Moj chlopak zneca sie nade mna psychicznie i fizycznie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Moj chlopak zneca sie nade mna psychicznie i fizycznie

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 77 ]

Temat: Moj chlopak zneca sie nade mna psychicznie i fizycznie

Czesc... jestem tu po raz pierwszy. troszke sie denerwuje bo nie wiem od czego zaczac.
mam 21lat. Od 4lat jestem w stalym zwiazku. Od 2 lat przebywamy razem za granica tu tez pracujemy i mieszkamy razem.
problemy zaczely sie jeszcze w polsce. nie chamowal sie w slowach...bylam wyzywana od najgorszych
bolalo mnie to i upokazalo ale staralam sie to lekcewazyc choc nie bylo to proste.
Teraz jest o wiele gorzej juz nie tylko nie chamuje sie w slowach ale doszlo rowniez do rekoczynow. wysmiewania i ponizania.
ciezko jest mi o tym pisac,to boli nie moge sobie z tym poradzic. jestem calkiem sama. przed znajomymj i rodzina udaje ze wszystko jest ok, ale to mnie juz wykancza. ukrywam siniaki po warstwa ubran. a jesli juz ktos je zauwazy zaesze znajdue jakas glupia wymowke. tak bym chciala z kims szczeze o tym porozmawiac. ja tak nie wiele potrzebuje...tylko milosci szacunku, by moc sie do kogos przytulic, by moc czuc sie bezpiecznie pragne milosci czy to cos zlego?
nienawidze siebie ze pozwalam dalej sie tak traktowac. zawladna on calkiem moja psychika. czesto zycze mu smierci nienawidze go swojego zycia. mam tego dosyc lecz chyba nie mam sil by moc to zmienic....
co mi z takiego zycia boje sie kazdei minuty godziny dnia

Post edytowany przez Sueno6 - pkt.7 regulaminu

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moj chlopak zneca sie nade mna psychicznie i fizycznie

pyska, nie zastanawiaj sie tylko wracaj do karaju, do rodziny.  Zostaw tego drania, nie jest wart zadnej dziewczynya wszczegolnosci CIEBIE!!

3

przed chwila wrocil do domu ale tylko na moment i juz poszedl do swoich pijackich przyjaciol. a ja  drogi dzien juz siedze zamknieta w pokoju. nie mam sil wyjsc z domu nawet po bulki. nie mam sil na nic juz chyba dotarlam do polmetka mojej wytrzymalosci. to mnie zabija juz tak nie moge. nie moge wrocic do domu .potrzebuje tej pracyby moc pomuc finansowo moim rodzicom. moja mama jest chora.
z nim czy tez sama ja juz nie wyobrazam sobie dalszego zycia za 5 10 lat, chyba nawet nie chce.

4

Myślę tak jak karina.. wracaj do domu. Odejdź i zostaw to za sobą.. przy rodzienie będzie Ci lepiej.. Opowiedz o wszystkim komuś zaufanemu, a zobaczysz jaką ulgę poczujesz.. Będzie Ci ciężko zaufać innemu facetowi, ale z czasem uspokisz swoją duszę i zagoją się rany...
Powodzenia

5

Moja droga, w polsce tez mozesz poszukac pracy, chociaz teraz wszedzie o nia trudno.  a jezeli chodzi o chorych rodzicow zawsze mozna sie starac o dofinansowanie...    Jezeli nie, to wyprowadzsie gdzies, jestes tamjuz4 lata, masz znajomych pogadajz osoba blizsza( dobra kolezanka itp)  wyprowadzsie, musiszcos robic!!! bo piszac o tym, i nic nie robiac nic nie ZDZIALASZa my nie jestesmy cudotworcami, tylko kobietami ktore chca Ci poradzic,a Ty odrzucasz wszystko...

6

Tkwisz  w takim związku tyle czasu i nadal nic z tym nie robisz... Marnujesz się. Wracając do domu masz szansę zacząć życie od nowa...  Jest wiele fundacji, które pomagają biedniejszym i potrzebującym.. a Ty jesteś maltretowana!!!! Wracaj do Polski. Uratuj sama siebie!!

7

pyska001 to mój post z wątku "damski bokser". Przeczytaj sobie go a później przejdź do tego wątku i przeczytaj sobie inne wypowiedzi....może ty bedziesz mądrzejsza ode mnie.

kasiulka188 napisał/a:

Droga Bobo!
dziewczyny mają rację z tym co mówią. Sama jestam a własciwie byłam  z kimś takim przez 7 lat. Na początku wszytko pięknie, póżniej zazdrość o kolegów, przyjaciół wogóle o wszytkich... póżniej choć nie miał podstaw mówił że go zdradzam że się puszczam, później mnie wyzywał a później uderzył pierwszy raz... Przepraszał na kolanach więc wybaczyłam. A później znowu to zrobił. Rozstaliśmy się ale po pewnym czasie wróciliśmy bo tak bardzo tęskniłam a on obiecywał. Jednak święta racja że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki... Później było już tylko gorzej... Wytrzymałam takie traktowanie jeszcze 3 lata. Rozstania powroty znowu katowanie wyzwiska znowu rozstanie i powrót... w końcu powiedziałam że skoro i tak mnie bije niech ma chociaż za co... poszłam do innego( przeczytasz o tym na moich innych wpisach). Po ostatnim razie tydzień przed moimi urodzinami kiedy wyszarpał mnie tak za włosy że nie mogłam ruszać głową, myślałam że mam jakiś wstrząs bo kilka dni mnie bolała powiedziałam dość odeszłam. Dziś on  znowu pisze znowu przeprasza znowu prosi o szanse a ja tak bardzo go kocham że nie wiem czy wytrwam bez niego czy dam radę mu nie uledz. Jedno jest pewno Bobo jeśli uderzył cie pierwszy raz zrobi to następny!!! Ja też tego jestem świadoma ale cie rozumiem bo sama tak mam jak ty. Jeżeli chcesz daj mu szansę ale jeżeli zrobi ci to jeszcze raz nie zastanawiaj sie ani chwili... zostaw go nie czekaj aż będziesz na takim etapie jak ja bo im dłużej tym trudniej i pamiętaj nawet jeśli będzie cie bił nie uda ci się go znienawidzić więc po prostu lepiej się od niego odetnij.
Życzę powodzenia może ci się uda to co mi nie wyszło...

