Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Strony Poprzednia 1 37 38 39 40 41 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,471 do 2,535 z 2,942 ]

2,471

Odp: Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Przepraszam, że się wtrącę. Chciałam tylko mini poradzić że na poranione sutki najlepsze są nakładki. Karmię już z nimi ponad 3 miesiące i nie wyobrażam sobie życia bez nich smile

Zobacz podobne tematy :

2,472

LISTOPADOWE MAMUSIE
1) Caro          Oleg, ur. 4.11.2015, 3400g, 54 cm
2) Anna.paris   Martynka ur. 5.11.2015, 3000g, 50 cm
3) Barbie         Tymon, ur. 5.11.2015, 3770g, 61 cm
4) Ogniu krocz za mną Ula, 3760g, 57 cm
5) Martucha     Oliwia, ur. 10.11.2015, 3660, 57 cm
6) Izulka          Oliwia, ur. 10.11.2015,2950g, 52 cm
7) Mażdżikson Jan, ur, 23.11.2015, 3850g, 58 cm
GRUDNIOWE MAMUSIE
1) Bwini       Kacper, ur. 08.12.2015,3690g, 57 cm
2) Minia       Hubert, ur. 14.12.2015, 3150g, 55 cm
3) LeeBee    termin 20 XII - Martyna
4) Lilijeczka termin  20 XII - Agnieszka
5) Tosik       termin 27 XII - Jan

2,473

hej mamusie smile
Lilijeczka pewnie nie ma wi-fi w szpitalu ale mamy nadzieję że juz po i tylko czeka na wypis smile
Minia uaktualniłam Naszą listę i lecimy zgodnie z numeracją hehe fajnie
LeeBee Jak się czujesz ?? Masz jakieś skurcze ?? Jakieś bóle pleców ??  Ja dzisiaj mam wizytę i trochę sie jej boje nie wiem dlaczego ale mam takie przeczucie że znowu będzie potrzebne wywołanie i że skieruje mnie do szpitala ... chociaż chcę mu przetłumaczyć skoro mam termin na 26-27 grudzień to po co teraz przed terminem sad Skurcze to są ale lekkie i plecy ale jak juz plecy zabolą to hoho ostro ... Jasiek kopie jak mały piłkarz smile W nocy spac nie moge ale za to od 7 mogłabym spac do 12-nastej nawet tongue
Szczepienie to temat na czasie i tez mam problem chociaż wiem że muszę zaszczepić szczepiłam starsze dzieci i Jaśka też zaszczepię ale tyle tego teraz 5w1, 3w1 i te na NFZ ... wiem mam jeszcze chwilke na zastanowienie ale piszcie dziewczyny co o szczepieniach sądzicie i jak szczepicie ...
Ania90 nie wtrącasz się każda rada jest mile widziana a Ty masz juz większe doświadczenie tak że zapraszamy do dyskusji smile może napiszesz jak Ty szczepiłaś swojego bobasa smile
Odezwę się po lekarzu mam na 18-nastą smile

2,474

martucha11 napisał/a:

Tosik ja bede normalnie szczepila. Nie bede sie bawila w te polaczone szczepionki. Rozne opinie slyszalam. Kiedys nie bylo takich wynalazkow i jakos przezylysmy szczepienia wiec mysle ze moja Oliwka tez da rade. :-)

Martucha pozwolę się wtrącić.
Ja swoją Olę szczepiłam normalnymi szczepionkami tymi na NFZ. Stać mnie było bez problemu na skojarzone ale nie chciałam. Bardzo się tym tematem interesowałam,opinie są różne jednak z mojego "śledztwa" wyszło że : po skojarzonych jest więcej powikłań i dzieci gorzej je przyjmują.
Ja to piszę naprawdę z własnego doświadczenia i doświadczenia mam które znam osobiście.
Moja Ola bardzo dobrze zniosła te szczepionki. A wkłócia? Tylko na pierwszym szczepieniu troszkę popłakała a potem było spoko. Po szczepieniu nawet nie musiałam dawać jej żadnych czopków.
Romumiem że każdy ma prawo wyboru ale nie dajmy się zwariować. Mam wrażenie że te skojarzone szczepionki to tylko niezły interes.

