Czy z tego coś może wyjść? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy z tego coś może wyjść?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez pro5696 (2015-12-23 13:37:35)

Temat: Czy z tego coś może wyjść?

Witam, dzień dobry, część.
Na wstępie chciałbym poinformować, że nie jestem kobietą, tylko młodym facetem. Co ja tu robię? Otóż można powiedzieć, że jestem w depresji i potrzebuje porady od kobiet, bo Wy myślę że najbardziej jesteście zdolne mi pomóc.

A więc do rzeczy, zacznę od początku. Niedawno skończyłem szkołę średnią 3-letnią niestety bez matury, dlatego maturę chciałem dodatkowo zdać, więc zapisałem się do szkoły dla dorosłych. Jestem już w niej pół roku, szczegół, ale w klasie do której trafiłem poznałem niesamowitą kobietę, napisze poprostu że według mnie jest moim ideałem, jest piękna, mądra, zabawna, dodatkowo nie różni się wiele ode. Od początku nie rozmawiałem z nią, siedziałem tylko przed nią, bacznie ją obserwowałem na przerwach i tyle. Ale po jakimś czasie jej kolega z ławki przestał chodzić do szkoły, wypisał się, więc Ona ze swoją koleżanką przysiadły się do mnie, co jakiś czas rozmawialiśmy, bardzo się dogadujemy, od miesiąca albo i wcześniej dzień w dzień piszemy na fb. Podoba mi się, nie wiem czy ja jej też, spędzamy od groma czasu razem, zawsze jak gdzieś idziemy to razem, śmiejemy się, chodzimy na kebaby, gofry i inne bzdety.
I teraz najgorsze dla mnie, ja o niej myślę, od chwili gdy ją zobaczyłem pierwszy raz. Można powiedzieć że "coś" do niej czuję od pierwszego zobaczenia jej. A gdy się tak spotykamy po szkole, czuję się bardzo szczęśliwy i chciałbym żeby było to coś "bardziej". Lecz nie wiem czy Ona tego chce, czy nie uważa mnie tylko za przyjaciela. Oczywiście mam myśli żeby się jej zapytać, prosić, błagać, ale jeśli odmówi to już nic nie będzie takie same. Jestem pewny że nie będziemy się tak spotykać jak teraz, rozmawiać i inne rzeczy. Jest duże ryzyko utraty tego.
Świetnie się dogadujemy, śmiejemy się że możemy zrobić liste rzeczy które nas łączą bo jest ich tak dużo, często mówi że jesteśmy podobni jak brat i siostra. Ona się chyba nawet nie domyśla, pisze mi jak INNI do niej piszą, śmiejemy się z nich, ale ja czuję w sercu lekką zazdrość. Dbam o nią, przynoszę jej różne rzeczy. Ostatnio nawet śniła mi się kilka nocy pod rząd, zdziwiłem się, bo nigdy tak często mi się nikt nie śnił. Potrzebuje porady, co zrobić, pragnę jej, ale jeśli dla niej to tylko przyjaźń i nie chce niczego więcej? Nie daruje sobie jeśli nie zapytam, lecz narazie się boję. Boję się stracić tego co jest między nami gdyby odmówiła.
Dziękuję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy z tego coś może wyjść?

Ale jeśli będziesz z boku przyglądał się rozwojowi sytuacji to zostaniesz ewentualnie zaszufladkowany do pozycji "przyjaciel".
Ja jestem może tradycjonalistką ale wiele moich koleżanek również - i każda z nas oczekuje że to facet wyjdzie z inicjatywą i powie coś lub zrobi - co zasugeruje, że ta kobieta jest dla niego kimś więcej. Więc jak dla mnie to powinieneś działać i przenieść wasze kontakty w bardziej intymną sferę, jakaś typowa randka, niby przypadkowe dotkniecie jej ręki czy odgarniecie włosów, powiedzenie komplementu itp. jesteś facetem powinieneś takie rzeczy wiedzieć smile

3

Odp: Czy z tego coś może wyjść?

Wiem, że czekanie bardziej zagwarantuje mi pozycję przyjaciela, ale jeśli teraz wyskocze z tą propozycją to mogę się spodziewać prawdopodobnie odrzucenia przez nią...
Piszemy ze sobą cały czas, a Ona ciągle wspomina o swoim znajomym. Pokazuję mi pozdrowienia od niego...
Ona jest ślepa. Sylwestra prawdopodobnie spędzimy we dwoje tylko razem i się zastanawiam czy jej tego nie powiedzieć. Jeśli powiem na początku imprezy, Ona odrzuci, wyśmieje mnie co będzie dalej..

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy z tego coś może wyjść?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024