8

Ja nie wiem ,na co Ty sie zgadzasz,Jesli nawet nie chcesz,nie mozesz wrocic -zawsze mozesz sobie poszukac pokoju badz mieszkania...Moze to przykre ,ze powiem co takiego nic Cie przy nim nie trzyma ani nie wiaze,nie macie dziecka/dzieci...Facet traktuje Cie jak worek treningowy a Ty mu pozwalasz robic z siebie ofiare.To on jest ofiara losu bo podnosi reke na osobe slabsza.Minely czasy,gdzie kobieta byla podwladna mezszczyzny..gnaj od niego i nie waz sie nawet mu wybaczac,bo cham sie nie zmieni,a kultury nie przeczyta w gazecie ani jej sie nie nauczy juz.
Nie dajmy siebie robic ofiar wkoncu my slaba plec a jednak NAJSILNIEJSZA!!
wejdz na strony typu http://www.mojawyspa.co.uk/ogloszenia/5 … ci-Wynajme
masz prace,wiec nie bedzie z tym problemu a siedziesz 4 lata i wiesz co i jak.
wiej od gnojka...
JESTES SILNA!!!!!!

9

zgadzam się z dziewczynami. nie katuj się tylko uciekaj. ten facet się nie zmieni, nie usprawiedliwiaj go nigdy. jesteś z tym sama tam, ale tu w Polsce znajdziesz pomoc, wróć, daj sobie czas, odpocznij od niego. jeśli nie ułoży się w tu na miejscu to zawsze możesz wyjechać ale nie do niego. on Cię niszczy, a niedługo jeśli niczego nie zrobisz z tym sprawi że całkowicie znikniesz... ratuj się, póki możesz, bądź silna. nie zastanawiaj się tylko się spakuj i wracaj!!!

10

dziekuje wam dziewczyny...
Bardzo chciałabym wrócić do polski,jednak jest to nie możliwe, tam nie znajdę pracy a pieniądze muszę przesyłać moim rodzica.
Nie chce wiecej prosić innych o pomoc finansowa. Obiecałam sobie ze sama zdołam zarobić na utrzymanie siebie i pomóc rodzicom. nie moge teraz tak po prostu to wszystko zostawić i wrócić do domu.....
Nie czuje sie tutaj szczęśliwa, raczej zagubiona. Spotkało mnie dużo przykrych rzeczy w pracy, jak wiadomo polak polaka gnębi za granica. Wylałam tysiące a może miliony łez. Mój chłopak nigdy nie stanął w mojej obronie zawsze musiałam radzić sobie sama.
Nie moge zrozumiec samej siebie . Dlaczego jak juz dojdzie do awantury pobije mnie.( ja tez mu oddaje, wpadam w tedy w taka furie ze sama nad soba nie panuje,to jest straszne, po części czuje sie jakbym juz calkiem zwariowala. moze ma racje i ja naprawde jestem glupia i beznadziejna) ja zawsze robie pierwszy krok do zgody. Jeszcz nigdy nie przeprosil mnie za to co mi obi, mowi tylko ;moglas nie zaczynac, teraz masz zaswoje. jak nie pi..... to sie nie uspokoij.  Tlumaczylam mu wiele razy ze on tak nie moze mnie traktowc, jak ma jakis problem niech ze mna porozmawia a nie zneca sie nade mna. tyle ze on nie potrafi rozmawiac, jest zwyklym egoista.  2razy uderzyl mnie tak mocno w zoladek zez przez dluzsza chwile nie moglam zlapac powietrza, dusil mnie tak ze mialam na szyji slady jego palcow jeszcze przez kilka dni..... niechce go tlumaczyc ale wiem ze jego ojciec tak samo znecal sie nad jego matka. tlumaczylam mu wiele razy ze on nie moze brac z nieg przyklad a on smial mi sie prosto w oczy splunął mi na twarz i powiedzial ze bedzie bral przyklad z kogo tylko zechce i jest dumny z tego co robi i co robil ojciec jego matce.
szukam w sobie odwagi by uciec od niego. czasami tak sobie myślę, jakie to wszystko było by proste gdybym nagle pewnego dnia obudziła się i nie pamiętała własnego imienia taka całkowita amnezja jakie to wszystko w tedy byłoby proste mogłabym zacząć  żyć od nowa.

11

pyska001, a jak wygląda dokładniej Twoja sytuacja w tym kraju, masz kogoś kto mógłby Ci pomóc, jakąś koleżankę, z którą mogłabyś zamieszkać albo czy dałabyś radę finansowo wynająć coś sama?

12

Pyska.dziewczyno.pakuj sie i wracaj do kraju.masz dopiero 21 lat.cale zycie przed toba lecz nie u boku tego chlopaka.nie nic nie ma w tym zlego ,ze pragniesz uczucia.to normalne..

13

skoro nigdy na niego nie liczyłaś, zawsze radziłaś sobie sama, pomimo bycia z nim to teraz też sobie poradzisz!!!!!!! uwierz, że lepiej od niego odejść niż czekać aż Cię po raz kolejny zwyzywa, uderzy a w efekcie albo zrobi z Ciebie kalekę albo zabije.. tak, ten typ tak ma. jeśli niczego nie zrobisz on nie zawaha się przed niczym! będzie Cie gnębił aż całkowicie się poddasz. on Cię nie kocha, nie szanuje, nie traktuje Cię jak kobietę, jak człowieka.. uciekaj od niego jak najdalej. łatwo nie będzie, ale jeśli nic nie zrobisz to któregoś dnia nie będzie miał kto pomóc Twoim rodzicom, bo Ciebie zabraknie... albo trafisz do zakładu psychiatrycznego albo stanie się to co najgorsze o czym nie chcę nawet myśleć... on Cię zamęczy!!!!!!!! dziewczyno ocknij się!!!!!!! nie jest wart ani jednej łzy!!!!!!!! każda Twoja łza to policzek który nadstawiasz pod jego dłoń.. odejdź, zacznij żyć..

14

Dziewczyno uciekaj od niego nawet się nie zastanawiaj!
Odpowiedz mi na jedno pytanie, ok? Dlaczego Ty z nim jeszcze jestes?

pyska001 napisał/a:

tlumaczylam mu wiele razy ze on nie moze brac z nieg przyklad a on smial mi sie prosto w oczy splunął mi na twarz i powiedzial ze bedzie bral przyklad z kogo tylko zechce i jest dumny z tego co robi i co robil ojciec jego matce.

Brakło mi słów. Traktuje Cie jak szmatę, a Ty co? Nic. Dalej na jego zawołanie i na posyłki. A on wie, że może zrobic z Toba wszystko, co tylko chce, bo i tak z nim zostaniesz.

Ja nie wiem jak dziewczyny moga dać się tak traktować. Mój chłopak bardzo dobrze zdaje sobie sprawę z tego, że gdyby mnie uderzył raz to byłby to pierwszy a zarazem ostatni raz. Bo więcej by mnie nie zobaczył. Miłość miłością, a szacunek do kogoś, kogo sie podobno kocha i przede wszystkim szacunek do samego siebie na pierwszym miejscu.

15

Pyska a zastanawialas sie nad tym,ze jak chlopak cie wyniszczy to wtedy nie pomozesz juz nikomu?ze ktoregos dnia mozesz juz nie miec najwzwyczajniej sily do tej pracy?

