Późne studiowanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Późne studiowanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Późne studiowanie

Postanowiłam rozpocząć studia mimo swojego wieku, mam 45 lat. Tak sie w życiu złożyło, że dopiero teraz mogę studiować.
Obawiam się tego, czy dam sobie radę, oraz jaka będzie reakcja młodzieży na wiekową studentkę.
Potrzebuje opinii osób, które rozpoczęły przygodę z nauka w podobnym wieku.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-06-15 18:03:29)

Odp: Późne studiowanie

Mój mąż ma 51 lat  i zaczął studia przed dwoma laty. Ostatnio byliśmy w gronie znajomych i ktos zapytał, po co mu to skoro za kilka lat pójdzie na emeryture . Na co mąż z uśmiechem odpowiedział  , że przed emerytura jeszcze doktorat zrobi!

Pozdrawiam przyszłą studentę !:)

3

To swietnie ze idziesz na studia smile To mi sie podoba np w Anglii, nawet na krotkich kursach srednia wieku to ok 40stki.
Co tam metryczka- wazne zeby sie rozwijac az do konca swoich dni. Trzymam kciuki !

4

Helena powodzenia nie przejmuj się tym jak zostaniesz odebrana przez studentów bo to nie ma dużego znaczenia robisz to dla siebie, u mojego brata na roku jest studentka w wieku 58 lat i jest bardzo lubiana

5

Nawet się nie zastanawiaj i nie martw - to akurat nasze polskie stereotypy, że studiować trzeba zaraz po maturze. Wielu maturzystów panikuje, jak się nie dostanie, a ludzie mający dwadzieścia parę lat robią tragedię wokół tego, że nie mają jeszcze mgr przed nazwiskiem. Błąd! Na całym świecie studia nie bez powodu są bez limitu wiekowego i tylko współczuć młodym, którzy myślą, że do 30stki ma się monopol na wiedzę.

Uczę od niedawna angielskiego na kursach dla dorosłych i najstarsze uczennice mam już po 60tce. Wcale nie odstają od grupy i pracuje mi się z nimi o wiele lepiej niż 30latkami. Więc nic tylko podziwiać!

6

No i super! A o jakiej uczelni/ kierunku myślałaś?

7

Ja nie rozpoczęłam nauki w tym wieku ale miała przyjemność studiowania z osobami w Twoim - bardzo fajnie, myślę, ze spokojnie od razu się dopasujesz. Nie wydaje mi się żeby miały wyniknąć jakieś problemy z racji twojego wieku - i podziwiam szczerze że w końcu to robisz.

8

Dokładnie, poza tym w tym wieku chyba już się poważniej podchodzi do tematu.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Późne studiowanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024