Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 390 z 2,942 ]

326

Odp: Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

dzisiaj zajadę do apteki ...wiesz te bóle na prawdę nie są takie ostre tylko takie typowo okresowe a zastanawiam się bo teraz jest mój okres owulacyjny i zawsze w tym czasie miałam ból jajników Jak myślisz może być od tego ??

A tak na marginesie to gdzie reszta KOBIETEK ??????

aneczka odezwij się ... Jak się czujesz ??

Zobacz podobne tematy :

327

Mozliwe kochana , ja jak bylam raz na wizycie prywatnie bo mialam takie bole to gin mowila ze to przez to ze sie wszystko tam rozciaga ( bole takie po bokach ).

328

aneczka3231 jestem dobrej myśli.
A ja dziś sprzątam i coś mega senna jestem. niby ciepło ale jak słońce zajdzie zaraz zimno i wieje wiatr.
Tosik weź nospę i powinno być lepiej puki nie masz plamienia nie mam co panikować smile

329

Dziewczynki moje kochane musze leżeć i się oszczędzać na razie mi nic lekarz nie powiedział nawet nie wiem jak wyszły wyniki których podobno jeszcze nie ma a tak na marginesie wekend nikomu sie nie chce pracować

330 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-02 14:24:42)

aneczka3231: kochana sluchaj lekarzy . A robili Ci usg bo mi w 4 tyg ( wdl miesiaczki w 5 tyg ) robili .  I kiedy pobierali Ci krew ?

LaBonnet: a co do pogody szkoda gadac u mnie nawet slonce nie swieci.

331

u mnie słoneczko świeci ale za to wieje ze mało głowy nie urwie  hmm kończę zaraz prace i do domuciu smile jakiś filmik sobie oglądnę  wink

332

A ja jestem tak zmeczona tak mi nie dobrze , jeszcze wymiotowalam ..

333

hej. u mnie tez sloneczko troche swieci troche wiaterek jest wiec goraca nie ma. wlasnie wrocilam ze spaceru troszeczke sie dotlenilam smile
mnie tez czasem brzuch pobolewa ale dopoki nie jest to bol ciagly, taki ze niepokoi to jest ok bo wszystko sie rozciaga.. ale warto wziac nospe to dobry lek rozkurczowy

334

Skarbek właśnie jestem po usg wg.usg to 5 a nie 6 jak myślałam tydzień dzidzia ma 3mm hi hi

335

Izulka87 : :*

aneczka3231: ojej jakie malenstwo bardzo sie ciesze smile A krwawienie ustalo ?

336

Krwawienie ustało na szczęście już lepiej sie czuje tylko głowa jkoś mnie dzisiaj pobolewa

337

aneczka to dobrze ze ustalo i jest lepiej wink mnie tez dzis caly dzien wlasnie pobolewa glowa.. i w ogole jestem dzis jakas taka ospala i bez energii

338

Aneczka a co było przyczyną krwawienia?
Tosik jak się czujesz? Mnie tak piersi bola ze mam dosyć co to będzie później.

339

aneczka3231: jak dobrze kochana , a wiesz kiedy bd mogla wyjsc ? Domyslam sie ze nie wczesniej niz po powtorzeniu bety.

izulka87: jakis dzisiaj dziwny dzien wlasnie , mdlosci straszne wymioty no i sie zdrzemnelam nawet dzis nie wyszlam nigdzie.

LaBonnet: ja tez takie obolale piersi mialam , ale teraz tylko jak to sie wyrarze sutki mnie bola i sa bardzo tkliwe.

340

hejka dziewczynki :*

Aneczko cieszę się że lepiej się czujesz i krwawienie ustało smile A z USG jaki masz termin ?? długo zostaniesz w szpitalu ??

