Włosy, czyli atrybut kobiecości. Czy... długość ma znaczenie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Włosy, czyli atrybut kobiecości. Czy... długość ma znaczenie?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 80 ]

1 Ostatnio edytowany przez Iris7 (2016-01-07 19:54:14)

Temat: Włosy, czyli atrybut kobiecości. Czy... długość ma znaczenie?

Pytanie kieruję zarówno do Pań, jak i Panów. Za krótszymi włosami często przemawia wygoda i niewątpliwie łatwiejsza pielęgnacja, jednak spora część męskiej populacji zarzeka się, że kobiece włosy... tylko długie!
Sama dosyć długo byłam orędowniczką tego przykazania, jednak chęć odmiany skłoniła mnie wreszcie do ścięcia. Cóż za miła odmiana! Obecnie zapuszczam, lecz jak poprzednio kieruje mną chęć odmiany, w krótkich włosach trochę czasu przechodziłam.

Jaka długość jest dla Was najwygodniejsza i w jakiej czujecie się najlepiej? smile

inspired by Metyl

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Włosy, czyli atrybut kobiecości. Czy... długość ma znaczenie?

Temat powstał dzięki Metylowi , zapomniałaś dopisać big_smile

Na dzień dzisiejszy preferuję długie włosy, im dłuższe tym lepiej smile

3

Ja mam długie,ale nie sądzę, aby to był atrybut kobiecości.Kobiecość nie zależy od długości włosów, czy paznokci.
To wewnętrzny sex appeal...

Zapewne też, nie wszyscy mężczyźni preferują długie włosy.I nie wszystkie kobiety,mające długie..."oddaja"przez to  swoją kobiecość.

4

Krejzolko, dopełniłam formalności. big_smile
Jakiej długości masz obecnie? Nadal rosną?

Majko, w tym temacie pod lupę bierzemy sex appeal zewnętrzny, a konkretnie włosy. Charakter, wnętrze etc są ważne, ale popatrzeć czasem też miło. smile
Może nie wszyscy, ale wydaje mi się, że znaczna większość. :>

5

daenerys7 napisał/a:

Krejzolko, dopełniłam formalności. big_smile
Jakiej długości masz obecnie? Nadal rosną?

Majko, w tym temacie pod lupę bierzemy sex appeal zewnętrzny, a konkretnie włosy. Charakter, wnętrze etc są ważne, ale popatrzeć czasem też miło. smile
Może nie wszyscy, ale wydaje mi się, że znaczna większość. :>

Zauważyłam, dziękuję:)

Ja mam nadzieję, że dalej mi rosną smile
A długość, jeszcze kilkanaście centymetrów i będą do pasa, przynajmniej mam taką nadzieję tongue

6

No tak,ja rozumiem smile
Tylko jakie ta długość ma znaczenie np.jeżeli kobieta jest wyjątkowo...hmm...nieatrakcyjna? big_smile

No może i ma,bo można ukryć jakieś mankamenty,ale to samo tyczy krótkich.

7 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2016-01-07 20:11:06)

majkaszpilka napisał/a:

No tak,ja rozumiem smile
Tylko jakie ta długość ma znaczenie np.jeżeli kobieta jest wyjątkowo...hmm...nieatrakcyjna? big_smile

No może i ma,bo można ukryć jakieś mankamenty,ale to samo tyczy krótkich.

Masz racje, tylko, że ten wątek jest bardziej dla zabawy i.. długich włosów smile
Ten temat powstał dlatego, że Metyl w wątku o tym, jak wyglądamy, zaczął pisać, że lepsze są długie włosy.

8

Tak,są lepsze,bo takie mam big_smile

No wiem przecież Krejzi smile

9

Długie niekoniecznie znaczy ładne. Jeśli włosy są słabe, cienkie i nijakie, to jednak zdecydowanie atrakcyjniej wyglądają krótsze fryzurki.

