Zbyt bardzo się pogubiłem i proszę o pomoc . - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zbyt bardzo się pogubiłem i proszę o pomoc .

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Zbyt bardzo się pogubiłem i proszę o pomoc .

Witam , wszystkich .
Byłem w związku , gdzie wszystko szło tak jak należy i w pewnym momencie zbyt bardzo nadużywałem alkoholu i przestałem starać się o kobietę , którą kocham aż doszło do tragicznego zakończenia związku gdzie doszło u mnie do poważnej próby samobójczej , gdzie nie potrafię zrozumieć dlaczego to zrobiłem . Po pozbieraniu się postanowiłem walczyć o kobietę tłumacząc jak bardzo źle na mnie wpływa alkohol i  że w moim życiu już nigdy jego nie będzie . Płakała podczas rozmowy zapierając się ,że do mnie nie wróci i nie jest w stanie powiedzieć czy mnie kocha od czasu do czasu popiszemy i po chwili zrywa kontakt . Nie rozumiem jednej kwestii wystawienia kwiatów ode mnie na przeprosiny na portralu publicznym . Staram się jej dawać przestrzeń nie nękając . Chcę o nią walczyć , ale się przyznam że nigdy nie walczyłem o kobietę i nie bardzo wiem jakie kroki mam podjąć .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zbyt bardzo się pogubiłem i proszę o pomoc .

Nie naciskaj, nie narzucaj się, nie przyduszaj jej. Nie znam Waszego związku w wielkich detalach ale z tego co piszesz to wydarzyło się sporo rzeczy większego kalibru więc nic dziwnego że dziewczyna potrzebuje sobie przemyśleć tą relację. Ja bym radziła dać jej czas, tyle ile potrzebuje żeby spojrzała na wszystko obiektywniejszym okiem, na chłodno. A w tym czasie skupienie się na własnych problemach bo trochę ich jest, a na tą chwilę chyba bardziej chcesz się ogarnąć dla niej niż dla siebie a nie tędy droga.

3

Daje jej czas , ale też nie pozwalam o sobie zapomnieć . Nie ogarniam się dla niej a dla siebie i własnego dobra. Nie jestem nastawiony ,że ona do mnie wróci żeby to robić dla niej . Mam bardzo dużo żalu do siebie ,że ją tak skrzywdziłem i ma również poczucie winy i myśli o tym codziennie , gdzie staram się jej uświadomić że była dobrą kobietą i to ja się pogubiłem i wybierałem alkohol ciągnąc się w dół i nasz związek

4

Daje jej czas , ale też nie pozwalam o sobie zapomnieć . Nie ogarniam się dla niej a dla siebie i własnego dobra. Nie jestem nastawiony ,że ona do mnie wróci żeby to robić dla niej . Mam bardzo dużo żalu do siebie ,że ją tak skrzywdziłem i ma również poczucie winy i myśli o tym codziennie , gdzie staram się jej uświadomić że była dobrą kobietą i to ja się pogubiłem i wybierałem alkohol ciągnąc się w dół i nasz związek

5

6

No a może właśnie daj jej czas trochę zapomnieć. Tzn powiedz że chcesz kontynuować związek, jesteś na to zdecydowany ale jeśli ona potrzebuje czasu to zdystansujecie się kompletnie na jakis czas. Taki reset i brak kontaktu może pomóc jej zdecydować co myśli o Was na przyszłość. Jak wydarzyło się tyle dram, ona jest zdezorientowana a teraz jeszcze Ty na każdym kroku będziesz wyskakiwac z zapewnieniami, przypominajkami i podgrzewaniem jakichś emocji to ja nie wiem jak ona ma spojrzeć na sytuację na zimno, obiektywnie, podjąć przemyślana decyzje.

7

Posłucham się tej rady i napiszę do niej , że chce kontynuować związek , ale widzę że jeszcze muszę dać jej odetchnąć i proszę tylko o szczerą rozmowę prosto w oczy nie przez sms

8

Zgodnie z regulaminem dublowanie wątków jest zabronione. Ty masz już na forum IDENTYCZNY temat, dlatego ten zamykam, a Ciebie proszę o kontynuację równolegle toczącej się dyskusji, zapoznanie się z naszymi zasadami i stosowanie do ich zapisów.
Z pozdrowieniami, Olinka

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zbyt bardzo się pogubiłem i proszę o pomoc .

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024