Facet sknera? Drobne prezenty i wspólne wyjścia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet sknera? Drobne prezenty i wspólne wyjścia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Facet sknera? Drobne prezenty i wspólne wyjścia

Witajcie,

Od 3 miesięcy jestem w związku. Niestety nie wiem z domu, jak powinna wyglądać zdrowa i właściwa relacja, dotatkowo jestem DDA.
2 lata temu byłam w moim pierwszym poważnym związku, który był toksyczny, sprawiał mi dużo przykrości i smutku.
Teraz jest inaczej, widzę, że mój chłopak się stara, gdy jesteśmy w towarzystwie nie boi się mnie przytulić czy pocałować, po pracy do mnie przyjeżdża, jest ze mną w stałym kontakcie, przejmuje się, gdy mam gorszy humor, jednak... No właśnie.
Jest mi przykro, że inne moje znajome otrzymują od chłopaków od czasu do czasu jakiś drobny upominek: kwiatka, czekoladki, są gdzieś przez nich zabierane.
U nas wygląda to tak, że 85% czasu spędzamy w domu (zazwyczaj u mnie) i te pozostałe 15 %, gdy jest wyjście w większej liczbie z naszymi znajomymi. Już kilka razy wspominałam o jakimś wyjściu, ale on z własnej inicjatywy mnie nigdzie nie zabierze, nawet nie przygotuje u siebie jakiejś kolacji, deseru, cokolwiek...
To samo z kwiatkami, czekoladkami, cokolwiek... Nie wiem, czy to moja wina, czy coś robię takiego, że nikomu nigdy nie zależy na tym, aby sprawić mi radość drobnym upominkiem? Nie mówię, że ma na mnie wydawać wszystkie pieniądze, ale kwiatek od czasu do czasu nie jest chyba dużą ceną? Można go nawet zerwać... A zwłaszcza na poczatku związku chce się uszczęśliwiać drugą osobę. Prawda?
On pracuje i zarabia całkiem sporo,  przy czym nie musi się sam utrzymywać. Ja studiuję i się u mnie nie przelewa, bo mieszkam tylko z babcią. Mimo tego, kilka razy płaciłam w sklepie za siebie i za niego, jechałam po kebaba czy tortille i czekałam na niego na przystanku, żeby nie był głodny. Ostatnio była sytuacja, że kupował w McDonaldzie 2  kanapki. Nie zaproponował, że mi ją kupi, to oczywiście powiedziałam, że mu zaraz oddam - zostawił otwarty portfel, żebym mu wrzuciła pieniądze. Dziwnie się poczułam, bo ostatnio płaciłam za kilka jego rzeczy spożywczych do pracy, jeszcze wcześniej przywiozłam mu jedzenie, no i zawsze, gdy u mnie jest, to je obiad i deser.
Źle mi z tym. Nie jestem materialistką, ale mam poczucie, że dla kolejnej osoby nie jestem na tyle warta, aby się o mnie starać, aby mnie uszczęśliwiać. Gdy mu coś mówię, to zaraz on to tak odwróci, że to on jest tym biednym i poszkodowanym, którego się wszyscy czepiają...
Zależy mi na nim, ale od kilku dni męczą mnie te myśli i nie wiem, czy przesadzam, czy to normalne, a przede wszystkim - co powinnam zrobić.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Facet sknera? Drobne prezenty i wspólne wyjścia

Raczej normalne to nie jest.
Kiedy płacisz za Was nigdy nie zaproponował że Ci zwróci pieniądze?

Jak dla mnie facet jest sknerą i jeszcze robi z siebie ofiarę. Może Ty też za niego nie płać, nie rób obiadków, deserów a za zakupy które robicie proponuj, że zapłacicie po połowie.

A jak wychodzicie w grupce to jak jest, on płaci za siebie i Ty za siebie?

3

To ty masz wkladac w ten związek a on tylko brać? Na tym to nie polega.

4

to po co Ci taki związek skoro jesteś wykorzystywana. pogadajcie tak szczerze ale ja nie mam z takim typem faceta miłych doswiadczen

5

matko, ale Ci się żyd trafił. Nie cierpię takich. Charakteru mu nie zmienisz. Współczuję.

6

Kiepsko się zapowiada ten Twój facet. W związku obie strony mają się starać i wykazywać. Spróbuj z nim porozmawiać, jeśli nie pomoże, no cóż pozostanie Ci żyć ze sknerą i dusigroszem, który nigdy nie jest winny, za to zawsze pokrzywdzony.

7 Ostatnio edytowany przez fifty93 (2015-11-25 19:21:24)

Jak jesteśmy ze znajomymi, to sam z siebie płaci. Np. Za kręgle,  billard, pyta mi się,  czy w pubie chcę coś do picia, ale że nie przepadam za alkoholem, to odmawiam. Więc aż tak źle nie jest.
Szkoda, że jak jesteśmy sami,  to się nie poczuwa nawet, żeby w jakiś sposób sprawić mi radość hmm
O kwiatkach wspominałam kilka razy. O wychodzeniu częstszym też... jeżeli powiedziałabym,  że w sobotę idziemy tu i tam. To byłoby ok. Poszlibysmy. Pewnie każdy płacił by za siebie. No okej. Nie ma mi przecież wszystkiego stawiać.  Ale on sam z siebie czegoś takiego nie zaproponuje...
Przykro mi, że zwłaszcza na początku naszej relacji nie stara się w taki sposób,  jaki (według mnie) powinien być  normalny i typowy dla mężczyzn ...

