Witam !
przyznam , że zastanawiałam się nad założeniem tego wątku , wydał mi się nie co bezsensowny
, ale mniejsza o to;)
Jestem ciekawa Waszych opinii na temat programu Mam Talent,jego uczestników i najbarwniejszego moim zdaniem jurora Kuby W.
Sama nie za często oglądam tv , ale przyznam , że Mam Talent to mój ulubiony program rozrywkowy ![]()
Program jak już wspomniałam lubię , Kubę też za jego głupie żarty,poczucie humoru i szczerość( mam nadzieję ).
Co do uczestników to obecnie zachwycam się Damianem Skoczykiem i Kamilem Bednarkiem ![]()
1 2010-10-18 15:45:46 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-10-18 15:46:19)
2 2010-10-18 15:59:02 Ostatnio edytowany przez a_normalna (2010-10-18 16:00:05)
Mam Talent (jak i spora część tego typu programów) najciekawsze jest tylko w pierwszych odcinkach z castingami. Potem za kandydatów bierze się sztab specjalistów, którzy obdzierają ich z tego co czyniło ich talent niepowtarzalnym, bo teraz musi się to sprzedać w tv i staje się to sztuczne i traci magię.
Co do prowadzących: najbardziej lubię Chylińską. Foremniak irytuje niemiłosiernie (przed MT bardzo ją lubiłam), a Wojewódzki jest tylko w jednym celu - strzelać głupimi tekstami i prowokować.
Foremniak chyba nie tylko Ciebie irytuje z tego,co zauważyłam
Chylińska spoko jak najbardziej ;-)
Lubię "mam talent" , choć nie aż na tyle,aby był moim ulubionym programem
Co do jurorów..
Małgosia - ma swój świat, to co większości ludzi się podoba, jej - nie.
Agnieszka - początkowo błędnie ją oceniłam ( mam kolejną nauczkę, żeby nie oceniać po pozorach
) Jednak jest bardzo sympatyczną osobą. Fajnie "skomplementowała" jednego chłopaka z kabaretu funky: "Ty to w ogóle masz taką papę, że ja nie mogę!
"
Kuba - koleś umie rozbawić, lubię jego poczucie humoru
Jednak czasami przegina. Np. kiedy dziewczynkę chyba z 2 edycji nazwał "charczącym pulpetem".
Ogólnie program bardzo fajny, lubię go. Ale czasami przepuszczali osoby których "talentów" nie dostrzegłam, a jak ktoś mi się spodobał to nie przepuszczali, no trudno
Co do obecnych uczestników to podoba mi się Kamil Bednarek, przepięknie śpiewa. Podobał mi się też kabaret funky, ale z tego co się orientuję to oni nie przeszli dalej. Fajny jest też ten kowboj, nie wiem jak się nazywa,ale mam nadzieję,że wiecie o którego chodzi. ![]()
ten , który z niewidzialnym koniem tam skakał
? mi się jeszcze podobał Jędrek Indebski, mały chłopak tańczący breakdance
Tak czasem przepuszczają tam kogoś , kto też moim zdaniem nie ma talentu , ale o gustach się podobno nie dyskutuje .Zauważyłam też , że Foremniak owszem ma jakiś strasznie indywidualny gust(albo po prostu się nie zna ) ale też często powtarza po Kubie i Adze ![]()
Cóż, czasami przepuszczają kogoś tylko dlatego, że zapewni show i będzie z kogo się pośmiać (jak w pierwszej edycji tę dwojkę emerytów śpiewających o autostradzie).
Z poprzednich edycji uwielbiam Audiofeels, Kaczorexa i Konego (tego od lalek). Z obecnej edycji.... nikt szczególny nie przychodzi mi do głowy. Wszystkich śpiewaków na wstępie skreślam, bo wg mnie ich miejsce jest w idolu.
Szkoda, ze w naszych edycjach nie pojawił się nikt na miarę tej dziewczyny http://www.youtube.com/watch?v=2890FeDSIWs
To zwyciężczyni ukraińskiej wersji.
7 2010-10-18 17:35:18 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-10-18 18:10:32)
Wszystkich śpiewaków na wstępie skreślam, bo wg mnie ich miejsce jest w idolu.
