Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Strony Poprzednia 1 14 15 16 17 18 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 976 do 1,040 z 2,942 ]

976 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2015-05-29 08:54:35)

Odp: Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Cześć . Ja się mało udzielam bo ostatnio przeprowadzkę organizowalismy. Od wtorku jesteśmy u mojej mamy i mam taki mały dołek. Wiecie. Brak własnego kąta, mąż w delegacji (bo tak będzie pracował w najbliższym czasie) no i jakoś tak brak mi entuzjazmu. Do tego mdłości dalej mnie męczą . Ehh. Lekarza prowadzącego na miejscu jeszcze nie znalazłam. Chciałam iść na Nfz, ale godziny dopołudniowe na zasadzie "proszę przyjść między 8 a 12" nie bardzo mi pasują bo nie będę miała z kim Pawła zostawić, więc pewnie zostanie się zapisać prywatnie. No ale za to zapisałam się na usg prenatalne.

Tosik dużo zdrówka. Oby ci szybko przeszło

Zobacz podobne tematy :

977

Izulka wyszłam w końcu i juz mi lepiej, brzuch mnie pobolewa ale lekarze mówią ze to wiazadla sie rozciągają i żeby się nie martwiła, dzisiaj akurat bardzo dobrze sie czuje, ja przez cala ciaze mam leżeć i dlugo nie chodzić, dużo odpoczywać:)

978

Hej mamuśki. Coś cisza tutaj.

LeeBee nie martw się... Gorsze dni minął niedługo. Przywzyczaisz się do nowej sytuacji a że pogoda ma się poprawiać to na pewno zadziała na plus. Co do lekarza to jeden jest ze w takich godzinach? Przez cały tydzień? Może poszukaj jeszcze. Ja na NFZ i chodzę na 17 zazwyczaj.

Karolina super ze wyszlas i dobrze się czujesz. Oszczędzaj się. Izulka to może jakieś domowe sposoby na spanko... Mleczko na noc do picia czy coś w tym stylu....

A ja dziś na spacerze byłam z rana. Chyba z 5 km zrobiliśmy. Nogi mi w tyłek weszły. Teraz się pranie robi a ja za prasowanie się zabieram i obiad. Jak Mały wstanie to jadę auto do mechanika odstawić.... Ciekawe kiedy zrobi. Nie mogę się Usg doczekać.....

979

Caro to nie jest jedyny lekarz, ale szczerze nie wiem do kogo iść jak praktycznie wszyscy mają złą opinię. No i większość na nfz przyjmuje  do poludnia. Nie chce iść do byle kogo byle na nfz.
To gdzie się na taki spacer wybraliście? Z synkiem? Mi się jeszcze nic nie chce choć już to zmęczenie po malu przechodzi.

Karolina lez i odpoczywaj tak jak lekarze mówią.

980

Szukałam jakiejś drogerii bo mojego szamponu nigdzie nie ma. Zwykle w rosmanie kupuję a tu ginie ma. I tak chodziliśmy. Mały w wozeczku jechał ładnie i tak się zeszło. Teraz samochód zaprowadzilam do mechanika i mam zadzwonić koło 17 żeby się dowiedzieć co i jak

981

hejka smile
LeeBee jakos musisz sie przemeczyc z klimatyzacją w nowym miejscu u Twojej mamy na pewno będzie Ci dobrze smile a co do lekarza szkoda ze nie ma dobrego na NFZ ale zdrowie dzidziusia najważniejsze smile
a  ten katar to mnie zamęczy sad 
ja jeszcze 30 minut i weekend i mam plan upiorę  pościel i będę odpoczywała smile zła jestem bo meżuś miał przyjechać jutro a będzie dopiero w niedzielę sad
w niedziele komunia hmm mojego chrzesniaka ale co do prezentu to nie szaleje jak w radiu gadali hmm kupuje aparat i myślę że będzie oki 350 złoty smile jak myślicie ??

982

Myślę że aparat spoko. Ja w zeszłym roku kupowałam chrzesnicy łańcuszek złoty na allegro i dałam 2 stówy ale nie było mnie na komunii bo daleko a my z 4 miesięcznym dzieckiem i bez samochodu.