Mam czarne, proste włosy, przechodziłam przez wszystkie fazy długości. Jakieś trzy lata temu zdecydowalam się je obciąć, wówczas były wyraźnie za łopatki. Fryzjer (mężczyzna) przyjrzał się i stwierdził, że lepiej będzie nie wprowadzać od razu tak radykalnej zmiany i proponuje całość tylko skrócić plus i na dole lekko pocieniować. Czułam się całkiem nieźle, ale było mi mało smile. Po jakimś czasie wróciłam więc i poprosiłam o ponowne skrócenie. Sytuacja po kilku miesiącach powtórzyła się. Ostatecznie stanęło na włosach mniej więcej do ramion, a za jakiś czas ciachnęłam je całkiem na krótko big_smile. Teraz ponownie mam fryzurę do ramion i zastanawiam się czy nie zacząć zapuszczać. Włosy rosną mi bardzo szybko, więc kilka centymetów w tę czy w tę stronę, to dla mnie żadna strata czy zysk wink.

Znam mężczyzn, którzy szaleją za kobietami z długimi włosami, znam takich, którzy preferują krótkowłose, a znam i takich, którzy twierdzą, że najważniejsze, aby fryzura pasowała do stylu i urody danej osoby. Tak więc ja twierdzę, że reguły tutaj nie ma wink.

10

majkaszpilka napisał/a:

Tak,są lepsze,bo takie mam big_smile

No wiem przecież Krejzi smile

A na Twoim awatarze jest?

11

Tak,tylko,że teraz mam o jakieś 10 cm dłuższe.

12

majkaszpilka napisał/a:

Tak,tylko,że teraz mam o jakieś 10 cm dłuższe.

To jesteś Ty na awatarze?

13

Długość ma znaczenie big_smile
Przez całe lato mordowałam się z długimi, bo było mi za gorąco,ale nie chciałam ścinać. Teraz mnie coś napadło i ścięłam. I jest mi zimno wink
A poza tym miałam już wszystkie długości włosów, natomiast wszyscy fryzjerzy twierdzą, że jest mi najlepiej w krótkich fryzurkach.
Natomiast jeśli chodzi o to, co lubią mężczyźni, to jest mi to absolutnie obojętne, ważne żebym ja się dobrze czuła ze swoją fryzurą.

14

Ja też nosiłam się z takim zamiarem... żeby opitolić.Jeszcze jak ktoś ma włosy "grzeczne" to może jest to wygodne,gorzej przy tak niesfornych jak moje.
Ale krótkie mi się też podobają,oczywiście nie u wszystkich kobiet i nie każda fryzurka.

15 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2016-01-08 02:37:07)

Moim zdaniem są oczywiście kobiety, które praktycznie przy każdej długości włosów, fryzurze wyglądają fajnie, są tak bardzo ładne. U innych może być np tak, że jedna długość włosów czy fryzura sprawia, że wyglądają średnio, a w innej fryzurze już bardzo dobrze i podkreśla to co mają ładne smile Ja miałam długie włosy, a teraz mam średniej długości i wycieniowane i chyba takie mi pasują. Fajnie można wyglądać zarówno w krótkich jak i długich włosach, no ale rozumiem, po prostu faceci już tak często mają, że podobają im się bardzo kobiety z długimi włosami, choć pewnie też nie zawsze. A niektórym kobietom bardzo pasują krótkie włosy i wyglądają w nich tak świetnie, że aż ciężko wyobrazić sobie je w krótkich. A niektóre też odwrotnie, świetnie wyglądają jak mają długie włosy. No, a jak włosy ogólnie są ładne, choć trochę błyszczące, z lekką choćby objętością to wyglądają super niezależnie od długości. Ja mam teraz włosy bardziej cienkie, dlatego i tak lepiej mam nie jakieś szczególnie długie, tylko średniej długości jak teraz i wycieniowane, to lepiej wtedy u mnie wyglądają.

