Przyszły mąż - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Przyszły mąż

Sprawa wygląda tak, mamy pana X, który zdradza, okłamuje swoją przyszłą żonę. Mówi, że ma wyrzuty sumienia, ale kocha ją i chce z nią być dalej. Znam sytuacje dość powierzchownie od kumpla, który ma dobry kontakt z panem X.
Powiedziałem, że ten związek to fikcja, absurd, że nie ma sensu i moim zdaniem powinien powiedzieć o tym dziewczynie, żeby mogła podjąć decyzje co dalej. Tylko z mojej gadaniny pewnie nic nie będzie bo nic nowego do tematu nie wniosłem. Kumpel mówi mu podobne rzeczy a on dalej swoje. Dziewczyna jest ponoć zaangażowana, ale problem w tym, że nie wie co się dzieje, a gościu się dobrze kryje.
Za kilka miesięcy ślub, a więc dochodzi presja otoczenia, żeby tego nie zrywać.
W sumie to chcę Was podpytać jak można na niego wpłynąć, aby powiedział o wszystkim narzeczonej.
Niby mówi, że chcę z tym skończyć i zacząć wszystko od nowa, ale mnie to nie przekonuje.
Jak do niego dotrzeć i czy to w ogóle możliwe w tej sytuacji?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przyszły mąż

postaw mu pytanie: "Ty jej to powiesz czy ja to mam zrobić?"

3

Moim zdaniem niemożliwe, bo sytuacja taka, jaka jest odpowiada mu. Ma narzeczoną, przyszłość zaplanowaną, ogólnie wszystko zabezpieczone plus kochanka. Choćby nie wiem jak się zarzekał, że sytuacja mu nie odpowiada, że sumienie gryzie, że to i tamto, to nic nie zmieni. Dlaczego? Bo jest mu dobrze tak jak jest. Patrz na to co robi, a nie na to, co mówi. Gdyby naprawdę chciał coś zmienić, zrobiłby to. Ale woli pobić piany dla pozoru i robić swoje...

4

A dlaczego Ci tak na tym zależy?

5 Ostatnio edytowany przez tomilee (2016-04-04 21:51:39)

Klio napisał/a:

Moim zdaniem niemożliwe, bo sytuacja taka, jaka jest odpowiada mu. Ma narzeczoną, przyszłość zaplanowaną, ogólnie wszystko zabezpieczone plus kochanka. Choćby nie wiem jak się zarzekał, że sytuacja mu nie odpowiada, że sumienie gryzie, że to i tamto, to nic nie zmieni. Dlaczego? Bo jest mu dobrze tak jak jest. Patrz na to co robi, a nie na to, co mówi. Gdyby naprawdę chciał coś zmienić, zrobiłby to. Ale woli pobić piany dla pozoru i robić swoje...

Nie wiem czy ma stałą kochanke, wiem tyle że zdradzał.
Obawiam się, że masz racje i ciężko będzie tu cokolwiek zdziałać.

Jacenty89 uważasz, że mi zależy? Nie, nie o to chodzi. Po prostu szkoda mi dziewczyny, tak po ludzku. Tyle

6

Zawsze możesz napisać anonima do tej osoby i opisać sytuację.

7

A Ty chłopie coś do tej dziewczyny masz, że chcesz ją ratować z opresji, czy z dobroci serca? To jakby nie było dwie różne sprawy.

8 Ostatnio edytowany przez Toja24 (2016-04-05 17:06:28)

Ciężka sytuacja. Powiedziec czy nie... Wtrącać sie czy nie. Jakis czas temu był tu watek ktorego Autor pytał czy mowic kobiecie, że mąz ją zdradził. W tamtym wątku byłam przeciwna. Ale w tym tak sobie myśle... Ze ta dziewczyna powinna wiedzieć zanim wyjdzie za mąz. Ma jeszcze szanse na uniknięcie zmarnowania sobie życia. Nie mam slow chyba by opisać co mysle na ten temat. Jakim człowiekiem trzeba byc by zdradzać. Zdrada jest zła zawsze ale po latach, w kryzysie... W pewnym sensie niekiedy mozna choc próbować jakos ją sobie wytłumaczyć. Ale tu? Para przed ślubem a ten sobie bezceremonialnie zabawia sie z inną?! Szok. I jeszcze gada pierdoły że ją kocha? Nie wiem jak ta sprawa sie zakończy ale mam nadzieje ze ta dziewczyna spotka kogos WARTOŚCIOWEGO a ten gość zniknie z jej zycia. Niech sobie dalej korzysta do woli z innymi aż mu zwiędnie, ale ta kobieta powinna mieć szanse na milosc kogos innego a nie marna egzystencje u boku takiego człowieka bez uczuć. To wbrew pozorom proste - kochasz nie zdradzasz. I tyle.
Przyszły mąz.... Juz bym wolała zostac stara panna do końca zycia niz zyc u boku kogos takiego.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024