Nie wiem czy zauważyłaś,ale Idola od kilku lat już nie ma , więc gdzieś iść muszą ![]()
Ja największa wagę przykładam do osób śpiewających , bo studiuję dziennikarstwo muzyczne i kocham śpiewać ![]()
Idola od kilku lat już nie ma
I właśnie o to chodzi ![]()
to rozumiem,że ludzie którzy mają talent muzyczny powinni go zaprzepaścić
?
Nie, ale mogą zrobić miejsce innym ![]()
Odwrotnie niż a-normalna myślę, że program właśnie w finale jest najciekawszy, bo wtedy zostają ci najzdolniejsi. W castingach występuje wiele osób, które tego talentu nie mają, a niektórych nie da się oglądać. Oczywiście czasem okazuje się, że uczestnik jest aktorem jednego występu, ale pomimo tego wolę oglądać finał.
Jeśli chodzi o prowadzących, to moim zdaniem Małgorzata Foremniak jest najmniej kompetentna, żeby oceniać, często jej komentarze są bez sensu. Kuba Wojewódzki ma najostrzejsze komentarze, ale jako krytyk muzyczny i showman wie co się ludziom spodoba, więc często w tej krytyce ma rację. Jednak zgodzę się, że czasem przesadza.
Miałam okazję przez dwa dni uczestniczyć jako publiczność w castingach do programu i powiem wam, że w telewizji wszystko wygląda inaczej, montaż i pokazywanie obrazu z różnych kamer psuje efekt, ale to już urok telewizji ![]()
Zgodzę się, że do programu zgłasza się zbyt wielu wokalistów, ale jest takie powiedzenie "śpiewać każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej". Każdy może spróbować zaśpiewać, ale akrobatami zostają tylko nieliczni ![]()
To niech śpiewający idą do Szansy Na Sukces lub czekają na Idola,tańczący do You Can Dance , a kabareciarze do Zabij Mnie Śmiechem
itp itd ![]()
Bożena miałam chęć posiedzieć na widowni , ale z tego co się zorientowałam dość wysokie ceny biletów,czy się mylę?
Nie wiem jakie są ceny, ja nie płaciłam, bo byłam statystą, czyli chodziło o zapełnienie miejsc na widowni i klaskanie.
To jeśli odeślemy śpiewających, tańczących i kabareciarzy, to kto zostanie? ![]()
Właśnie o to mi chodzi , że równie dobrze można powiedzieć ,że ten program nie jest dla tancerzy itd ..
A nie wiesz czy na finale też można sobie posiedzieć i poklaskać ? ![]()
Najbardziej fascynuje mnie ten program kiedy występują dzieci. Uwielbiam na nie patrzeć. A co do jurorów to każde z nich coś w sobie ma i daje coś co czyni program takim jakim jest. Najbardziej moją sympatie wzbudziła Agnieszka Chylińska. Sprawia wrażenie naturalnej. Nie zgrywa się i nie udaje kogoś kim nie jest.
16 2010-10-18 19:09:58 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-10-18 19:10:50)
A ja właśnie mam wrażenie , że połowa dzieci przechodzi dalej tylko dlatego ,że są małe:) tzn ja jestem tego pewna
Zapomniałam jeszcze dodać , że lubię Prokopa ![]()
Być może dlatego przechodzą ale są słodkie
Propkop jest nie do podrobienia ![]()
A ja właśnie mam nieco odmienne zdanie
W jury nie lubię słuchać Foremniak i Chylińskiej. Foremniak dlatego, że pełni jedynie rolę łagodzącą, mimo, że taka formuła wcale nie jest popularna na zachodzie (gdzie jeśli jest kobieta w jury to wcale nie musi tam słodzić). A Chylińska... Cóż, lubiłam ją za czasów niewyparzonego języka i szczerych opinii, teraz widzę kolejną kopię Foremniak...
Jestem też zdania, że dzieci w ogóle nie powinny pojawiać się w programie, głównie z udziału na aspekt psychiki takiego dziecka. Nie wiem, co wychodzi takim dzieciom na gorsze - to, że przejdą dalej i mogą się w tym wszystkim pogubić, że łatwo nimi manipulować; czy że odpadną i mogą odebrać to bardzo osobiście, a ich życie wśród rówieśników już zawsze będzie inne.
yvette nie patrzyłam nigdy na to z tej strony. Tak teraz myślę, że przecież takiemu dziecku to taki program do szczęścia chyba nie jest potrzebny - pomimo tego, że ludzie lubią na nie patrzeć. Ale to przede wszystkim zależy od rodziców czy opiekunów. Być może dorośli wykorzystują talent dzieci... do zdobycia kasy. Okropne. Może zanim zaprowadzi się dziecko gdzieś na jakiś casting trzeba się zastanowić czy warto odbierać dziecku dzieciństwo.