16

Dziewczyno Ty chyba nie wiesz tak do końca co robisz sad Narażasz swoje życie, a jeśli zabraknie Ciebie to kto pomoże rodzicom???? Pomyśl o nich.. pomyśl w końcu o sobie!! Niech ten podły człowiek straci Cię na zawsze... nie poniżaj się, masz swoją wartość i swoją godność, którą przez niego możesz stracić. Uważaj.

17

powoli zaczynam wierzyc iz tez jestem czegos warta ale ciezko tak od raz sie podniesc jak ktos przez tyle lat wmawial mi ze jestem nikim i nic nie warta..... wierze ze w koncu  mi sie uda. wiem ze najbardziej cierpi na tym moja psychika, przylapalam sie na tym iz czesto sie gubie nie wiedzac co jest rzeczywistoscia a co fikcja. bo to wsztsko przez co przechodze czesto wydaje mi sie ze tylko zmyslam ze to wszystko dzieje sie tylko w mojej glowie moze ja fakycznie juz wariuje..... 
mialam jeszcze do niedawna tutaj  przyjaciolke  niestety zaszla w ciaze i zjechala z chlopakiem do polski juz nie mam tu nikogo. na wynajecie pokoju tez mnie nie stac.... jestem na nego skazana nie moge tu szukac innej pracy bo juz mi zagrozil ze jak zaczne cos kombinoac to pozaluje tego. a wiem ze nie klamie bo ma tu duzo :wplywowych znajomych: boje sie go z dni na dzien coraz bardziej . jest czlowiekiem nie poczytalnym.       dlatego pilnuje sie aby nie przebywac z nim sam na sam . zalosne to wszystko prawda????
Ciesze sie ze was nzalazlam. ze moge bez obaw opowiedziec  wam o mim marnym zyciu. I ze staracie sie mi pomuc.
bede czesto do was zagladala. DZiekuje Wam za wszystko. ide sie polozyc mize wkoncu uda mi sie zasnac.

18

Musisz być dzielna, a na nas możesz liczyć.. Pomożemy rozmową, a to zawsze coś.. Trzymaj się i pamiętaj, że musisz być dzielna.

19

Posluchaj, ja mieszkam obecnie w Hiszpanii, gdzie nie ma dnia, aby sie nie slyszao o jakims przypadku przemocy wobec kobiet albo dzieci. Jestem bardzo uwrazliwiona na ten temat, bo moge sobie bardzo dobrze wyobrazic do czego moze dojsc i jak moze sie to skonczyc.

Uciekaj od niego, przemysl jak to zrobic (pieniadze na bilet, skontaktuj sie z rodzina, itp), zabierz najpotrzebniejsze rzeczy i wracaj do Polski. Mysl o sobie, jestes taka mloda, nie marnuj sobie zycia.

A poza tym, powinnas zglosic maltretowanie na policje.

20

Szkoda twojego młodego życia na tego damskiego boksera, cwaniaczek niech znajdzie sobie równego a nie nad tobą  się znęca. Tak jak radzą ci dziewczyny odejdź od niego bo przy nim przyszłości mieć nie będziesz. Współczuję ci i powodzenia życzę.

21

Na nikogo nie jestes skazana,a tymbardziej na niego...od razu zakladasz ,ze nie znajedzisz pracy w Pl.badz kto pomoze rodzicom,a kto im pomoze jak dojedzie do rekoczynow i nie daj Boże ,cos sie stanie???-odpukac..i mysle ,ze gdyby zadzwonila do rodzicow i im opowiedziala co Cie spotyka,kazali by Ci wracac....do nich!!!
widocznie chcesz byc tak traktowana i ponizana przez niego,wierz mi UK jest duze jesli nie to miasto to inne,na wynajecie pokoju Cie nie stac??? no chyba teraz sobie zartujesz,przebywasz za granica i jak sama pisalas,pomagasz rodzicom,chyba im calej pensji nie wysylasz,dziewczyno,jesli nawet pracujesz to otrzymasz mala pozyczke i starczy Ci na zachowek aby dac lordowi,i okazesz ze masz prace...
pojdz na police station i zloz na niego doniesienie...ja nie wiem ,ale wszyscy co Ci mowia zawsze widzisz jakies ALE! odejdz od niego,on do piet nie dorasta  aby go nazywac mezczyzna ,on jest nikim.nie Ty.jestem czlowiekiem i nikt nie ma prawa na Ciebie podnosic rak,ani pod Twoim kierunkiem obelg - on po prostu zneca sie nad Toba psychicznie i fizycznie...

22 Ostatnio edytowany przez Delicious (2009-05-14 18:52:58)

Pyska ja ciebie rozumiem też bylam i do tej pory nie moge uwolnic sie z toksycznego zwiazku. róznica tylko taka ze ten mnie jeszcze nie bil natomiast wszystkiego sie czepial i wszystko musi byc jak on chce tylko warunki mi stawia.
Pyska jesli chcesz zyc tam za granica to ok ja wiem praca .Ale na litosc Boska uciekaj od tego faceta on cie zniszczy psychicznie a nie wiem czy tamtejsza policja ci pomoże nie wiem jaki to kraj .Jesli Niemcy nie masz na co liczyc ale spróbuj jesli Holandia pomoga ci.Nie daj sie tak traktowac ja Cie rozumiem masz takie mysli jak ja przyzwyczajenie ,milosc i ze sobie nie poradzisz sama .Poradzisz sobie swietnie ja wierze w Ciebia uciekac od niego uciekaj.

23

Pyska nie trzyma cie tam nic.wracaj

24

Zatkało mnie trochę z przerażenia, trochę z niedowierzania. Jakby mnie facet uderzył kiedykolwiek i nieistotne w jakich okolicznościach, nie zobaczyłby mnie nigdy więcej.
Facet Ci otwarcie powiedział, że nie zamierza się zmienić. Dziewczyno! Masz 21 lat!
Nie no, ja zwyczajnie nie wierzę, że Ty się zastanawiasz co masz zrobić, zamiast od razu się pakować...

25 Ostatnio edytowany przez Delicious (2009-05-16 11:36:57)

odejdz od niego jak najszybciej bo po slubie będzie jeszcze gorzej. mozesz od niego odejsc mysle ze ty nie potrafisz, kochasz go ale ta miłosc jest chora prosze odejdź od niego wiem co mówie nie jestescie małżeństwem a ty nie jestes jego własnoscią prosze napisz jak to zrobisz

26

Skoro jest teraz tak...to potem będziesz tak miała jak moja znajoma...jesli facet chce sie kochać to nie prosi jej tylko on ją do tego zmusza....