2,475 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2015-12-16 14:30:23)

Minia czy to oznacza, że karmienie piersią tym razem się uda? Super. A sutki pobolą i przestaną. Smaruj, wietrz i zaciskaj zęby smile

Tosik ja w sumie żadnych skurczy nie mam albo ich nie czuje. Tylko te napinanie, ale raz miałam przepowiadajace i były zupełnie inne, wiec tego napinania nie biorę poważnie.  Kręgosłup mnie od wczoraj boli,ale nie wiem czy to fakt, że dziecko się obniża i uciska na nerwy tak wyczytałam w necie) czy to że przesiedzialam wczoraj w przychodni 3 godziny na krzesełku. W każdym razie wieczorem dosłownie ruszać się nie umiałam, bo tak mnie kości moednicy, spojenia łonowego i kręgosłupa bolały. Dziś brzuch mnie lekko ćmi.
Ja bym na twoim miejscu chyba nie dała się położyć do szpitala na wywołanie. No chyba, że tak jak u Mini wszystko  będzie gotowe do porodu no i będziesz chciała.  Szczerze to na twoim miejscu wolałabym te kilka dni przenosić do nowego roku.
U mnie w szpitalu nie robią nic do dwóch tygodni po terminie także ja i tak muszę czekać.

Gorka no widzisz. A w moim otoczeniu więcej dzieci gorzej zniosło szczepienia te na nfz (częściej gorączka, rozdrażnienie i takie tam). W sumie to nie wiadomo jak zrobić by było najlepiej dla naszego dziecka.

2,476

LeeBee ja też chcę przenosić albo urodzić jak akcja sama się zacznie a nie leżeć pod kroplowką hmm
oki spadam się szykować smile jadę wcześniej na 16 30 wink

2,477

Mina sutki smaruj purelanem. Nakładki to już w ostateczności jak krew się leje i strupy są bo się sutki dłużej przyzwyczajają. A tak to około 2 tyg i bez bólu się karmi.

2,478

Juz po .... od tygodnia nic się nie zmieniło wiec czekamy :-) jest chyba szansa na przenoszenie i po cichu tak liczę smile

2,479

LeeBee no właśnie ,zdania są podzielone.
Ale dobrze że jest wybór i każdy zrobi według własnego uznania.

Miniu trzymaj się, cycy smaruj, a w bólu pomagał mi.....smoczek Oli smile brałam go do buzi jak dawałam jej cyca i pomagało. smile

2,480

Minia a jak żylaki się zachowały w czasie porodu? Nie pękły? Nacinali cie?

Mnie całą noc kręgosłup bolał. Nie jakoś mocno, ale bez przerwy. Teraz z resztą dalej boli hmm

Gorka cuekawy sposób z tym smoczkiem.  Musiałaś ciekawie wyglądać smile

2,481

Hej mnie też dzisiaj kręgosłup bolał  ale nie tak mocno z tym ze na wymioty mnie zbierało. .. miłego dnia dziewczyny a ja dzisiaj na zakupy ruszam świąteczne wink

2,482

hej. na poranione sutki najlepiej smarowac bepantenem i mlekiem swoim. ja tak robilam i zaraz sie pogoily. a do tego nakladka na jakis czas i potem juz jak sie przyzwyczaily to juz bez nakladek karmilam i karmie wink

2,483

Masakra od 3:15 nie mogę spać. .. za oknem +10 stopni wiosna normalnie ... mały szaleje w brzuszku do terminu zostało 7 dni może za dużo rozmyślam ach.... człowiek chciałby mieć to już za sobą sad ......
planuje co dzisiaj zrobię
*pranie sprzątanie łazienki i pokoje na górze ....
a i farsz do krokietów i pasztecików a jutro z rana jak mąż wstanie wędzić to ja zrobię naleśniki i ciasto no i oczywiście trzeba będzie zamrozić hmm .... na 17 mam zaproszenie na wspólne kolędowanie taki występ ze szkoły muzycznej mojej córki smile fajnie będzie smile
I nie planuje więcej a to dlatego że chciałabym urodzić po nowym roku i nie mogę się przemęczać wink
Leebee a co u Ciebie Tyło my zostałyśmy na polu Lilijeczka pewnie już urodziła tylko nie ma wifi. .. ma odezwać się z domu ....
Mamusie a jak Wy dobie radzicie ??
To poerwsze święta z pociechami smile

2,484

Tosik powiem ci, że ja też mam problemy ze snem. Budzę się koło 3-4 i spać nie mogę. Do tego syn mnie katarem zaraził.
Lilijeczka na pewno juz z córcią no inaczej by się odezwała.

No a ja non stop chodzę i czekam. Najgosze to czekanie i zastanawianie "może to dziś ". Przez ostatni tydzień mocno mi brzuch wywaliło. Młoda jak czasem kopnie to aż podskakuje. Silna z niej dziewczyna.