983

Tosik moim zdaniem aparat jest spoko.

984

aparat na komunie jak najbardziej w porzadku wink
dziewczyny myslalyscie nad imieniem dla dzidziusia? ja tak troszke sie zastanawialam przez moja psiapsiolke bo strasznie mi wierci dziure w brzuchu wink hehe..

985

kupiłam aparat 400 złoty fajniutki no i myślę że będzie zadowolony smile
spadam spać trochę brzusio mnie boli hmm musze odpocząć :*
do jutra cmoki :*

986

Mamuśki jak tam?

Tosik jak się czujesz? Już chyba lepiej co?

Mi ostatnio coś Paweł o 6 rano się budzi. Masakra. Mam nadzieje że to wina zębów bo jak mu tak zostanie to będzie kiepsko. Strasznie się boje co to będzie jak drugie się urodzi. Chyba będę na stojąco usypiać.

Ostatnio coś mnie brzuch boli. Chyba organizm domaga się trochę zwolnienia tempa.

Ktoś pytał o imiona. Ja nie mam kompletnie pomysłu. Przy pierwszym dziecku tez nie umieliśmy wymyślić. Z tym że my mamy wymagania smile imię musi być w miarę krótkie, normalne, ale nie jedno z najpopularniejszych, no i musi brzmieć  dobrze zarówno w odniesieniu do dziecka jak i w przyszłości do dorosłego człowieka.  No i co najważniejsze musi się podobać nam obojgu (a z tym chyba największy problem). Dla syna imię wymyślił mąż jak juz mały był na świecie i szczerze to przez całą ciążę nawet raz się nie przewinęło. Ale to też dlatego, że miałam jeszcze jedno kryterium - otóż imię miało zaczynać się na inną literę niż nazwisko. No ale że to pasowało do synka to już tak zostało

987

Ja też nie mam pojęcia jakie imię dla dziecka. Z Olivierem to pod sam koniec ciąży udało się uzgodnić.

LeeBee mu mały ogólnie marnie śpi. Mam nadzieję że mu się jeszcze odmieni.

Byliśmy z Młodym w szpitalu dziś bo złapał kleszcza. W zgieciu za kolanem siedział malutki. Jak próbowali wyjąć to się urwał i grzebali mu później iglą żeby wyjąć wszystko. We 3 osoby go utrzymać nie mogliśmy tak się wyrywal.... Już prawie płakałam razem z nim. Ale udało się.

Ja już zaczęłam czuć ruchy maluszka. Dość wyraźne tylko nie regularne. Ale już spokojniejsza jestem. Czujemy się dobrze tylko to spanie... Do młodego czasem 7 razy w nocy wstaje...

988 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2015-05-31 18:06:33)

Jejku Caro. Biedny synek sad się napłakał na pewno. No ale trzeba było się kleszcza pozbyć.
A Oliwier zawsze tak kiepsko spał? Może to od zębów? Jak mu dasz coś przeciwbólowego to nie jest lepiej? A jak zasypia? Sam czy go usypiasz? U mnie Paweł zaczął lepiej spać jak nauczyłam samodzielnego zasypiania. Mi się syn budzi raz lub dwa i tez mnie to męczy. Pamiętam jak się budził co 1,5 hej to była tragedią, więc wiem co czujesz. A jak się przebudzi to szybko zasypia?

No a że czujesz ruchy to super smile też już bym chciała czuć. Niedługo pewnie poznasz płeć.

989

Usypiam go.  Zasypia koło 20 - 21. I śpi różnie. Czasem obudzi się raz lub dwa a czasem co godzinę. Ostatnia nic to się wiercil i poplakiwal trochę przez sen i się wybudza. Na rękach spał a jak go odkladalam to się budził. Wyszla mu ostatnia czwórka kilka dni temu więc chyba nie zęby. Nie widzę żeby mu trójki puchly i coś się działo. Nie mam pojęcia jak nauczyć go samodzielnego zasypiania.
Teraz odstawilismy smoczek w dzień.

990

Caro ja zastosowałam metodę 3-5-7. Na trzeci wieczór już zasnął sam.