16

Długość nie ma żadnego znaczenia. Choć nie ukrywam, że ilekroć widzę kobietę z kokiem i odsłoniętym karkiem, robię maślane oczy smile

17 Ostatnio edytowany przez chloe2 (2016-01-08 08:23:13)

Ja mam krótkie włosy i nie czuje sie mniej kobieca od tych, które mają długie. Wielu facetów ma długie a wyglądają bardziej męsko niż w krótkich. Ja dla siebie wole krótkie, nie mogę za bardzo miec długich. Poza tym jest to wygodniejsze o wiele.

18

Nie podobają mi się włosy krótsze niż do ramion, ale to dlatego, że mam włosowy fetysz. Natomiast są kobiety, którym jest ładnie w krótkich fryzurach i nie czyni ich to nieatrakcyjnymi albo mniej kobiecymi. A jeśli chodzi o długie włosy, to sama długość jeszcze nie świadczy o atrakcyjności. Włosy muszą być jedwabiste, lśniące, nie za bardzo cienkie itp. Inaczej mogą być długie, a będą brzydko wyglądać. Kiedy chodziłam do liceum, to koleżanki zapuszczały włosy i przestały je regularnie podcinać. Potem miały brzydkie, długie włosy z rozdwojonymi końcówkami. To się chyba mija z celem. big_smile

Ładne włosy to ogromna ozdoba kobiety i długość nie jest aż tak ważna. Ważne jest przede wszystkim zadbanie.

19

Ja mam włosy do pasa, kiedyś miałam krótkie, ale zaczęłam zapuszczać i rosną jak szalone big_smile
Jak mówiła cslady ważniejsze niż długość jest to żeby włosy były ładne i zadbane.

20

Dziś przypomniała mi się jedna z moich koleżanek, obiektywnie oceniając dziewczyna przeciętnej urody, ale z natury ma piękne, gęste włosy. Kiedy miała je długie, to wyglądała atrakcyjnie, kiedy jednak ścięła na krótko, w dodatku fryzurę miała bardzo nijaką i - moim zdaniem - źle dobraną do twarzy, to cały jej urodowy czar prysł. W tym przypadku rzeczywiście mogę uznać, że długie włosy dodają urody i czynią jej właścicielkę osobą wizualnie atrakcyjną. Znam zresztą jeszcze kilka kobiet, które gdyby im zabrać włosy, to staną się całkiem zwyczajne.

21 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2016-01-09 00:58:25)

Pewnie, że tak, dzięki zadbanym włosom niejedna dziewczyna będzie ładniejsza, mniej zwyczajna. No i dla jednej to będą długie włosy, a dla drugiej niekoniecznie, zależy już co komu do twarzy pasuje.

22 Ostatnio edytowany przez zbytdelikatna (2016-01-09 11:59:00)

Ja mam szczupłą twarz i drobną figurę, w długich włosach znikam wink Muszę je nosić związane. Dlatego najlepiej iść do fryzjera stylisty żeby dobrał odpowiednią fryzurę do twarzy, figury a nawet charakteru smile

23

Ja mam teraz do obojczyków, ale chcę trochę zapuścić. Nigdy nie udało mi się zapuścić dłuższych niż do łopatek, nie wiem, może mam takie geny, że dłuższe mi nie urosną.
Albo takie słabe włosy.

Czy to prawda, że picie pokrzywy pomaga na porost i stan włosów?
W sumie, nie zaszkodzi pić jakieś zioło.

24

Ja uważam że piękne zadbane długie włosy to oczywisty kobiecy atrybut. Podobnie jak z długimi nogami. Na to faceci bardzo zwracają uwagę, mają tym punkcie małego bzika lub fioła.  Mogę z doświadczenia coś na ten temat powiedzieć dla przykładu. smile ....Zdarza mi niemal za każdym razem podczas pogawędki z facetem że rozmowa zchodzi na temat moich włosów, ba.... Faceci pytają czy mogą ich dotknąć big_smile. A jeszcze lepsze jest to że mój ex ex zabrał mi grzebień po kąpieli i zaproponował że mi włosy rozczesze:)
Sama lubie sobie popatrzeć na długie zadbane włosy jakiejś kobiety lub mężczyzny , ogœlnie wygląd włosów szczególnie stan dużo mówi o człowieku.

