Jak zwykle alimenty. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Jak zwykle alimenty.

Witam,nie wiem czy dobrze trafilam...mam jedno malutkie pytanie,watpliwosc jesli chodzi o alimenty.Wczoraj dostalam od komornika kilka zlotych(doslownie) alimentow ktorych moj ex malzonek nie placi od lat 4.Biore alimenty z fuduszu..czy bede musiala oddac alimety z fuduszu i czy nie bede mogla sie wiecej starac o ich wypate z funduszu.Dziekuje za pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zwykle alimenty.

On będzie oddawał do funduszu, nie Ty. Ubiegaj się oczywiście.

3

Dziekuje za odpowiedz.

4

Witam mam pytanie dostaje alimety z funduszu w kwocie 500zl zasadzone mam 1000zl i maz dzwoni do dziecka i pyta sie co ma mu kupic np w tym miesiacu kupil dziecku gre za 500zl ,kiedy indziej wyslal mi piniadze w kwocie 400zl na kurke i buty dla dziecka po czym mialam mu przedstawic rachunek daje dizecku po 200zl w kieszen kupuje drogie prezenty i spelnia wszystkie zachcianki dziecka czy ja moge przyjmowac od niego takie prezenty jak nie placi alimetow?

5

patrycja8927 napisał/a:

Witam mam pytanie dostaje alimety z funduszu w kwocie 500zl zasadzone mam 1000zl i maz dzwoni do dziecka i pyta sie co ma mu kupic np w tym miesiacu kupil dziecku gre za 500zl ,kiedy indziej wyslal mi piniadze w kwocie 400zl na kurke i buty dla dziecka po czym mialam mu przedstawic rachunek daje dizecku po 200zl w kieszen kupuje drogie prezenty i spelnia wszystkie zachcianki dziecka czy ja moge przyjmowac od niego takie prezenty jak nie placi alimetow?

6

alimenty to alimenty a prezenty inna sprawa - nie możesz ojcu zakazać dawania prezentów - ale tez one nie mogą być zamiast alimentów

należy się zastanowić nad finansami - sytuacją majątkową męża i źródłem pieniędzy

7

Jeśli dostalaś pieniadze od Komornika, to należy zapytać go czy Ci sie należą, bo powinien przesłać je na FA do MOPS/GOPS, ale możliwe ze dłużnik spłaca na bieżąco należności z FA i wtedy nadpłata Ci się należy. Ale zapytaj komornika, bo z doświadczenia wiem, ze często bywają pomyłki i składając wniosek za rok moze okazać sie, ze to swiadczenie nienależnie pobrane.
Co do prezentów....to ojca sprawa, jego wybór, może dać dziecku prezent, ale Tobie nie wolno przyjąć od niego pieniędzy. Jeśli dostajesz przelew na kurtkę, a on w tytule napisze alimenty to...musisz oddać je jeśli on przedstawi dowód wpłaty tyt. alimentów.

8

Niech w tytule napisze: na kurtke, na buty dla dziecka czy cos tam. Ale nie, ze to sa alimenty. Jesli nie chce, to mozesz miec klopoty przyjmujac takie pieniadze.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024