991

hej kobietki smile
moja cisza spowodowana jest przyjazdem mojego meza:)
LeeBee  zdrówko lepiej jeszcze troszkę katar ale już bajka wink
a co to jest metoda 3-5-7 ??
co do imienia nie wiem Zosia Basia Ania ale chłopiec nie wiem może Jaś smile

992 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-06-01 09:42:18)

Metoda 3-5-7 znaczy tyllko tyle że zostawoasz malucha w pokoju samego. Jak zaczyna płakać to wracasz ale dopiero po 3 min płaczu, wchodzisz glaszczesz ale jak dobrze pamiętam nie wolno na ręce brać. Wychodzisz jak się uspokoi a jak zaczyna płakać to wracasz ale po 5 min dopiero i tak w kółko aż zasnie. Nie wiem czy ja bym wytrzymała.....
tu znalazłam 5 metod i muszę pomyśleć czego spróbować.

http://m.interia.pl/mamdziecko/news,nId,620181

Teraz zabrałam mu smoczek w dzień i jest troszkę bardziej nerwowy więc jeszcze poczekam z tydzień lub 2 i spróbujemy czegoś.

993

No wiem, że ta technika jest troszkę kontrowersyjna, ale ja nie miałam cierpliwości chodzić 1000 razy jak tylko zapłacze, a wszelkie próby stopniowego separowania kończyły się fiaskiem bo każde moje wyjście z pokoju kończyło się strasznym płaczem. Jest ciężko wytrzymać płacz dziecka, ale ja sobie tłumaczyłam, że to zwykła próba wymuszenia. I ciężko było jeden wieczór. Na kolejny zasnął w 5 minut.
Czas uspokajania nie powinien trwać dłużej niż dwie minuty. No i można wziąć na ręce jeśli inaczej uspokoic się nie da, ale zazwyczaj jak się podniesie to jeszcze większy ryk przy odkładaniu.
Wydaje mi się, że nie da się bez protestów nauczyć samodzielnego zasypiania. Niestety. A dla mnie to było jak wybawienie bo przy łóżeczku potrafiłam siedzieć i godzinę nim zasnął (nigdy na noc nie usypiałam na rękach).
No ale jak jesteście na etapie odstawiania smoczka to może rzeczywiście lepiej nie kumulowac

994

Mi usypia na rękach. LeeBee a długo ci płakał pierwszego dnia?

995 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2015-06-01 12:40:17)

Pierwsz wieczór to była masakra. Ryczał w sumie gdzieś z pół godziny. I ostatecznie poczekałam aż zaśnie, bo był tak nakręcony że mógłby ryczec kolejne pół i by nie zasnął a widziałam że już jest strasznie zmęczony i nie chciałam go dłużej męczyć. Na drugą noc zasnął juz w trakcie 5 minutowej przerwy. Ja zaczynałam od minuty, czyli najpierw szłam po minucie, potem po 3 minutach itd.
Do dziś dnia płacze jak wychodzę z pokoju, ale po 15 sekundach już jest cisza i zasypia migiem. No i była duża poprawa ze spaniem w nocy, bo wcześniej był przyzwyczajony, że go klepalismy przy usypianiu i jak się w nocy przebudzi to nie było opcji żeby sam dalej zasnął.
Z kolei smoczek jak odstawiłam to jest ostrym cięciem. Dwie noce się budził po 1,5h a potem zapomniał no ale to było jak miał 9 miesięcy.

Ale pogoda fajna. Aż się żyć chce. Tylko mnie coś brzuch pobolewa
czasem całkiem mocno. Idę Pawła uśpić

996

hejka mamuśki smile
ostatnio się nie odzywałam bo jakoś weny nie miałam smile

ja moje dzieci usypiałam w ten sposób że po kąpieli była flasia a po flasi oczywiście już w łóżeczkach zasypiały same ale w mojej obecności z tym ze nie było głaskania ani wyciągania z łóżeczka smile siadałam sobie przy komputerze a one same zasypiały smile poza tym ja najpierw uczyłam samodzielnego zasypiania a później zabierałam smoczek smile w ten sposób było łatwiej smile

997

No właśnie też pomyślałam że jak zabiorę my smoczek najpierw tomize być to dla niego zbyt trudne tym bardziej że jest do niego bardzo przywiązany.... Eh czekają mnie ciężkie chwile ale muszę i tak się z tym rozprawić

998

Bwini mena w domu jeszcze masz? Czy już wyjechał?
Jak córka? Lepiej?

