Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Witam was. Jestem nowa na forum
Po przeczytaniu kilku wątków stwierdzam, że zostanę tu na dłużej.Jakie Waszym zdaniem są źródła zła w dzisiejszych czasach? Temat prosty, jednak tak złożony, że nawet nie wiem od czego zaczynać a przy okazji skłonił mnie do wielu życiowych refleksji.Chcę się zapoznać z waszymi opiniami i bedę sama tworzyła a przy okazji - temat warty dyskusji. Dziękuję wszystkim, którzy się włączą do tematu ![]()
no właśnie, wg mnie to trudne pytanie... nie wiem czy o tym samym myślimy, ale właśnie dziś po rozmowie z tata, zastanawiałam się dlaczego rozmawiając z nim krzyczałam na niego, przepełniała mnie taka złość.... źle się z tym czuję i zastanawiam się skąd u mnie taka nienawiść, ogólnie często zdarza mi się reagować właśnie złością do osób bliskich ;( nie wiem właśnie czym może być to spowodowane... chyba trzeba po prostu zacząć panować nad sobą i nie być takim nerwowym
...
Źródła zła? Zobojętnienie na to, co dzieje się wokół nas, pogoń za pieniądzem, zawiść ludzka, brak czasu na rzeczy, które powinny być najważniejsze a tak naprawdę giną gdzieś w natłoku codziennych zajęć.
Zależy jak zdefiniujemy sobie to 'zło'... Bierze się zewsząd, od słów, osób, telewizji, książek, gier komputerowych, internetu, sytuacji...
Największe źródło zła to dzisiejsza pogoń za pieniądzem !
Bez pieniędzy człowiek nie żyje !
Właśnie zależy dla kogo co jest najgorszym złem.Dla mnie osobiście najgorszym złem jest brak rozmów miedzy ludżmi,brak komunikacji rozmów rodziców z dziećmi. Na pewno do zła które niszczy relacje dołączyła bym alkohol, ludzie uzależniają się potem krzywdzą dzieci siebie swoje żony . Tak samo narkotyki i inne używki. Młodzi ludzie zachowuja sie agresywnie są okrutni .