Tu mnie jeszcze nie było
.
Czas mnie goni, więc postanowiłam, że zgłoszę się z prośbą o pomoc do większej grupy osób niż tylko do netkafejkowych 18+ kobitek
.
Jestem teraz na praktykach w gazecie i dziś dostałam do napisania artykuł, dotyczący świąt, które w kalendarzu widnieją, ale o których mało kto słyszał.
Na przykład... Dzień Emo, Dzień Wikipedii, Światowy dzień drzemki w pracy, Światowy Dzień Budyniu, Międzynarodowy Dzień Mycia Brudnych Samochodów, Międzynarodowy Dzień Płynów do Mycia Naczyń, Dzień Bez Stanika, Dzień Pracoholików, Dzień Leworęcznych, Międzynarodowy Dzień Zagrychy, Dzień Odpoczynku dla Zszarganych Nerwów czy Dzień noszenia spódnic..
Są też oczywiście święta bardziej popularne, np. dzień lekarza, strażaka, sekretarki itd... Jeśli pracujecie, proszę, zerknijcie na poniższy kalendarz i powiedzcie, czy w jakiś sposób u Was w pracy obchodzi się taki dzień ![]()
Tu jest cały kalendarz: http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.d … /138953231
I nasuwają się pytania ![]()
Jak świętujemy tego typu dni, komu/czemu są poświęcone? Dlaczego i po co powstały? Czy nie jest to zaśmiecanie kalendarza? Kto to powinien świętować? czy istnieją tylko i wyłącznie w kategorii żartu?
Bardzo jestem ciekawa Waszych opinii na ten temat ![]()
Uznajmy te pytania za coś w rodzaju sondy ulicznej ![]()