Ja też siedziałam przy Pawle jak zasypiał. Z początku klepalam i śpiewałam, potem tylko śpiewałam a na koniec tylko siedziałam. I do pewnego momentu to się sprawdzalo. No ale potem potrafił skakać w łóżku po 40 minut mimo że chwile wcześniej ziewal. No i musiałam podjąć jakieś poważne kroki bo strasznie mnie to frustrowalo

999 Ostatnio edytowany przez bwini81 (2015-06-01 12:59:26)

LeeBee moje chłopie pojechało w trasę tydzień temu w poniedziałek. We środę zepsuł się mu samochód we Francji i od tamtego czasu tam siedzi i kwitnie. Wczoraj dojechali do niego machanicy z kluczami i rozebrali samochód bo w całości nie zmieści się na lawetę a dzis wyjechała do niego laweta i bedzie dopiero jutro u niego. Tak że przypuszczam że nie zdąży zjechać przed Bożym Ciałem. Czyli jedna wielka lipa.

a co do córki to nadal traktuje to jak coś nierealnego tzn. wogóle nie mówi o dziecku jedynie słucha jak syn wspomina o dzidzi big_smile

1,000

zapomniałam wspomnieć że z mężem powiedzieliśmy dzieciakom i wiecie co szok .... Córka trochę zmieszany była ale nie zła i w sumie się ucieszyła nawet powiedziała ze chciała by siostrę smile a syn spoko jak to 15-nasto latek smile uśmiechnął się i chciał zobaczyć zdjęcie smile dopiero uwierzył wink
jestem super zadowolona ze focha nie było wink trochę mi lżej .... bwini81 Twoja córcia tez się przekona do dzidziusia zobaczysz smile

1,001

:*

1,002

Hej dziewczyny co u was? Ja dzisiaj po wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku smile jak się czujecie?

1,003

hej mamuski :* malo sie ostatnio udzielam to dlatego ze do ostatnich postow nie mam jak na razie nic do powiedzenia smile ale was podczytuje i koduje sobie na przyszlosc doswiadczenia mam smile u mnie ok dolegliwosci nie mam jakis strasznych oprocz nog ktore strasznie mnie bola jak troche wiecej pochodze.. a wy dziewczyny jak tam? smile

1,004

A mnie jakoś ostatnio zle myśli po głowie chodzą. Dużo tu wątków o poronieniach i chyba mi się udzieliło i się boję , że i mnie to spotka. A do wizyty jeszcze trochę.

Mdłości troszkę odpuszczają ale po słodkim dalej są więc unikam słodkiego.

Alergia mnie męczy. Z nosa ciągle leci i ogólnie to jestem taka rozbita. Do tego mąż w delegacji. Najchętniej to bym się położyła i nic nie robiła przez cały dzień, ale przy dziecku się nie da. hmm Dlatego dziewczyny, które mogą poleniuchowac niech sobie tego nie szczędzą, bo ciąża szybko zleci a potem przez kilka lat zera bezkarnego leniuchowania.

1,005

Cześć dziewczyny :-) u mnie w sumie ik tylko niewyspana jestem. Mąż wczoraj z kolegami się umowil i wypił trochę za dużo. Jak wrócił ledwo po schodach wszedł i narobił przy tym sporo hałasu. Olivier się rozbudzil i przez półtorej godziny nie chciał zasnąć. Wkoncu wzięłam go do siebie bo już mi głowa pękała.

A tak to zaraz idziemy na spacer bo pogoda piękna.

LeeBee nie czytaj tych wątków.... Stresujesz się bez potrzeby. Dbasz o siebie jak możesz więc bądź dobrej myśli.