Hmm, ja właściwie sama nie wiem ,co o tym myśleć..z jednej strony uważam ,że rodzice mają wręcz obowiązek pomagać dziecku rozwijać talent i zainteresowania,dobrze,kiedy dziecko od najmłodszych lat uczy się obycia na scenie itd.Później mają z pewnością mniejszy problem z tremą.Dla niektórych dzieci jest to jednorazowe przeżycie , jak to odbiorą nie wiem , wiem natomiast , że będą miały co wspominać
.Z pewnością są też minusy,wiadomo,że dzieci nie są przyzwyczajone do medialnego szumu itd,(pisałam kiedyś nawet przemówienie na ten temat
) . Jedno Wam powiem ,sama od dziecka mam zainteresowania i zdolności muzyczne , a moi rodzice nie za wiele robili w tym kierunku,teraz po latach nie ukrywam,że mam do nich trochę o to żal ![]()
fammefatale, ale jest sporo sposobów, żeby rozwijać talent dziecka. Można je zaprowadzić na zajęcia ze śpiewu, przecież jest masa dziecięcych festiwali, na których wygrywa się nagrody i ćwiczy obycie na scenie. Wiem, co mówię, bo jako dziecko przez wiele lat chodziłam na zajęcia ze śpiewania i w takich festiwalach brałam udział. Adrenalina gwarantowana i obycie ze sceną też, a konsekwencji aż takich nie ma ![]()
Pamiętacie z pierwszej edycji takiego 11latka, który tańczył? Wcześniej był w YCD i tam zrobił furorę. Szybko stał się gwiazdą internetu i telewizji. Jak pojawił się w MT to zadzierał nosa tak wysoko, że gdy do półfinału wszedł inny chłopaczek (jury słusznie zauważyło, że już mu palma zaczęła odbijać), to jakby dostał obuchem w łeb, bo tak był pewny, że przejdzie.
Wg mnie sam start dzieci w tym programie to jeszcze nic. Tylko rodzice muszą stać na straży, żeby dzieci właśnie nie wpadły w coś groźnego dla nich. Jeżeli zachowają zdrowy dystans i potraktują to jako przygodę, to dlaczego nie.
Nie pamiętam tego 11latka hehe :-)
yvette mogę wiedzieć dlaczego poprzestałaś na festiwalach? ;]
Fammefatale nie wiem. Szukaj w ogłoszeniach albo na stronie MT.
25 2010-10-19 15:55:50 Ostatnio edytowany przez november (2010-10-19 15:56:40)
Widziałam kilka odcinków wcześniejszego "Mam talent" i obecnej edycji- generalnie z tego powodu, że był tam mój kolega ze studiów, niewidomy muzyk i śpiewak. Tak na prawdę zawsze do tego typu programów podchodziłam z dużym dystansem, podobnie i teraz. Myślę nawet, że owszem, wielu uczestników faktycznie ma talent i to świetna okazja, by mogli go pokazać, czy też by zostali dostrzeżeni. W każdym razie, z edycji na edycję patrzę na jury i stwierdzam, że to coraz większa żenada. Poziom reżyserki jest maksymalny. Kompetencje... w jakiś sposób trudno ich odmówić każdemu z jurorów - Foremniak aktorka, Chylińska piosenkarka i Wojewódzki, którego "profesję" poniekąd trudno ocenić...
Generalnie uważam "te" programy za stratę czasu.
Kuba- dziennikarz muzyczny i radiowy, publicysta, perkusista,, satyryk i felietonista ![]()
Ocenić czy określić ?;) Tak na marginesie uważam go za dość inteligentnego i oczytanego człowieka ;]
27 2010-10-19 17:04:28 Ostatnio edytowany przez Cassie (2010-10-19 17:05:22)
Strata czasu? Dlaczego?
Wolę tego rodzaju programy, gdzie wystąpić może każdy a przy tym spełnić swoje marzenia, (np. występ przed publicznością) zamiast programów typu "taniec na lodzie"
28 2010-10-19 17:31:33 Ostatnio edytowany przez november (2010-10-19 17:38:26)
Owszem, wiem kim jest Wojewódzki, choć jego profesja wiąże się w dużym stopniu z subiektywnością oceny, nie do końca popartej szeroko pojętą merytoryką na temat śpiewu czy tańca. Choć fakt, nie można mu błyskotliwości odmówić. Rzeczywiście też "Mam talent" różni się od "Tańca na lodzie" - ten program jest mi jednak całkiem obcy. Być może powiedziałam o stracie czasu, gdyż.. cóż.. telewizja w ogóle jest dla mnie stratą czasu.