LaBonnet jest juz lepiej brzuszek mnie nie boli ale za to mdłości mam hmm a co do cycków to szczerze ... kupiłam nowy stanik bo tak mam nabrzmiałe i gorące strasznie sad

skarbek a Ty jak sie czujesz ?? Ciarki mnie przechodzą jak pomyślę że może czekać mnie rzyganko hmm a juz nie raz mnie podbiło

izulka taki dzień chyba bo ja też jakaś senna jestem sad

341

tosik: Dzis to kochana nie najlepiej , myslalam ze to juz powoli sie konczy wraz z 1 trymestrem a tu taka niespodzianka smile
Nie zapeszaj nawet bo ja sobie te wszystkie mdlosci porzadne i wymioty wykrakalam wlasnie w 7 tc big_smile
Co do piersi to jak najbardziej normalne smile

342 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2015-05-02 21:48:55)

Cześć dziewczyny.  Ja was cały czas śledzę tylko się nie odzywam, bo na telefonie nie lubię pisać.  Ale jak właśnie przysiadlam do laptopa to zniknęło WiFi (wczoraj działało) a inaczej się nie połączę.

Aneczka dobrze, że sytuacja opanowana. Odpoczywaj

LaBonnet jak glowa? Boli jeszcze?

Tosik mnie też dosyć mocno brzuch bolał ale od kilku dni jest spokój.  Jest to co do zasady normalne zjawisko.  W pierwszej ciąży też miałam takie bóle.  Ja bardzo cie boli to bierz Nospe, ale jak do wytrzymania to wiadomo, że im mniej farmakologii tym lepiej.

Bwini (na pewno przekrecilam,  ale jeszcze wszystkich nickow w głowie nie mam) ja tarczyce od niedawna leczę ale Ta senność jest okropna. Ostatnio testem strasznie zmęczona. Po całym dniu z młodym mam go już dość.

Ja do lekarza jeszcze nie wiem gdzie chodzić będę.  Pierwszą ciążę prowadziłam prywatnie, ale nie ma co ukrywać.  Koszty nie są niskie dlatego teraz bym wolała na nfz. Pierwszą wizytę zaliczyłam prywatnie, bo od czerwca przeprowadzamy się daleko. No a tam na miejscu to już kompletnie rozeznania nie mam. Ale żadna koleżanka nie umie mi nikogo polecić.  Z drugiej strony korci mnie żeby iść do lekarza, który jest ordynatorem w szpitalu, w którym będę rodzic (oczywiście prywatnie), bo ten szpital nie ma zbyt dobrych opinii. Mam jeszcze trochę czasu do namysłu

343

LeeBee: ja praktycznie zawsze pisze z tel ,  z komputera praktycznie rano by wszystko ponadrabiac smile

Co do lekarzy z pierwszym to chodzilam i tak i tak bo dluga kolejka byla do mojej starej ginekolog ktora dla mnie i tak byla z ciemnogrodu potem zmienilam nie potrzebnie.. Teraz na NFZ , ale tez raz bylam prywatnie z powodu boli brzucha.
Masz jeszcze sporo czasu by na spokojnie sie nad tym zastanowic. smile

344

Hej dziewczyny. Ja jakoś czasu nie miałam się odezwać ostatnio.

Witam nowe mamusie i trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki smile

U nas ok w zasadzie tylko synek ostatniej nocy dał mi nieźle popalić.... Na dobre zasnął o 2.20 w nocy dopiero. Ledwo funkcjonowałam. Może dziś lepiej będzie.

Ja chodzę do lekarza na NFZ ale kusi mnie trochę by chodzić prywatnie do ginekologa u którego prowadziłam pierwszą ciąże. Nie był jakiś wybitny ale to ordynator oddziału szpitala w którym rodziłam... Różnica jest zawsze.