O dilegliwosiach ciazowych chwilowo zapomniałam. Mdlosci odpuscily,zgagi nie mam. Tylko spać :-D a tu wyspać się nie bylo mi dane od narodzin syna i jeszcze długo się to nie zmieni

1,006

No musze przestać czytać, bo w sukie wszytkie objasy swiadczaśwświadczą o tym, że wszystko jest ok. Czuje że tam w środku rosnie i wszystko się rozciąga.
Ale kurde jakaś abstrakcyjna ta ciąża się znowu dla mnie zrobiła. W ogole żyję jakby nic się nie zmieniło. Musze się pilnować żeby nie dźwigać za dużo i nie podnosić Pawła szybko, bo zapominam. Na szczęście on jest typem, który się nosić na rękach nie lubi.

Dziewczyny kiedy miałyście zleconą grupę krwi?

1,007

Ja mam z poprzedniej ciąży. Nie kazał robić teraz.

1,008

leebee tez tak mam chyba tez musze przestac czytac.. skoro lekarz mowi ze w porzadku to czemu ma byc inaczej wink no wlasnie ja tez sie zastanawiam na ostatniej wizycie sie mnie pytala czy mialam robiona grupe krwi mowilam ze nie ale na skierowaniu na badania mi nie zaznaczyla wiec nie wiem.. moze teraz mi zleci? bo chyba musi mi zlecic? co dziewczyny?

1,009 Ostatnio edytowany przez bwini81 (2015-06-02 16:30:46)

hej mamuśki smile

dziewczyny jeśli nie macie grupy krwi to na pewno Wam zleci zrobić smile ja jak byłam w pierwszej ciąży to nie byłam jeszcze mężatką i miałam stary dowód osobisty z tych książeczkowych jeszcze i jak robiłam grupę krwi to mi w tamten dowód wbili pieczątkę z grupą. Kiedy wymieniłam dowód na nowy to na moje szczęście panie z urzędu oddały mi stary anulując go tylko. Teraz jak byłam u lekarza to położna zapytała mnie o grupę krwi, więc zaniosłam jej ten stary dowód i wpisała mi w kartę ciąży grupę z tego dowodu. smile

jesli robiłyście grupę krwi a nie macie żadnego papierka na to to możecie iść do serologii tam gdzie robiłyście i tam Wam zrobią odpis smile

1,010

Cześć dziewczyny.
Czasu nie mam żeby coś napisać ale codziennie czytam!

Caro biedny mały.. Teraz taki kleszczowy sezon.. ja to nie lubię tego dziadostwa..

Jak się czujecie dziewczyny? Które to już tygodnie u Was?

1,011

No ja od zawsze znam grupę krwi a mimo to lekarz kazał robić. teraz (ten sam lekarz) też mi zlecił co dla mnie jest troche dziwne . no ale zmieniam lekarza wiec zobaczymy co nowy powie. może na nfz tak nie wydziwiają

1,012

Mnie się zapytał czy mam grupę krwii z poprzedniej ciąży. Miałam więc przynioslam i tyle.

Padam dziś na twarz normalnie. Olivier już śpi więc za chwilę zrobimy sobie kolację i do łóżeczka biegnę. Dzidzie fajnie już czuję :-)
LeeBee ja też tej ciąży tak nie czuje jak pierwszej. Totalna abstrakcja. Dopiero teraz jak dzidzia kopie i ją czuje to zaczyna do mnie docierać ze to prawda a nie wymysl. Wydaje mi się że to przez małe dziecko w domu. Zwyczajnie nie mam czasu wsłuchać się w swoje ciało. Tylko brzuszek zaczyna rosnąć

1,013

dzień doberek smile

jak samopoczucie koleżanek?? smile moje jest super smile właśnie się obijam i objadam truskawkami big_smile brzuszek mam zaokrąglony tylko nie wiem czy to już widać czy to nadal ciąża spożywcza big_smile wczoraj zaczął się u mnie 13 tydzień a w poniedziałek mam wizytę big_smile a jutro wraca moje chłopie big_smile suuuupppeeerrr...!!!!!!!!! big_smile

1,014

hej wink u mnie tez super caly dzien spedzilam na dworze taki piekny dzien a teraz jestem padnieta wink i strasznie mi sie chce spac..

