sny o byłym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: sny o byłym

Hej nie wiedziałam gdzie zamieścić ten watek ,mam nadzieję,że tu akurat pasuje.
Mam zapytanie do osób,które kochały bardzo swoją połówkę ,ale ze względów bardzo różnych np: były to związki bez przyszłości zakończyły swój związek.Ja byłam w związku 9 lat,rozstaliśmy się z powodów takich iż ja zachorowałam na nerwicę i musiałam od niego odejść.Był to związek szalony,pierwsza wielka miłość.Nie jesteśmy ze sobą 7 miesięcy,po zakończeniu naszego związku moje życie nabrało kolorów poznałam innego mężczyznę ,który sprawił,że wyszłam częściowo z nerwicy.Wiem,że za szybko zaczęłam następny związek,ale powiem szczeze ,że nie chciałam ale tak się stało jak się stało poznaliśmy się ,telefony,rozmowy zbliżyły nas do siebie. Na początku zapomniałam o byłym liczył sie ten z którym teraz się spotykam do byłego miałam tylko wielki żal,że po części to jego wina że zachorowałam na nerwicę ,był czasami nie znośny (typ mężczyzny -bardzo mnie kochającego,ale siedział i potrafił być do ludzi agresywny) .Dalej coś do siebie czujemy,bo to jest nie uniknione po takim czasie.Miewam tak,że o nim nie myslę,a bywa tak że cały czas ,wtedy mam myśli typu ja już nikogo tak nie pokocham ,że nie potrzebnie wiąże się z obecnym,skoro dalej myslę o tamtym.Nie wiem czy to jest sens ,kazdy mi mówi ,że trafiłam jak w totka ,że obecny mężczyzna mnie bardzo kocha ,szanuje ja tez to wiem,ale czy jest możliwe ,że tez go bardzo pokocham?Były sni mi się w snach,że do siebie wracamy,że sie przytulamy i że zdajemy sobie sprawę jak bardzo sie kochamy a o obecnym w tym czasie nie myslę.Wstaje rano i jestem rozbita ,mam wyżuty że nie pomyślałam w śnie o obecnym nie wiem co  oznaczają moje sny i czy zapomne o nim i czy pokocham tego obecnego.Czuje do niego też coś ,ale nie wiem czy to miłośc chyba za szybko.Mama mówi,że jeszcze może być tak,żę obecnego pokocham bardziej on da mi bezpieczeństwo ,przyszłość która docenie pózniej.A ja cały czas boję się ,że teraz będę żyć ze świadomością pokocham obecnego czy nie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: sny o byłym

To normalne, że nadal myślisz o byłym - wszak trzeba by było być robotem, żeby z dnia na dzień przestać czuć cokolwiek do człowieka, z którym się było 9 lat, i przestać myśleć o nim ot, tak.

Twoja mama ma rację - nie wiesz jeszcze, jak się ułoży Twoje życie, możesz zakochać się bez pamięci w obecnym mężczyźnie albo poznać jeszcze kogoś innego. Najgorsze, co możesz zrobić, to zastanawiać się nad tym - po co? Co Ci daje rozdrapywanie tego, oprócz psychicznego cierpienia? Daj sobie czas, postaraj się nad tym wszystkim w ogóle nie rozmyślać i pozostaw sprawy własnemu biegowi.

3

Wiktoria ja mam identyczną sytuację.. rozstanie po prawie 9 latach, sny o byłym itp. ale najgorsze jest to, że poznaje fajnych facetów, którzy za szybko chcą się angażować a ja nie potrafię.. nie wiem co robić.. tak bardzo boje się nowego związku, że gdy tylko poczuje, że ktoś za szybko coś ode mnie oczekuje ucinam kontakt sad

4

Jestem mężatką i do tej pory czasem śni mi się moja pierwsza miłość. Nie przywiązuję do tego zbyt wielkiej wagi, nie obwiniam się za to. Po prostu pierwsza miłość na całe życie zapada w pamięć. Jeżeli mogę Ci coś poradzić to to, żebyś dała sobie i swojemu obecnemu partnerowi czas. Niekonieczne miłość pełna namiętności i szaleństwa jest lepsza od tej, która daje poczucie bezpieczeństwa i spokój.

5

dziękuje Wam :-)

6

Oj mi też śni się często moja pierwsza miłość. Nawet dzisiaj hmm... Jaka szkoda że współlokatorka mnie obudziła;/ Piękny sen...

