Czy wypada założyć welon??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Czy wypada założyć welon???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Czy wypada założyć welon???

Witam wszystkich!

Mam mały problem związany z ubiorem na ślub...Sytuacja wygląda w ten sposób, że bardzo chciałabym założyć piękny,długi welon ale mam już dziecko. Wiadomo,welon jest symbolem czystości przedmałżeńskiej i nie wiem czy wypada mi go założyć:-(
Proszę napiszcie co sądzicie na ten temat!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy wypada założyć welon???

Madzik to jest Twój dzień i jak dla mnie nie ma co patrzeć na przesądy. Ja na swój ślub welonu nie zakładałam bo nie chciałam. Jeśli to jest Twoje marzenie to, moim zdaniem, nie powinnaś patrzeć na symbolikę tylko je spełnić.

3

Myślę podobnie jak Lena. To Twój dzień, Ty spełniasz swoje marzenia i kreujesz swoją rzeczywistość tego dnia smile
Jeśli patrzyła byś przesądami i tradycją to połowa z kobiet biorących ślub nie mogła by mieć na sobie białej sukni, bo spały z mężczyzna przed ślubem smile

Tak więc nie krępuj się i rób co tylko sprawi ze będzie to dla Ciebie najbardziej wyjątkowy dzień życia smile

4

większość kobiet biorących ślub nie są dziewicami (powiedzmy to sobie szczerze), a i tak wiele decyduje się na welon. ja nie wyobrażam sobie siebie w tym dniu bez welonu. akurat ten element stroju bardzo mi się podoba i nie zamierzam z niego rezygnować.

5

Dzięki dziewczyny za te szczere wypowiedzi. Na prawdę bardzo mnie podbudowałyście :-)
Pozdrawiam!!!

6

ja bym załozyła, dziecko nic nie przeszkadza

7

Ja nie miałam dziecka yłam panną i welonu nie założyłam- bo mnie się po prostu nie podobał...
wiec nie masz sie czym przejmować...

8

to nie jest przesad  tylko oznaka ze jest sie dziewica
to tak samo jak  żołnierz  nakłada  mundur
kapłan sutannę   
przesad to wierzenie w horoskopy 13 piatek  ,czarny kot  , lub podanie reki przez próg

9

ee tam ja do ślubu welon wezmę a dziewicą nie jestem smile i jestem wierząca, ale nawet mogę brać ślub cywilny, bo Bóg błogosławi każdy związek Z MIŁOŚCI i nie ważne, czy się ma dziecko kiedyś popełniło błąd i wyszło za mąż za nieodpowiednią osobę. Najważniejsze, że to TWÓJ DZIEŃ i że TY masz się czuć wyjątkowo.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Czy wypada założyć welon???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024