1,015

hej mamuśki smile

co Wy wszystkie pozasypiałyście czy jak??? big_smile

ja za chwilkę jadę po moje chłopie do Krosna na bazę, ale niestety długo się nim nie nacieszę bo jutro wyjeżdża znowu tym razem do Danii i innym samochodem sad jak ja bym chciała jechać z nim sad ale w sierpniu na pewno pojadę i już się nie mogę doczekać big_smile

jesli chodzi o moje samopoczucie to jest super big_smile nie było mdłości, nie ma mdłości i mam nadzieję że się nie pojawią big_smile

1,016

Bwini ja to strasznie podziwiam partnerki kierowców.  Jakby nie było  więcej  się  nie widzicie niż  widzicie. Ja bym nie umiała  być  w takim związku.  Teraz mój mąż jest w delegacji i co prawda na razie  jakoś bardzo nie tęsknię , ale perpektywa całego takiego życia na pewno nie wchodziłaby w grę .

A ja się czuje do dupy przez tą  cholerną alergię. Mam krople do nosa, ale nic nie pomagają.

Ale z dobrych wiadomosci to będę mogła jednak chodzić do tego ginekologa  a nfz co planowałam.  Z mamą się  dogadałam, że  będzie w tym czasie  z Pawłem. Także  przynajmniej ten problem z głowy.

Mdłości mnie neszcze trochę męczą. Nie mam ochoty nic jeść.

1,017

hej dziewczyny
jejku jak mój mąż jest to tak szybko lecą dni dopiero co przyjechał w niedziele a już w sobotę wieczorem będę sama z dzieciakami sad
bwini81  wiem co czujesz rozłąki są bardzo trudne sad
LeeBee fajne ze lekarza będziesz miała na NFZ i szybko wracaj do zdrowia ciężko jest chorować w ciąży
mdłości jeszcze czasami się pojawiają ale rzadko smile
z mężem powiedzieliśmy o ciąży rodzicom i mojemu rodzeństwu smile
ale się ucieszyli szok smile

1,018

hej. mnie tez meczy alergia niestety i jakiegos uczulenia dostalam na dodatek.. na katar polecam olejek eukaliptusowy tylko nie wiem czy w ciazy mozna go stosowac.. a na uczulenie stosuje sudocrem i nawet pomaga wink poza tym jest u mnie wszystko ok. a jak tam u was?

1,019

Cześć dziewczyny smile U mnie wszystko ok. Czytam regularnie a nie pisałam bo nie miałam kiedy za bardzo smile

LeeBee fajnie że lekarza na NFZ możesz wybrać... To jednak ogromna oszczędność...

Tosik cieszę się że rodzinka pozytywnie przyjęła wiadomość o ciąży smile

My się generalnie smażymy codziennie na słońcu. Spacerki i przesiadywanie w ogrodzie. Kocham słońce smile Olivier na dzien dziecka dostał taki namiot z piłeczkami i samochód taki że może siadać i sam prowadzić tylko że się go boi smile
A ja niecierpliwie czekam na poniedziałek i na USG

1,020

Ale Wam zazdroszczę tych ogródków. Ja całe życie na blokach mieszkam, ale marzy mi sie taki domek z ogródkiem.

Tosik ja chora nie jestem. Jestem natomiast uczulona na pyłki traw i strasznie mi to daje w kość.  W pierwszej ciąży alergia się  wyciszyła na tyle, że była do zniesienia. Teraz niestety dokucza strasznie. Oczy to bym mogła sobie normalnie wydrapać i na krok się z domu ruszyć nie mogę bez opakowania chusteczek. Brrr.
Szkoda, że męża (przepraszam już nie pamiętam czy wy jesteście malzenstwem czy nie) będziesz miala tylko na chwilkę.

1,021 Ostatnio edytowany przez bwini81 (2015-06-05 18:03:39)

hej dziewczyny smile

ja właśnie odwiozłam mojego prawie męża bo znowu ruszył w trase ale szef mu obiecał ze wróci we środę lub czwartek i oby tak było smile

też mam ogródek i też lubię słońce ale ostatnio tak sobie po słonku pochodziłam że mnie troszku spiekło na karku i dekolcie a staram się nie opalać smile

caro tez mam wizytę w poniedziałek i też będę miała USG ale to genetyczne bo to dopiero 13 tydzień smile

aaa i teraz objadam się truskawkami big_smile też macie taką ogromną ochotę na owoce?? big_smile ja bym mogła jeść na okragło big_smile

1,022

bwini ja tez bym jadla owoce na okraglo wink jak i sery czy serki,jogurty  uwielbiam wprost.. za wedlina za to ostatnio nie przepadam i czekolada mi nie smakuje..

