Zdradziłam go.. i żałuję.. Co zrobić, żeby wybaczył? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdradziłam go.. i żałuję.. Co zrobić, żeby wybaczył?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Zdradziłam go.. i żałuję.. Co zrobić, żeby wybaczył?

Znamy się blisko rok.. Jednak od początku nie był to normalny związek. Poznaliśmy się przez internet, po pewnym czasie spotkaliśmy. Problemem jednak zawsze były kilometry i pieniądze. Dzieli nas od siebie blisko pół tysiąca kilometrów, poza tym oboje studiujemy, żadne z nas nie pracuje - stąd problem, żeby częściej jeździć. Widzieliśmy się zaledwie 4 razy, po 2-3 dni. Ale tak, kochaliśmy się.. Choć to wydaje się idiotyczne, bo cała prawie znajomość.. była przez telefon i gadu-gadu. Byliśmy sobie naprawdę bliscy. Ufał mi..

Od pewnego czasu coś zaczęło się psuć.. miał mniej czasu niż kiedyś, nie pisał tyle.. nie miał jak porozmawiać.. czułam się w pewien sposób zaniedbywana. Dawniej.. chciał coś nie raz dla mnie napisać, zagrać na gitarze... od dłuższego czasu, mimo próśb, żeby coś zrobił.. nie było z jego strony odzewu. Dzwoniłam nie raz.. było zawsze zadzwoń później, jak oddzwaniałam.. to też się czymś wykręcał.. głownie brakiem prywatności i czasu. Jednak nie chciałam tak dłużej.. brakowało mi ciepła, bliskości, rozmów. Zmienił się - co mogą potwierdzić nasi wspólni, internetowi znajomi. Zerwałam z nim. Dzień po tym dowiedziałam się, że "wierny, to on nie był". Chciałam to wyjaśnić.. po dłuższym wypytywaniu przyznał się, że całował się z inną, po kłótni ze mną(do dziś nie wiem, co to była za kłótnia).. niby to nie miało znaczenia, bo już i tak nie byliśmy razem. Jednak.. rozmawialiśmy dalej.. tęskniłam i .. wróciłam do niego.

Niewiele później poszłam na dyskotekę.. Za coś na niego byłam zła.. Podrywał mnie cały czas całkiem przystojny chłopak. Pocałowaliśmy się. Kilka razy prosił o nr telefonu, o ponowne spotkanie. Cieszyłam się, że prosił, zadzwonił, jednak nie poszłam.. Powiedziałam mojemu chłopakowi.. wybaczył.. (alkohol, zemsta...) Byłam głupia.. Jakiś czas.. myślałam, że coś się zmieni... że zacznie mu na mnie zależeć.. może to dziwne, że marzy mi się adoracja, bliskość.. Że chciałam mu się zwierzać z problemów, które bagatelizował i na które nigdy nie miał czasu, natomiast sam do mnie pisał/dzwonił jak miał problemy - zawsze wysłuchiwałam, starałam się pomóc.. Brakowało mi tej wzajemności.. Chociaż powinnam zrozumieć, że nie miał czasu.

W sobotę.. była impreza u nas w akademiku. Wypiłam kilka drinków. Tańczyłam z kolesiem o opinii playboya. Nie, nie jest przystojny. Ale czułam się samotna.. byłam pod wpływem.. Jakoś tak wyszło, że wyszliśmy na balkon, przytuliliśmy się.. Chwilowa bliskość tandetnej jakości. Ostatecznie wylądowaliśmy u niego. Stało się. Dla mnie to było czysto fizyczne. Zaspokojenie "chcicy" - jestem kobietą.. czasem mi brakuje... Tak, wiem.. nie powinnam usprawiedliwiać swojej głupoty.

Następnego dnia.. przyznałam się. Nie potrafiłam go oszukiwać. Nie zasłużył na to.. Na zdradę z resztą też nie.. wynikała z mojej naiwności, bezmyślności.. tak, wiem, jestem całkowicie winna i szczerze tego żałuję. Chcę teraz mu to jakoś wynagrodzić, choć minimalnie to jakoś.. zrekompensować, choć nie wiem czy się da.