Mam Talent = sobotni wieczór, ta pora zdecydowanie nie nadaje się do oglądania telewizji. Czasami obejrzę, ale właściwie nie ma w tym programie nic co by mnie jakoś szczególnie ujęło... Od lat lubię Chylińską, Foremniak mnie irytuje, a Wojewódzkiego wolę oglądać w programie 'Kuba Wojewódzki' ![]()
Strata czasu? Dlaczego?
Wolę tego rodzaju programy, gdzie wystąpić może każdy a przy tym spełnić swoje marzenia, (np. występ przed publicznością) zamiast programów typu "taniec na lodzie"
Zgadzam się,lubię oglądać utalentowanych,zdolnych ludzi ;]
W takich programach każdy może poczuć się jak gwiazda. Uczucie to może trwać tylko chwilę ale pamiątka w sercu zostaje na całe życie ![]()
Sobotni wieczór nie nadaje się do oglądania telewizji? Zależy jak dla kogo. Ja tam lubię z Miśkiem poleżeć i obejrzeć coś ciekawego. ![]()
ten , który z niewidzialnym koniem tam skakał
?
Tak, właśnie o tego mi chodziło. Fajny ![]()
Też myślę, że rodzice nie powinni wysyłać swoich dzieci do takich programów. To ryje im w psychice tylko. Więcej szkód narobi niż korzyści.
Na temat uczestników dodam jeszcze 'słówko'
.. zapomniałam o Magdzie Welc , moim zdaniem ciekawy głos,mało się nie popłakałam jak ja usłyszałam ![]()
Fammefatale, 1 bilet na Mam talent kosztuje 200 zł. Akurat znalazłam ogłoszenie w internecie ![]()
Co do Magdy Welc, to widać, że nie jest to druga Klaudia Kulawik tylko dziewczyna wie czego chce.
Fajny program. Jednak ja mam do niego kilka zastrzeżeń. Bo oni oceniają tak ogólnie, a nie w jakiejś konkretnej kategorii. Kto ma talent w śpiewaniu a ktoś inny w robieniu z siebie błazna. Ocena i wybór faworyta powinien odbywać się w rożnych kategoriach.
36 2010-10-27 14:22:44 Ostatnio edytowany przez karlayn3 (2010-10-27 14:23:17)
Co do programu - moim zdaniem z edycji na edycję - jest cora gorszy.Odechciewa mi sie oglądać. Dla mnie nie ma już nic ciekawego. Już takie na siłę.
Małgorzaty Foremniak nie dzierżę jak ja widze to dostaje epilepsji...
Robi wrażenie jakby chciała powiedzieć coś wzniosłego, wspaniałomyslnego, pięknego i nie wiem jakiego jeszcze a tak naprawdę g*** powie. I ta jej wyniosłość i te jej miny jakby intensywnie myślała ( a potem wiem że i tak nie powie nic ciekawego)
Agnieszke Chylińska uwielbiam, bardzo ja polubiłam od momentu gdy zobaczyłam wywiad z nią u Ewy Drzyzgi, wtedy to po prostu śmiałam sie do rozpuku a w niej się zakochałam
Równa babka ![]()
Kuba Wojewódzki. Jako jedyne w mojej rodzinie ja i moja mama uwielbiamy go
Doskonale rozumiemy jego żarty, światopogląd,to co mówi, a reszta tylko mówi "żenada", "zachowuje sie jak idiota", "cowy w nim widzicie"... Jak dla mnie jest inteligentny, oczytany, błyskotliwy, naprawde jestem pełna podziwu dla jego inteligencji, jego zasobu słów, jego łączenia faktów, poczucia humoru etc etc. Ogladam różne programy z nim wywiady, jego teskty i po prostu spijam jego słowa, inaczej tego nie okreslę. Nie moge się też nadziwić że tak samo rozumiemy świat... hyhy:)
Co do dzieci w programie, nie lubię tych typu Kulawik, Smutniak,Welc itp,- stare maleńkie. Te sprawiaja wrażenie jakby niedowartościowana mamusia chciała spełnić swoje chore ambicje. Moje ulubione postecie to Agata Wietrzycka(jedynie przy niej ryczałam i przechodziły mnie ciary, jak dla mnie ta osoba jest niesamowita, ten głos, ta naturalnośc, jest taka milusia i wdzięczna...po prostu genialna. I Anna Teliczan(cos niesamowitego i oryginalnego). Reszta nuda, nuda, nuda.