1,023 Ostatnio edytowany przez xkluseczka (2015-06-06 23:44:28)

Cześć wszystkim!! smile Pierwszy raz jestem na forum ale myślę, że dobrze robię pisząc do Was! smile
Łatwiej będzie mi przejść trudniejsze momenty jak i dzielić się tymi wspaniałymi! Ja jestem w 16 tygodniu ciąży a termin mam na 21 listopada! Mam nadzieję, że uda mi się dołączyć do Was (widzę, że już trochę piszecie) !

Ciepło pozdrawiam!

1,024

hejka dziewczyny smile

kluseczka jesteś tu mile widziana smile reszta kolezanek coś zamilkła ale może spędzaja sobie fajnie weekend i dlatego się nie odzywają póki co smile

Ja jestem w 13 tygodniu ciąży i w poniedziałek mam wizytę i USG smile

kluseczka a u Ciebie to jest pierwsza ciąża czy któraś z kolei?? smile bo moja to jest trzecia smile z tym ze w ostatniej byłam przeszło 12 lat temu big_smile

1,025

hej mamuski ;* jak weekendzik mija? u mnie super wink tylko jakiejs wysypki dostalam i swedzi strasznie.. ale pije wapno i smaruje sudocremem wiec troche juz zeszla. podejrzewam ze to niestety po truskawkach ;(
witamy nowa kolezanke w naszym gronie wink

1,026 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2015-06-07 11:48:29)

Izulka, bwini przypomnijcie mi na kiedy macie terminy smile
Lista była dawno dawno temu z czego większość się wykruszyła.

Ja mam na 20 grudnia. Już sobie oglądam śpiworki do fotelika smile

Mnie weekend mija jak każdy dzień. Sobotę przesiedzielismy sami z Pawłem w domu. Tylko z psem poszliśmy na spacer. A zaraz musze wyjść do sklepu ale też mi się nie chce.

Izulka ale szkoda że uczulenie na truskawki masz. Teraz w ciąży czy wyszło? Ja to się zajadam truskawkami ile mogę bo za rok nie za dużo nie zjem.

Caro jak tam samochód naprawiony?

A no i oczywiście witam nową koleżankę

1,027

lee bee z truskawkami teraz wyszlo wczesniej nigdy nie mialam na nie uczulenia i jestem podlamana bo je uwielbiam ;( a nic innego co moze uczulac nie jadlam wiec to raczej od nich..
a termin mam na 16 listopada wink

1,028

hrj mamuśki :*
u mnie nuda mąż wyjechał dzieciaki w terenie i sama w domku sad
witam nową koleżankę
termin w karcie ciąży 22 grudnia smile LeeBee zaraz po Tobie smile
ja mam do lekarza na 17 czerwca aktualnie to mój 12 tydzień smile

1,029

ja mam termin na 15 grudnia z wyliczeń a co pokaże USG to zobaczę jutro smile u mnie to 13 tydzień a we wtorek będzie już 14 big_smile

1,030

Hej dziewczyny. Ja mam termin na 2 listopada. Samochód naprawiony a tak poza tym to szara codzienność. Mąż w czwartek i dziś na noc do pracy. W piątek i sobotę do drugiej pracy więc długi weekend w sumie z małym spędziłam. Dziś byli u nas moi rodzice i zabrali bratanka i bratanice że sobą. to dzieciaki w wieku 7 i 3 lata więc Olivier miał z kim szaleć. Terz ich szuka bo pojechali.
Ostatnio brzuszek mnie pobolewal więc dziś wzięłam no spe. Pierwszy raz wciazy brałam tabletkę ale jak trzeba to trzeba. Jutro mam Usg i bardzo się stresuje...

