Prawo Przyciągania działa też kiedy NARZEKAMY! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Prawo Przyciągania działa też kiedy NARZEKAMY!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

1 Ostatnio edytowany przez Porozmawialnia (2010-11-03 20:18:26)

Temat: Prawo Przyciągania działa też kiedy NARZEKAMY!

Nie wszyscy wiedzą, że Prawo Przyciągania działa zawsze, również wtedy gdy mówimy negatywne rzeczy, plotkujemy, skarżymy się i narzekamy nasz Alladyn mówi nam: "Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem" i tak oto, dostajemy więcej tego, na co narzekamy...zamiast się tego pozbyć. A co wy o tym myślicie? Co myślicie o narzekaniu, oraz o jego skutkach?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prawo Przyciągania działa też kiedy NARZEKAMY!

Coś w tym jest, choć nigdy nie przyszło mi do głowy nazywać tego Prawem, czy też mieszać w to magiczne istoty (choć Dżin byłby stosowniejszy niż Alladyn) big_smile
Mam taką ciotkę w rodzinie - esencja goryczy, niespełnienia, malkontenctwa, rozpaczy i wszelkich innych ludzkich nieszczęśliwości. Nie dość, że ściąga na siebie smutki, to i innych nimi zaraża sad Każde wesołe zdarzenie (o neutralnym nie wspominając) zamienia w smutek.

3

ja nie sadze ze jak sie o czyms mowi to sie to przyciaga.. bez sensu
jakby mowienie przyciagalo to moja kolezanka miala by juz kilka domow samochodow meza i dziecko ...
tak jak pozytywnych nie przyciaga tak i negatywnych.
ja w takie cosia nie wierze.

4 Ostatnio edytowany przez IwonaWójtowicz (2010-11-10 15:26:35)

jestem nowa na forum i tak szybko znalazłam temat, którym się też interesuje....

Prawo przyciągania znam z różnych stron, własnych doświadczeń, książek - doświadczeń innych. Na ten temat można by dużo opowiadać i spierać się. Każdy ma swój punkt widzenia, jednak myślę, że warto poznać temat z każdej strony smile
Na podstawie własnych i innych informacji stworzyłam darmowy kurs internetowy. Gdybyście były zainteresowane to zapraszam: http://iwonawojtowicz.pl/

5

Zgadzam się, że istnieje takie coś, choć jeszcze nie dawno się z tego śmiałam. Mój tata mawia: "Jak będziesz śmiała się do życia, to ono uśmiechnie się do Ciebie" smile:) Myślę, że to się sprawdza- wystarczy zmienić tylko swoje nastawienie na bardziej optymistyczne i radosne(mimo, że to czasem nie jest łatwe), a potem większość rzeczy toczy się pozytywnie. Nie mówię, że od tej pory jest już cudownie, ale na pewno łatwiej;)
A co myślicie o wypowiadaniu swoich marzeń, celów na głos? Może to głupie, ale ja uważam ,że to również działa:):)

Uważam , że to co wypowiadamy i jak to robimy jest bardzo ważne. W końcu w prawie przyciągania chodzi przede wszystkim o podświadomość i to co ona dostaje. Wypowiadanie na głos słów ma ogromną moc.
Tutaj chodzi o to, żeby wierzyc w to co sie mowi i w to czego sie pragnie. Słowa, ktore wypowiadamy i w które wierzymy zmieniają nas od środka ale to jak my wyrażamy siebie na zewnątrz oddziaływuje na to co nas otacza, ludzi, sytuacje.
Oczywiście aby to wszystko miało sens i zadziałało, musi być konsekwentnie powtarzane. Afirmacja ma sens gdy wkładamy w to serce, wiarę, przekonanie i zdecydowanie.

7

Może nie dosłownie przyciąga. Każda negatywna myśl pociąga za sobą następną, jeśli dasz się wciągnąć w ten wir i tego nie przerwiesz Twoje samopoczucie spada i spada, w efekcie jesteś nieszczęśliwa. Trudno się uwolnić od tych myśli, one zawsze będą, osobiście nie znam człowieka, który 'przyciąga' wszystko co pozytywne tongue Ważne by nie dać się za bardzo wciągnąć w takie myślenie

Niestety działa sad  Obserwuję siebie, obserwuję otoczenie. Im bardziej narzekamy na coś tym mamy tego więcej i więcej. Dlatego staram się każdą negatywną myśl zastępować pozytywną, a wtedy jest jak w bajce...bo tam dobro zawsze zwycięża zło smile

9 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-17 02:06:04)

Hm ,  ja jestem w stanie uwierzyć,że pozytywne myślenie osiąga pozytywny skutek, a negatywne zły.

