Czy dziewczyna może zrobić pierwszy krok? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy dziewczyna może zrobić pierwszy krok?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 36 ]

Temat: Czy dziewczyna może zrobić pierwszy krok?

Mam pytanie czy dziewczyna moze zrobić pierwszy krok jezeli podoba jej się fajny facet. Z natury jestem bardzo nieśmiała i boję się odtracenia, także nie wiem czy warto, ale mam juz dłużej bycia sama i chciałabym się Was poradzic czy jak wiem że facet też jest sam to czy można wyjść z jakąś inicjatywą np. spotkania. Dodam jeszcze że tego faceta znam tylko że się widujemy kilka razy w roku ale nie rozmawiamy bo to najczęsciej jest w miejscach publicznych ale na krótko to własnie nawet nie można nawiazać kontaktu. A nawet jak by się udało to nie wiem jak. A jeżeli już byśmy się spotkali tak na dłużej to co mam mu powiedzieć. Czy tak mozna i czy warto starać sie o faceta czy to oni mają sie o nas starać?

A jeszcze jedno czy mozna facetowi zaproponować spotkanie bo on też jest sam, tak żebyśmy sie umawiali np. do kina, na spacer , jezeli to jest np. mój znajomy, który tez cierpi z samotności, tak żeby nie być cały czas samotnym, tak niezobowiązująco?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy dziewczyna może zrobić pierwszy krok?

jasne, że można, jeżeli nie zaryzykujesz to nigdy się nie dowiesz co by było. jak go zaprosić?- normalnie, możesz podejść i spytać się np. czy ma ochotę na herbatę bo jest strasznie zimno. A co potem? to już zależy jak on przyjmie to zaproszenie, i jak wam się będzie rozmawiało. Możecie się wymienić nr telefonu i potem ustalić jakiś wspólny wypad. Takie spotkania bez żadnych zobowiązań są jak najbardziej w porządku.
Ja i moi znajomi mamy co tydzień wypad do kina, czasami jest 5 osób, czasami 15 i spotkania są naprawdę super. Ot tak dla zabicia czasu

3

Ja uważam, że tylko w nielicznych sytuacjach kobieta może zrobić pierwszy krok. Wiem, powiecie mamy XXI wiek, ale jednak to takie dziwne podejść do faceta i powiedzieć Może umówimy się na kawę? Przecież pomyśli, że postradała zmysły, po co w jakim celu?
yostynka no z tą herbatą, to jeszcze można to uznać za dopuszczalne, bo to takie trochę niewinne i raczej nie jednoznaczne wink.

Zaproponowanie koledze, którego dobrze znasz jakiejś kawy czy herbaty to oczywiste w koleżeńskich relacjach wink
Jednak w stosunku do obcego faceta??!!

No jak Wy sobie to drogie koleżanki wyobrażacie?
Kobieta ma podejść do faceta i co mu powiedzieć, że jej się podoba?
Takie coś przystoi facetowi, ale kobiecie?
Trochę szacunku do samej siebie wink

4

W sumie to ciekawy temat. Jak na razie mamy dwa zdania, dwa niezbyt zbliżone zdania, ale też nie opozycyjne wink
Ciekawa jestem zadania reszty forumowiczów na ten temat smile

5

ja będę się upierać przy swoim, ale takim delikatnym pierwszym krokiem, mężczyźni są też nie smiali, i czasami ciężko im zrobic pierwszy krok.
Ja swojego chłopaka pierwsza zagadałam, znałam się  z nim    tylko z widzenia myślałam ze nie jest mną absolutnie zainteresowany potem okazało się że bardzo mu się podobałam, ale myslał ze nawet nie ma szans, żeby ze mną zagadać, wiec gdyby nie ja być może dalej znalibyśmy się tylko z widzenia smile

6

Witam.

Ja osobiści przychylam się do zdania yostynki - Ty zrób tek pierwszy krok jeżeli jesteś nim zainteresowana, on jeszcze nie wpadł na ten pomysł aby Ciebie zaprosić. Na kawę, herbatę możesz go jak najbardziej zaprosić. Nie wiem może użyj jakiegoś podstępu. Będziesz niosła coś ciężkiego, samochód się zepsuł, kupiłaś nowy telefon i nie za bardzo wiesz jak funkcjonuje i poproś o pomoc - kiedy się zgodzi i pomoże - zaproponuj mu herbatę,kawę,piwo w ramach podziękowań.

