BYŁAM MALTRETOWANA FIZYCZNIE I PSYCHICZNIE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » BYŁAM MALTRETOWANA FIZYCZNIE I PSYCHICZNIE

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: BYŁAM MALTRETOWANA FIZYCZNIE I PSYCHICZNIE

Witajcie! Dawno nie pisałam bo przez te Święta czasu było brak!!Pierwsze co chcialam powiedziec Wam to,że wygrałam sprawę i sąd nie obniżył alimenty dla mojego syna i apelacja męża została oddalona!!! teraz mam jeszcze wiekszy problem,mianowicie to,ze sąd rejonowy oddalil moje zazalenie co do znecania sie nade mna przez mojego mężą!!!!Dowody jakie zebrała policja wskazuja ,ze takie przestępstwo mialo miejsce!!!Bowiem w tej sprawie zeznawały osoby obce,ktore potwierdziły ze mąz wyganiał mnie z domu z chorym dzieckiem (wtedy syn był po operacji),zeznawali policjanci ktorzy wielokrotnie byli na interwencjach a takze moi rodzice,ktorzy słyszeli jak moj maz zwraca sie do mnie!!!W aktach widniały wszystkie interwencje jakie mialy miejsce w czasie kiedy razem mieszkalismy!!! Prokurator głowny przyszedl na sprawe i powiedzial ze bylam w prokuraturze okregowej w Radomiu i skoro ta nie wszczela postępowania to nie ma podstaw do tego zeby wszczac akt oskarzenia przeciwko mojemu mężowi!!A to nie prawda bo owszem bylam ale na dniach otwartych dla interesantów i żadnego pisama do okregowki nie skierowałam w mojej sprawie!!PROKURATOR POPROSTU SKŁAMAŁ!!!!!A sędzia nawet nie zapoznał sie z aktami tylko oglądal kartke po kartce jakby to bylo kolorowe czaspismo!!!Najgorsze jest to,ze wyrok ktory dzis zapadl w sadzie rejonowym jest prawomocny i nic juz nie moge zrobic!!Nie wiem jak to jest ale skoro sad rejonowy daje prawomocne wyroki to np ofiary przemocy sa bezradne a sprawcy przemocy sa bezkarni!!Mój mąz ma w tej chwili okolo 8 prawomocnych wyroków karnych i nie siedzi.Nie wiem czy art.sie powtarzaja ale podejrzewam,ze tak bo to złodziej!!I jest wolny.Malo tego gdy przyjezdza na widzenia do dzieci wogole sie nimi nie zajmuje tylko siedzi w tel,pisze smsy,dzwoni lub odbera telefony.Na pierwszej wizycie u dzieci zrobil mi kilka zdjec i obwachiwal mnie jak jakis pies!W czasie tych wizyt JA go ignoruje ale on caly czas mnie prowokuje...Ja caly czas milcze bo moze mnie nagrywac! Co to jest za prawo w tej Polsce?Wychodzi na to ,ze sprawcy przemocy sa chronieni a ofiary gnębione i ponizane nawet przez wymiar sprawiedliwosci!!!Albo doszło do korupcji!!!Bo tu oprocz interwencji ktorych bylo prawie 20 sa zeznania świadków,obcych ludzi!!Jestem w trakcie rozwodu i chce go z winy męża a teraz jak sad rejonowy odrzucil moje kolejne juz zazalenie sad okregowy gdzie toczy sie rozprawa moze nie uwzględnic mojej prosby o orzeczeniu rozwodu z winy męża!!Wyszlo na to,ze sad nie uwierzyl mi ,iz bylam bita,kopana i poniżana na kazdym kroku,nie mialam wlasnych pieniedzy wiec jak mi ich nie dal to nie mialam za co zrobic zakupow dzieciom na obiad.Nie wachal sie tez bic i kopac mnie wtdy,gdy trzymalam niepelnosprawnego syna na rekachNie lozy na dzieci a moj dochod miesieczny to 673 zł bo zewzgledu na to ,ze ma firme i duze dochody oraz gospodarstwo rolne nie nalezy sie mi zasiłek rodzinny na dzieci!! Błagam pomozcie mi!!!Boje sie ,ze ten czlowiek zrobi kzywde moim dzieciom i mnie bo nie raz mnie zastraszał. A związany jest ze światem przestępczym i z roznymi ludzmi ma doczynienia!! BLAGAM DORADZCIE MI COŚ,POKIERUJCIE GDZIES DO WYZSZYCH INSTYTUCJI!!!Nie poddam sie ten czlowiek musi poniesc kare za to co zrobil mnie i dzieciom!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: BYŁAM MALTRETOWANA FIZYCZNIE I PSYCHICZNIE

Jeśli jest ktoś kto może mi w jakiś sposób pomóc lub coś doradzic,będę bardzo wdzięczna

3

Aby uzyskać poradę prawną należy pisać na adres:
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie ?Niebieska Linia?
ul. Korotyńskiego 13
02?121 Warszawa

lub mailowo:
pogotowie@niebieskalinia.pl
lub telefonicznie:
(0-22) 668-70-00 w poniedziałki i środy w godz.: 18.00 - 22.00.

Jestem oburzona bezkarnoscia prokuratora, ktory sklamal przed sadem zatajajac prawde a nawet zaprzeczajac prawdzie. To prawdziwy skandal i tez nie powinien zostac pozostawiony przemilczeniu.

4

z jakiego jesteś rejonu polski?

5

Wysłałem Ci maila. Jeżeli jesteś z tego regionu co piszesz. To mogę coś pomóc.

