Co zrobić zeby ratować ten związek.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Co zrobić zeby ratować ten związek..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Co zrobić zeby ratować ten związek..

Czesc.
Piszę, piszę bo mam problem.
Z moim facetem od 3 lat jestem. Wszystko było pięknie. Aż do chwili kiedy... zaczeły sie plany na sylwestra.
Mielismy z K. wyjechać nad morze... na kilka dni, łącznie z sylwestrem. Jeszcze nic w sumie nie postanowilismy. Ani nie zarezerwowalismy...
A pozniej znajomi zaproponowali, znaczy zapytali czy mogą na sylwestra do nas wpaść. W sensie, ze są z innego miasta.
Zgodziłam się. W sumie uznalam to za fajny pomysł. K. był zły, ale jakoś to krył... A ja głupia nawet nie pomyslałam o tej sytuacji z drugiej strony...
Temat się urwał. Kilka dni przed sylwestrem on powiedział, że woli spedzic sylwestra sam.
Ja byłam zła, ze sie tak fochuje jak baba. Myslałam, ze zmieknie i bedzie z nami. Nie przyszedł.
I od tej pory nasz zwiazek prawie się rozpadł... Były awantury, płacze, krzyki, wszystko...
Nie chodzi tu o focha z jego strony. Po prostu u niego to wyglada tak, ze ja wybrałam znajomych. A u mnie wyglada to tak, że byłam na niego zła i nie chcialam ustapic...
Rozmowy juz były... wszystko prawie powyjasniane. Ale jest inaczej. On nie jest czuły i kochany, nie mowi, ze teskni. Czuje sie taka samotna... yhh...
Zaluje okropnie... sylwester z nimi nie był fajny a jak mysle, że mogłam go spedzić z K. to mi łzy do oczu napływają... ten cudowny moment gdy petardy rozswietliły niebo... a ja stałam, wszyscy wokół buziaki sobie dawali, radość, okrzyki. A ja miałam wtedy moment jak z filmu... Stałam sama posrod tysiącą wesołych ludzi, a w głowie miałam własną rozpacz...
Ulzyło mi troche, ze wreszcie z kims o tym pogadalam... Co mam robić żeby on mi zaufał? Ja wiem, ze to moze wydawać się dziwne, ale jego naprawde to bolało... A teraz? Kolejny dzien siedzi w domu pod pretekstem sesji na uczelni, ale ja wiem, że gdyby to wszystko sie nie wydarzyło to mialby dla mnie chwilę... A tak to wiem, że on nie chce tak wciąż mnie widzieć bo wciąż mu się to przypomina i dlatego chce być sam...
A ja jak głupia tylko wchodzę na naszą klasę i patrzę czy jest dostepny. I myślę z czym tu zadzwonić zeby go usłyszeć, ale zeby nie poczuł się przeze mnie napastowany...
Dziekuje wam za uwage smile

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez smutna88 (2010-01-22 12:37:50)

Odp: Co zrobić zeby ratować ten związek..

Faktycznie, trochę niefajnie postąpiłaś wybierając znajomych. Najpierw powinnaś to ustalić ze swoim facetem. Odpowiedz sobie na pytanie jak Ty byś się czuła, gdyby on postawił Cię w takiej sytuacji.
Żałujesz... ale on nie jest już taki jak dawniej.
Może warto zadzwonić i umówić się na szczerą rozmowę, przeprosić. Wydaje mi się, że rozmowa może tutaj wiele zdziałać pod warunkiem, że on też będzie chciał szczerze powiedzieć o tym, co go boli.
Powodzenia!

3

Też uważam, że powinnaś z nim szczerze porozmawiać. Wytłumaczyć, że popełniłaś głupstwo, że nie zdawałaś sobie sprawy co tak naprawdę narobiłaś. Szczerze, bez żadnych gierek.

4

i ja tez tak myslę, ze powinnaś przeprosić.

5 Ostatnio edytowany przez youngwind (2010-01-23 21:02:07)

abinka- tak niezręczne sytuacje w związkach się zdarzają i nie są niczym niespotykanym. Dodatkowo rzadko stanowią powód do rozstań.

Twój chłopak poczuł się odrzucony i zignorowany, gdy usłyszał o Twoim pomyśle z zabawą sylwestrową; Może już sam wcześniej zaplanował romantyczny wieczór we dwójkę, ale jego pomysł legł w gruzach i jego męska duma została siłą rzeczy nadszarpnięta? 

Najważniejsze, to nie stosować metody ciche dni. To moim zdaniem najgorszy z możliwych sposób na uzewnętrznienie frustracji i żalu. Skoro Twój chłopak nie ma ochoty z Tobą rozmawiać i generalnie unika kontaktu, musisz to przełamać. Nie zawsze mężczyźni muszą być tą zabiegającą stroną. Naturalne i logiczne jest to, że ta osoba, która popełniła błąd i chce za niego przeprosić, zaaranżuje spotkanie. Proponowałabym zadzwonić i umówić się; Rzeczowo porozmawiać, wyjaśnić sobie wszystko od początku do końca. I nie jest to żadne napastowanie czy narzucanie się. Jednorazowy telefon (broń boże sms!) z pewnością zostanie doceniony przez Twojego partnera, a także Ty sama poczujesz się lepiej z faktem, że zrobiłaś coś, co pomogło Wam obojgu wykaraskać się z kłopotu.

Pozdrawiam!

6

To prawda, ze mogl planowac sylwestra tylko dla Was. Dziewczyny maja racje, powinnas zadzwonic do niego, spotkac sie, i przeprowadzic szczera rozmowe, w ktorej powiecie sobie o Waszych uczuciach, smutku, zalu, czy tez zlosci, i powinnas go przeprosic. Przykre, ze wybralas znajomych niz Jego, tym bardziej, ze jestescie para juz od 3 lat. Nic nie moze pomoc milosci, jak szczera rozmowa! Powodzenia!

7

abinka, nie dziwię się Twojemu chłopakowi, że się wkurzył bo zapewne chciał tylko z Tobą spędzić sylwestra, możliwe że szykował jakąś niespodziankę, poczuł się tak jakby olany, że nie dość, że wybrałaś znajomych to nawet z nim tego nie uzgodniłaś. No ale stało się. Musisz dać odczuć mu, że żałujesz i pierwsza wyjść z inicjatywą. Jeżeli on pierwszy nie napisze bądź nie zadzwoni to zrób to Ty. Co najważniejsze kochacie się, więc Twojemu chłopakowi na pewno przejdzie. Jak narazie czuje do Ciebie nadal żal. Życzę Ci aby Wam się udało odbudować związek do takiego stanu jak przed tym zdarzeniem smile

8

zaraz zaraz, wszystko rozumiem, że mu przykro itd, ale nie sądzicie że trochę przegina?
przez 3 tygodnie po sylwestrze to już mógłby sobie darować, Matko Boska przecież ile można się gniewać
a jak by co to sama przygotuj dla niego mała niespodziankę takiego sylwestra spóźnionego

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Co zrobić zeby ratować ten związek..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024