2,485

LeeBee ja to chyba tak przeżywam bo boje się ze na święta wyląduje w szpitalu sad wiem ze jak będzie trzeba to trzeba ale jakoś tak dziwnie mi z tym ....

2,486

Tosik ja też zaczynam się obawiać,  że na święta będę w szpitalu. No ale z drugiej strony nie ma co sie głowić, bo i tak nie mamy na to żadnego wpływu. 
Mała znowu się rozpycha tak, że oddychać nie moge. Wali w przeponę bez opamiętania smile

2,487

Hej dziewczyny co u was? Jak maluszki się chowają a u dwupaków jak samopoczucie?
Byłam wczoraj z Olegiem na szczepieniu. 5w1 i zoltaczka oddzielnie. Póki co nie jest bardziej marudny. Za to Oli coś mi się budzi co chwila. Nie wiem już czy to zęby czy coś innego...
Prezenty na święta już mam. Wigilia u nas ale teściowa szykuje większość i przywiezie.

2,488

Hej dziewczyny wink
Ja w dwupaku i od 4 dni dokucza mi jasiek pod piersiami strasznie się wypycha ze czasami ciężko jest siedzieć sad a od wczoraj brzuch mnie pobolewa jak na okres tyle ze bez przerw takie mulenie masakra .... obserwuje ruchy jest oki .. Caro ja to nic nie planuje bo zauważyłam se planowane nie udane wink wiec opuściłam planowanie świat co ma być to będzie .... prezenty kupione wiec tylko jedzenie a u mnie też teściowa a ja mam jej ciasta upiec ale to Julka mi pomoże smile
Ciekawe jak Minia i Lilijeczka ...
Leebee a może Ciebie ruszyło kiedy masz wizytę ?? ja mam w środę wink

2,489

hej wink u nas calkiem dobrze;) niunia rosnie na razie zdrowa. my mamy szczepienie we wtorek szczepimy sie podstawowymi. a we wtorek jeszcze mam powtorke testu obciazenia glukoza i wizyte u ginekologa.. takze zapowiada sie meczacy dzien wink

2,490

Tosik ja kolejną wizytę mam w poniedziałek.  Mnie brzuch boli praktycznie non stop. Takie to upierdliwe. Często mam skurcze, ale jedynie przepowiadające. Tosik a to u ciebie córa szczęśliwa nie była z ciąży nie? Jak kej nastawienie teraz?

Izulka to cię przyjemność czeka smile

Minia daj znac, że u was wszystko w porządku

2,491

LeeBee u mnie Jula to była wręcz szczęśliwa ze będzie miała młodsze rodzeństwo stawiała na siostrę ale teraz tez cieszy się z brata .... To chyba Bwini córka miała foszka smile
A Ty na jutro masz termin smile

2,492

Tosik faktycznie to u bwini nie było z początku radości u córki. Termin mam na jutro.

A w ogóle bwini co u ciebie? Jak się czujesz po cesarce?

2,493

Cześć kochane!
Nie mam czasu żeby wpaść i coś napisać. Od czwartku jesteśmy w domu. Mały cały czas na cycu..
Ja czuję się super fizycznie. Psychicznie gorZej. Jakiś baby blues mnie dopadł.

Buziaki zostawiam. Jak znajdę chwilę to pokaże małego.

2,494

hej smile
jak zwykle od 4-tej nie śpię hmm
Minia super ze juz w domku .... co się dzieje masz jakiegoś doła ??
Piszesz ze mały przy cycu czyli oki masz pokarm a jak śpi ?? dobrze ??

2,495

Minia moje gratulacje! Pogorszenie nastroju po porodzie jest normalne, z czasem minie. Jak dzidzia się sprawuje?

LeeBee jak tam u Ciebie? Dzisiaj masz wizytę daj znać, choć może już urodziłaś i dlatego nie piszesz?

Lilijeczka też milczy, mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku.

Tosik a Ty się nie przemęczaj, widzę, że stawiasz sobie wysokie wymagania- pranie, sprzątanie,krokiety, farsze, paszteciki na kilka dni przed porodem. Nie jesteś przypadkiem perfekcjonistką? wink  a tak poważnie to jak Twoje samopoczucie? Dalej nie możesz spać?