Kuba Wojewódzki. Jako jedyne w mojej rodzinie ja i moja mama uwielbiamy go
Doskonale rozumiemy jego żarty, światopogląd,to co mówi, a reszta tylko mówi "żenada", "zachowuje sie jak idiota", "cowy w nim widzicie"... Jak dla mnie jest inteligentny, oczytany, błyskotliwy, naprawde jestem pełna podziwu dla jego inteligencji, jego zasobu słów, jego łączenia faktów, poczucia humoru etc etc. Ogladam różne programy z nim wywiady, jego teskty i po prostu spijam jego słowa, inaczej tego nie okreslę. Nie moge się też nadziwić że tak samo rozumiemy świat... hyhy:)
A wiesz, że on wymyśla większosć tekstów typu "ktoś tam powiedział, że...."
Owszem, niektóre jego teksty są mocarne i szybkość jego słownych ripost znaczy o wysokiej inteligencji. Ale czasem zachowuje się żenująco. Widać to w jego programie, gdy zaprosi kogoś, kto nie zniża się do jego poziomu żartów.
A wiesz, że on wymyśla większosć tekstów typu "ktoś tam powiedział, że...."
No jak dla mnie to znaczy że dobrze sie orientuje co gdzie i kto powiedział, pokazał, napisał... że jest oczytany i błyskotliwy, że potrafi to przywołać z mózgu, tak żeby pasowało do sytuacji. Miałam w klasie podobnego kolege, miał niesamowicie rozbudowana wyobraźnie i był błyskotliwy, a nawet nie czytał zbyt wiele ![]()
Ale czasem zachowuje się żenująco. Widać to w jego programie, gdy zaprosi kogoś, kto nie zniża się do jego poziomu żartów.
Nie wiem jak tego tak nie odbieram. Może w ich mniemaniu nie znizaja się, może maja inne poczucie humoru, ale ja tam na to nie patrzę, bo przeciez maja prawo miec inne poczucie humoru. Nie uważam że zachowuje się żenująco. Bawi się tym wszystkim, całymi mediami, całym tym pokazywaniem się, ma dystans chłopak i kiedys zobaczyłam to i zrozumiałam w jakims wywiadzie z nim, chyba u Magdy Mołek, ale nie pamiętam dokładnie.
a_normalna napisał/a:A wiesz, że on wymyśla większosć tekstów typu "ktoś tam powiedział, że...."
No jak dla mnie to znaczy że dobrze sie orientuje co gdzie i kto powiedział, pokazał, napisał... że jest oczytany i błyskotliwy, że potrafi to przywołać z mózgu, tak żeby pasowało do sytuacji.
Wymyślanie, że ktoś coś powiedział, a naprawdę tak nie było, oznacza kłamstwo.
Teraz już tego tak bardzo nie widać. Ale za czasów idola notorycznie to robił.
Wymyślanie, że ktoś coś powiedział, a naprawdę tak nie było, oznacza kłamstwo.
Teraz już tego tak bardzo nie widać. Ale za czasów idola notorycznie to robił.
A wiesz, nie sprawdzałam autentyczności jego cytatów, jakoś mało możliwe i czasochłonne. ![]()
Polecam wywiad Kuby Wojewódzkiego u Magdy Mołek.
A ja program baardzo lubię ale ze względu na uczestników, a jury jest dodatkiem. Dla mnie jest to niesamowite,że taki niepozorny człowiek,którego możesz spotkać i minąć na ulicy, skrywa jakieś talenty,czasem nieporównywalnie większe od tych znanych z mtv.
W jury każdy po trochu mi w czymś nie odpowiada ale czasem miewają trafne oceny i zwracają uwagę na rzeczy, których sama nie zauważyłam ![]()
Dla mnie jest to niesamowite,że taki niepozorny człowiek,którego możesz spotkać i minąć na ulicy, skrywa jakieś talenty,czasem nieporównywalnie większe od tych znanych z mtv.