27

to prawda kochana... lepiej nie będzie a tylko gorzej...mój mąż nie był taki przed slubem a dramat w domu mam od kilku lat bo pije...
dzisiaj nie jestem z nim odeszłam kilka dni temu z dziećmi....
wiesz jak strasznie się czuje??? jestem kłębkiem nerwów??? płaczę dniami i nocami-za nim mimo że tak mnie skrzywdził i dzieci na to patrzyły...
do tego to mnie za wszystko obwinia o alkoholizm, o swoje niepowodzenia o wszystko!!!!!!!
on i jego rodzina...

tez tu jestem poczytaj co może sie zdażyć lada dzień...
musisz zacząć działać... w którym kierunku --sama zdecyduj...
to bardzo trudna decycja...i cięzkie dni przed wami w krórą kolwiek strone bys nie poszła --uwierz mi...

28

Rozstaliśmy się wczoraj wieczorem.  Nie jesteśmy już razem.
Czuję się skrzywdzona, samotna, niechciana, wykorzystana, do niczego!
Nie mam sił już nawet płakać. Boje się czy poradzę sobie z tym sama. Nie mam tu nikogo z kim mogłabym porozmawiać  kto mógłby mnie przytuli. Jeszcze to wszystko do mnie nie dotarło że zostałam sama. Tak bardzo się boje:(((

29

dziękuje dziewczyny że mnie wspieracie! Dotarło w końcu do mnie że nie można tak żyć, że niszczę siebie.
tylko boję się ciągle ogarnia mnie jakiś lęk to jest straszne, nie mogę się skupić . ręce mi się trzęsą straciłam apetyt. czy to jest normalne?
Czy ja jeszcze kiedyś będę szczęśliwa? czy będę potrafiła się śmiać?

30

Będziesz bardzo szczęśliwa tylko czasu... smile Powodzona

31

Wszystko sie ulozy bedziesz szczesliwa i nie raz jeszcze bedziesz sie szczerze smiala:)

32

kochana pyska001 ... to co piszesz nie jest mi obce... też czułam to co ty,jak sobie poradzę ,jak tęsknię ,jak kocham,chcę do niego....takie rózne mysli przelatywały mi przez umysł..... też nic nie mogłam jeść przez pierwsze dni... czułam sie najedzona bólem jaki noszę w sercu...zreszta jeszcze go troszeczkę czuję... ale kupiłam sobie leki ziołowe wysciszające(persen) i pije herbatę z melisy NAPRAWDĘ pomagają mi te medykamenty....

ale sprawa najważniejsza...dyłam wczoraj u terapeuty.... popłakałam sie  kiedy zapytała: za co pani go kocha? kiedy po raz ostatni była pani z nim szczęśliwa? Kiedy był dobry.troskliwy,czuły dla pani i dzieci? kiedy wyręczył panią i  zają się dziećmi? kiedy pani z chęcią i zapałem kochała sie z nim??? to za co go pani kocha???????!!!!!!!!!---płakałam i nie wiedziałam co powiedzieć!!!!

potem zaczęła mi tłumaczyć, przytaczała przykłady... zaczęłam byś silna...zaczęłam sie śmiać!!!!
powiedziała co co mam robic, jak mówic ,jak się zachowywać--powiedzała też nie twierdzę że odzyska pani męża  tzn. że on pójdze się leczyć i że będziecie razem...ale będzie pani silniejsza , zacznie pani inaczej patrzeć na to i dzięki temu że będę słuchać jej porad  moje życie stanie się lepsze nawet bez niego!!!

mam sie z nim nie kontaktować... i robić wszystko na moich warunkach.. nie jego!!!!

dlatego kochaniutka jak masz gdzie wyprowadż się,wyjedż,wróć do rodziców-ja tez tak zrobiłam (mimo że nie jest im lekko,też mają trudną sytuację finansową)...
i druga sprawa ważna PSYCHOTERAPEUTA--naprawdę warto -jeżeli masz możliwość

póki co masz tu dziewczyny.... z różnimi przezyciami i doświadczeniami

ALE FACHOWA POMOC JEST NIEZASTĄPIONA!!!

trzymaj się - pierwsze dni są najgorsze.ja to wiem.od wczoraj się smieję,tańczę i zajmuję swoimi sprawami....
myślę o tym ale inaczej,spokojniej
uwierz ża tak można--ja jestem tego najlepszym dowodem
pa

33

Pyska, dziękuje ci.

34 Ostatnio edytowany przez WildOrchid (2009-05-21 11:05:30)

Skarbie, nie poddwaj się! Szukaj pomocy. Dowiedz się, gdzie w okolicy jest ośrodek pomagający ofiarom przemocy. Pomogą Ci znaleźć rozwiązanie, tymczasowe miejsce, gdzie będziesz mogła się zatrzymać. Pomogą Ci też psychologicznie.
Na początek adresy: Women's Aid i Refugee.

EDIT: nie wiem, na ile znasz język, ale nie przejmuj się tym. Te organizacje są przygotowane na pomoc cudzoziemcom.
I jeszcze informacje ze strony rządowej Direct gov

35

jak miną dzień............

36

kobietko przykro mi po przeczytaniu twoich postów.Nie patrz na nic zostaw drania i ułóż sobie życie na nowo bo on już się nie zmieni to przykre ale prawdziwe:( Jesteś jeszcze młoda i na swojej drodze spotkasz kogoś kto będzie wart twych uczuć i napewno je odwzajemni.Powodzenia życzę i trzymam mocno zaciśnięte piąstki!!!

37

Dziewczyny mają rację, czas leczy rany, bardzo dobrze że od niego odeszłaś, i w żadnym wypadku NIGDY do niego nie wracaj!!!
Mój mąż traktuje mnie podobnie,na szczęście rzadko bywa w domu. Ja niestety nie mogę tak poprostu się wyprowadzić,dwoje małych dzieci, nie pracuję, dom jest jego,na dodatek obok jego rodzina negatywnie nastawiona do mnie.
Dziewczyno całe życie przed Tobą, nie zmarnuj go i zerwij z tym facetem kontakt, tacy ludzie się nie zmieniają.
Powodzenia
Nie jesteś sama!!!!!

38

ina_2  mamy podobny csenariusz życia... u mnie jest identycznie... wiek ten sam...dwoje dzieci ... mąż dupek... nie wie co robi!!!!!
ja się odważyłam odejść ale miałam gdzie!!!!
pójdzie na leczenie - wrócę ... nie jego sprawa!!!  pozbieram sie jakoś...

pyska001 napisz co tam u ciebie kobietko...