10

fammefatale napisał/a:

Hm ,  ja jestem w stanie uwierzyć,że pozytywne myślenie osiąga pozytywny skutek, a negatywne zły.

zgadzam się. To nie są żadne magiczne moce tylko nasze nastawianie do życia. Jeśli ciągle narzekamy i wmawiamy sobie, że na pewno spotka nas coś złego to prędzej czy później sprowadzimy na siebie jakieś nieszczęście albo raczej wmówimy sobie, że to co nas spotkało jest nieszczęściem smile

11

No oczywiście że działa kiedy narzekamy. Pamiętam jak poszłam pierwszego dnia na zajęcia w 2 klasie liceum, myśle sobie "byle nie matematyka" no i zgadnijcie jaka była pierwsza lekcja ;/ Ale prawo przyciągania jest fantastyczne wink Kiedy myślisz pozytywnie jest naprawdę super wszystko dobrze się układa a wczoraj było trochę gorzej i niedość, że dostałam okresu to jeszcze odwiedził mnie windykator przypominający o niezapłaconych ratach.

12

no faktycznie, możliwe, że coś w tym jest. chociaż mi się wydaje, że my Polacy mamy troszkę taką mentalność, że lubimy sobie ponarzekać wink

Wszyscy mamy rozna konstrukcje psychiczna  , a wiec i takze rozna zdolnosc oceny wszystkiego co nas otacza. Kazdy z nas bardzo lubi i jest szczesliwy  jak wszystko uklada sie pomyslnie. Ale zycie nie jest takie kolorowe i poukladane. Wiec dostarcza nam takze chwil trudnych i frustrujacych , wyzwalajac w nas uczucie narzekania ,badz plotkowania.Nie jestesmy w stanie tego procesu tak naprawde zatrzymac .Mowimy duzo, gderamy i stekamy  , gnebiac otoczenie  zlymi humorami i wiecznym  niezadowoleniem. A gdzie jest miejsce na nasz OPTYMIZM, radosc i szczescie z realizacji naszych planow i potrzeb.?  Prawo przyciagania dziala w naszym zyciu ,niezaleznie czy w  jego istnienie wierzymy ,czy tez nie. Nie ma to wiekszego znaczenia. A wystarczy odrobina obserwacji wlasnego samopoczucia i juz mamy gotowa odpowiedz . Bardzo rzadko sie nad tym zastanawiamy . A szkoda , bo naprawde warto wsłuchac sie w siebie.

14

Myśl zamienia się w słowo, a słowo w czyn. I nie ma żadnego Alladyna, tylko to wszechświat jest niczym kelner i podaje to co zamawiamy. Cieszę się, że coraz więcej osób o tym wie i przekonuje się, że to prawda. Jeśli ktoś w to nie wierzy i to neguje znaczy, ze nigdy nie próbował..albo jest zbyt niecierpliwy lub źle to stosuje. Potrzeba naprawdę ogromnej wiary i entuzjazmu and dreams come true.:)

15

Ja wytłumaczyłabym to w bardziej przyziemny sposób - kiedy narzekamy i marudzimy, to tracimy wtedy mnóstwo czasu i energii na te czynności, wtedy nie mamy ani siły, ani ochoty, ani okazji do zauważenia szczęścia (uśmiechu mężczyzny w autobusie, słonecznego dnia, dobrej wiadomości itp).

16

Zgadzam, się negatywne myśli, przyciągają negatywne zdarzenia. U mnie to po prostu tak działa. Jak mam coś do zrobienia i myślę, kurcze, nie dam rady bo to i tamto - zawsze mam pod górkę i coś się wali i pali. Ale jak podchodzę pozytywnie do tematu - rzeczy jako dzieją się same ! A dla wszystkich negatywnie myślących - pozytywny filmik smile Może takie pozytywne afirmacje przydałyby się każdej z nas smile

17 Ostatnio edytowany przez optymistka7 (2011-05-23 15:17:50)

Czy znacie może jakieś książki (oprócz "sekretu") z których można więcej się dowiedzieć o prawie przyciągania i podświadomości ?

18

optymistka7

Naukowa Metoda Wzbogacania się,

System Klucza Uniwersalnego kurs,

Moc pozytywnego myślenia,

Potęga Podświadomości,

Transerfing Rzeczywistości,

Rozmowy z Bogiem <- mój bestseller big_smile

Książki: Normana Vincenta Peale, J. Vitale,

Pozdrawiam big_smile

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Prawo Przyciągania działa też kiedy NARZEKAMY!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024