Zwykle otarcie czy już grzybica? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Zwykle otarcie czy już grzybica?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Zwykle otarcie czy już grzybica?

Mam taki problem.

Ostatnio deśc często kochałam się z moim partnerem i trochę mnie bolało wejcie do pochwy i srom (jakby było optarte) od dwóch dni 3 razy dziennie podmywam się nadmanganianem potasu ale przechodzi bardzo powoli.
A może to grzybica?
Właściwie nie wiem czy to mozliwe, bo bardzo dbam o siebie i nigdy mi się to nie zdarzyło.
Trochę o tym czytałam i właściwie jestem tam zaczerwieniona, piecze mnie i swędzi ale nie mam upławów i oprócz tego wszysto wydaje się być w pożadku.
Prosze o opinie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zwykle otarcie czy już grzybica?

Czasami przesadne dbanie o higienę może być przyczyną grzybicy. Zresztą są kobiety które są bardziej podatne na takie dolegliwości niż inne.
To może być obtarcie. Bo zwykle grzybicy jednak towarzyszą upławy i ogólny dyskomfort. Ale nie można tego wykluczyć. Jeśli pieczenie będzie się utrzymywało dłużej niż kilka dni to trzeba zgłosić się do lekarza.

3

Najlepiej isc z tym do ginekologa,bo jezeli to jakies zakazenie to mozna zarazic tym takze partnera."Lepiej zapobiegac,niz leczyc" Pozdrawiam smile

4

Wlasnie. Ja kiedys tez myslałam, ze to zwykłe otarcie, a poźniej okazało się ze to grzybica, która po prostu przebiegała u mnie w nietypowy sposób. Jeśli po 3 dniach nie przeszło, to ja bym poszła z tym do lekarza.

5 Ostatnio edytowany przez Leveline (2012-08-26 13:24:51)

Witam! Miesiąc temu kochałam się ze swoim chłopakiem, ja miałam kilkuletnią przerwę w stosunkach a to był jego pierwszy raz. Byłam dzień po okresie. Zabezpieczaliśmy się gumką, nie pękła ani nie zsunęła się. Jednak mieliśmy problem z wejściem i niestety chłopak robił to na siłę... Dzień po tym miałam trochę plamienie- takie jakby ostatni dzień okresu ( dzień wcześniej nie było już okresu) i mnie piekło jak siusiu robiłam. Plamienie po 1 dniu przeszło, piekło mnie mniej. Jednak cały czas czułam dyskomfort. Później dostałam w terminie normalny okres 7dniowy jak zwykle, jednak cały czas miałam ten dyskomfort. Najpierw brałam urinal i robiłam nasiadówki z rumianku, ale po 3 nasiadówkach zaogniło mi się pieczenie. Udałam się do apteki po UroFuraginum, wit C i Lactovaginal profilaktycznie, bo na początku ciężko mi było zlokalizować czy mnie to swędzi przy wejściu do pochwy oprócz pieczenia. Teraz już kończę przyjmować Furagin i pieczenie zdecydowanie ustąpiło. Jednak chciałabym się zapytać, ponieważ odkąd zaczęłam stosować Lactovaginal, to przy wkładaniu go na noc, jak wyjmuję palec to mam takie białe kłaczki na palcu jak ścięte mleko. Żadnych upławów nie miałam i nie mam. Czy te kłaczki to pozostałość Lactovaginalu? Czy może to być infekcja jakaś? Bez upławów? Do ginekologa idę za jakiś tydzień lub półtora, bo jestem cały czas na wyjeździe i nie mam dostępu do lekarza. Bardzo proszę o pomoc.

6

Witam .
    Postanowiłam włączyć się do dyskusji , bo ostatnio dość mocno "ćwiczyłam" problemy z grzybicą.
    Na wstępie podzielę się swoją obserwacją , a mianowicie ... u mnie grzybica (każdorazowo)przebiegała bez upławów.
    Więc nie jest to prawdą , że grzybicy zawsze towarzyszą upławy . Natomiast objawiała się ona dość
    intensywnym świądem trudnym do jednoznacznego zlokalizowania . Bo osobiście najbardziej odczuwałam
    świąd a następnie pieczenie między pochwą a odbytem , chociaż dyskomfort był również w okolicach
    warg.
    Niestety nawet najdokładniejsze dbanie o higienę nie daje gwarancji ...
    Grzybica może pojawić się jako efekt stosowania niektórych leków ( głownie antybiotyków) , korzystania z publicznych
    toalet ( nawet bardzo ostrożnie) , czy jako efekt np. pośrednio upałów , kiedy nie zawsze można sobie pozwolić
    na częste odświeżanie , oczyszczanie miejsc intymnych ( tak przynajmniej ja usłyszałam).
    Mnie doraźnie pomagało ( łagodziło objawy) stosowanie Tantum Rosa ale oczywiście i leczenie ginekologiczne.

Loveline
     Nie jestem lekarzem , ale te "białe kłaczki" przypominające czasami właśnie ścięte mleko , czy rozwodniony twaróg to ...
     raczej objaw jakiejś infekcji . Jak rozumiem globulki zakładasz na noc , więc nie ma raczej możliwości , aby po nocy i całym dniu
     w pochwie pozostawały fragmenty założonej 24 godziny wcześniej globulki. Te są wydalane ew. w ciągu dnia.
     Ale tak jak mówię , lekarzem nie jestem i swój wpis opieram na własnych "przeżyciach" . Miałam ten "twarożek" dawno temu
     ale nie pamiętam co wtedy stwierdzono , ale musiałam przejść leczenie.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Zwykle otarcie czy już grzybica?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024