39

Czesc dziewczyny!
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie? Dawno tu nie zagladalam, Zbyt duzo sie dzialo bym mogla wcześniej o tym pisac.
Pamietacie jak pisalam ze wkoncu sie rozstalismy , ze nie mieszkamy juz razem. Bylam zalamana jednoczesnie szczesliwa, myslalam ze juz nic zlego wiecej nie moze mnie spotkac, niestety mylilam sie. Po jego odejsciu zostalam na mieszkaniu ktore wspolnie zajmowalismy z dwojka wspollokatorow, jest to mieszkanie ktore wynajmoje nam biuro przez ktore jestesmy zatrudnieni.
Plakalam nocami i dniami, stracilam calkiem apetyt trzeslam sie cala z nerwow i caly ten czas ogarnial mnie straszny lęk. Ale w glebi serca wierzylam ze ide w dobrym kierunku ,ze zaczynam nowe zycie.

Tydzien po tym jak sie wyprowadzil, zadzwonili do mnie z biura ze bedziemy miec nowego lokatora. Tym nowym lokatorem okazal sie on. Myslalam ze umre na zawal jak go zobaczylam. wszystkie leki do mnie powrocily  Nie jestem wstanie nawet poisac tego co czulam, nigdy nie zapomnie jego drwiacego usmiechu. pwenych rzeczy ktore sie tez w tedy wydazyjy nie jestem nawet w stanie opisac, sa to wciaz swieze rany , ktore ciezko sie goja, moze kiedys jeszce sie odwaze.
Dzwonilam do biura prosilam o inne mieszkanie wiedzieli jaka jest sytuacjia ale nikt nie chcial mi pomoc, wszyscy trzymali jego strone.
Powiedzialam sobie ze bede silna i nie dam mu zadnie satyswakcji. minelo troche czasu on dalej tu mieszka. ja jestem w trakcie szukania mieszkania, nowa prace juz mam ale dopiero od sierpnia, a za 2tyg.jade do polski.
Zmienilam sie, jestem bardziej odporna na to co dzieje sie dookoła, mysle o sobie, mam kolezanki ktore mnie wspieraja a jeszcze do niedawna nie mialalam nikogo.bylam w dolku, moze nie dokonca z niego wyszlam ale wierze w siebie.
najgorsze byly pierwsze dni jak sie wprowadzil, sprowadzal sobie panienki na mieszkanie , upokazal mnie ty bardzo, pokazuje w pracy jakie zero dla niego jestem.
Nigdy nie przypuszczalam ze spotka mnie w zyciu tyle zlego, boje sie co bedzie dalej, Drugiej takiej porazki bym juz nie zniosla.
Czaszami potrafie przeplakac cala noc, w pracy udawac ze wszystko jest ok. nawet gdy on obok kleji sie do jakiejs  panienki na oczach wszystkich. Nie rozumiem co on chce przez to osiagnac do czego on dazy? wiem jedno nienawidze go i zycze mu aby ktos kiedys tam tez tak go potraktowal jak mnie, by poczul sie zerem. Niech cierpi jak ja teraz.
Dziewczyny pewno uznacie mnie za glupia ze dalej tu siedze i znosze to cale upokozenie ale nie moge przez moja nie udane zycie osobiste, porazke zyciowa jak ja to mowie, stracic pracy to jedyne co mi zostalo , co trzyma mnie w pionie, mam pieniadze dzieki ktorym moge pomoc mojej rodzinie, to jest dla mnie najwazniejsze,. Nie dam mu tej satysfakcji i nie wyjade stad.   
Jeszce nie potrafie sie smiac , teraz sa tylko lzy i bol, ale zaswieci dla mnie slonce
Pozdrawiam Was Goraco Dziewczyny !!!

40

Gratuluję siły Pyska smile Na prawdę. Bo rozstanie z nim wymagało od Ciebie dużego samozaparcia i odwagi. A teraz jeszcze mieszkanie z nim pod jednym dachem i oglądanie go przez cały dzień... jak nie w domu, to w pracy... Na prawdę gratuluję smile
Nie wiesz co on chce osiągnąć przez obściskiwanie się na Twoich oczach z innymi panienkami? Chce Ci pokazać co straciłaś i, że nie jesteś i nie byłaś dla niego jedyną dziewczyną na świecie. Chce Ci po prostu zrobić na złość i pokazać, że stać go na kogoś innego i że Wasze rozstanie nie zrobiło na nim żadnego wrażenia. Świnia. Tyle powiem na jego temat. Nawet nie piszę zwrotów "on, jego" dużą literą, tak, jak wymaga tego kultura i zasady pisowni, bo nie mam dla niego nawet na tyle szacunku, żeby pisać o nim z dużej litery. A Ty nie przejmuj się ani nim, ani jego zachowaniem, bo robi to specjalnie po to, żebyś się czuła od niego gorsza. A wcale tak nie jest. Powodzenia życzę smile

41

Pyska przecytałam wszystkie posty jednym tchem... i ten ostatni.... Jestem naprawde pod wrażeniem twojej postawy i siły. Wiem że wiele osob nie byo by wstanie przez to przejsc. tobie sie udaje i tak trzymaj. napewno wszystko bedzie ok. A on jak zobaczy ze żadne tanie gierki na ciebie nie działają- da sppokój; a moze i sam sie wyprowadzi.
dlatego  ty żyj własnym zyciem i nie daj sie Mu. on nie jest tego wart. i napewno nie jestes gorsza on niego! przejrzałas w pore na oczy i uwolniłaś sie od tego drania! i nie daj sie po raz drugi przez niego zbałamucić!

pozdrawiam serdecznie! smile

42

Dziękuje Wam ,że wierzycie we mnie .
Postaram się Was ani siebie nie zawieść.

(smutno mi )

43

przeczytalam wszystkie posty pyski i komentarze reszty..gratuluje Ci!! i wytrwaj w postanowieniu! przemeczysz sie i potem juz bedzie coraz lepiej..wiem ze Ci smutno, ale to minie..i kiedys w koncu bedziesz szczesliwa, a teraz zrobilas wazny krok ku temu..
to co poczytalam zmusilo mne do myslenia..
bo i u mnie sa wlasnie niewinne poczatki..:(
jestesmy wlasnie pokloceni o jakas glupote..dostalam pare razy, wykrecil mi reke, uderzyl w noge, w glowe, potem poduszka.. teraz siedze sama przy komputerze a on przy tv w drugom pokoju..nawet nie przeprosi..
a tak bardzo sie kochamy..
milosc to w wiekszosci łzy i cierpienie..czasem jakas chwila radosci..
pozdrawiam i zycze szczescia!!

44

Pyska, dziewczyno, jak ja jestem z Ciebie dumna! Wytrwałaś, pokonałaś samą siebie, swoje lęki...
Wytrwałaś tyle, ze numery byłego nie powinny Cię już obejść. On tymi numerami próbuje wyprowadzić Cię z równowagi, ale Ty się nie dasz! Jesteś niesamowicie silna, szczerze Cię podziwiam! I wiem, że dasz radę. smile Wydaje mi się, że jesteś osobą, której przeżycia i przede wszystkim wytrwałość pomogą wielu dziewczynom w podobnych sytuacjach. Życzę Ci wszystkiego dobrego smile Odezwij się czasem i opowiedz co słychać.