7

heh mi też snił się niedawno mój były. Najciekawsze jest to że kiedy mu o tym napisałam on tez przyznał że ja sie mu śniłam i można by myśleć, że jego sen był dokończeniem mojego! Tzn w moim on mnie namawiał na przyjazd do siebie a ja się wahałam bo wiedziałąm, że jak pojadę to dojdzie do stosunku, a jemu śniło się, że byłam u niego i kochaliśmy się na podłodze! dziwne, nie?!

8

A mnie sie dzis śnil były. Hmm i to 3 byłych heheh
Z jednym byłam nawet w miłosnej sytuacji i przez okno zobaczyłam mojego obecnego ( sa oknowymi sąsiadami w realu) ale mnie nie zobaczyl heheh własnie mija rok od rozstania to bylo wielkie uczucie , moze dlatego  sie przysnil. z 2 poprzednimi tylko rozmawialam w snie.

9

Wiktoria, myślę że te sny miną, pewnie pojawiają się podobnie jak u mnie, bo o tym często myślisz? nie jest tak? Pamiętaj jednak że to tylko sny:) Myślę, że powinnaś dać sobie jeszcze czas. Zdystansować się do tego wszystkiego, nie ma czegoś takiego wg mnie że jakiś facet jest jedynym.

Ja też tak kiedyś myślałam, o swojej pierwszej miłości, że NIGDY PRZENIGDY już nikogo tak nie pokocham i co?:D Za nic w świecie przez jakieś 3-4 lata nie umiałam go wybić sobie z głowy, nie miałam nikogo bo chciałam być tylko z nim. Ale sam mi pomógł niszcząc zarazem przyjaźń z przyjaciółką i moją miłość, a po 1-2 latach liczył że coś między nami na nowo będzie jednak po paru spotkaniach zaczął nalegać, dostał kosza ode mnie choć na nowo bardzo go polubiłam (jakby innego człowieka nie tego już wyidealizowanego kiedy byłam w wieku licealnym), lecz nic już nie czułam (może gdybyśmy dłuzej się widywali to tak, ale nie zależało mi) a więc - stara miłość jednak czasem rdzewieje:P Ale może dlatego że to była miłość młodzieńcza?

Ja też miewam sny, o moim chłopaku które bardzo mnie niepokoją. Czasami mi się wydaje że biorą się z tego, że nie mam do niego 100% zaufania, gdyż wielokrotnie to zaufanie nadszarpnął. Śnił mi się już wiele razy i ani raz nic dobrego o nim mi się nie śniło, ciągle tylko że mnie oszukuje, że całuje jakieś inne dziewczyny a ja jestem gdzieś np w tym samym pokoju i to widzę itp. Czasami się zastanawiam czy to nie moja podświadomość, pobudza mnie żebym była czujna. Ale nie wiem co o tym myśleć. Też budzę się rozbita i mam spieprzony humor przez cały dzień przez jakiś głupi sen...

10

Mnie ostatnimi czasy dość często się śni były... nie mam pojęcia dlaczego, zawsze w ujęciu że zrozumiał swój błąd i chce wrócić. Obecnie jestem w szczęsliwym związku nie chce rozpamiętywać przeszłości ale to nie daje mi spokoju...

11

moreover napisał/a:

Mnie ostatnimi czasy dość często się śni były... nie mam pojęcia dlaczego

Mnie też się śni tylko że Ja wiem czemu. Codziennie o nim rozmyślam. Zasypiam  i budzę się z myślą o nim.
Dzisiaj mój sen był dziwny i myślę o nim cały czas. Śniło mi się że przyjechałam do Niego do domu a On był tam z kimś i nie był zadowolony z mojej wizyty. Rzucił we mnie jakimś przedmiotem a ja płakałam... W dodatku pojawiła się tam jego mama i kazała mi już iść.

Aż mam kaca moralnego po tym śnie

12

Witam. Mam taki problem. Ponad rok temu rozstałam się z chłopakiem. Byłam z nim 3 lata. Niestety przestało nam się układać i się rozstalismy. Bardzo go kochałam a może nadal kocham. Jestem w nowym związku, szczęśliwym. Niestety od dłuższego czasu śni mi się mój były i w snach wracamy do siebie bądź poprostu okazujemy miłość. Dosyć często ostatnio o nim myślę i trochę mi go brak. Mieszka blisko mnie ale nie utrzymujemy kontaktu. On również jest w nowym związku. To była moja pierwsza wielka miłość. Niewiem co mam z tym zrobić, nie chce ranić mojego obecnego chłopaka. Proszę pomóżcie.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024