My szczepiliśmy małego w czwartek zwykłymi szczepionkami. W czwartek było ok, w piątek też w miarę a w nocy z piątku na sobotę zaczęły się wrzaski. Tymek tak strasznie płakał a ja razem z nim. Pomagał jedynie leżaczek bujaczek. Mały spał jak wróbelek, gdy przestawałam bujać to płakał, nie mógł jeść. Na dodatek ksiądz wymyślił nauki przed chrztem właśnie w sobotę. Teściowa aż się spociłą przez ten czas gdy nas nie było. W sobotę wieczorem mały jakby troszkę się uspokoił ale w nocy zaczęła się biegunka. Nie wymiotował, nie gorączkował, zaczął jeść i lepiej spać ale robi rzadkie, zielone, cuchnące kupki, przez niedzielę było ich 9. Dzisiaj jedziemy z nim do lekarza, na razie są 3 kupki, mały śpi jak aniołek, ładnie je. Nie jechaliśmy wczoraj do szpitala, bo byłam pewna, że zostawią nas na oddziale. Kontrolowałam czy nie ma gorączki i dbałam aby się nie odwodnił. Gdyby było gorzej to bylibyśmy zmuszeni pojechać. Jestem prawie pewna, ze to powikłanie po szczepieniu sad

2,496

Barbie wtrącę się,  u mnie było podobnie, i okazało się,  że podczas wizyty w ośrodku zdrowia mała złapała jakaś wirusowke. Bo niestety u mnie jest tak ze szczepia w środy i na jednym korytarzu są chorzy i dzieci, na następne szczepienie takie samo kazano mi przyjść przed samym końce,  czyli gdy już nikogo nie ma i obyło się bez jakichkolwiek złych rzeczy

2,497 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-12-21 13:20:39)

hej dziewczyny ... ja yo nam takiego pecha pytasz Barbie14 jak się czuje masakra właśnie wróciłam od lekarza nam antybiotyk węzły chłonne powiększone bania mi pęka nos zatkany i do tego wszystkie kości mnie napierdzielaja ... wyć normalnie się chce
I właśnie o to mi chodzi z tymi szczepioknami kurcze boje się jak cholera. .. daj znać co lekarz powiedział
Leebee czekam na wiadomość co u Was :-),

2,498

U mnie nic nowego ... 4 rano na nogach mąż juz tylko czeka rozwiązania zresztą ja też to już dla wszystkich jest męczące. .... Leebee odezwij się smile

2,499

Tosik rozumiem Cię doskonale, bo najgorsze jest to czekanie na końcu ciąży, nic bardziej nie męczy psychicznie i fizycznie

My mamy skierowanie do szpitala jeśli nic się nie poprawi w ciągu najbliższych godzin sad
Lekarka stwierdziła, że biegunka nie ma związku ze szczepieniem. Chyba musimy odwołać chrzest

2,500

Cześć..

Barbie kurcze.. z taką malizną do szpitala sad daj znać czy się coś poprawiło czy jednak pojechaliście na oddział! Zdrówka!

tosik i LeeBee.. pomyśleć, że jeszcze półtora tygodnia temu ja tak narzekałam na ta końcówkę ciąży! Wiem przez co przechodzicie. Ale w przypadku nadchodzących Świąt to życzę Wam, żebyście przenosiły i nie wylądowały w wigilie na porodówce wink

A jak reszta dziewczyny? Jak się czujecie po porodzie? Jak dzieci???

U nas ok.. mały (odpukać) grzeczny.. je i śpi tongue w nocu budzi się średnio co 2h i wisi na cycu po godzinie ale już się przyzwyczaiłam wink Jak na razie udaje się karmić piersią.. chociaż mały ma problem z łapaniem prawej, bo jest ogromna a brodawki mało wyciągnięte i często się przy niej złości..
Starszak już się przyzwyczaił do braciszka wink Już nawet w nocy się nie budzi jak Hubert płacze wink

Pozdrawiam :*
http://images75.fotosik.pl/179/6b426d1898c422c6med.jpg

2,501

U mnie bez zmian

2,502 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-12-22 14:43:03)

Minia ale Hubercik poważny wink przystojniak
Barbie14 napisz co u Was może lepiej trzymam kciuki smile
LeeBee damy rade wink napisz co lekarz powiedział ... i nie stresuj się smile

2,503

Miniu ślicznego masz synka.
Gratuluję !!!