7

no_nam dlaczego kobieta ma udawać atechniczną?? Może nie ma problemu z takimi rzeczami? Zresztą nowy telefon hmm no to musi być ofiarą losu i jeszcze się do tego przyznać wink. Samochód nie każdy go ma a 95% panów powie zadzwoń do mechanika wink
Jedynie delikatnie wchodzi w grę ciężko mi powiedzieć w jakiej sytuacji można, ale ogólnie to trochę dziwne ;/.

Hmmm no może jeśli to są studenci to można jakoś z notatkami czy z nauką kombinować, ale nie każdy jest studentem, zresztą w wielu przypadkach nie studiują te osoby tego samego, w innym przypadku pewnie by się znały wink

8 Ostatnio edytowany przez no_nam (2010-01-27 16:19:28)

Ehh Martyna

Nie znam sytuacji dziewczyny - w jakich okolicznościach go spotyka. Podałem pierwsze lepsze przykłady - liczę na jej inwencje twórczą - sposób dopasuje do okoliczności.
nie liczy się metoda lecz efekt. Można klepać zadanie z mech. na 4 str a4, ale również to samo zrobić na pół oby wynik się zgadzał (panie B od mech - pan mi się jeszcze po nocach śni wink)

Nie skupiajmy się na szczegółach - myśl się liczy ...

Martyna . więcej optymizmu .. http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=9762&p=24

9

scarllet uwazam,ze powinnas zrobic pierwszy krok.
Czasami jest tak,ze facet boi sie porazki np.'nie zadzwonie do niej,
nie zaprosze jej na kawe,bo przeciez ona,sliczna na takiego jak ja nie
zwroci uwagi'.
Poza tym facet moze kompletnie nie zauwazyl,ze wpadl Ci w oko.
Wszystko w Twoich rekach,a ja zycze Ci powodzenia;)

10

Mój drogi rozmówco forumowy no namie powiedź mi jak to widzisz. Widzę faceta podoba mi się i co mam mu powiedzieć??

Pytanie jest ogólne czy kobiecie wypada zrobić pierwszy krok??

Jeśli tak, to jak ma to zrobić?
Nie jest przecież facetem nie zapyta się czy ma ochotę na piwo, kawę lub czy ma wolny wieczór ;P

11 Ostatnio edytowany przez no_nam (2010-01-27 16:49:05)

Martyna pomysły zebarne przez 2 min smile

----------------

Jeśli mnie jakiś facet się podoba to zazwyczaj rozpoczynam od znaczących spojrzeń a potem dążę do rozmowy choćby na chwilkę tongue
Przecież początki zawsze są trudne smile

- Pauli

Ja pewnie bym podeszla do niego i powiedziała "cześć"
Nawiązałabym rozmowę o "niczym" lekko badając grunt, czy ma dziewczynę.
Nie w pierwszej rozmowie zaproponowałabym kawę, czy piwo. Ale na drugiej czy trzeciej nie powiem, ze nie tongue

- Bianka

Do mojego pana podeszłam pierwsza zaproponowałam kawę bo był nieśmiały a obserwowałam go długo i miałam dość czekania. Ja nie mam oporów przed robieniem pierwszych kroków przez kobietę faceci czasem sa delikatni i mimo ze chcą nie podejdą.

- Różyczka

Kombinuj dziewczyno
Nim twe wdzięki przeminą
Uśmiechaj się błogo
Jeśli chcesz wyjść za maź młodo

- no_nam
Martyna ... to co zrobisz i w jaki sposób - odzwierciedla to ja Ci na czyś zależny.

12

no_nam napisał/a:

Kombinuj dziewczyno
Nim twe wdzięki przeminą
Uśmiechaj się błogo
Jeśli chcesz wyjść za maź młodo

A skąd wiesz że chcę wyjść za mąż? I jeszcze młodo do tego?? tongue

Co do tego, to ja uważam, że nie wypada, nie mam problemów z podejściem do faceta nawet obcego zagadaniem że czy mogłby mi w czymś pomoc, ale podejść jak mi się podoba?!

13

Martyno,watek nie dotyczy Ciebie,wiec daruj sobie,albo pisz na temat(czyt.jak pomoc autorce).

