Kuchnia - ciekawe pomysły - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Kuchnia - ciekawe pomysły

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 78 z 78 ]

66

Odp: Kuchnia - ciekawe pomysły
mira_mirka napisał/a:
Atlantic Polska napisał/a:

...Na czasie są również kuchnie w stylu retro, zwłaszcza art deco. :-)

To ciekawe co napisałaś atlantic. Mam pytanie do Ciebie jak powinna wyglądać taka kuchnia art deco?

Kuchnia art deco powinna mieć stylową wzorzystą tapetę w kwiaty lub ornamenty. Między szafkami a blatami można położyć nie duże kafelki. Meble najlepiej drewniane, klasyczne, mogą być stylizowane na retro. Podłoga drewniana, ciemno brązowe panele lub biało-czarne kafelki. Istotne są art deco dodatki stylowa lampa, może być retro z kutego metalu lub z kryształowymi paciorkami. Do tego zdjęcia , najlepiej czarno-białe.

Zobacz podobne tematy :

67

Atlantic Polska napisał/a:

Kuchnia art deco powinna mieć stylową wzorzystą tapetę w kwiaty lub ornamenty. Między szafkami a blatami można położyć nie duże kafelki. Meble najlepiej drewniane, klasyczne, mogą być stylizowane na retro. Podłoga drewniana, ciemno brązowe panele lub biało-czarne kafelki. Istotne są art deco dodatki stylowa lampa, może być retro z kutego metalu lub z kryształowymi paciorkami. Do tego zdjęcia , najlepiej czarno-białe.

Super że odpisałaś atlantic, już myślałam że nie odpiszesz. Mam jedno pytanko co mają przedstawiać te zdjęcia?

68

Ja zamawiałam kuchnie na wymiar i zabudowę wnęki w jednej sprawdzonej firmie.
Zależało mi na oszczędności czasu, dobrej radzie od fachowca, który na miejscu wszystko widzi.
Udało się, cenowo i stylistycznie. Nie tylko ja, ale wszyscy którzy mnie odwiedzają, są pozytywnie zaskoczeni. Cieczy mnie to, że nie musiałam się niczym martwić, nigdzie jeździć, kombinować. Musiałam tylko zatwierdzić projekt jaki był dla mnie przygotowany pod wymiar moich pomieszczeń. Oczywiście wiedziałam mniej więcej jaką kuchnie chcę mieć, czyli białe meble lakierowane z połyskiem. Po miesiącu miałam kuchnię zamontowaną. Wszystko robiła firma która się tym zajmuje od A do Z. Może z mojej strony jest to minimalizm, ale cenię sobie swój czas i pieniądze.

Polecam kolezanki, bo też dostałam z polecenia. Jeśli oczywiście szukacie takiego rozwiązania.
To jest jedynie moja sugestia.
domo-kuchnie.pl
i mam nr do Pana Rafała 791946768.

69

mira_mirka napisał/a:

Super że odpisałaś atlantic, już myślałam że nie odpiszesz. Mam jedno pytanko co mają przedstawiać te zdjęcia?

co do zdjęć mira_mirka to najlepsze by były zdjęcia stare, retro, z lat 20-30 lub plakaty. Jeśli się takimi nie dysponuje to mogą to być zdjęcia miast, starych kamienic, zabytków, restauracji, parków np. Paryża czy Warszawy. Oprócz czarno-białych zdjęć fajnie wyglądają zdjęcia w sepii i pasowały by jak najbardziej do stylu retro . Oprócz zdjęć czy plakatów mogą to też być obraz w stylu art deco lub ich dobre reprodukcje ale to już większy wydatek.

70

Mi podobają się kuchnie w naprawdę starym stylu, wiejskie jak te domplusdom.pl/rozwiazanie/kuchnia-po-wiejsku Zazwyczaj jestem jedną z niewielu, którym się taki styl podoba, ale musicie przyznać, że jakiś urok to ma. Może to przez wspomnienia z dzieciństwa w babcinym domku smile Podoba mi się i już smile

71 Ostatnio edytowany przez Agatka (2011-05-18 10:12:02)

Rzeczywiście ładne są kuchnie w starym stylu ale nie pasują one do każdego wnętrza. Natomiast fajnie na przykład kupić sobie sprzęt do zabudowy jak lodówka czy pralka i zabudować jak nam się podoba i jak będzie najbardziej pasowało do wnętrza.

72

szczerze mówiąc średnio mi się podoba pomysł ze zdjęciami w kuchni. czy ja wiem? jakoś tak dziwnie. kafelki rozumiem, jeśli chodzi o te tapety to też potrafię je sobie wyobrazić tylko zastanawia mnie jedno; jakie by do takiego designu pasowały? Chyba jakieś stylizowane, no nie? Można w ogóle takie dostać w PL w normalnym sklepie?

73

Ja mam kuchnię raczej ciemniejszą, jeśli chodzi o wystrój. Meble laminowane, połyskujące. I dobrze się prezentuje. Trochę było problemu z urządzeniem tego, ale jakoś się udało. Teraz pozostaje kupić jeszcze jakiś okap, ale problem jest taki, że na wydatek rzędu 2000 - 5000 zł na pewno nie możemy sobie pozwolić. I trzeba znaleźć coś tańszego.

74

Jakby wam przyszło decydować, o tym, jaki okap wziąć, to wybrałybyście teleskopowy czy kominowy? Które są droższe/lepsze? Zdaje się, że teleskopowe lepiej się prezentują, ale jak znacie jakieś kominowe, które nie odstręczając anachronicznym wyglądem, to też podajcie przykłady.

75

dashcomgirl jest osobny wątek o okapach.
U mnie w kuchni chciałabym kominowy, ale musiałabym usunąć szafkę nad okap, więc chyba raczej teleskopowy wchodzi w grę.

76

teleskopowy z sensorowym sterowaniem jest tańszy od kominowego, więc chyba warto poszukać czegoś, moze amica?

77 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-04-11 11:13:25)

Popatrz na różnych stronach o wystroju wnętrz. Mi podobają się kuchnie nowoczesne - wydają się takie czyste smile Fajnym trendem jest też wprowadzanie mocniejszego koloru. Tu możesz zobaczyć fajne projekty: link

Posty [ 66 do 78 z 78 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Kuchnia - ciekawe pomysły

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024