Witam jestem z facetem od 3 lat mamy roczną córkę na ogół wydaje się być wszystko ok on nie daje mi powodów do tego żebym czuła się nie kochana hymm i teraz mój błąd sprawdziłam mu wiadomości na Messenger i tam znalazłam coś co mnie zabolało bo na początku naszej znajomości powiedział mi że ma przyjaciółkę i że nigdy ich nic nie łączyło a na mesengerze odkryłam że spali razem i on się w niej kochał ona go wykorzystywała ....są nadal przyjaciółmi tylko jest taki problem ze ja się zgodziłam na przyjaciółkę a nie na kogoś z kim on sypial i w kim się zakochał gdyby mi to od razu powiedział to nie zgodziłabym się na tą przyjaźń i pewnie nasz związek by się rozpadł bo na tamtą chwilę mysie że przyjaźń była dla niego ważniejsza... Czy ja mam poruszać z nim ten temat ???? Czuje się oszukana i nie zbyt w komfortowej sytuacji gdy widzę ją i wyobrażam sobie że była z moim facetem w łóżku ehhh najgorzej jest to że nie dałi wyboru a teraz mamy dziecko i wszystko nie jest takie proste. Proszę o radę mam mu powiedzieć co myślę o tym czy zostawić to tak jak jest ???
Ja bym tego nie poruszała, po pierwsze to na pewno wkurzy się że mu przetrzepałaś telefon, straci do ciebie zaufanie. Po drugie i tak nic z tym nie zrobisz, to było w przeszłości i minęło. Moim zdaniem nie warto, bo popsuje to twoje relacje z facetem a macie dziecko.
Ty nie jesteś od "zabraniania" czegokolwiek dorosłemu człowiekowi. Pewnie bał Ci się o tym powiedzieć, bo byś zrobiła aferę. Teraz jest z Tobą i macie dziecko i to jest ważne, a nie przeszłość.
Nie, ja otwarcie nie poruszałabym z nim tego tematu, tym bardziej, że musiałabyś przyznać się, że sprawdzałaś jego telefon. Powiedział Ci o swojej przeszłości tyle ile sam chciał powiedzieć. Inna sprawa, to taka, co spowodowało, że sprawdzałaś jego messengera. Co spowodowało, że postanowiłaś sprawdzać jego telefon. Czy były to jakieś podejrzenia uzasadnione jego zachowaniem się, czy zazdrość o przeszłość.
5 2021-09-28 10:26:58 Ostatnio edytowany przez Ajko (2021-09-28 10:59:35)
Witam jestem z facetem od 3 lat mamy roczną córkę na ogół wydaje się być wszystko ok on nie daje mi powodów do tego żebym czuła się nie kochana hymm
Jak chcesz zepsuć waszą relację to szukaj dziur w całym. Przecież to ważniejsze niż to, że jest dobrze między wami. Kolejna kwestia czy spali w czasie waszego związku, czy wcześniej. Jak wcześniej to tobie nic do tego.
Dlaczego mu kontrolujesz messengera? Jaki był tego powód? Zazdrość, coś niepokojącego?
Z drugiej strony będzie cię to zżerać od środka, nie wytrzymasz ukrywania, a po to się jest w związku, żeby szczerze obgadać problemy.
Widzę ludzie kochają zakłamanych ludzi, ciekawe w jakich innych kwestiach też kłamał.
Jeżeli coś jest dla nas ważne to chcemy znać prawdę, nawet gdyby to było przed poznaniem autorki to nadal ma prawo do tego.
Dla mnie fałszywi ludzie to jeden z najgorszych sortów, z miejsca by miał taką burzę że by nie wiedział gdzie uciekać.
7 2021-09-28 13:57:18 Ostatnio edytowany przez Ehhhh (2021-09-28 14:16:25)
Ja nie chcę mu niczego zabraniać bo to nie ma sensu chce żeby postawił się na moim miejscu jak on by się czuł w takiej sytuacji gdzie ja mam przyjaciela z którym w przeszłości spałam czy dążyłam go uczuciem przecież gdy go pytałam na początku mógł powiedzieć prawdę poprostu dziś by nas nie było i inaczej by się wszystko potoczyło nie chce go rozliczać z przeszłości w której mnie nie było tylko w tej w której już się znalazłam mam mieszane uczucia z jednej strony chcę mu powiedzieć bo będzie mnie to gryzło a zwłaszcza jak będziemy się z nią widywać a z drugiej boję się że stracę swoją rodzinę.ja nie jestem osobą która kręci afery w ciągu naszego związku kłóciliśmy się tylko raz i dodam że ntonnie był powód przyjaciółki. Ja nigdy nie robiłam mu o nią problemu chociaż intuicja kobieca podpowiadała mi że ich mogło coś łączyć i właśnie chyba przez to właśnie sprawdziłam jego wiadomości
Jak nie powiesz mu o tym, że widziałaś te wiadomości i wiesz jakie mieli relacje to duże prawdopodobieństwo, że w końcu nie wytrzymasz i wygadasz się robiąc przy tym awanturę z nerwów.
Z kolei jak powiesz, że sprawdzałaś mu telefon to na pewno wasz związek będzie już inny - brak zaufania. O ile przetrwa.
Ciężko cokolwiek doradzić.
Zdecydowałam że zachowam to dla siebie to jest przeszłość a czas zweryfikuje czy będzie nam dane być razem. Nie chce ryzykować szczęścia rodziny przez jego jedno kłamstwo. Będzie mi ciężko ale myślę że sobie z tym poradzę. Dziękuję za pomoc