14

ja za kazdym razem jak probuje poderwac faceta to sobie obiecuje ze to byl ostatni raz ! tongue wiec ciezko mi radzic, idzcie i podrywajcie ! jednak z drugiej strony lepiej chyba sprobowac i sie przekonac:
-jak tez mu sie podobasz ale jest niesmialy to git,
-a jak sie okaze ze mu sie nie za bardzo podobasz to przynajmniej dasz sobie z nim spokoj a nie bedziesz przynajmniej wymyslac ojej no podejsc czy nie a moze mu sie jednak podobam itp problem z glowy big_smile

15

Dzięki wszystkim za porady, ale moja sytuacja jest troche skomplikowana, bo co jesli widuje go tylko w kościele i to kilka razy w roku i nadodatek on szybko z niego wychodzi. Co wtedy? Proszę o radę.

16

Amelio jezeli będziemy rozpatrywać każdą sprawę indywidualnie to za raz będzie 15 takich samych wątków. Scarllet ma problem, jednak jestem pewna, że na tym forum jest więcej dziewczyn o podobny problemie czyli wg Ciebie za tydzień powinno napisać o to samo kolejnych 10.

Jeżeli on tylko chodzi do kościoła a nie czynnie uczestniczy w jakiejś grupie przykościelnej to masz problem, bo nie ma jak do niego zagadać. Za chwilę będzie Wielki Post co wiąże się z rekolekcjami, możesz się go zapytać przepraszam czy nie wiesz kiedy są nauki dla młodzieży, stojące obok mnie kobiety strasznie gadały i nie usłyszałam. Z pewnością Ci odpowie o ile on będzie wiedział, jednak w następną niedzielę możesz się uśmiechnąć, co powinno oznaczać cześć po kilku Mszach św koleś, powinien złapać o co chodzi.

Scarllet szczerze to Ty go nie znasz nie wiesz jaki jest nie wiesz co robi wygląd to nie wszystko, zastanów się czy warto wink

17

Martyna777 ja go znam tylko że nie gadam z nim ( chodziłam z jego siostra do szkoły, czasem nas podwoził) a teraz go rzadko widuje, a z tym koścołem tak wyszłam bo nie wiem gdzie go jeszcze moge spotkac.

18

Ja też bym chciała kogoś zaprosic i też go widuje rzadko. Moja sytuacja wygląda tak, że znam go z dzieciństwa, nasi rodzice się kiedyś przyjaźnili. W ostatnim czasie robili razem interesy i czasem do nas przyjeżdżał, ale siedzieli wszyscy w jednym pokoju, ja zawsze mówiłam tylko "dzień dobry". Teraz już nasi rodzice nie robią razem interesów i nie widuje go często. Co w takiej sytuacji robić? Może jeszcze kiedyś przyjedzie, tylko że jak on cały czas siedzi z naszymi rodzicami, co wtedy, przecież nie zawołam go z tamtąd bo będą się wszyscy patrzyć i komentować. Proszę mi też dajcie jakieś pomysły jak go zaprosić.

19

Scarllet tak czy inaczej możesz z nim zagadać w pod Kościołem z pytaniem co u jego siostry, a do niej możesz zadzwonić z pytaniem co słychać, nie widziałyśmy się tyle czasu, a tak na marginesie co u twojego brata. Jaka jest między Tobą a nim różnica wieku?/

Co do Nikoletty domniemam że jak robi interesy z twoimi rodzicami to różnica wiekowa między wami jest dość spora. Nikoletto nie wiem ile Ty masz lat a ile on, inaczej zagaduje się 17 letniego faceta a inaczej 30letniego wink

20

Martyna777 tak jest starszy ponad 10 lat. Nie będę pytać o jego siostre bo ona mnie nie obchodzi, nigdy się nie przyjaźniłyśmy i zbyt dużo czasu mineło żeby tak nagle pytać co u niej, od razu pozna że coś nie tak skoro pytam o nią. Tym bardziej ją o niego. Poza tym wiem dobrze co u niej. Wolałabym o czymś innym zagadać, tylko dalej nie mam pomysłu.

21

Nie wiem nie znam tego faceta, ale jak jest starszy o ponad 10 lat to jest przed 40.Panowie w takim wieku nie leżą w mojej dziedzinie ciężko mi się wypowiadać. On ma jakąś rodzinę lub miał??