Co do zwolnienia w ciąży to państwowo nie z bardzo chcą wypisywać ale czasem się udaje. Mi teraz powiedział że mi wypisze - zobaczymy. Prywatnie z reguły dają. Jeżeli martwisz się o pracę w nocy to weź od lekarza zaświadczenie że jesteś w ciąży i daj w pracy. Wtedy pracodawca nie może wystawiać Cię na nocne zmiany - poczytaj w prawie pracy o tym. Nie wiem jaką masz umowę bo sporo od tego zależy. Zawsze jednak warto wiedzieć jakie się ma prawa w tym czasie.

Staram się Oliviera nie nosić za wiele bo mi ciężko się zaczyna robić i brzuszek ciągnie trochę ale bywa ciężko...

Przeczytałam co prawda wszystkie wasze posty ale zwyczajnie w świecie nie mam siły pisać o wszystkim i do każdego z osobna wybaczcie więc że zwracam się bezosobowo:)
Jednak ponad roczny brzdąc potrafi wyssać energię z człowieka.

Uciekam spać... Muszę naładować akumulatorek smile

345 Ostatnio edytowany przez bwini81 (2015-05-02 23:04:15)

witam mamusie smile

ostatnio się nie odzywałam bo mąż wrócił a jak on wraca to ja do komputera nie bardzo mam ochotę siadać smile

tosik jeśli się martwisz to idź do lekarza prywatnie ale to nie znaczy że musisz już u niego prowadzić całą ciążę a przynajmniej dowiesz się czy wszystko ok smile mnie też bolał brzuch w zeszłym tygodniu ale teraz już przestał jedynie ból głowy wieczorami mi dokucza za to mdłości miewam ale tylko chwilowe i nie wymiotuje póki co ale to dopiero końcówka 6 tygodnia więc przypuszczam ze jeszcze wszystko przede mną big_smile a właśnie wg. moich obliczeń to termin mam na 15 grudnia ale w poniedziałek będę znała wyliczenia lekarza big_smile a swoja droga ale ja mam cela big_smile sama jestem z grudnia i mój syn też big_smile

obie moje ciąże prowadził ten sam lekarz ale teraz on nie ma już prawa do wykonywania zawodu bo go oskarżali o molestowanie pacjentek a konkretnie miał obleśne teksty zwłaszcza do młodych dziewczyn hmm ale jako lekarz prowadzący był dobry i ja nigdy nie miałam z nim nieprzyjemnej sytuacji smile

346

Witam mamusię..ja coś spać nie mogę wieczorem padam po 21 a wstaje po 5..
niestety jak się chodzi prywatnie to to kosztuje sporo bo wszystkie badania masz prywatnie..
Moja kuzynka tak chodziła do ordynatora bo chciała by był przy porodzie i ci się okazało jak się zaczął poród to ta dzwoni do niego,telefonu nie odbiera to myśli w szpitala szybko jedzenie i się okazuje że nie mam ordynatora w pracy.Więc to nie tak jest zawsze jak się chodzi prywatnie to ten lekarza będzie przy porodzie. A ta moja kuzynka dużo kasy płaciła.

347

LaBonnet mam wlasnie to samo padam o 21 a wstaje o 5.. masakra jakas wink
ja chodze na nfz i jeszcze moja pani ginekolog nie pracuje nawet w szpitalu w ktorym bede rodzic ale trudno.. nie mam zamiaru jej zmieniac bo jest super wszystko tlumaczy i mam do niej zaufanie i polozna tez jest w porzadku;) a to dla mnie najwazniejsze.
lekarze w szpitalu tez sa w porzadku wiec mam nadzieje ze jakos to bedzie wink

348

hej dziewczyny  :*

właśnie się przebudziłam smile za oknem 13 stopni może dzisiaj uda się jakiś spacer wink

co do wizyty jutro zadzwonię i umowie się może przyjmie mnie jutro po południu jakiś lekarz prywatnie smile jedna wizyta a na pewno mnie uspokoi smile

kurcze w nocy budzę się 3 razy i zasnąć nie mogę sad a wam jak się spało dzisiaj ??

bwini81  rozumiem Cię mąż wraca to trzeba się nacieszyć nim znam to z własnego doświadczenia smile

aneczka jak nocka  w szpitalu ?? jak się czujesz ??

