Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na pierwszym niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tu wsparcie użytkowniczek forum oraz fachowe porady naszych Ekspertów!

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2008-04-14 23:39:19

aleX
Moderator

biura matrymonialne......

Hej!!!

Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać. Mam przyjaciółkę, wspaniała kobietę, która nadal nie może trafić na drugą połówkę. Próbowała już chyba wystkich metod oprócz tej... biura matrymonialnego.Nie umiem jej przekonać. Nie wiem jakich już mam używać argumentów. Proszę o jakieś sugestie......

Wielkie dzięki...

#2 2008-04-15 13:18:43

PPAULLA28
Niewinne początki

Re: biura matrymonialne......

Twoja kolezanka prawdopodobnie nie czuje sie az tak staro zeby szukac faceta w biurze matrymonialnym, daj jej jeszce troche czasu a na pewno w swoje 30-te urodziny bedzie juz ze swoim ksieciem:)

#3 2008-04-15 15:35:17

aleX
Moderator

To nie chodzi o to, że ona się  czuje stara tylko jakby tam poszła traktowałaby to jako osobistą porażkę... że koleżanki znalazły same a ona nie. I na dodatek musiałaby zapłacić, a w końcu kurcze ludzie płacą ciężkie pieniądze za znalezienie szczęścia, a dwa tam pracują profesjonaliści i dlatego uważam, że nie będzie takiej niespodzianki że kandydat będzie żonaty lub chory psychicznie.

#4 2008-04-16 23:44:33

Ameli
Zaglądam tu coraz częściej

Moja ciocia znalazła faceta w takim biurze smile I nawet są szczęśliwa parą, więc może jest to jakaś opcja wink Ale nie było tak hop siup - też musiała przejść swoje jak ją umówili jeden raz z łysym i zezującym a drugi z Amerykaninem gadającym w 3 językach  ale w żadnym nie mającym nic ciekawego do powiedzenia wink Wiesz, myślę ,ze już lepiej ,żeby szukała na portalach randkowych - biura matrymonialne są jakieś takie staroświeckie wink

#5 2008-04-17 21:26:45

aleX
Moderator

No może te biura są staroświeckie ale przynajmniej "pewne" w takim sensie ze sprawdzają kandydatów. Muszą wiedzieć czy osoba jest zamężna i takie tam....

A na portalach możesz być kim chcesz... nawet Pamelą.....

#6 2008-04-19 00:18:27

Aiste

Ale istnieją też biura matrymonialne internetowe, te na pewno sa postrzegane jako bardziej nowoczesne, choć zasada funkcjonowania jest podobna - jest pośrednik, a nie wystawiamy się " na sprzedaż" i na widok publiczny. Myślę, że ta forma tego wystawiania sie na pokaz, właśnie zniechęca osoby najbardziej i tak naprawdę samotne. Na portalach randkowych często rejestrują się pewni siebie młodzi ludzie, którzy często szukają przygodnych znajomości, może nawet bardziej niż stałych związków. Plusem biur matrymonialnych jest anonimowość, niestety ale też i mniej interesujący wybór kandydatów na partnerów, którzy właśnie ze względu na te stereotypy krążące  o biurach matrymonialnych niechętnie się tam zgłaszają.

#7 2008-04-20 16:17:59

nnn
Gość

Nie można szukać miłości na siłę, ale też nie wolno czekać na nią na kanapie przez telewizorem. Trzeba spotykać się z ludźmi, iść na kręgle, na dyskotekę, do kina – siedząc zamknięte w czterech ścianach nikogo nowego nie poznamy ...

#8 2008-04-20 23:10:14

aleX
Moderator

nnn

Ja się zgadzam ale co kiedy wyjścia, aranżowane randki nie pomagają??? Poddać się???

#9 2008-05-05 19:35:38

Aiste

Myślę, że właśnie jak się zaczyna wychodzić, to nie po to by na siłę pomagać losowi, ale by się czymś zająć bawić, i kiedy się już złapie bakcyla zabawy, nawet będąc samemu to łatwiej jest się pogodzić z byciem samemu, łatwiej znieść tą samotność!Każdy poznany człowiek, nie może być postrzegany jako potencjalny kandydat na męża czy chłopaka, ma to być kolega, a co wyjdzie z tej znajomości później...to już inna historia, i oby wychodziło!!!:-)

#10 2008-05-05 19:54:13

Joasia
Moderator

Kiedy czytam posty w tym wątku nie moge oprzeć sie wrażeniu, że ulegliśmy pewnemu steotypowi. Patrzymy na siebie trochę jak w systemie 0-1.  0 gdy jestem sama i 1 gdy kogoś mam. Tymczasem wychdząc z takiego założenia ani nie bedziemy się dobrze bawić jako single, ani nie zbudujemy solidnego związku.
A tymczasem, jak słusznie zauważyła Aiste bycie samemu jest świetną okazją do rozwoju, a czas oczekiwania na miłośc można spędzić na tyle konstruktywnie, by kiedy nadejdzie- przyjąć ją jako człowiek pełny, zadowolony i znający samego siebie( właśnie dzięki dobremu wykorzystaniu tego czasu samotności) a nie jak neurotyk, który do tego, by podejmować jakiekolwiek aktywności potrzebuje drugiej osoby(takie związki nie bywają szczęśliwe i nie trwają długo!).
Korzystanie z usług biura matrymonialnego jest jak najbardziej aktywnym czasem oczekiwania. Nie warto jednak dać się zwariować irezygnować z aktywności, bo nie daje nam ona takiej radości, jak dawałaby we dwoje...