25

Olinka napisał/a:

Dziś przypomniała mi się jedna z moich koleżanek, obiektywnie oceniając dziewczyna przeciętnej urody, ale z natury ma piękne, gęste włosy. Kiedy miała je długie, to wyglądała atrakcyjnie, kiedy jednak ścięła na krótko, w dodatku fryzurę miała bardzo nijaką i - moim zdaniem - źle dobraną do twarzy, to cały jej urodowy czar prysł. W tym przypadku rzeczywiście mogę uznać, że długie włosy dodają urody i czynią jej właścicielkę osobą wizualnie atrakcyjną. Znam zresztą jeszcze kilka kobiet, które gdyby im zabrać włosy, to staną się całkiem zwyczajne.

Ale ja myślę, że to o dobranie chodzi. No i jesli to była jej główna zaleta, to owszem, strzał w kolano. 

Sama mam teraz nieco krótsze, takie do brody, i powiem szczerze, że slyszalam dużo komplementów. Jestem bardzo szczupła i te wlosy dodają mojej twarzy objętości i fajnych proporcji. Dlugie wlosy są fajne, ale krótkie też. Ładne, dobrze dobrane cięcie moim zdaniem jest decydujące.

Sama lubię kobiety z krótkimi wlosami. Części dodaje to zadziorności i kojarz mi się z pewnością siebie - jestem seksowna nawet w krótkich. Jest jakaś taka charakterność w tym.

Mam kolegę, który ma slabosć do kobiet z krótkimi wlosami, bo uważa, że jeśli dobrze wyglądają w krótkich, to znaczy, że będą wyglądac dobrze we wszystkim. Przewrotne, ale jest to jakaś perspektywa.

26

Czarnaczarna napisał/a:

Części dodaje to zadziorności i kojarz mi się z pewnością siebie - jestem seksowna nawet w krótkich. Jest jakaś taka charakterność w tym.

Tak, to na pewno smile. Znam sporo kobiet, które właśnie po obcięciu włosów nabrały charakteru i podkreśliły swoją pewność siebie.
Ja sama, kiedy przez dłuższy czas miałam długie włosy, a znajomi zauważali zdjęcie w krótkich (na przykład w dokumentach), to twierdzili, że jest to całkiem dobra alternatywa. Osobiście w krótkich czuję się bardzo dobrze, a decyduję się na nie, kiedy potrzebuję jakiejś radykalnej odmiany.

27

Petita napisał/a:

Ja mam teraz do obojczyków, ale chcę trochę zapuścić. Nigdy nie udało mi się zapuścić dłuższych niż do łopatek, nie wiem, może mam takie geny, że dłuższe mi nie urosną.
Albo takie słabe włosy.

Owszem to prawda, jednak pokrzywa potęguje bardzo apetyt.

28

Zazwyczaj nosze bardzo króciutkie,sterczące lekko włosy.Uwielbiam krótkie fryzury i choć moją noszę od lat i nieraz już próbowałam zapuszczać,zawsze wracam do krótkiej fryzury.Mój fryzjer radzi bym nie zmieniała bo mam kształtną głowę,gęste i układające się pod ręką włosy bo i dobry kształt twarzy do takiej fryzury.
Rozbawiła mnie ta opinia bo pamiętam,kiedy miałam długie włosy i za cholerę nie mogłam ich ułozyc-i tak zawsze żyły swoim życiem i wcale na jakieś super gęste nie wyglądały.
Mojemu mężowi się podoba,uważa,że fryzura uwydatnia moje rysy,że widać,że mam smukłą twarz i ładne rysy.

29

Petita napisał/a:

Albo takie słabe włosy.

Polecam blog Anwen - kopalnia wiedzy. Na temat przyspieszania porostu włosów też jest tam duuużo.