349

dzień doberek smile

Wy spać nie możecie za to ja bym spała 24 godziny na okrągło tylko że tak się nie da big_smile

350 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-03 11:18:56)

Witam mamusie cieplutko :*

Co do ginekologa najlepiej uczesczac do takiego ktoremu sie ufa - mi sie zdaje ze wlasnie takiego mam smile

Co do spania budze sie w nocy teraz parenascie razy na siku , potem zaspac nie moge , a zeby bylo milej to kogut co minute pieje .. No i wyspac sie nie da.

Co do samopoczucia czuje sie jakos nie za dobrze smile

Plany na dzisiaj to spacer z kolezanka i pozniej pojsc z nia na majowke , cos sie wyrwe troche z domu a jutro do szkoly ( w pon i srody) wiec jakos to bedzie smile

351

skarb a co ty się jeszcze uczysz?
ale dziś cieplutko u mnie ale wiaterek jest.
Ja też się budzę co chwile a ta siku a to pić smile

352

ja tez tak mam na przemian pic i siku;)
a glowna zachcianka w ciazy sa lody masakra normalnie jadlabym non stop wink juz w tym roku nadrobilam chyba pare lat wstecz pod tym wzgledem wink

353

ja tez tak mam na przemian pic i siku;)
a glowna zachcianka w ciazy sa lody masakra normalnie jadlabym non stop wink juz w tym roku nadrobilam chyba pare lat wstecz pod tym wzgledem wink

354

A ja właśnie wysłałam syna po lody  smile
ogólnie to wcześniej lubiłam w sobotę wypić lampkę wina różowego no teraz nie pije a wczoraj córka mnie pyta mamo a czemu ty ostatnio winka  w sobotę nie pijesz .... a ja na to bo nie mama ochoty ... szok podejrzewa coś czy co wink

dzisiaj ogolnie super się czuje jeszcze :-p a jak Wy ??

355

LaBonnet: Oczywiscie , zaocznie big_smile

Ja tylko jak wstane z krzesla , lozka nie wazne to mi sie siku chce nawet jak szybciej sikalam yikes Jestem ciekawa jak na tym spacerze wytrzymam bez rzadnej toalety. smile

Co do zachcianek , to ja mam ochote straszna na lody i pierogi big_smile

Mnie strasznie zmulilo szczegolnie po tym jak pomalowalam paznokcie..

356

U mnie jak na razie w miare ok za chwile wybieram sie na spacerek wink bo u mnie tak cieplutko ze az grzech w domu siedziec;) milego popoludnia mamuski ;*

357 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-05-03 19:54:56)

aneczka a co u Ciebie ??? skrobnij coś ... jak się czujesz ??

358

Skarbek a ile masz lat? I czego sie uczysz?
Dopiero ze spacerku wróciłam wyciągnęłam męża na spacer nad jezioro smile

359

witam mamusie wieczorkowo smile

ja po południu też spacerek odbyłam ale jak wróciłam to zaległam i z miejsca zasnęłam big_smile musieli mnie budzić big_smile

wreszcie się doczekałam i jutro idę do lekarza big_smile

widzę że wasze samopoczucie też lepsze big_smile może to przez tą piękną pogodę big_smile

360

Witam mamusie:* ja już nie mogę spać eh.
u mnie deszcz w nocy tak padał ciekawe jak dzisiaj będzie.
bwini81 daj znać po lekarzu

361

witam :*

szczerze nie mam siły jest mi nie dobrze .....

a jak u was ??