2,504

Hej Dziewczyny :-)
Wróciłyśmy do domu WE DWIE :-) wczoraj. Córeczka  Agnieszka - 3260g, 59 cm, 10 pkt. - urodziła się 19. XII przez cesarskie cięcie. Jest śliczna, bardzo grzeczna, na cycusiu u mamusi.
Od poniedziałku leżałam na patologii i czekałam na skurcze, bo chciałam rodzić sn. A w sobotę po szczegółowym usg stwierdzili, że blizna jest zbyt cienka i sugerowali mi cc.

Tak na chwilę tylko weszłam, poczytalam co u Was, jak będę miała więcej czasu to napiszę.

LeeBee, Tosik a jak u Was?

2,505

lilijeczka gratuluje wink
dziewczynki wesolych, pogodnych i rodzinnych swiat Bozego Narodzenia wink spelnienia marzen waszych i zdrowych pociech wink calujemy serdecznie z Oliwcia wink

2,506

Hej smile
Lilijeczka gratulacje Witamy  Agnieszkę :*
Wizyta u lekarza : rozwarcie na dwa palce szyjka (od dwoch tygodni) skrócona i dostałam skierowanie do szpitala ale mogę jeszcze poczekać wink chyba ze skurcze złapią wink
Leebee co u Ciebie ??
Kochane Zdrowych rodzinnych wesołych Świąt Bożego Narodzenia bogatego mikołaja :*

2,507

Lilijeczka super wieści smile gratuluje

Ja nadal w dwupaku. Jak do niedzieli nie ruszy to najdalej w poniedziałek muszę się stawić w szpitalu. Postanowiłam odpuścić i nie czekam już z niecierpliwością na wszelkie oznaki porodu. Jak dotrzymam do nowego roku to nawet lepiej, bo na upartego dwa tygodnie po terminie wypadają 3 stycznia. A w szpitalu myślę, że będą kontrolować sytuacje

2,508

Lilijeczka gratuluje:-)
Dziewczyny zdrowych i wesolych swiat zyczymy z Oliwka :*
Tosik i LeeBee ja tez wam zycze zebyscie juz przenosily te pare dni. Ale co bedzie to bedzie. Czekamy na wiesci :-) trzymajcie sie.

2,509

Lilijeczko gratulacje!!

Dziewczyny!! Chciałam Wam życzyć Wesołych Świąt!! Spokojnych, radosnych i rodzinnych :* :*

2,510

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt.

A mi dziś od rana strasznie dokuczają przepowiadające. A takie cholery bolesne, że już myślałam,  że rodzę

2,511

Czop mi odszedł. Coś czuję,  że już jestem blisko.....

Skurcze przepowiadające są nadal i nadal bolesne

2,512

LeeBee trzymam kciuki :*

2,513 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2015-12-25 16:34:14)

25.12.2015 o godz 00:50 przyszła na świat silami natury nasza córka. Mierzy 53cm i waży 3340g.

2,514

LeeBee gratulacje :*

2,515

Leebe gratulacje :-*

To Cie Córeczka wytrzymała i prezent zrobiła. Szkoda ze święta w szpitalu ale ważne ze Mała jest z Wami. Macie małego Jezuska  ;-)
Święta niezapomniane i wyjątkowe  :-)!

2,516

lee bee gratulacje wink no to macie niezapomniane swieta. wszystkiego dobrego dla waszej dwojki wink

2,517

LeeBee gratulacje ogromne!!!

Piękny prezent na Święta!

2,518

Leebee gratuluje

2,519

to i ja jadę .... wody mi się sączą wink

2,520 Ostatnio edytowany przez minia23 (2015-12-26 12:53:13)

Tosik! Trzymam kciuki!!!
Daj czadu na porodówce!!

2,521

Tosik mam nadzieje że już jesteś po!!! A jeśli nie to trzymam kciuki smile

2,522

LeeBee jak tam mała? Ile pkt w APGAR? Jak Ty się czujesz?

2,523

Miniu co tam u ciebie?
Jak sobie dajesz radę? MAły w nocy śpi? Jak cycy,już lepiej?

2,524

22:10 Jaś 4420g i 58 długi smile
siłami natury  :*

2,525

Jej Tosik podczytuje was i ogromne gratulacje. Naprawdę duży synus moja niunia ma 5 miesięcy ponad i jest tylko półtora kg cięższa i 4 cm dluzsza

2,526

tosik ogromne gratulacje wink Jas duzy chlopak wink oj dzielna mama wink no to dziewczynki chyba juz wszystkie "rozpakowane" wink

2,527

Tosik kochana!! Ogromnie gratuluję!! Duży chłopczyk z Jasia! Spisałas się na medal!!