1,031

Dziękuję za miłe powitanie! smile)
Tak, to moja pierwsza ciąża i dlatego wsłuchuję się w swoje ciało i co chwilę panikuję... Bardzo się boję o maleństwo, tak bardzo chciałabym, żeby wszystko było ok. Też miałyście tak podczas pierwszej ciąży? Pomimo tego, że zrobiliśmy badania prenatalne (do których nie było wskazań) i wszystko jest w jak najlepszym porządku to i tak często się martwię. Mój narzeczony ciągle mnie uspokaja... Biedny, musi to wytrzymywać big_smile bwini81, trzeci maluszek w drodze.. Super!!! Też chciałabym mieć trójkę dzieci. W ogóle my bardzo chcieliśmu zostać już rodzicami i się udało! Widzę, że jestem tu najmłodsza? smile:):) Buziaki!!!

1,032 Ostatnio edytowany przez xkluseczka (2015-06-07 21:04:38)

caro3109 mnie tez ostatnio bolał brzuch, tak się martwiłam... dziwny ból-nie ostry ale taki męczący... Ja od rana dzisiaj katar i ból gardła, mam nadzieję, że przejdzie jak nnajszybciej! !!

1,033

hej.jak tam dziewczynki? wink ja juz zdazylam sie wyspac.. kluseczka u mnie tez to pierwsza ciaza wink a dziewczyny w wiekszosci po raz kolejny zostana mamami wiec mamy kogo sie radzic w naszym watku wink

1,034

Kluseczka w Twoim wieku była też Skarb, ale jak była non stop online tak nagle zamilkła. Może się jeszcze kiedyś odezwie.
Nie martw się na zapas. Jesli ciąża przebiega prawidłowo to nie potrzebnie sie denerwujesz.Mój lekarz mówił,  że ciąża to taki stan, w którym prawie wszystko jest normalne.

Izulka a ty spać nie możesz?  Zeby  to z własnej nieprzymuszonej woli po szóstej wstawać  smile

A mnie zaczynają dokuczać biodra. A właściwie brawe. Przy każdym kroku jakby mi ktoś igłę wbijał. Eh. Przy pierwszej tez miałam najwięcej dolegliwości ze strony kości/stawów. I weź tu się człowieku ruszaj, żeby sie nie zapaść.

1,035

dzień dobry smile

ja się wyspałam i już co nieco pozałatwiałam smile jeszcze wizyta u lekarza mi pozostała ale to dopiero o 15.30 smile

LeeBee mówisz że masz problemy ze stawami hmm ja natomiast jestem po wypadku gdzie miałam połamaną miednicę w trzech miejscach i troszkę się martwię jak mi to wszystko wytrzyma jak przybiorę na wadze hmm

1,036

Hej dziewuszki, ja znów raz na jakiś czas wpadne i mam do was pytanie czy macie bole brzucha i jak tak to czy slabe czy silne i w jakim charakterze, bo mnie mecza bole brzucha i nie wiem czy to normalne, dIsiaj mnie mocno boli ehh.

1,037 Ostatnio edytowany przez bwini81 (2015-06-08 13:42:43)

Karolina mnie czasami zaboli brzuch a po chwili przechodzi, jeśli Ciebie bardzo boli to może lepiej zgłoś się do lekarza albo weź nospe bo ona działa rozkurczowo

1,038

Karolina ja też miewam bóle brzucha. Nie są bardzo silne ale dokuczliwe bo długo trwają. Lekarz kazał no spe brać w takim wypadku. W poprzedniej ciąży nie miałam takich problemów.

Byłam na Usg polowkowym. Jestem w 20 tc - wszystko ok i raczej będzie chłopak :-D oszaleje z trzema facetami pod jednym dachem :-D

1,039

Karolina ja jestem w 12 tygodniu i raczej rzadko mnie boli brzuch, ale zdarza się.  Natomiast pamietam, że  w pierwszej ciazy gdzieś  w okolicach 16-20 tygodnia często mnie brzuch bolał i tez brałam nospe

1,040

Caro super ze z dzidzi  jest ok a i chłop super ... pozniej będziecie z mężem  pracowali nad dziewczynką smile jakie imię ?? macie pomysł ??
co do bólów brzucha to dzisiaj mnie trochę pobolewa ale to chyba od tego ze siedzę na tyłku juz 8 godzinę  hmm

Posty [ 976 do 1,040 z 2,942 ]

Strony Poprzednia 1 14 15 16 17 18 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024