różnica wieku między partnerami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » różnica wieku między partnerami

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: różnica wieku między partnerami

Mam 24 lata i pół roku temu poznałam mężczyznę. Wszystko układa się między nami wspaniale - jest tylko jeden problemik. Za to dość mhmm duży. Mój mężczyzna jest ode mnie starszy o 10 lat - czyli ma teraz 34. Ja kończę studia, rozglądam się za pracą. On ma już stałą pracę, dorobił się mieszkania itd. Jest ,ze tak to ujmę, trochę dalej ode mnie - ale miał na to 10 lat wink Nie jest to dla nas problem oczywiście. Problem w ty ,ze chciałabym go przedstawić rodzicom i nie powiedziałam im ,ze on jest tyle starszy. Jakoś tak sama to akceptuję, ale bądź boję się reakcji rodziców. Pochodzę z małej mieściny gdzie wszyscy się znają. A Jacek wygląda poważnie, nawet na trochę więcej lat niż ma. No i boję się reakcji rodziców. Powiem tak, może sama też się trochę boję jednak - wiem ze Jacek ma poważne plany wobec nas. W końcu to 10 lat różnicy. Czy któraś z was była / jest ze starszym partnerem ? Jak powiedzieć o wieku Jacka rodzicom ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: różnica wieku między partnerami

No na pewno nie jest to łatwe - w sumie to szoda ,ze nie powiedziałaś tego rodzicom od razu bo teraz z każdym dniem będzie trudniej. Z drugiej strony nikt inny za Ciebie tego nie zrobi niestety. Więc skoro kochasz i jesteś kochana - do dzieła smile

3

A Rodzice mają jakiś znaczący głos ? Wiem, że ich szanujesz i liczysz się z ich zdaniem, ale co wiek ma do Waszej miłości ?
Jeśli będą widzieli, że się kochacie, że jesteście szczęśliwi, nie powinni się sprzeciwiać.

A to, że sama jesteś trochę niezdecydowana - to normalne - jednak chyba już u Ciebie także w tym wieku przyszedł czas na stabilizację i plany, prawda ?

Ja natomiast nie chciałabym być z mężczyzną o 10 lat starszym. Ale to moja wola wink

4

Dziewczyny dlaczego robicie z tego problem?
Przecież to nie jest partner waszych rodziców i jeśli wam jest z nim dobrze to po co te wątpliwości.
Co z tego że jest starszy czy młodszy najważniejsze że pasujecie do siebie.

5

Dziewczyny to nie jest żaden problem!!!
Jak się kocha to wiek nie ma żadnego znaczenia,liczy się tylko miłośc i to co jest międy Wami.Mój mąż jest starszy ode mnie o 11 lat,a jesteśmy małzeństwem z 18,5letnim stażem.Jak się pobieraliśmy ja miałam 19 lat a mój mąż co łatwo obliczyć 30.Bardziej dojrzały partner,to wielki plus.Mamy bardzo dużo znajomych u których różnica wieku jest podobna.A rodzice-z czasem przełkną to i zaakceptują,wiem to z własnego doświadczenia.Życzę szczęścia-miłość zwycięży wszystko:)

6

atina moje gratulacje!!!
10 lat -cóż to za różnica jeśli się naprawdę kocha...

7

10 lat to żadna róznica, 20 to jest problem... takie związki są dobre na.. krótko,potem cierpimy...

8

nawet 20 lat nie jest problemem jeśli w grę wchodzi uczucie
chyba, że jest to tylko zauroczenie kimś młodszym, a potem dopiero wychodzi strach, ból i czasami lęk przed tym, co powiedzą inni i wstyd
nie można się wstydzić uczuć nawet przy dużej różnicy wieku
jeśli się naprawdę kocha, to różnica wieku nie ma znaczenia

9

nie interesuje mnie opinia innych ,mam to gdzieś...... ,wstydu nie czuję. Chodzi zupełnie o co innnego , to prędzej czy pózniej musi się skończyć ....     Być zakochanym ,to być chorym ,przy zdrowych  zmysłach..

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » różnica wieku między partnerami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024