Nargit, nie daj się! Bierz przykład z Pyski. Nie po to by cierpieć na świecie istnieją takie fantastyczne dziewczyny. Pogadaj z nim - prawdziwa miłość zdziała cuda. Ale jeżeli to pan i władca, który za cel życia stawia sobie pokazanie siły, to bardzo mi przykro - to nie jest miłość.

Jestem z Wami dziewczyny smile

Sama walnęłabym takiego gogusia!

45

NARGIT napisał/a:

..dostalam pare razy, wykrecil mi reke, uderzyl w noge, w glowe, potem poduszka...nawet nie przeprosi..
a tak bardzo sie kochamy..

Nie mogę czytać takich głupot!! Bije - i kocha?? A może nawet: nie bije, to chyba nie kocha??
Wybaczcie, ale to jakieś średniowieczne brednie.
Jeżeli się kocha, to nie krzywdzi się osoby kochanej. To jakaś patologia, a nie miłość.
Jeżeli mężczyzna bije kobietę, to powodują nim jakieś inne emocje, a nie miłość. I te emocje wygrywają.

milosc to w wiekszosci łzy i cierpienie..czasem jakas chwila radosci..

NIE!! Miłość to nie cierpienie i nie łzy!! Tylko masochistka tak twierdzi.
Dziewczyny, obudźcie się. Wywalcie ze swego życia damskich bokserów! Zaczynacie życie, a pozwalacie sobie na coś takiego?? Co będzie dalej - strach myśleć.

46

HEJ 
piszesz ze jestescie za granica j
czy moze w Londynie -
ja tu tez obecnie mieszkam
po przeczytaniu twojego postu chcialam zaoferowac - jezeli to londyn i jezeli sie zgodzisz, ze moze bysmy sie spotkaly pogadac -
wszylybysmy gdzies na kawe w dogodnym dla mnie i dla Ciebie czasie
zupelnie obej osobie czasem cos latwiej powiedziec
pozdrawiam

47

Pysko- podziwiam i szanuję, obyś dalej potrafiła być tak stanowcza, na pewno los się uśmiechnie i tego Ci życzę wink

NARGIT- czy sama wierzysz że to jest miłość? ktos kto kocha nie krzywdzi.. człowiek który podnosi rękę na drugą osobę nie ma uczuć.. zastanów się nad swoim życiem zanim będzie za późno, bo jego "miłość" może kiedyś się naprawdę skończyć..

48

NARGIT- wiem przez co przechodzisz i dlatego proszę Cię zostaw Go!  On to zrobi ponownie.... Też wierzyłam że łączy nas wielka miłość a łzy i cierpienie ewidentnie muszą temu towarzyszyć, na szczęście Dziewczyny "Dobre Duszki " z forum uświadomiły mi jak bardzo się mylę. Gdyby nie wy Dziewczyny zapewne dalej tkwiłabym w tym chorym związku. Jest ciężko dalej płacze ale już widzę światełko w tunelu, jeszcze jest poza moim zasięgiem ale ważne , że wpore  go dostrzegłam.  Ty tez NARGIT możesz tego dokonać! 

ALA1981- Bardzo Dziękuję za zaproszenie. Niestety pracuję w Holandii. Ale gdybym tylko miała taką możliwość bardzo chętnie z korzystałabym z Twojego zaproszenia, to bardzo miło z Twojej strony Dziękuję!

Wszyscy okazujecie mi tyle ciepła i wsparcia, Jesteście Niesamowite Dzięki Wam i Waszemu Wsparciu mam siłę by każdy kolejny  dzień zaczynać z pozytywnym nastawieniem (bynajmniej staram się smile o i nawet się uśmiecham. To naprawdę miłe wiedząc iż ma się tyle  Wspaniałych osób "obok" siebie.  Dziękuję Wam!

To był ciężki dzień, miałam dużo do przemyślenia.........postanowiłam poprosić jutro szefa o wcześniejszy urlop, w środę chce jechać do Polski. we wtorek (jutro mam nockę do 4 rano:( ) dam Wam znać jak mi poszło, mam nadzieje że się zgodzi. Trzymajcie za mnie kciuki!!!

49

Trzymamy kciuki smile
Powodzenia Pyska smile smile smile

50

Witaj Pyska!!
fajnie że znów tu jesteś... widzę że jesteś silną kobietą!!!!!! tak trzymać.... nie pokazuj temu draniowi że jestes smutna , pokaż że jestes uśmiechnieta i nawet rozmawiaj z jego, że tak sie brzydko wyrażę, ,,kolejnymi ofiarami'' , bo on ich wcale nie będzie lepiej traktował niż Ciebie... chyba że dobry piorun w niego strzeli...
u mnie też są żmiany, bo rozmawiam z mężem, często przyjeżdża do dzieci i do mnie ale jest mi o tyle trudniej tez bo on przyjeżdża... zupełnia jak tobie... rozmawiamy, ale denerwuje mnie bo nie zmienił sie jakbym sobie tego chciała, ale widze że sie hamuje, nie pije póki co-troszeczke sie stara-ale to jeszcze mało, za mało... idziemy na terapie ... zobaczymy czy dojedzie..
pozdrawiam kochana

51

Dzewczyny ja też chyba mam taki problem...a właściwie nie wiem i prosiłabym o jakąś radę...Jestem z facetem 4 lata, jesteśmy zaręczeni i mamy zarezerwowane wszystko na ślub za  2 lata ale właściwie jest to ale...gdy jest wszystko dobrze to po prostu nie ma cudowniejszego faceta od niego potrafi o wszystko zadbać ale gdy ja coś się odezwę to masakra...opowiem tak...osttanio kupił samochód i chce go sprzedać na giełdzie no i miałam jechać z Nim i nawet się ucieszyłam, że spędze z nim cały dzień ale ma takiego kumpla który zrobi jedno pstryk i mój facet leci...no właśnie i już mnie odmówił jazdę tylko jedzie z Nim, jeszcze mi powiedział, że zapomniał o mnie że ja miałam jechać...zrobiło mi się przykro że jest o mnie tak łatwo zapomnieć no ale złości by mi przeszły gdyby to wytłumaczył i było by ok...mimo że nie lubię być zpychana na drugi plan...no i odezwałam się że przykro mi że miał z Nim nie jechać bo patrzy tylko jak go w konia zrobić i wybuchło...że jestem cyrkownik...że robi mi się coś w głowę i jestem nienormalna...że cyrkuje bo chce go ograniczyć by nie miał żadnych znajomych że to moja wina że zrobiłam wojne bo za długo było dobrze...jak byłam u niego to gdy to wszystko usłyszałam rozpłakałam się przy jego mamie to że jestem chamidło i szpuntuje rodziców przeciwko nie mu że żałuje że mi cokolwiek mówi bo mógłby mnie równie dobrze okłamywać i bym o niczym nie wiedziała...że nie wiedział że jestem taka że potrafie robić wojny z byle czego bo patrze szukać i robić mu awantury...że muszę mieć dostać okres bo taka jestem dla niego, że nie potrafie go przutulić ( mimo że wczesniej chcialam to mnie odepchnął że nie teraz).dojechałam do domu byłam  samochodem jakoś dojechałam to tylko napisał czy dojechałam nie odezwałam się nic a dzisiaj cąły dzień milczy...nie odezwie się bo to ja muszę robić pierwszy krok. Dodam że na końcu mówi to jak chcesz jechać to odmówi ale to przeze mnie traci znajomych...uniosłam się honorem że jak się mnie nie chce to nigdzie nie pojadę łaski mi nie zrobi po takich słowach że mnie zabierze. Dziewczyny co mam robić?