Jeśli o mnie i o moje włosy chodzi, to w krótszych wyglądam podobno trochę dojrzalej, bardziej kobieco, a w dłuższych romantycznie, delikatnie.
Zgodzę się też z poprzedniczkami, że długie włosy są piękne, o ile są zadbane. smile

Mishia, fajna anegdotka. :V A teraz powiedz nam, że to był fryzjer. lol

30

Hahah... Żaden nie był fryzjerem, wykonywali bardzo męskie zawody więc tym bardziej moje zdziwienie tym zainteresowaniem. Czasami myśle sobie że im mniej ma facet włosów na głowie tym bardziej jest zafiksowany na bardzo długie włosy u kobiety .Takie przeciwieństwo między płciami.

31

Dołączę do tematu wink Ja zawsze miałam upodobanie do długich włosów, ale niestety jak tylko wyhoduję do połowy pleców to nagle mam ochotę je obciąć na boba. I już dwa razy mi się to zdarzyło, niestety szybko żałuję i później wzdycham na ulicy jak widzę te kilometry pięknych włosów. Wydaje mi się, że lepiej wyglądam w długich, ale przede wszystkim lepiej się czuję w długich włosach. Obcięcie włosów jest zawsze u mnie takim przejawem zmiany, i jakby nowego startu. Więc tak jak ktoś wcześniej napisał zyskuje się pewności siebie. Ale w moim przypadku jest to baardzo ulotne uczucie i marzę zawsze o długich. Kojarzą mi się właśnie z byciem sexy wink

32

E tam to kwestia mody.Merlin Monroe nie miała długich, a była symbolem seksu. W latach 80-tych mało która kobieta miała długie, tylko pocieniowane do granic możliwości i nastroszone. W latach 20 - 30 też modne były raczej krótkie,albo stylizowane na krótkie,z tych lat pochodzi bob zresztą, a jakie kobietki były sexy. Teraz od lat są modne długie proste, więc takie są super. A kult długich włosów u pań jest chyba pozostałością instynktu przetrwania - panowie mieli za co zaciągnąć delikwentkę do jaskini wink

33

Jeżeli wlosy są zdrowe, lśniące i zadbane to nie zaleznie czy dlugie czy krótkie stanowią atut kobiety.

34

Nom na pewno dodają kobiecie pewności siebie. Długie krótsze tu chyba zależy czy kobietka się lepiej czuje w długich czy krotkich włosach. Ja wolę dlugie smile

35

Hmmm...kompletnym przypadkiem wchodzę w ten temat i widzę swojego nicka. big_smile

Wiem że co najmniej parokrotnie pisałem o włosach, kobiecych włosach ale żeby wątek zakładać? tongue

A co do stricte tematu. Długie/dłuższe włosy zawsze na propsie. Idealistyczne minimum mojej wyobraźni to takie chociaż nieco za ramiona. A im dłuższe, im gęstsze, im bardziej zadbane tym bardziej podoba mi się dana dziewczyna/kobieta. wink

Inna sprawa że jak przychodzi co do czego to długość już nie jest tak istotna ale sam fakt ich zadbania, uczesania, zapachu, tego jakie są w dotyku jest nadal istotny. Przynajmniej dla mnie.

Czy długie włosy dodają uroku i kobiecości? Ogólnie - tak. Ale wiadomo, wszystko zależy od danej dziewczyny.

No i na koniec, taki temat i mnie tu nikt nie zaprosił? No wiecie co dziewczyny. tongue

36

Niekoniecznie. big_smile długie nie znaczy ładne. smile po prostu zadbane, jakieś ciekawe, skromne. Co komu pasuje. smile

37

Jeżeli już wchodzimy w strefę marzeń to za taką dziewczynę dałbym się pochlastać. tongue

http://azure.static.youthconnect.in/wp-content/uploads/2015/06/Beautiful-Girl-With-Long-Hair-In-Snow-Images.jpg

albo za taką

http://favimages.com/wp-content/uploads/2012/03/girl-beautiful-long-hair-face-lips-eyes2.jpg

38 Ostatnio edytowany przez oczy Lwa (2016-01-21 19:25:28)

Ładne włosy to ogromna ozdoba kobiety

Zadbane wlosy,szczegolnie dlugie DODAJA duzo URODY kobiecie,natomiast wlosy zaniedbane odbieraja Kobiecie sporo urody,caly czas obserwuje to zjawisko.