Pisaliśmy ze sobą.. niedługo (za jakieś 2 tygodnie) mamy się spotkać, zapewne po raz ostatni,... Chciałabym jednak, żeby do mnie wrócił. Wylaliśmy morze łez.. Tak, płakał przeze mnie. Ja całe dnie teraz tylko ryczę, albo siedzę osowiała. Nic mnie już nie cieszy. Zawiodłam jego zaufanie. Wątpię.. żeby zechciał ze mną dalej być po tym wszystkim.

Proszę o pomoc i opinie, sama się w tym wszystkim gubię.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdradziłam go.. i żałuję.. Co zrobić, żeby wybaczył?

Z tego co zrozumiałam, to on pierwszy zdradził. Ty  nie pozostałaś mu dłużna. Wydaje mi się, że to może być kwestia przyzwyczajenia. Przyzwyczailiście się do tego, że zawsze macie do kogo wrócić, nawet w rozmowie na gg, ale oboje potrzebujecie ciepła, bliskości a tego nie da się mieć na odległość. Z taką rozłąką, częściej radzą sobie pary z długim staże, ale i takie czasem się rozsypują. Jest to dowód na to, że tylko prawdziwa i szczera miłość, może przetrwać takie przeciwności. Niestety wy nie mieliście okazji, aby narodziła się między wami ta bliskość, jaką można mieć tylko przy bliskim, fizycznym kontakcie. Nie chodzi mi nawet o sex ale o dotyk, zapach, zmysły itp. Może, po prostu jesteście za młodzi na taki związek na odległość? Nie wiem, jak to wyglądało z jego strony, ale Ty zdradziłaś go 2 razy. Ja bym Ci już nie zaufała. Raz, może bym była w stanie ale 2 raz to zrobiłaś. Nie ważne jak między Wami się układało. Zależało Ci i nie miałaś prawa go ranić. Jak chcesz szukać szczęścia gdzie indziej to zostaw go. Szczerze, nie wiem, czy cokolwiek poskutkuje, bo ja dałabym sobie włosy obciąć (a mam długie), że znowu go zdradzisz. Chyba po prostu nie jesteście gotowi na związek na odległość. Ale jeśli chcesz, to próbuj, nikt Ci nie zabroni, tylko martwie się, że nawet jak da Ci kolejną szansę to i tak go zdradzisz. Ale możesz z nim porozmawiać, przeprosić, wytłumaczyć ale pamiętaj, nie zmuszaj go do niczego, nie bierz go na litość i uszanuj jego decyzje. Może on będzie potrzebował czasu, to nie nękaj go smsami, czy juz sie zastanowiłeś. Po prostu walcz, ale się nie narzucaj. Powodzenia !

3

ja szczerze mówiąc nie widze dla Was przyszłości... odległość, zdrady, teraz ciągła niepewność- to nie ma sensu:/

4

Poprosiłam o wróżbę z tarota znajomą.. On wg niej mnie dalej kocha..

Teraz.. sama jestem w kropce.. Nie wiem, na ile to tylko poczucie winy, ale nie chcę znowu go tak zranić.. Wiem jak cierpiał i nie chcę znowu mu tego zrobić.

Co do kwestii za młodzi... ja mam 22 lata, on jest rok młodszy...

I.. oczywiście.. nic nie narzucę mu. Decyzję pozostawiam jemu.