52

Chciałam komuś o tym powiedzieć a może dam nadzieje innym. Byłam związana z facetem (facecikiem), którego bardzo kochałam. Niestety po jakiś czasie zaczełam zwracać uwagę na to co on robi. Zobaczyłam ,że mam : beznadzienych przyjaciół, głupich rodziców, durnego kota, źle się ubieram, nie dbam o siebie, jestem brzydka i gruba, słucham okropnej muzyki, moje hobby są beznadziejne, ale najgorsze to to ,że mam fatalną pracę i jestem głupia bo realizuje moje marzenia. Tak naprawdę moi przyyjaciele są zawsze przy mnie, kot jest zabawny, uberam się dobrze (tak jak wszyscy), dbam o siebie, jakimś cudem jest uważana za ładną, słucham rocka, kocham samochody i pracuje na stanowisku kierowniczym a każde moje marzenie nie pozostaje niezrealizowane. Chodziło o to ,że facet był próżny i egoistyczny. Nawet nie wiecie jak było wspaniale się wyrwać z tej miłości, która powodowała codzienny płacz i nie pozwalała na bycie sobą. On tego teraz żałuje a ja mam przy sobie mężczyzne którego oczy mówią ,że jestem cudowna i potrafi zrobić i choć herbatę :-)

53

Amiko gratuluję... nie każdy ma tyle siły w sobie.. ja w przeszłości też zakończyłam związek, w którym byłam marną istotą, która wszystko powinna wybaczyć. Powiedziałam DOŚĆ! Dziś jestem z kimś kogo kochami kto kocha mnie smile

54

Brawo, Dziewczyny! Może wezmą to pod uwagę te, które pozwalają sobą pomiatać.

55

Może juz niedługo, każda z nas powie dośc, jak bedzie miec DOBRE wspair i dosyc siły by to zrobic...
zdrowe, nieuzaleznione on facetów kobiety dawno by to zrobiły,
chore, uzaleznione od swoich mężów kobiety pozwalaja na pomiatanie , choć często mówią PRZESTAN oni dalej to robią.... to jest chore!!!!!!!!!! ale jedne boja sie odejść, boja sie byc same, boje sie że sobie nie poradzą....inne uważają, że tak może a nawet musi być .... a jeszcze inne zdaja sobie sytuacje z powagi sytuacji, ale jest coś co je powstrzymuje... zobaczie ile małżeństw , nawet po rozwodzie mieszka razem, bo nie ma sie jedno czy drugie gdzie podziać... i mimo to że pił, bił, wyzywał, poniżał i dalej to robi one mieszkaja w jednym mieszkaniu z takim człowiekiem , ale zyja juz swoim życiem ... zajmuja sie soba, swoimi dziecmi nie zwracając uwagi na człowieka, który krzywdził je każdego dnia...
koma5 mysle, że zdajesz sobie sprawę z tego, że takich kobiet jest bardzo , bardzo dużo ... nie są to jdnostki ... więc wydaje mi sie że nietrzeba takich kobitek dobijac jeszcze stwierdzenie  ,,że daja soba pomiatać''' Myslisz że my tego chcemy... znasz moją sytuację i wiesz jakich metod sie chwytałam by przerwac to co sie dzieje u mnie w domu... dalej działam, by przerwac to cholerstwo, by wpłynąc jakos na niego... ale to cięzki orzech do zgryzienia...
mysle, że na to potzreba wiele czasu a przede wszystkim pomocy z zewnątrz(terapeuty) by zacząć cos zmieniać, szukac sposobu na wyzdrowienie... ale niewiele kobiet tak robi i to pewnie z niewiedzy, ze strachu, mslą że same sobie poradzą, ale lata pokażą że same nic nie zdziałają, hyba że stanie sie cud...
rozpisałam sie jak zawsze... pozdrawiam Was wszystkie... Ciebie Koma przede wszystkim... wiem,że jesteś kobietą zdrowiuśką!!!!!!!!!! zazdroszczę Ci tego!!!!!

56

Witajcie. Po 7latach związku zdecydowałam się odnaleźć takie właśnie forum. Czytając Wasze posty czuję się jedną z was. Mój związek dzielę na 3 lata udane i 4 średnie czyli rozstania powroty.
Żeby nie zanudzać do rzeczy.On jest5 lat starszy ale to nic nie znaczy. Oczywiście gdy jest ok to jest jak w niebie najkochanszy i najczulszy.

Mój chłopak zneca sie nade mna. Nie wystarczy juz mu szantaz psychiczny, nie odzywanie sie do mnie. Zaczal mnie szarpac. Pierwszy raz rok temu. Powiedzialam ze to koniec... wróciłam. Pchnął mnie na ziemię... regularnie szarpał. wczoraj sie dowiedziałam ze to nie przemoc, że on tylko chce bym zrozumiala co mówi... przeciez rozumiem. Wczoraj wykręcił mi ręce i znow szarpał, a potem wyrzucil z auta gdy odwoził mnie do domu. Szlam sama ciemna opustoszałą ulicą i płakałam.  Nigdy nie zapomne tego bólu. Jestem za słaba by odejsc.
Wszyscy go w mojej rodzinie nie lubią, jednak w swoim gronie jest duszą towarzystwa i chyba nikt mi nie uwierzy ze reaguje tak na mnie. Dziwi mi się bo mowi ze koledzy sa super a ja go doprowadzam do szalu i toze mna jest cos nie tak.
Kocham go strasznie i nie nawidze bo zneca sie za jakies błahe rzeczy. wiem ze nie moze byc tak dalej ale jestem za słaba psychicznie, jednocześnie dokładnie wiem co czują dziewczyny które pisały wczesniej.

