiedy zaczęła się moja historia, co możesz przeczytać w początkowych moich postach, poszedłem do niego aby dowiedzieć się czy "to" jest prawda. Gdyż sam już nie wiedziałem, co o tym wszystkim myśleć. Taka samo jak i bliskie mi osoby. Niestety odpowiedział twierdząco, co mnie strasznie zabolało, ale i dało mi z drugiej strony więcej czasu na pogodzenie się z kolejnością losu, i przygotowało na ostateczną konfrontację z moją byłą partnerką. Zauważ jednakże proszę, że miałem podstawy ku temu by sądzić że zostałem, lub zostanę prędzej czy później zdradzony.

Tacy ludzie, raczej nie chcą szkodzić. Ich zadaniem jest raczej niesienie pomocy, i afirmacji. Skoro ci to powiedziała, to znaczy że chciała cię przed czymś przestrzec. Pozdrawiam

14

Nikt nikomu z zasady nie chce szkodzić. Szczególnie, jeśli będzie to osoba, od której można wyciągnąć kasę.
A zastanawialiście siękiedys nad tym, że czasami używając na pozór szczegółowych określeń w gruncie rzeczy, można przekazać bardzo szeroko rozumianą informację. Np, wkrótce będziesz bardzo szczęśliwy. Ale bez precyzowania określenia wkrótce, bardzo i szczęsliwy - to niekończąca się studnia. Mozn ausyłszeć, że czeka kogoś daleko podróż. Że spotka mnie nieszczęście, że stracę bliską mi osobę, albo że stracę osobę, dla której bedę cenny. Albo nastąpi nieoczekiwany przypływ gotówki, albo że osiwieje od tego tłumaczenia. To wszystko spełni się. Wcześniej czy później, bo spotyka wszystkich. Na pozór są to konkretne informacje, Ci ludzie specjaliści od wróżenia, mają całe warsztaty takich określeń. Coś zawsze musi załapać , prędzej czy później. A potem, po jakimś czasie dopsowywuje się takie rzeczy. Dlatego wcześniej pisałem, że jeśli zapyta się kogoś, czy druga osoba go zdradzi, zawse można odpowidzieć, że tak - ale kwestia jest taka, że potem gdy to nie nastąpi w sposób przez nas wieziany, osoba która nam to mówiła, że no tak, może to w tej kwestii konkretnej nie nastąpiło, ale w innej tak - bo zradę definiować można na wiele sposobów. Potem zawsze można dopasować i powiedzieć, no to może zdrada nie do końca taka jaka miała byc nastąpiła, ale jednak ta zdrada była, może była osłonięta innymi wydarzeniami i dlatego jej obraz wydwał się wtedy inny, niż miał w rzczywistości miejsce. Jeśli będzie ktoś wierzył w takie rzczy, to jego wolna wola pójdzie w las, a ocena sytuacji, nastawienie, albo odbiór rzeczy zostanie spaczony.

15 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-10-25 13:00:53)

Moim zdaniem do wszystkich przepowiedni trzeba podchodzić z dystansem. Dla mnie są to słowa i mają znaczenie przepowiedni, które mogą się sprawdzić. Dlatego wtedy trzeba mieć na uwadze to jak nasze życie wygląda, jak się zachowujemy i zmieniać je w takim kierunku jaki jest dla nas odpowiedni. Ja sama od czasu do czasu korzystam z tarota i wierzę w to, że karty mają dużą moc i w niektórych przypadkach mogą wyznaczyć nam drogę. Korzystam zawsze z konsultacji u [spam]

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Wróżka powiedziła, że mnie zdradzi - czy wierzyć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024