Dokładnie tak.. ;] i nie rozumiem ludzi,którzy twierdzą,że jest tam za dużo śpiewających itd..Moim zdaniem to dobrze , że ludzie mają odwagę sięgnąć po marzenia,niektórzy ciężko pracują na to zeby coś osiągnąć.Jeśli posiada się talent , to trzeba go pokazać , a nie skrywać.Poza tym zdolności muzyczne to też talent.
Bożena,to niezła cena za wejście he ..lekkie przegięcie jak dla mnie,ale pewnie w dużej mierze płaci się za zobaczenia jury ;]
Finał zapowiada się na razie śpiewająco....
I nie podoba mi się to.... obstawiam, ze za tydzień przejdzie ten mały chłopaczek od Padam, Padam i te trzy dziewczyny. Chyba, ze kompletnie zawalą swój śpiew.
Ale muszę przyznać, że dzisiejszy odcinek stał na bardzo wysokim poziomie. Osobiście chciałam żeby do finału wszedł ten z kołem. Zaskoczył mnie mega pozytywnie, bo nie sądziłam, że to będzie coś interesującego. A przykuł moją uwagę stokrotnie bardziej niż na castingu.
A ja muszę przyznać , że niezbyt uważnie obejrzałam jego występ,za to mega rozczarowaniem jest dla mnie decyzja jury o odejściu Damiana Skoczyka,był jednym z moich faworytów kurcze :-)
Też jestem rozczarowana tym odcinkiem. Po pierwsze, że przeszła Sabina,a nie Damian, po drugie, że nie przeszedł Mirek.A chłopak z mojego miasta, do tego znajomy, szkoda bo ma oryginalny talent, no ale i tak sie pokazał ![]()
Ja to byłam pewna , że Damian przejdzie dalej a tu zonk.A szkoda,bo wg mnie chłopak naprawdę ma talent,postanowiłam sobie,że jeśli Bednarek też odpadnie to już wiecej tego nie oglądam ![]()
Na kogo stawiacie w nastepnym odcinku?? ;>
Ja już napisałam ![]()
obstawiam, ze za tydzień przejdzie ten mały chłopaczek od Padam, Padam i te trzy dziewczyny. Chyba, ze kompletnie zawalą swój śpiew
50 2010-11-04 12:27:23 Ostatnio edytowany przez butterfly20 (2010-11-04 12:34:49)
wiecie kto wygra???.... Jeszka..:p tak jej wszędzie że masakra. Jest wypromowana i wogóle.. Mi sie bardzo podoba osobiscie Bednarek pod tym wzgledem że jest na luzie widać że robi to co kocha i nie robi tego podpoublike, jest poprostu sobą.. jak jeszka wygra to nie ogladam tego syfu
Też zastrajkuje jak Jeszka wygra - jak dla mnie pospolita - nie podoba mi się.
Jeśli chodzi o nastepny odcinek ja jestem za Pawełkiem Paprockim (słodycz
) i za Piotrkiem Lisieckim. !
karlayn3 a kto wystąpi w następnym odcinku wiesz może? ten Piotr Lisiecki to mi się jakoś nie podoba,za spokojny jest...
Sabina moim zdaniem ładnie śpiewa owszem,ale nie jest najlepsza z tego programu.
Bednarek ma fajny głos,wydaje się dość sympatyczny
i zgadzam się widać że on to lubi,niech wygraaa.
53 2010-11-04 21:35:36 Ostatnio edytowany przez a_normalna (2010-11-04 21:36:05)
famme, na stronie wszystko jest napisane:
Na scenie wystąpią:
"Iskierka", Jim Williams Liquidemime, Paweł Paprocki, Krakowska Szkoła Wushu, Piotr Lisiecki, taneczny duet Ania i Jacek, wokalne trio "Mocha" oraz bardzo rozstukany zespół "The Prisoners".
ee to nie kojarzę za bardzo
, ja Wam powiem , że nie mogę tego Me ,myself and I w finale przeżyć ![]()
ee to nie kojarzę za bardzo
, ja Wam powiem , że nie mogę tego Me ,myself and I w finale przeżyć
Nie podoba Ci się??