39

Metylu, co prawda o gustach się nie dyskutuje, ale własną opinię przecież zawsze można wyrazić wink. Dla mnie pani z pierwszego zdjęcia (drugie mi się nie wyświetla) ma włosy długie, gęste (czego zazdroszczę), ale nic więcej. Dla mnie one nie są atrakcyjne. Zresztą moim zdaniem są już zbyt długie, gdyby zostały skrócone, to wyglądałyby zdecydowanie lepiej.

40

Typ dziewczyny z kółka poezji recytowanej smile . Włosy ok tzn puszyste, kolor naturalny dość powszechny, może przydługie , współczuje jej spania i plątania;)

41 Ostatnio edytowany przez Iris7 (2016-01-21 23:00:02)

Jest piękna, bardzo mi się podoba, ma niesamowite oczy. Ale temat o włosach w sumie. big_smile Długość trochę zniszczona wg mnie, mogłaby je skrócić na tyle, by nadal były długie, ale nie aż tak.

Mishia, jeśli śpi w warkoczu to pół biedy. Przypuszczam, że te włoski są na tyle niepraktyczne, że zazwyczaj nosi je związane. smile

Metyl, dawaj więcej fot, poczujemy się jak w jury Tap Madl.

42

Kółko poezji? Ale która? tongue Ta druga wygląda jak taka dosyć zwyczajna 'studentka'.

Ale czyje foty mam dać? wink

43

Widzę tylko pierwszą, Mishia zapewne też.

Ładne foty ładnych pań z ładnymi, długimi włosami. Chyba, że masz coś dla przeciwwagi.

44

Teraz widać?

http://favimages.com/wp-content/uploads/2012/03/girl-beautiful-long-hair-face-lips-eyes2.jpg

Ale czemu? Sprawdzacie jaki mam gust? tongue W guglach panien do oporu. ;]

45 Ostatnio edytowany przez Mishia (2016-01-21 23:20:13)

Nie wyświetla się ta druga fota włosów smile a tak , jestem ciekawa gustu smile
Daenerys dobry patent z warkoczem podczas snu , ja np nie lubie związywać na noc włosów ... Lubie jak są swobodne ale nie lubie owijania wokół szyji smile

46

Widać, te włosy ładne, zadbane. smile
Tak, chcemy się Tobie podobać. Ech, wydało się. :<

47

Foty panien wrzucałem już w innym wątku. tongue

48

daenerys7 napisał/a:

Tak, chcemy się Tobie podobać. Ech, wydało się. :<

To musicie mieć jeszcze parę rzeczy oprócz włosów. big_smile

49

Ja odpadam bo daleko mi do liryczno-romantycznego wizerunku wink

50

Miśka a kto powiedział że ja takiego szukam? big_smile

51

Nie ważne wink . A co sądzisz o naturalnie prostych ,lśniących, ciemnych długich włosach okalających twarz ? I jakie robią większe wrażenie , proste czy kręcone ?

52

Miśka, nie wykręcaj się. Powiedziałaś A to powiedz i B. wink Do ciemnych/czarnych zawsze miałem jakiś taki sentyment ale to chyba kwestia doświadczeń. Proste czy kręcone? W zasadzie jeżeli są takie jak opisałaś to obie wersje są atrakcyjne. Ale jeżeli już miałbym wybierać to pewnie (kwestia jak wyglądałaby cała buzia/kobieta) stawiałbym na loczki. Bo i fajne i fikuśne i rzadkie. ;]

53 Ostatnio edytowany przez Mishia (2016-01-21 23:44:41)

http://blog.udziewczyn.pl/wp-content/uploads/2014/08/wlosy-2.jpg

Kręciołki też są fajne, dużo jeszcze zależy od koloru . Nie podobają mi się mysie kolory wink . Ps ja mam chyba za długie włosy bo mi się wręcz wkrėcają w stanik wink

Metyl a jaki Ty masz kolor włosów apropo?