LeeBwe jak się macie?

Wszystkie już mamy swoje skarby przy sobie. Piękny koniec roku!!

Gorka ja juz ok. Baby blues minął. Mały je i śpi. Jest grzeczny. Karmimy się cycem :-)
Miło ze pytasz. Jak Ola? Zdrowieje?

2,528

Miniu to dużo zdrówka wam życzę. smile Karmcie się jak najdłużej, po pierwsze wygoda po drugie najlepsze witaminki.
No u nas ciut lepiej,gorączki nie ma ale kaszel jest nadal. Jutro idę z nią do lekarza,zobaczymy co powie.
To fajnie że mały grzeczny,oby mu tak pozostało. A jak starszy braciszek,pomaga,nie jest zazdrosny?

2,529

LeeBee gratuluje. Tosik Tobie rowniez. Synus naprawde spory. Alee suuuper. Wszystkie rozpakowane. Najpiekniejsze prezenty swiateczne :-)
My wczoraj mielismy chrzciny i chyba aniolek wstapil w ta nasza kruszynke:-)nawet nie plakala.

Ooo i jaki przelom. Kupki juz robi coraz czesciej i mniej przy tym placzu. Jak wasze maluszki w kapieli? Lubia? Nasza Oliwka uwielbia kapiel.

2,530

Izulka Ty juz jestes po szczepieniach z Oliwka ? Dobrze pamietam? Jak Oliwka je zniosla? My po nowym roku idziemy

2,531

Tosik wow super się spisałaś.  Kawał chłopa z Jaśka smile

My już w domku. Ja czuję się bardzo dobrze. No dobra kości bolą ale poza tym to rewelacja. Nie nacięli mnie. Mała śpi,  je i płacze,  ale póki co wniosków nie wyciągam i dam jej trochę czasu na oswojenie z rzeczywistością.

2,532

Hej dziewczyny. Jak po świętach? Ograniczalyscie dietę świąteczną?
Tosik gratuluję synka. Duuuzy.
My jesteśmy po pierwszym szczepieniu. 5w1 i oddzielnie zoltaczka. 6w1 kosztowała 70 zł więcej więc tym razem był 2 razy kłuty. Szczepienie zniósł idealnie. Żadnych następstw. W przychodni polecamy bardziej 5w1. Dzieci je lepiej znoszą podobno. Kolejne szczepienie na początku lutego. I wtedy też bilans starszego. Dziś Oleg więcej marudzi. Chyba drugi skok rozwojowy przed nami. Oby lekko je przechodzil. A jak wy się czujecie i wasze maluchy. A mamy dzieciaków ze starszym rodzeństwem? Jak sobie radzicie?

2,533

martucha tak jestesmy po szczepieniu obowiazkowymi szczepionkami. Oliwcia je dobrze zniosla nie miala zadnych dolegliwosci. ani goraczki, ani innych.

2,534

Witajcie.
Tosik moje gratulacje!
Caro to super, że u Was wszystko dobrze po szczepieniu.
Co do świątecznej diety to niestety ale niewiele zjadłam, bo Tymek nadal miał biegunkę.

Mamy już ostateczną diagnozę, biegunkę spowodowała skaza białkowa a nie szczepienie. W szpitalu nie byliśmy, bo jest troszkę lepiej. Musiałam przejść na ścisłą dietę eliminacyjną. Syn dzisiaj waży 5600, niewiele przybiera na wadze ale przynajmniej nie traci, kolejne szczepienie pod koniec stycznia.
Chrzciny za nami, w końcu doprowadziłam dom do porządku. Moje dzieci super się spisały, bardzo dużo mi pomogły, za to zawiodłam się na mężu sad  posadził tyłek za stołem na chrzcinach i tyle  z niego pożytku. Oczywiście dziecko chciało jeść w trakcie wydawania obiadu i nie wiedziałam co mam robić, kogo karmić: Tymka czy gości? Po wyjściu gości mąż usłyszał mega kazanie a mnie ulżyło. Teraz stara się pomagać sam z siebie. Oj Ci faceci, czy wszyscy są tacy niedomyślni czy tylko ja mam taki egzemplarz?

2,535

Mam nadzieje ze moja Oliwka teZ dobrze zniesie szczepienia.
Barbie chyba kazdy facet taki sam:p jak nie powiesz wprost to sie nie domysli:-)

Posty [ 2,471 do 2,535 z 2,942 ]

Strony Poprzednia 1 37 38 39 40 41 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024