alkohol - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: alkohol

Witam Drogie Panie i Panow jesli sa tacy,
mam 20lat i przez alkohol stracilem dziewczyne ktora bardzo kocham stalo sie to w sobote poszlismy do kolegi byli wszyscy nasi znajomi i byla wodka.
pilismy moja dziewczyna rowniez pila. potem wyszlismy polazic i mialem do niej pretensje takie nieznaczne potem byla powazna rozmowa a potem juz pieklo,
bylem chamski ordynarny arogancki taki zwykly cham i prostak, Ublizylem jej bardzo i zerwalem. nie wiele pamietalem na drugi dzien.
moim noworocznym postanowieniem jest ze nie bede pil chociaz nie pilem duzo czy czesto ale byly klotnie po piciu alkoholu przeze mnie.
nie wiem co ze soba robic czy to leczyc czy cos.
Drogie Panie bardzo prosze o jakas pomoc  i rady dotyczace naprawy moich relacji z dziewczyna, bardzo chce ja odzyskac bylismy razem blisko 26miesiecy i bez wahania twierdze ze to milosc mojego zycia ale ja za abrdzo skrzywdzilem. Chce to jako naprawic i w tym celu prosze o pomoc.
bede bardzo wdzieczny, pozdrawiam zycze szczesliwego Nowego Roku wszystkim uzytkownikom tego fora i z gory dziekuje za pomoc.
gnojek.

ps moj nick pauje do mojego zachowania opisanego powyzej i dlatego jest taki a nie inny.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: alkohol

hmm...jedyne co teraz możesz zrobić to szczerze porozmawiać z tą dziewczyną, przeprosić, obiecać ,że juz bedziesz panować nad sobą po alkoholu. jeśli jednak zauważyłeś ,ze alkohol na ciebie tak wpływa po prostu nie pij...

3

nie trzeba codziennie pić żeby zachowywać się w bezczelny sposób. Osoba pijąca nie zdaje sobie sprawy ze robi coś źle a nie daj Boże zwrócić jej uwagi bo wówczas jest najmądrzejsza. Rozum zazwyczaj wraca na drugi dzień...
porozmawiaj z nią i powiedz że już nie będziesz dla niej pił.
Broń Boże żebyś tłumaczył się alkoholem to najgorsze co może być!  Nie zgrywaj tez poszkodowanego że nie byłes świadomy bo nikt tego alkoholu na chama do gardła Ci nie wlewał.
Kup kwiaty i daj jej się wyżyć na Tobie. Nie przerywaj jej, nie denerwuj się, niech wyrzuci to z siebie raz a porządnie.
Jak się wykrzyczy to powinno byc już dobrze, wówczas przeproś jeszcze raz i przytul ją do siebie.
no a potem dotrzymaj danego słowa, powodzenia

4

apoteoza23 napisał/a:

Kup kwiaty i daj jej się wyżyć na Tobie. Nie przerywaj jej, nie denerwuj się, niech wyrzuci to z siebie raz a porządnie.
Jak się wykrzyczy to powinno byc już dobrze, wówczas przeproś jeszcze raz i przytul ją do siebie.

Święte słowa. Daj kobiecie się wypowiedzieć, daj jej szansę, by pozbyła się tego co ją boli. Gdy wyrzuci to z siebie, ulży jej. Poczuje się znacznie lepiej i może dać szanse. Kobiety już takie są.

Apoteoza - A wiesz co ja o was myślę? Gdy sprawisz, że dzięki twoim słowom, ona uwierzy, że poznaje siebie, odkryje każdą tajemnicę swojej duszy. To klucz do waszego umysłu.

Pozdrawiam

5

moja kolezanka miala taka sama sytuacje ze swoim facetem... zawsze po alkoholu odwalało mu, on przepraszał i tak w kółko, z czasem to sie pogarszalo i nie wytrzymala ona tego... a on sie nie zmienił. Musisz stanowczo sobie powiedzieć "nie" i koniec. Nie służy ci alkohol, odbija ci jakas szjaba i to nie jest normalne tak sie zachowywac... Jezeli Ci na niej mocno zalezy, to zmienisz to i wszystko bedzie ok. Powodzenia życze.

6

chill-out napisał/a:
apoteoza23 napisał/a:

Święte słowa. Daj kobiecie się wypowiedzieć, daj jej szansę, by pozbyła się tego co ją boli. Gdy wyrzuci to z siebie, ulży jej. Poczuje się znacznie lepiej i może dać szanse. Kobiety już takie są.

Apoteoza - A wiesz co ja o was myślę? Gdy sprawisz, że dzięki twoim słowom, ona uwierzy, że poznaje siebie, odkryje każdą tajemnicę swojej duszy. To klucz do waszego umysłu.

Pozdrawiam

a wg mnie kluczem jest to że słucha tego co mówimy i stara się nas zrozumieć smile

7

Słyszałam gdzieś w jakieś piosence słowa ''chcę poukładać siebie abym mógł być z Tobą''.Całkiem możliwe że naprawdę kochasz tę dziewczynę skoro chcesz się zmienić.Mój obecny mąż chyba nigdy nie zadawał sobie takich pytań,zresztą ja w narzeczeństwie nigdy go chyba nie zmuszałam do tego rodzaju przemyśleń.Wybaczałam...Też były imprezy i alkohol.I po jakimś czasie okazało się że przekroczył granicę-uzależnił się od alkoholu.I zaczął się koszmar dla niego, dla mnie ,naszego syna.Kwiaty ,rozmowa -ale przede wszystkim szczerość względem siebie i swojej partnerki ,nazwanie rzeczy po imieniu...

8

po pierwsze trzeba zacząć od szczerej rozmowy w partnerem a po drugie trzeba udac się na terapię uzależnieniową i pewnie wsółuzaleznieniową (partner osoby uzależnionej jest współuzależniony). To nie jest łatwa droga ale wszystko da się osiągnąć jeśli sie tego chce smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024