362

hej wink u mnie dzis tez brzydka pogoda deszcz pada wiec zapowiada sie nieciekawie.. jak dzis mamusie samopoczucie?:)
bwini81 napisz jak tam po wizycie wink

363 Ostatnio edytowany przez madanka (2015-05-04 09:59:28)

Hej dziewczyny smile Ja po komuni wygrzana na słońcu, a dziś deszcz sad

Tosik wiem, że teraz mdłości Cię męczą odbierają ochotę na wszystko, ale uwierz to przejdzie z  czasem . Ja między 6 a 9 tygodniem poza mdlościami miałam okropne bóle głowy i wegetowałam po prostu teraz nie wiem co to mdlosci ( najwzyej sporadyczne ) i bol glowy i Ty też  niedługo wrocisz do formy .

Bwini trzymam kciuki za wizytę smile

364 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-04 12:16:42)

LaBonnet: do szkoly mozna isc nie zaleznie ile ma sie lat , nie chodza do niej tylko dzieci , ja mam akurat 21 smile Na geografie z angielskim .

Bwini : trzymam kciuki :* !

Dzis jednak sie nie wybieram zostaje w domu i odpoczywam.bo wczoraj nie co ze spacerem sie zagalopowalismy i dzis wszystko mnie boli . Jednym slowem przegielam ale. do srody odpoczne poleze smile

365

Dopiero usiadłam a ciasto robiłam https://www.youtube.com/watch?v=byzlZ94HYzE polecam sprawdzony przepis i zupkę gotuje u mnie parówa na dworze będzie burza
skarba ale ja wiem. To studiujesz? bo nie bardzo wiem.

366 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-04 12:15:41)

LaBonnet: nie, chodze do liceum zaocznie na ktorym mam wyklady potem z kazdego przedmiotu dostaje 2 prace kontrolne i egzamin . Jak mi sie uda wszystko zdac to mysle pojsc po tym na kursy smile

Jeju narobilas mi smaka big_smile

367

aaaa to ja tak chodziłam do liceum dla dorosłych.
no bardzo słodkie ci powiem.

368

Oo widzisz smile

Bys sie z nami tu podzielila a nie tylko narobilas smaka big_smile

369

Ja miałam tylko zajęcie weekendowe a nie w tygodniu. a płacisz czy masz za darmo?
a proszę bardzo smile

370 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-04 12:47:43)

Ja mam tylko dwa razy w tygodniu  w poniedzialki i srody ( w godzinach od 16 do 20 ) mi to jednak na reke ze w tygodniu bo mam czym sie dostac do miasta a na weekend nie bylo by takiej opcji smile Nie jest platne smile

a dziekuje big_smile

371

Witam wszystkie mamusie wink
Jest to moja pierwsza ciąża . Jestem w 9 tyg . Mam do was pytanie ,jak sie odżywiacie ? Czy jecie normalnie na co tylko macie  ochotę  ?

372

knn321: Witam nowa mamusie bardzo cieplutko :* Na kiedy masz termin ? smile
Odrzywiam sie normalnie , nie mam apetytu to mozna powiedziec ze jem na przymus , ale zdrowo . Staram sie praktycznie nie jesc slodyczy , od czasu do czasu sobie pozwole tak to nie. smile
A Ty ? smile

373

hej. A ja dzis mialam tak straszna ochote na placki ziemniaczane ze musialam sobie zrobic wink
knn321 musisz teraz jesc jak najwiecej warzyw i owocow teraz jest dobrze bo jest sezon wink

374

witaski koleżanki po fachu big_smile i nową mamusię również big_smile

ja już po wizycie i mogę się pochwalić big_smile jestem w 8 tygodniu ciąży i termin mam na 15 grudnia tak jak ja obliczyłam big_smile wszystko jest w porzadku big_smile

teraz uciekam na ogród bo czyscimy z mężem oczko wodne big_smile odezwę się wieczorem albo jutro smile pozdrowionka ode mnie i mojej fasolki big_smile

375 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-04 17:24:35)

izulka87: kochana placki ziemiaczane,  mmm smile

Robicie smaka mi strasznie smile

Bwini81: jak sie ciesze kochana razem z Toba smile gratuluje :*

376

Witam po długim weekendzie!

