Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Mam taki problem.
Ostatnio deśc często kochałam się z moim partnerem i trochę mnie bolało wejcie do pochwy i srom (jakby było optarte) od dwóch dni 3 razy dziennie podmywam się nadmanganianem potasu ale przechodzi bardzo powoli.
A może to grzybica?
Właściwie nie wiem czy to mozliwe, bo bardzo dbam o siebie i nigdy mi się to nie zdarzyło.
Trochę o tym czytałam i właściwie jestem tam zaczerwieniona, piecze mnie i swędzi ale nie mam upławów i oprócz tego wszysto wydaje się być w pożadku.
Prosze o opinie.
Czasami przesadne dbanie o higienę może być przyczyną grzybicy. Zresztą są kobiety które są bardziej podatne na takie dolegliwości niż inne.
To może być obtarcie. Bo zwykle grzybicy jednak towarzyszą upławy i ogólny dyskomfort. Ale nie można tego wykluczyć. Jeśli pieczenie będzie się utrzymywało dłużej niż kilka dni to trzeba zgłosić się do lekarza.
Wlasnie. Ja kiedys tez myslałam, ze to zwykłe otarcie, a poźniej okazało się ze to grzybica, która po prostu przebiegała u mnie w nietypowy sposób. Jeśli po 3 dniach nie przeszło, to ja bym poszła z tym do lekarza.