8

ale tez nie możesz wymagac prezentów. starac się nie oznacza zasypywać podarunkami. z tym, ze nie wypada byś za niego płaciła ciągle.

9 Ostatnio edytowany przez fifty93 (2015-11-25 19:31:01)

Ja nie mówię, żeby mnie zasypywał kwiatami, słodkim i wgl. Ale przez 3 miesiące bycia razem: 0 kwiatów.  0 czekolad (chyba, że kinder niespodzianka zjedzona na pół się liczy), 2 wyjścia, gdzie byliśmy sam na sam.
Przykro mi, gdy słyszę od przyjaciółki,  gdzie zabrał ją jej chłopak, że dostała takie kwiatki czy różyczkę.
Nigdy nie zaznałam czegoś takiego, wiec czuje się tak, jakbym zrobiła coś nie tak. Jakbym nie była wystarczająco dobra.
Pominę kkwestię komplementów.  Bo ich nie słyszę...

10 Ostatnio edytowany przez chloe2 (2015-11-25 19:29:00)

po ile Wy macie lat..
3 miesiące to nie 3 lata. ja nie pamiętam żebym od swojego dostała kwiaty tak na początku. chyba po 2 latach dopiero i to z jakiejś okazji. on nie jest typem podrywacza na prezenty czy szastaniem kasą.

11 Ostatnio edytowany przez fifty93 (2015-11-25 19:36:07)

23, a on 24...
Dlatego piszę tutaj, czy moje przygnębienie ma realne podstawy, czy to wydany problem.
Moje znajome stwierdziły,  że to skanera, która się nie poczuwa.
Ja nie chce szukać nikogo innego, ale może to kwestia tego, że nigdy nie przeżyłam takiej niewinnej miłości z otoczka słodkości. Zamiast chłopakami, skupiałam się na nauce.
Ale teraz nie chciałabym być w związku,  w którym nic się nie dzieje, a wspólne chwile, to siedzenie w domu i oglądanie filmów.

12

to było pytanie retoryczne...
dlaczego prezenty takie sa dla Ciebie ważne w związku? czy jest czuły, okazuje ze Cie kocha, szanuje Cie?

13 Ostatnio edytowany przez fifty93 (2015-11-25 19:44:24)

Wiem, ale wolalam wyjasnic tę kwestię.
Tak. Jest uroczy, tylko denerwujące jest to, że to ja wszystko muszę załatwiać i ostatnio usłyszałam od kumpla, że to ja mam większe jaja od niego...
Ostatnio zaczęliśmy uprawiać peeting i trochę nie spodobała mi się jego postawa. Mianowicie: przyjął z miejsca, że spuści się na mnie. Bo on nie chce być brudny...
Pominę fakt, że jak już atmosfera podgrzana, to od razu chciał uprawiać seks, jeszcze bez gumki! Powiedziałam mu po tym, że chyba żartuje,  że to bardzo nieodpowiedzialne, to usłyszałam,  że szansa na zajście jest niska...
Wolę stopniowo robić kroki, powoli poznawać swoje ciała,  a nie od razu przechodzić do rzeczy.

14

jak dla mnie on jest lekko opóźniony w rozwoju a Ty za bardzo się nakrecasz na prezenty. pogadaj z nim i jeśli nie odpowiada Ci to, to nie ma sensu być w nieszczęśliwym związku.

15

Nie dobrze to dopiero początek znajomości a już jesteś sfrustrowana na wierz mi że im dalej w las tym będzie gorzej dla Ciebie. Jeśli ten facet już teraz nie odczuwa potrzeb żeby Ci sprawiać drobne przyjemności  albo zademonstrować że się o Ciebie stara to na przyszłość może być tylko gorzej.  najwyraźniej nie musi się starać i jesteś dla niego za łatwię zdobyczą gdyby musiał walczyć wtedy pokazał Na co go stać

16 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2015-11-25 19:49:43)

Ten gość to jakaś porażka. Sknera - to pewne, a po tym co napisałaś jak wygląda jego podejście do zabezpieczenia podczas seksu to kompletny egoista.

Nie daj sobie zamydlić oczu tym, że jest miły i czuły - każdy facet taki potrafi być gdy chce seksu.
Wg mnie nie jest w Tobie zakochany w ogóle.

17

fifty93 napisał/a:

Wiem, ale wolalam wyjasnic tę kwestię.
. Mianowicie: przyjął z miejsca, że spuści się na mnie. Bo on nie chce być brudny...

Twój facet to katastrofa. Zaproponuj mu, że dasz mu swoje chusteczki higieniczne, to może nie będzie bał się pobrudzić.
Chcesz być z takim kimś? Będziesz dbać sama o wszystko, chociażby prezerwatywy. Nie jestem materialistką (dużą tongue), ale to po prostu miłe jak facet coś postawi, zaproponuje, zabierze. Ja bym nie mogła być z taką osobą.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet sknera? Drobne prezenty i wspólne wyjścia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024