Bwini!! GRATULUJĘ!!!!

377

minia23 : Jak weekend majowy mina ? Jak sie czujesz ? smile

378

Weekend nie najgorzej.. pogoda u nas nie dopisała.. dopiero wczoraj słońce świeciło smile
Czuję się nie najgorzej.. prócz mdłości, które męczą mnie okropnie to wszystko jest ok wink

379

Hej Mamuśki tosik wyszłam właśnie ze szpitala na razie wszystko dobrze dostałam zwolnienie na dwa tyg.i muszę się oszczędzać i leżeć.

380

skarbek to fajnie tak nawet lepiej w takich godzinach. ja siedziałam od 8-15 weekend nie raz każdy.
bwini81 gratuluje :*
Co do jedzenia to jem na co mam ochotę,ale teraz zaczyna się sezon na owoce warzywa a że mama mam działkę to w tym roku więcej sadziła tego co lubię.

381

minia23: u mnie z pogoda to samo dopiero od wczoraj sloneczko sie pokazalo smile
Dobrze ze tylko mdlosci big_smile

aneczka3231: kochana to teraz duzo lez i dbaj o malenstwo a bedzie dobrze :*

LaBonnet: Mi wlasnie cos takiego jak najbardziej odpowiada smile

Najbardziej z tych warzyw i owocow nie moge sie doczekac truskawek big_smile

382 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-05-04 19:50:58)

wróciłam do żywych
ciężki dzień ....

WITAM nową  mamusie i gratuluję ;*

Aneczka to teraz dbaj o siebie i fasolkę :*

placki ziemniaczane naleśniki z dżemem gofry mniam ale z umiarem hmm ... uwielbiam. Co do słodyczy to fakt nic nie można dużo sad uwielbiam ogórki z działki i pomidorka a sałatka pycha smile aż ślinka cieknie

9 dni i będę po wizycie smile kurcze ale fajnie ... wczoraj mąż powiedział że czuje ze będą to bliźniaki big_smile żartuje chyba sobie jedno zrobi rewolucję a co dopiero dwoje smile

383

tosik: ja przez ta ciaze to dwa razy zjadlam nalesniki i raz placki ziemiaczane smile - Mowilam ze wszystko z umiarem . smile

Tosik : blizniaki jak bym miala bardzo bym sie cieszyla  smile

384

Mój mąż byłby w niebie smile a ja na pewno dałabym rade smile ale na szczęście nie mamy w rodzinie bliźniaków big_smile

385

Tosik : To na pewno big_smile
Najwazniejsze zeby nasze maluszki byly zdrowe smile

Aneczka : przypomnialo mi sie. . Ty chyba nie mialas powtarzanej bety i wgl jak tak to dlaczego , bo az dziwne .

386

A mi się marzą bliźniaki. Ja jak zeszłam w ciąże to miałam nadzieje że bliźniaki bo mój teść mam brata bliźniaka i tak samo teściowa mam siostry bliźniaczki. Wiec jest dużo prawdopodobieństwo że się uda..
Skarb a masz normalnie przedmioty bo ja miała oprócz w-f. I tez musiała pisać dwie pracy na semestr i egzamin był. U mnie tak duszno niech ten deszcz będzie smile

387

Tez nie mam w-f, u mnie co do przedmiotow innych,  parenascie lekcji z dwoch przedmiotow wlasnie te prace egzaminy i dwie kolejne big_smile

388

Tez nie mam w-f, a co do innych przedmiotow to mam , koncza sie pracami egzaminem i kolejne smile

389

Wiem smile a masz dwuletnie? Czy roczne? Ja chodziłam dwa lata smile a będziesz zdawać maturę?

390

LaBonnet: Mam 3 letnie wink Oczywiscie ze bede nie wyobrazam sobie wlasnie inaczej smile

Posty [ 326 do 390 z 2,942 ]

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024