Jeśli osoba ma umowę na czas od 01.12.2020r do 31.05.2021 to ile trwa czas wypowiedzenia? Dwa tygodnie czy miesiąc? Czy pracownik może dac wypowiedzenie w każdym dniu miesiąca czy musi to być np. ostatni dzień miesiąca?
Dziękuję i pozdrawiam.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Wypowiedzenie umowy na cas okreśony
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeśli osoba ma umowę na czas od 01.12.2020r do 31.05.2021 to ile trwa czas wypowiedzenia? Dwa tygodnie czy miesiąc? Czy pracownik może dac wypowiedzenie w każdym dniu miesiąca czy musi to być np. ostatni dzień miesiąca?
Dziękuję i pozdrawiam.
Niezmiennie polecam google...
Okres wypowiedzenia umów na czas określony czy umów na zastępstwo jest taki sam jak w przypadku umów na czas nieokreślony i wynosi: 2 tygodnie, jeśli pracownik był zatrudniony krócej niż 6 miesięcy. 1 miesiąc, jeśli pracownik był zatrudniony co najmniej 6 miesięcy.
Wypowiedzenie możesz dać w dowolnym momencie.
Tak czytalam to w google ale dalej nie wiem bo okres zatrudnienia ktory podalam to rowne 6 miesiecy wiec wypowiedzenie bedzie ile trwalo? Dwa tygodnie czy miesiac?
Tak czytalam to w google ale dalej nie wiem bo okres zatrudnienia ktory podalam to rowne 6 miesiecy wiec wypowiedzenie bedzie ile trwalo? Dwa tygodnie czy miesiac?
Dwa tygodnie. Nie masz przepracowanych pełnych 6 miesiecy.
Lady Loka dziękuję za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie: Jeśli np. wypowiedzenie dam 19.01.2021 z dwutygodniowym czasem wypowiedzenia, to kiedy jest ostatni dzień pracy? I co jeśli właściciel przebywa 50km o miejsca pracy? Jak przekazać wypowiedzenie??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Wypowiedzenie umowy na cas okreśony
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024