adamm napisał/a:Pieprzysz farmazony z tymi wielkościami, jak słyszę , że średni penis ma 17-19 cm to już wiem , że ktoś ma małe pojęcie o tym organie, albo nie ma wyczucia wielkości.
Czyżbyś miał jakieś kompleksy, że się tak okrutnie oburzyłeś? Wybacz, ale kobieta WIE LEPIEJ, jaki rozmiar ją zadowala. I jeżeli dla niej 17cm to średni rozmiar, bo tak to odczuwa, to tak jest. Subiektywnie.
adamm napisał/a:Ewentualnie się puszcza po jakiś imprezkach , z "większymi"panami , i później ma spaczone oglądy na ten temat.
Nie wiem, ja się "puszczam" z jednym i tym samym od wielu lat, więc nie mam porównania, ale dla mnie jego 20cm nie jest wielkie. Jest normalne i przyjemne.
adamm napisał/a:Zresztą piszą tu w większości jakieś małolaty, albo panie fruwające po dyskotekach, nie pisze już więcej , żeby kogoś nie obrazić.
Nieładnie się tak frustrować. I to bez powodu 
adamm napisał/a:Ty możesz pisać , że lubisz i po 22 cm , tylko to nie jest średni , ani duży , ani bardzo duży , tylko wielki.
A Ty zrozum, że my oceniamy wielkość niekoniecznie wizualnie, a zdecydowanie bardziej fizycznie - empirycznie. Jeżeli jakąś kobietę zadowala 13, to jest to dla niej średni rozmiar. Jeżeli jakiejś pani nie zadowala 16, to dla niej będzie to mały, a 20 średni. Powtarzam po raz tysięczny - subiektywizm. Każda jest inaczej zbudowana i co innego ją zadowoli. Jako tak bardzo doświadczony facet powinieneś to wiedzieć. No, chyba że Twoje doświadczenie opiera się tylko na podglądaniu innych facetów
(bez obrazy, taki żarcik)
adamm napisał/a:A samo ocenianie penisa na oko , dla osoby nie umiejącej dobrze ocenić rozmiaru , może sprawiać zakłamanie , w stosunku do rzeczywistego pomiaru.
Jak już pisałam, przez całe swoje życie mam do czynienia tylko z jednym. Zapytałam faceta, ile ma, on z ciekawości zmierzył i wyszło ile wyszło. Więc i ja potrafię na oko ocenić rozmiar, skoro mam w tym wypadku jakiś "punkt wyjścia".
Przestań przekonywać, że nie mamy pojęcia o rozmiarach i najwyraźniej się puszczamy, skoro lubimy duże, bo to naprawdę słaba argumentacja. Możliwe, że większość facetów ma penisy poniżej 18cm. Ok. Co nie zmienia faktu, że dla nas nie są to imponujące rozmiary i wolimy większe. Kwestia gustu. Z tym nie wygrasz.
Poza tym my nie piszemy o penisach w stanie spoczynku. Bo nawet ten, którego widuję na co dzień, jest wówczas naprawdę mały. Więc to może Ty masz spaczony obraz penisów, chyba że widywałeś je wszystkie w stanie erekcji, a dodam, że penisy potrafią BARDZO powiększyć swój rozmiar podczas wzwodu.