Jakie są źródło zła w dzisiejszych czasach ? - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2010-01-19 16:17:01

anieczka
Niewinne początki

Jakie są źródło zła w dzisiejszych czasach ?

Witam was. Jestem nowa na forum wink Po przeczytaniu kilku wątków stwierdzam, że zostanę tu na dłużej.Jakie Waszym zdaniem są źródła zła w dzisiejszych czasach?  Temat prosty, jednak tak złożony, że nawet nie wiem od czego zaczynać a przy okazji skłonił mnie do wielu życiowych refleksji.Chcę się zapoznać z waszymi opiniami i bedę sama tworzyła a przy okazji - temat warty dyskusji. Dziękuję wszystkim, którzy się włączą do tematu smile

#2 2010-01-19 20:41:58

sad
Powoli się zadomawiam

Re: Jakie są źródło zła w dzisiejszych czasach ?

no właśnie, wg mnie to trudne pytanie... nie wiem czy o tym samym myślimy, ale właśnie dziś po rozmowie z tata, zastanawiałam się dlaczego rozmawiając z nim krzyczałam na niego, przepełniała mnie taka złość.... źle się z tym czuję i zastanawiam się skąd u mnie taka nienawiść, ogólnie często zdarza mi się reagować właśnie złością do osób bliskich ;( nie wiem właśnie czym może być to spowodowane... chyba trzeba po prostu zacząć panować nad sobą i nie być takim nerwowym smile...

#3 2010-01-19 22:03:58

vidomina
Wróżka Bajuszka

Źródła zła? Zobojętnienie na to, co dzieje się wokół nas, pogoń za pieniądzem, zawiść ludzka, brak czasu na rzeczy, które powinny być najważniejsze a tak naprawdę giną gdzieś w natłoku codziennych zajęć.

Chodzić swoimi ścieżkami...

#4 2010-01-19 22:26:41

mylenne
Przyjaciółka Forum

Zależy jak zdefiniujemy sobie to 'zło'... Bierze się zewsząd, od słów, osób, telewizji, książek, gier komputerowych, internetu, sytuacji...

Nigdy Nie Mów Nigdy.Nigdy Nie Mów Zawsze.

#5 2010-01-19 22:47:54

myszkaa__18
Wróżka Bajuszka

Największe źródło zła to dzisiejsza pogoń za pieniądzem !
   Bez pieniędzy człowiek nie żyje !

#6 2010-01-21 00:39:42

różyczka
Przyjaciółka Forum

Właśnie zależy dla kogo co jest najgorszym złem.Dla mnie osobiście najgorszym złem jest brak rozmów miedzy ludżmi,brak komunikacji  rozmów rodziców z dziećmi. Na pewno do zła które niszczy relacje dołączyła bym alkohol, ludzie uzależniają się potem krzywdzą dzieci siebie swoje żony . Tak samo narkotyki i inne używki.  Młodzi ludzie zachowuja sie agresywnie są okrutni .

Miłość jest rozkosznym kwiatem, ale trzeba mieć odwagę zerwać go znad skraju przepaści.

- Henri Stendhal

Stopka forum