57

natalia1234 dziewczyno on cie zniszczy jeśli pozwolisz mu na takie traktowanie, wiem co mówię, sama przeszłam przez proces odchodzenia od przemocowca

58

Natalia uciekaj!! Nie masz na co czekać. Podobnie było w moim związku. Uciekłam z domu z niespełna czteroletnim synkiem, policja zawiozła mnie do schroniska dla ofiar przemocy w rodzinie. Nie miałam pracy, kasy, nic. A jednak rozwiodłam się, wyeksmitowałam gnoja z mieszkania i odetchnęłam z ulgą. Został mi tylko złamany nos, ale to już pikuś.

59

margolcia przeraziłaś mnie swoja historią i dzięki Wam za radę. Tylko czy tacy faceci nie mogą zauważyć tego jak traktują dziewczyny/żony? Czy nic nie jest w stanie im otworzyć oczu. Jeśli wyśle się ich do psychologa to nas wyśmieją, a to może być jedyne wyjście jeśli nie chcemy od nich odchodzić.
Boli mnie to że tyle lat minęło nam razem i poszło na marne i tak się skończyło. Nie wiem czy wytrzymam bez niego i sama będę musiała skorzystac z pomocy specjalisty.

60

Natalio zostaw Go ,nic dobrego nie wyniknie ze związku z sadystą /nazwijmy "to" po imieniu /. Bądzmwdzięczna losowi,ze nie macie dzieci i nie jestescie wformalnym związku...zyczęsił i zdrowia .Pozdrawiam ciebie i Wszystkie Dziewczyny Julia

61

Witam wszystkich.Jestem tu po raz pierwszy,ale rownież jstem na zakrecie życiowym.Jestem w zwiazku 9 lat a swojego partnera znam ok 15. Już na poczatku slyszalam ze nie jest to latwy charakter.Zreszta ja tez mam charakterek.Pierwsze lata byly cudowne,nastepnie zaczely sie dziac rozne rzeczy a to kolega nie tak spojrzal na dyskotece a to ja znow dawalam synaly jakiemus chlopakowi szarpanki,wyzwiska poprostu masakra.Mam 30 lat i roznie w moim zyciu bywalo ale nigdy cos takiego.I nagle kiedy bylam gotowa na odejscie zaszlam w ciąze.mamy świetnego syna a ja nadal tkwie w tym bagnie i cigle sysze obelgi i ponizanie.Prosilam żeby wyprowadzil sie z mojego domu.On nie chce tego uczynic gdyż chce mieszkac ze swoim synem i podobno nadal mnie kocha.Nie chce wzywac policji,szkoda mi mojego syna ale dłuzej już tak nie wytzrymam.chce jak najlepiej dla dziecka a rownoczesnie boje sie samotnosci itd.Wiem tez ze lepiej juz nigdy nie bedzie.Taki maly kroczek mi potrzebny zeby to zrobic.Trudne to ale w koncu musze cos postanowic pozdrawiam

62

hej szkoda ze tak pozno zobaczylam ta strone ale trudni sie mowi jestem ciekawa czy wygralas i   go drania zostawilas   
ja jestem w takiej samej sytuacji jak ty   to samo  poprostu kropka w kropke az  nie moge uwiezyc  jesli go zostawilas moze masz jakas rade czy cokolwiek  co

hej mam taka sytuacje jak ty identyczna moze masz jakas rade na ta chora milosc

63

U mnie trwa jeszcze walka z takim człowiekiem o pieniądze, które mi wisi od niemal roku i których bardzo potrzebuję. Jeszcze mi dupę truje raz na parę dni smsem, że się zmieni, ale już coraz rzadziej. Wiem jedno - nie kocha mnie i jest silnie uzależniony, separuję się od niego, żeby zrozumiał. Jestem przekonana że za jakiś czas sam przejrzy na oczy i stwierdzi, że mnie nie kochał. Nie odda pieniędzy to trudno, będę trochę biedować, zawalę początek szkoły ale jakoś inaczej je zdobędę. Nie za cenę godności.

64

ale widac ze zzmadrzalas.... i go zostawilas tez bym tak chciala ....
lecz kocham go bardzo podan zycie  a on mnie strasznie rani od samego poczatku bycia  razem a jestem z nim 4 lata wybaczalam mu zdrade  ponizanie bicie osmieszanie   az wkoncu sie z nim rozstalam  bo poczulam sile wtedy po tych 4 latach bycia razem kiedy zerwalam po 1 tygodniu z<nalazl sobie inna dziewczyne ja  wyjechalam za granice zeby zapomniec o nim   lecz po 2 miesiacach on sie odezwal  i powiedzial ze zerwal z dziewczyna ta co byl i ze mnie kocha i ze hcce wrocic... a ja sie zgodzilam przyjechal do mnie za granice mieszkamy tu 3 miesiace... obiecal ze nigdy nie podniesie na mnie reki ani  nie ublizy mi.... bylam naiwna bo uwierzylam..... ölecz tak nie jest i nie bylo.. dalej znosze wyzwiska ponizanie wysmiewanie poniewieranie itp dziewczyny czy to normalne czy to ja jestem nie normalana czy to ja  powinnam

65 Ostatnio edytowany przez MaryMary (2010-07-26 01:50:43)

Madzialena00
Podstawa zwiazku jest milosc i szacunek do drugiej osoby. Ty nie masz za grosz szacunku ani milosci do samej siebie, bo pozwalasz sie takiej kanalii traktowac w taki sposob , wiec jaka tu mowa o jakimkolwiek zwiazku? Nie jestes na taki absolutnie gotowa. Nie kochasz siebie, nie szanujesz siebie, odbierasz sobie na wlasne zyczenie prawo do bycia szczesliwa. W imie czego? Milosci czy Masochizmu? Tak, to juz nie jest normalne i dziewczyno masz nie tyle problem z gosciem, bo pozbycie sie jego z Twojego zycia jest znacznie latwiejsze niz Ci sie teraz wydaje, ale problem z akceptacja siebie.
Zamiast wysiadywac tu na portalu, daj gnojowi kopa. Tak jak sie zmuszasz, zeby udawac przed swiatem i sama soba, ze nic sie nie stalo, zmien to w pozytywna energie i zmus sie do myslenia tylko i wylacznie o sobie samej i o swoim dobru. Jestes ofiara, bo sobie na to pozwolilas i nie ma co plakac. Ty mozesz to zmienic i to juz dzis. Uwierz mi, bo bylam w bardzo podobnej sytuacji, tez zagranica, i tez bylam tam sama, tak mi sie wydawalo, ale okazalo sie, ze mialam duzo przyjaciol, ktorzy mi pomogli. A jak nie, wroc do rodziny i juz, tak jak ja.
Teraz na spokojnie mysle co dalej i snuje radosne plany na przyszlosc. Ty tez mozesz, kazda z Was moze. Uwierzcie w siebie.

Posty [ 1 do 65 z 77 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Moj chlopak zneca sie nade mna psychicznie i fizycznie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024