Bo mi nie specjalnie ![]()
Ja przegapiłam ten odcinek wczorajszy, musiałam pracować ale ściągnę sobie, podejrzałam na youtube Pawełka i i jestem zachwycona po raz drugi ![]()
56 2010-11-07 23:07:39 Ostatnio edytowany przez a_normalna (2010-11-07 23:10:07)
Bardzo dobrze, że przeszli tancerze. Myślę, że Chylińska celowo to zrobiła. Nie chciała samych śpiewaków w finale i ten mały ma jeszcze dużo okazji przed sobą. Teraz ludzie go dostrzegli i lepiej niech najpierw dorośnie.
Aha, żal mi Amerykanina. Na castingu nie podobało mi się za bardzo, bo co lepszego mógł pokazać na żywo. Ale naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył, bo bardzo mi się podobało i uśmiałam się.
A Chylińska trochę mi podpadła, bo na castingu wychwalała tego co wygrał (nie pamiętam jak mu jest, ten od rzewnych ballad i smędzenia), gdy wybierali ludzi do półfinału, to go skrytykowała i zjechała, a teraz znowu peany na jego cześć.
Dlaczego u nas takich talentów nie ma?
Me,Myself and I nie zbyt mi się podobali,tzn bez szału.
Nie podobał mi się Lisiecki, jak już wcześniej wspomniałam jakoś mi nie podchodzi
, a i jedno co mnie zirytowało,to krytyka Michała Grobelnego,tylko dlatego,że powiedział iż uważa się za przystojnego( o ile mnie pamięć nie myli).W ogóle czasem w chamski sposób jury traktuje tam ludzi,ale to mniejsza o to.Co do tego filmiku to podobała mi się jego gra,ale ja nie powiedziałabym,że u nas takich talentów nie ma ,bo jest sporo.
A ja wam powiem,że póki co to przechodzą moje typy,za wyjątkie Me,Myself and I. Ale w sumie oni są oryginalni, niszowi, to takie urozmaicenie. Paweł Paprocki mnie nie powalił, bylam za tancerzami. Za to Piotr Lisiecki...
zawsze mnie fascynuja tacy nieśmiali faceci z talentem ![]()
A ja myślę,że ten Lisiecki nie ma siły przebicia z racji swojej skromności i nieśmiałości.Show biznes nie jest dla takich ludzi.
Lisiecki to takie "ciepłe kluchy". Głos ma, śpiewać umie, ale to taka sierota bez charyzmy.
62 2010-11-14 02:02:36 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-14 02:03:19)
Bednaruś w finale
Nie mogło być inaczej ![]()
Oooo tak zgadzam sie ! Czekam na wydanie jego płyty i natychmiast kupuje , uwielbiam go bez reszty, nie dosc ze sympatyczny, spiewa cudownie, to jeszcze rasta... ah ![]()
Jak bym miala faceta, ktory tak spiewa to chyba bym go w klatce zamknela zeby byl TYLKO moj ;D
Noo i koncert 9 grudnia we wro <3 Musze tam byc. Słucham Kamila i StarGuardMuffin 24 na dobe! ;D
64 2010-11-15 19:25:51 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-15 21:53:45)
Oooo tak zgadzam sie ! Czekam na wydanie jego płyty i natychmiast kupuje , uwielbiam go bez reszty, nie dosc ze sympatyczny, spiewa cudownie, to jeszcze rasta... ah
Jak bym miala faceta, ktory tak spiewa to chyba bym go w klatce zamknela zeby byl TYLKO moj ;D
Noo i koncert 9 grudnia we wro <3 Musze tam byc. Słucham Kamila i StarGuardMuffin 24 na dobe! ;D
Hehe ja piosenki Ziemia Obiecana słuchałam już z 200razy na pewno
, ale inne też słuchałam,jakżeby inaczej.Pozytywna energia jak dla mnie,a Kamil niby nie jest super przystojny , głos ma bardzo fajny,ale też nie jakis cudowny,ale ma chłopak urok
.
I szkoda ze Jedrek odpadl ,tez go lubilam..
P.S a jego nowej płyty właśnie słucham ![]()
Ostatni odcinek był przykładem na to, że dzieciaki nie powinny brać udziału w takich programach. Jędrek odpadł i biedny się popłakał. Bardzo to przeżył, w filmiku mówił, że nie chciałby odpaść. I po co wpuszczają dzieci do programu? No jaa.
A co do Kamila - odbieram go jako takiego cwaniaczka, trochę. Jednak lubię jak śpiewa, podoba mi się jego głos i..oczy ![]()
Lisiecki - nieśmiały i przez to taki inny. W pozytywnym sensie. Ładnie śpiewa i ładnie wygląda ![]()