22

Martyna777 on jest kawalerem.

23

;/;/
To chyba coś z nim nie tak, gość dobiega do 40 i nadal jest kawalerem? W tym kraju tylko degeneraci w takim wieku jeszcze są kawalerami

24

Też mam taki problem. Jest pewien facet, który mi sie podoba. Przychodzi często do miejsca, w którym ja pracuje.
      Dziewczyny czy wypada mi go zaczepić? Jeżeli tak to w jaki sposób? Musze dodać, ze ma 42 lata i jest kawalerem. Jest bardzo sympatyczny. Choć Martyna777 nazwałaś kawalerów w tym wieku degeneratami nie chciała bym od razu go skreślać.
     Co Wy na to?

25

Martyna777 napisał/a:

;/;/
To chyba coś z nim nie tak, gość dobiega do 40 i nadal jest kawalerem? W tym kraju tylko degeneraci w takim wieku jeszcze są kawalerami

Czy jesli spelni sie Twoja teoria o tym, ze milosc nie jest Ci pisana, to czy w podobnym wieku tez bedziesz uzywac wobec siebie podobnych sformulowan?

Skad takie uogolnione stwierdzenie? Masz az taka wiedze na temat mezczyzn w srednim wieku i przyczyn ich niepoukladanych spraw sercowych?

Nie wrzucaj prosze wszystkich do jednego wora, bo ilu ludzi tyle historii przez zycie pisanych.

26

Wiesz ciężko mi w to uwierzyć kobieta mnie skrzywdziła mam 45 lat szukam pocieszenia u 25 latki a może to się nazywa kryzys wieku średniego i znudziła mi się żona bo jest po 40.

Kawalerem jest hmm no ciekawe, żadna go nie chciała czy on taki wybredny??

27

Kasai napisał/a:
Martyna777 napisał/a:

;/;/

Czy jesli spelni sie Twoja teoria o tym, ze milosc nie jest Ci pisana, to czy w podobnym wieku tez bedziesz uzywac wobec siebie podobnych sformulowan?

Skad takie uogolnione stwierdzenie? Masz az taka wiedze na temat mezczyzn w srednim wieku i przyczyn ich niepoukladanych spraw sercowych?

Nie wrzucaj prosze wszystkich do jednego wora, bo ilu ludzi tyle historii przez zycie pisanych.

chyba nie dostrzegłaś ironii, która (przynajmniej wg mnie, może się mylę?) była zawarta w tej wypowiedzi Martyny777.

28

Podbijam temat,
Czy wypada kobiecie zrobić pierwszy krok ?
Chciałabym napisać do faceta, którego nie znam osobiście, ale strasznie mi się podoba ... zastanawiam się jaka będzie jego reakcja...  Oczywiście byłoby to coś zupełnie niezobowiązującego, np zaproszenie na kawę, no właśnie- może macie jakieś pomysły ? No i zapomniałam dodać, że chciałabym napisać na jednym z portali społecznościowych.
Proszę o rady.
Pozdrawiam, Aga

29

Dziewczyny macie równouprawnienia.
Koplikujecie sobie sprawę.  Jeśli wam się jakiś facet podoba, to po prostu podejść do niego i mu to powiedzieć. Spewnością spotka się na kawie, porozmawia. Jedyne ryzyko to takie same jak ma facet. Umówi się ona albo odmówi.
Spewnością go to zaskoczy, dlatego iż to facet zaczepia dziewczynę.
Lecz do odważnych świat należy.

30

LadyAga92 napisał/a:

Podbijam temat,
Czy wypada kobiecie zrobić pierwszy krok ?
Chciałabym napisać do faceta, którego nie znam osobiście, ale strasznie mi się podoba ... zastanawiam się jaka będzie jego reakcja...  Oczywiście byłoby to coś zupełnie niezobowiązującego, np zaproszenie na kawę, no właśnie- może macie jakieś pomysły ? No i zapomniałam dodać, że chciałabym napisać na jednym z portali społecznościowych.
Proszę o rady.
Pozdrawiam, Aga

Agnieszko oczywiście napisz do niego, tymbardziej że to portal randkowy, więc jest łatwiej.
Masz 20 lat, czyli twój wybranek jest nie co starszy.
Jeśli nie chcesz pisać, bo masz obawy, to wyślij mu sygnał. Jakiś uśmiech, czy coś podobnego. Ewentualnie walnij mu wiadomość, typu, podobasz mi się i co ty na to, lub może mnie nie załważyłeś ale ja już ciebie tak.
Będziesz odręki wiedziała czy jest tobą zainteresowany, ale też musisz trzymać dystans, gdyż może pomyśleć lecisz na niego , to będzie szybki numerek.