6

Jestem z woj mazowieckiego. Nie poddam się dziewczyny,moj mąż musi ponieść kare za to co mi zrobił!!!!mamy dwoje dzieci w tym jedno niepełnosprawne. Bił mnie gdy trzymalam syna na rekach i nie patrzyl na nic!!!Nawet gdy odeszlam od niego dostawalam rozne smsy min.grozby i szantaż!!A policja stwierdzila ze to zlosliwe niepokojenie jakby to byla dla mnie osoba obca a to przeciez moj mąż czlonek naszej rodziny.Ja nie wiem co sie wogóle dzieje,gdy sie w tym momecie podziali obrońcy kobiet dotknietych przemocą w rodzinie???!!!!W aktach sprawy znajduje sie ponad 16 interwencji policji w tym jesdna gdzie moj maz zostal zabrany przez funkcjonariuszy i osadzony w areszcie.Malo tego sa zeznania 3 obcych świadków oraz policjantów , ktorzy byli na ostatnie interewncji!!!Została rowniez dolaczona notatka policjanta ktory podczas interwencji przesluchiwal rodzicow meza.Oni stwierdzili,ze od dawana ich syn tak sie zachowuje i takie rzeczy dzieja sie tez dawno...Nie rozumiem tego!!!!Mąż ma ponad 8 prawomocnych wyroków karnych!!!I wychodzi na to ,ze przestępcy wymiar sprawiedliwosci uwierzył a nie mnie osobie pokrzywdzonej!!!!Najwidoczniej w moim przypadku to musi mnie np pobic w sadzie przy kilku prokuratorach i sedziach...no bo nie wiem jak to inaczej rozumiec!!!

7

Dominika-Brawo!!! walcz

8

a mnie sie wydaje, ze wTwoim sadzie to nawet jakby Cie pobil w trakcie sprawy przy sedziach, prokuratorach, adwokatach.. to i tak uznaliby, ze go sprowokowalas.. np zbyt smialo podniesiona glowa, lub wzrokiem.
Zastanawiam sie ile charakteropatow jest wsrod prawnikow?

Skoro znane sa przypadki molestujacych psychologow... to chyba nie ma ratunku by uniknac wariatow... a moim zdaniem cala Twoja sprawa byla prowadzona przez wariatow.

9

Nie znajomość prawa szkodzi drogie panie. Co z tego że sędzia wie lub domyśla się że Twój mąż jest winny. Skoro nie ma na to twardych dowodów. Jeżeli są notatki i interwencji policji, zeznania świadków ( przydały by się obdukcje lekarskie). To nie widzę problemu by tą sprawę wygrać. Pytanie tylko co chcesz osiągnąć tym że skażesz mężą? Dla niego jeden wyrok w tą czy tamta to żaden problem. A dla Ciebie? Jak Prokuratura umorzyła Ci postępowanie.Zostałaś pouczona o prawie złożenia zażalenia. Czy to zrobiłaś?

10 Ostatnio edytowany przez Zazdrosc (2011-01-03 21:16:58)

moim zdaniem nieznajomosc prawa nie szkodzi.. szkodzi natomiast sluchanie porad pani Gozdzikowej w sprawach prawnych przy jednoczesnym wymigiwaniu sie od skorzystania z prawnika, co rodzi za soba oplakane skutki. Nie siadamy za sterami samolotu, wiec dlaczego uwazamy, ze sprawy w sadzie same sie rozwiaza??? Juz szybciej samolot sam wystartuje i wyladuje!
Nie musimy znac prawa, ale w chwili gdy mamy problem prawny MUSIMY poradzic sie prawnika. Czasem wiecej zalezy od tego co zrobimy przed sprawa, a nie co powiemy na sprawie.
Dopiero jak budzimy sie z przyslowiowa reka w nocniku to biadolimy, ze nie ma sprawiedliwosci a sami nie dopelnilismy wielu formalnosci... chocby wspomniane zlozenie zazalenia.

KOBIETO IDZ DO PRAWNIKA albo przynajmniej zadzwon pod numer, ktory napisalam

11

Nie pisz bzdur - zaden wyrok nie jest prawomocny do 14 dni - w tym czasie wszystkie strony maja prawo zlozyc odwolanie od wyroku

12

ALE TA SPRAWA CIĄGNIE SIE JUZ OD LIPCA 2010 ROKU!!!DWA RAZY BYLA JUZ UMOZONA A ZA 3 RAZEM BYLAM PRZESLUCHANA PRZEZ SAMEGO PROKURATORA!!!!MIELI ZROBIC OGLEDZINY SMSOW KTORE DOSTAWALAM ZANIM SPRAWA TRAFI DO SADU!!NIE ZROBILI BO POLICJA NIE POTRAFILA ZGRAC TYCH SMSOW,JEST ICH PONAD 700!BEZ OGLEDZIN SPRAWA TRAFILA DO SADU.I NIE PITOLE BO WIEM CO USLYSZALAM -WYROK JEST PRAWOMOCNY!!!SIEGALAM PORAGY NIEBIESKIEJ LINII I NIC.OSTATNIE ZAZALENIE BYLO NAPISANE Z POMOCA PRAWNIKA NIEBIESKIEJ LINII!!!

13

To dziwne ,ze kazda ze stron ma prawo do 14dni odwolac sie bo prawnik mi tego nie powiedzial...nic juz nie rozumiem!!!

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » BYŁAM MALTRETOWANA FIZYCZNIE I PSYCHICZNIE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024