54 Ostatnio edytowany przez Metyl (2016-01-21 23:46:39)

Ciemne oczy (ciemnobrązowe) i takie same włosy. ;]

Miśka, to masz idealnie długie do zabawy i 'miziania'. Takie mrau. <3 Oj brałbym. big_smile

55

Aj Ty byś wszystko brał big_smile

Ps czyli brunet smile no fajnie ...

56

Wcale że nie wszystko i od wszystkich, oj nie. Miśka...Ty mnie jeszcze nie znasz. wink

Poza tym co to miało znaczyć to 'no fajnie'? Myślałaś że jestem nie wiem...rudy albo blondyn? tongue

57

Oczywiście że Cię nie znam, ale gusta już poznaje wink
Co do pytania to pozostawię je bez odpowiedzi  smile . ....ale tak myślałam że jesteś blondynem z niebieskimi oczami , i nawet nie wiem skąd te projekcje... Heheh

58

Nie...coś Ty. Ja i blond? Nie ma mowy. Poza tym muszę ciemne włosy, żebym miał widoczny zarost. ;]

59

Bardzo proszę, żeby zwrócić uwagę na temat wątku, a luźne przekomarzania przenieść na priv lub do którejś z kafejek wink.
Dziękuję i pozdrawiam, Olinka

60

Hej, jestem tu nowa:) Uwazam dokladnie tak samo jak oczy Lwa, zadbane wlosy czy to krotkie czy dlugie zawsze przyciagaja wzrok. Siano chocby nawet i do pasa niestety juz rani oczy. Ja zawsze marzylam zeby miec dlugie wlosy bo jak bylam malym trutniem to scinali mnie na chlopaka i wreszcie przed 30-stka zahodowalam. Czuje sie bardzo kobieco ale nie zapominam o pielegnacji tej z zewnatrz i od wewnatrz.

61

To wiadomo że sama długość to za mało. Ale jak miło miziać potem takie gładkie i pachnące. big_smile

62

Fruzura powinna być dobrana do urody, a włosy zdrowe i zadbane. Podobają mi się długie, ale jak ktoś ma takie mysie ogonki, to lepiej obciąć.

63

Są i ładnie dobrane fryzury z krótkich włosów. Sama mam długie i gęste, niestety proste jak drut. Zawsze marzyłam o kręconych, ale to tylko marzenia. smile

64

Długość za ramiona przynajmniej. Zalezy od kobiety i urody, niektorym w krotkich nie jest źle, innym dlugie pasują

Jesli chodzi o rodzaj to falowane zdecydowanie lepsze niz proste czy krecone.

Uczesane? Niekoniecznie,
Ani suche, ani przetłuszczone tylko lśniace, lekko zmierzwione. Takie powinny być wlosy.

Noi zdecydowanie rude/pomarancz

Tak widze idealne wlosy, choc nie zastanawiam się nad tym i szczerze kazdemu co innego pasuje do twarzy, wiec w sumie to tylko takie gadanie

65

Mam włosy długie , kiedyś przed farbowaniem bardziej mi się kręciły teraz trochę się puszą , był okres , że zrobiły się matowe i nie wyglądały za  zdrowo. Po oeparolu piekne wlosy skora paznokcie  zrobiło się dużo lepiej. Juz teraz włosy bardziej błyszczą, nie plączą mi się tak.
Często tak jest, że ten co ma kręcone włosy to chce mieć proste i na odwrót smile

Posty [ 1 do 65 z 80 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Włosy, czyli atrybut kobiecości. Czy... długość ma znaczenie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024