"Przygotuj sie na przyjęcie szcześcia, a nadejdzie"

"Dopóki walczysz- jesteś zwycięzcą"

#11 2008-05-08 16:51:23

Biuro Serenada
Gość

Aiste napisał:

Ale istnieją też biura matrymonialne internetowe, te na pewno sa postrzegane jako bardziej nowoczesne, choć zasada funkcjonowania jest podobna - jest pośrednik, a nie wystawiamy się " na sprzedaż" i na widok publiczny. Myślę, że ta forma tego wystawiania sie na pokaz, właśnie zniechęca osoby najbardziej i tak naprawdę samotne. Na portalach randkowych często rejestrują się pewni siebie młodzi ludzie, którzy często szukają przygodnych znajomości, może nawet bardziej niż stałych związków. Plusem biur matrymonialnych jest anonimowość, niestety ale też i mniej interesujący wybór kandydatów na partnerów, którzy właśnie ze względu na te stereotypy krążące  o biurach matrymonialnych niechętnie się tam zgłaszają.

Stereotypy to jeszcze krążą. Bowiem świadomość części naszego społeczeństwa zatrzymała się na dobie PRL-u. Jednak biura matrymonialne to poważne firmy, które kojarzą osoby samotne - prawnie wolne. W biurze matrymonialnym nikt nie jest anonimowy to portale randkowe przyjmują "anonimów', którzy podają tylko nick i nic więcej- w biurze trzeba wypełnić ankietę zgłoszeniową itd. Ponadto biuro matrymonialne gwarantuje bezpieczeństwo swoim klientom i chroni ich przed różnego rodzaju zboczeńcamii amatorami tanich przygód seksualnych. Pozdrawiam

#12 2008-05-08 18:35:42

hania23
O krok od uzależnienia

Biuro Serenada, to na pewno firma dbająca o marketing. Założyła własny wątek z reklamą na tym forum i nie toleruje odpowiedzi. Taki działanie jakoś mnie nie przekonuje, może to nowa moda w konwersacji - monolog?
Jeśli jednak ta zasada obowiązuje w firmie, to ja wolę szukać przyjaciół na własną rękę.
Pozdrawiam cieplutko

#13 2008-05-18 09:31:04

serenada
Niewinne początki

Witam!
Ten wątek nie założyło Biuro Serenada, proszę przeczytać pierwszy post. A po za tym co ma wspólnego marketing z rzetelnym świadczeniem usług matrymonialnych. Nie rozumiem określenia monolog...zasady działania w firmie.......o co tu chodzi? O biurach matrymonialnych można swobodnie dyskutować a każda opinia (na poważnym Forum) jest wskazana. Tylko widzę, że rozważania teoretyczne czasami mijają się z faktyczną prawdą. Zawsze wyznaję teorię......zapoznaj się ze stroną, porozmawiaj lub napisz o tym czego oczekujesz a ....potem wyrażaj opinię. Wybór należy do Ciebie! Pozdrawiam.....

#14 2008-05-19 15:44:32

Borka
Gość

Witam,

W biurach matrymonialnych pracują osoby z bardzo dużym doświadczeniem.Tam możesz porozmawiać osobiście o swoich kłopotach,
troskach, szczególnie o swojej samotności i innych trapiących Ciebie problemach.W biurze, zanim zdecydujesz się na pozostawienie swojej oferty, określisz siebie i partnera jakiego poszukujesz, uzyskasz fachową poradę jak masz postępować aby wyjść z samotności.
Wpisując się do biura poznajesz nowych przyjaciół, poszerzasz grono znajomych i jednocześnie poszukujesz tej jedynej swojej istoty.
Tam nikt nikogo nie oszukuje a jeżeli już tak się stanie zgłaszasz to do osób prowadzących biuro, oni już wiedzą jak postąpić z osobą nadużywającą zaufania biura. Dziś bardzo dużo młodzieży korzysta z biur matrymonialnych ponieważ wiedzą , że tam przychodzą bardzo wartościowi młodzi ludzie, których nie interesuje przygoda tylko poważna znajomość bo w nadmiarze obowiązków nie mają czasu nawet korzystać z internetu a myślą poważnie o założeniu własnej rodziny. Nie czekają tylko od zaraz mają organizowane spotkania (randki).Pójdź do najbliższego biura matrymonialnego, porozmawiaj,  na wstępie jeszcze nic nie płacisz. Przekonasz się sam jak to funkcjonuje.Pozdrawiam

Stopka forum