5 Ostatnio edytowany przez olimpia (2010-03-16 00:16:36)

Jak dla mnie to wszystko wygląda jak dziecinada. Oboje bawicie się w jakieś gierki. Piszesz, że kochasz, opisujesz to jak poważny związek, ale tak szybko w to wszystko wątpisz, rzucasz się w wir innej namiętności. Nie czarujmy się, ale co to za związek kiedy nie macie się na co dzień? Przecież Wy tak naprawdę nawet się nie znacie, nie macie okazji sprawdzić w szarej codzienności, kiedy trzeba się wypłakać w mankiet lub zmobilizować, gdy przychodzą trudności. Na rozmowach przez gg, sms-ach miłości się nie zbuduje. To raczej przyzwyczajenie, miłe poczucie, że gdzieś jest ktoś kogo można nazwać swoim, no właśnie... kim??? A tak naprawdę przy byle okazji zapominacie o swoim istnieniu, chwila słabości wystarczy, by zdradzić. Czy to ma szansę na trwałość? Moim zdaniem szkoda czasu.
I wybacz, ale czy naprawdę to tarocistka powinna być wyrocznią, zapewnić, że on kocha???

6

Nie, tarocistka nie jest wyrocznią.. Po prostu dała mi nadzieję...

Poza tym, on twierdzi, że codziennie o mnie myślał/myśli.

7

Przepraszam, że to napiszę, ale właśnie po to jest tarot, żeby dawać nadzieję głupim ... wybacz

8

Jestem głupia, bo zdradziłam.. on dalej ze mną rozmawia. Daje mi jakoś ... szansę.. choć jest chłodny jeszcze.. bardzo chłodny.

9

Zrobiłaś to dwukrotnie sad Ja osobiście Ci nie ufam, że nie zrobisz tego po raz kolejny ale jeśli czujesz, że to jest właśnie to, to walcz ! i Spróbuj to wszystko naprawić, ale najlepiej zacznij od naprawienia siebie. Powodzenia i pochwal się czasem, czy coś się zmieniło

10

Wybaczył.. był u mnie w weekend, było cudownie, jak w bajce. ^^ Mieliśmy wiele okazji do szczerych rozmów, wyjaśniliśmy sobie wszystko.. Są zmiany, ale jak na razie - tylko na lepsze smile Dawno nie byłam taka szczęśliwa. Teraz czekam aż znowu przyjedzie. Wiem, że to duża odległość, nie wiem, kiedy to dokładnie będzie, ale czekam smile

11 Ostatnio edytowany przez olimpia (2010-03-31 14:08:10)

Z doświadczenia wiem, że mówić, że się wybaczyło, a wybaczyć to naprawdę to dwie zupełnie różne i odległe sprawy. Tak naprawdę można to stwierdzić po roku, dwóch, kiedy to nie będzie wypominania  (np. przy okazji sprzeczki), kiedy złe emocje nie będą wracać, a sama zdrada nie będzie przywoływana. Mężczyźni podobno zapominają, ale nigdy tak do końca nie wybaczają. Przeważnie też pozostaje utracone zaufanie, a ziarenko niepokoju, które zostało zasiane drąży skałę i nic już nie jest do końca takie samo. Trzeba dużo siły, pracy i miłości, aby to jakoś zbudować na nowo, ale jeśli macie w sobie i tę siłę, i tę miłość na pewno warto próbować.

12

Jesteśmy razem, ale zaczyna się tak, jak było przed zdradą. Nie, że ja mam ochotę to zrobić, nie o to chodzi.. nie mam ochoty, nie zranię go ponownie. Ale jak chodzi o to, co teraz jest między nami, to mam wrażenie, że jest podobnie jak było kilka tygodni temu... jak z nim zerwałam, wróciłam, zdradziłam... Tylko.. brakuje mi czułości, zabiegania o mnie.. Takich drobnych gestów. Wiem, że faceci są niedomyślni, czasem prosiłam go wprost (o rzeczy, które nic nie kosztują, a zajęły by mu parę chwil raptem)... Ale moje gadanie wpuszcza jednym uchem a wypuszcza drugim...  Mam znowu dość tego, że muszę pierwsza dzwonić (może napisać choćby z gg jak nie ma czasu)... Cały dzień nie ma czasu na jednego smsa? I to w niedzielę? Nie wiem.. chyba już mu nie zależy, bo się mówi, że jak zależy to czas znajdzie. Już sama nie wiem, co o tym wszystkim myśleć...

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdradziłam go.. i żałuję.. Co zrobić, żeby wybaczył?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024