31

A co złego w tym, że to kobieta zapyta o spotkanie?
Jak dla mnie to, że to facet jest inicjatorem wszelkich kontaktów z kobietą, to mocno przereklamowany i chyba wracający do lamusa temat.

Jeśli Ci zależy, to weź sprawy w swoje ręce i napisz do niego. Jak to się mówi ''w pysk Ci nie da'', a Ty przynajmniej będziesz miała satysfakcję, że próbujesz i że być może się uda.

32

nikoletta napisał/a:

Ja też bym chciała kogoś zaprosic i też go widuje rzadko. Moja sytuacja wygląda tak, że znam go z dzieciństwa, nasi rodzice się kiedyś przyjaźnili. W ostatnim czasie robili razem interesy i czasem do nas przyjeżdżał, ale siedzieli wszyscy w jednym pokoju, ja zawsze mówiłam tylko "dzień dobry". Teraz już nasi rodzice nie robią razem interesów i nie widuje go często. Co w takiej sytuacji robić? Może jeszcze kiedyś przyjedzie, tylko że jak on cały czas siedzi z naszymi rodzicami, co wtedy, przecież nie zawołam go z tamtąd bo będą się wszyscy patrzyć i komentować. Proszę mi też dajcie jakieś pomysły jak go zaprosić.

Najpierw porozmawiaj z rodzicami, oni go znają z punktu biznesu, mają namiar. Wiedzą kto to jest i mogą ci ułatwić lub powiedzieć ci że nie warto.
Nie wiem ile masz lat a ile on.

33

Nataluszek napisał/a:

Jak dla mnie to, że to facet jest inicjatorem wszelkich kontaktów z kobietą, to mocno przereklamowany i chyba wracający do lamusa temat.

Teoretycznie jest tak jak piszesz, ale dużo ludzi nadal w ten temat wierzy.

Można zrobić coś takiego jak tutaj napisałem:
http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=1816127
czyli dać sygnał zainteresowania, ale bardzo wyraźny tak, żeby facet wiedział, że nie zostanie odrzucony i mógł zrobić pierwszy krok.

W prawdzie tam sytuacja była o tyle inna, że dziewczyna już do zna, ale chodzi o mechanizm.

Nataluszek napisał/a:

Jak to się mówi ''w pysk Ci nie da'', a Ty przynajmniej będziesz miała satysfakcję, że próbujesz i że być może się uda.

W zasadzie to nic złego się nie stanie. Lepiej najpierw spróbować subtelnie, a później bezpośrednio. Facet się lepiej poczuje smile

34

scarllet - w dzisiejszych czasach pasuje podobno wszystko,dlatego też możesz pierwsza zaczepić chłopaka,który Ci się podoba. Z tym,że nie wiadomo czy on już kogoś nie ma?.Wiesz że jest starszy od Ciebie o 10 lat,że jest kawalerem, ale nie wiesz z całą pewnością czy jest wolny?? Coś mi się wydaje,że faceci w tym wieku zawsze kogoś mają,ale żeby się o tym przekonać niestety musisz go zaczepić pierwsza i im szybciej to zrobisz,tym będziesz się mniej męczyła.Musisz zwyczajnie "dopaść" go jak wychodzi z kościoła i jeśli nie będzie chciał z Tobą nawet porozmawiać - daj sobie spokój,ale jeśli będziesz mu się ciągle nawijała przed oczy- wreszcie może coś "załapie"? Musisz próbować,życzę Ci powodzenia i nie załamuj się jeśli pierwszy raz się nie uda,uda się następny i następny.Trzymaj się. smile

35

Ja odwazylam sie dosiasc na imprezie urodzinowej Do kogos i zaproponowalam drinka. Co z tego wyszlo? Jestesmy malzenstwem...
Mysle,ze to zalezy od sytuacji i typu mezczyzny jak cos takiego odbierze.

Posty [ 36 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy dziewczyna może zrobić pierwszy krok?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024