Jak traktowac chlopaka, ktoremu sie podobam, gdy ten jest swiezo po ro - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak traktowac chlopaka, ktoremu sie podobam, gdy ten jest swiezo po ro

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Jak traktowac chlopaka, ktoremu sie podobam, gdy ten jest swiezo po ro

Hej. Wlasnie poznalam chlopaka, ktory podoba mi sie od dluzszego czasu. Do tej pory mial dziewczyne wiec sie nie ujawnialam bo nie chcialam nic nikomu niszczyc. Ale kiedy spostrzglam, ze jej nie ma, zakrecilam sie wokol niego i okazalo sie, ze tez przyznal, ze mu sie podobalam wiec teoretycznie jest ok. Ale w praktyce klopot jest taki, ze to nie on zerwal z ta dziewczyna tylko ona z nim. To byla jego pierwsza dziewczyna i widze ze to przezywa. Niby powtarza, ze chce mnie za zone, ze jest pewny tego co mowi, zebym tylko nie byla taka jak poprzedniczka itd ale kiedy sie zachlal (ze tak to nazwe) napisal mi smsa zebym mu wybaczyla ale on musi opic to co bylo. Jego znajomi tez go pocieszaja, ma zwyczajnie zlamane serce... Nie wiem za bardzo co z tym robic.. Na ogol odrazu po rozstaniach ma sie ochote 'zrobic na zlosc' swojej/swojemu ex i rani sie przy tym inne dziewczyny, lecz nie zawsze. Ja tez mam mase klopotow, rodzinnych z sytuacja w domu itd wiec nie chcialabym didatkowo go tym obciazac. Moze mam mu pomoc o niej zapomniec..( chcialabym, ale czy to nie odbije sie na mnie??) tez jestem po ciezkim 3 letnim zwiazku i na prawde nie chce znow byc raniona.. Nie wiem co mam o tym myslec bo sama po swoim zwiazku mialam ochote bylemu zrobic tzw gula bo spodobal mi sie jego kolega, ale wiedzialam ze jesli sie powiedzie, to nie zabawie sie chlopakiem bo zwyczajnie tak nie potrafie. Jak mam to odbierac? Ten chlopak ma poukladane w glowie, nie wydaje mi sie by chcial mnie wykorzystac w takim celu ale ciezko stwierdzic. Dodam jeszcze, ze padly slowa "ja poki co nie wierze w milosc, ale wierze ze ktos moze to zmienic" .... Co o tym myslicie, prosze o rade bo naprawde bedzie mi baaardzo pomocna! A pomoc jak wiadomo - wraca ! Pozdrawiam :*

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak traktowac chlopaka, ktoremu sie podobam, gdy ten jest swiezo po ro

Na Twoim miejscu byłabym ostrożna i to bardzo. Często w takich sytuacjach nowy związek to tylko plaster. Czasem nawet osoby, które ktoś zostawił same nie zdają sobie sprawy,  że tak owe związki traktują. Odpowiedź sobie na jedno pytanie: co według Ciebie on by zrobił gdyby teraz jego była chciałaby do niego wrócić.

3 Ostatnio edytowany przez agusia587 (2015-11-24 17:26:46)

Moim zdaniem wchodzenie tak szybko w nowy związek (jeśli szczerze kochało się ex) jest wielkim ryzykiem, a nawet bym powiedziała błędem. Jest duże ryzyko że będziesz przysłowiowym "plasterkiem". On może nie zdawać sobie sprawy, a być z Tobą z żalu, samotności itp. Powinnaś być bardzo ostrożna. Ja bym sobie dała czas, ale to tylko moja opinia.

4

Zgadzam się z poprzednimi komentarzami, ale przypomnę, że Autorka weszła w relację o podwyższonym stopniu ryzyka z własnej inicjatywy. Teraz dopiero naszły ją wątpliwości, bo dowiedziała się o okolicznościach rozstania. I słusznie ma z tego względu obawy, co do trwałości relacji. W myśl powiedzenia, hołdowanego przez porzuconych zazwyczaj, że "stara miłość nie rdzewieje". Choćby z tą poprzednią miłością różnie mogło bywać.

5

Zdystansuj się do niego i nie wyrywaj do przodu z chęcią pomocy mu w uporaniu się z przeszłością. Ty akurat niewiele możesz zdziałać, a im bardziej będziesz się starała, tym większe szkody poniesiesz.
Już się zaangażowałaś (marzyłaś o nim od dawna), tymczasem on ma ciągle w głowie i być może w sercu tamtą dziewczynę.

Angelheart napisał/a:

.......... napisal mi smsa zebym mu wybaczyla ale on musi opic to co bylo. Jego znajomi tez go pocieszaja, ma zwyczajnie zlamane serce...
Dodam jeszcze, ze padly slowa "ja poki co nie wierze w milosc, ale wierze ze ktos moze to zmienic" ....

Po alkoholu z ludzi często wychodzi prawda, której nie ujawniliby na trzeźwo, wiesz o tym.
On nie wierzy w miłość? póki co, nie wierzy, bo j.w. ma złamane serce, Ty jesteś, niestety tylko plastrem na to złamane serce, a on wypowiadając takie słowa do Ciebie po prostu asekuruje się, na wypadek gdy dojdzie już do siebie i będzie gotowy na nowy związek (niekoniecznie z Tobą), lub na ewentualny powrót byłej dziewczyny.

Angelheart napisał/a:

Nie wiem co mam o tym myslec bo sama po swoim zwiazku mialam ochote bylemu zrobic tzw gula bo spodobal mi sie jego kolega, ale wiedzialam ze jesli sie powiedzie, to nie zabawie sie chlopakiem bo zwyczajnie tak nie potrafie. Jak mam to odbierac?

Jak odbierać? dosłownie, on jak widać nie ma takich oporów jak Ty i w pewnym sensie Cię wykorzystuje.
Dużo ryzykujesz, godząc się na rolę koła zapasowego.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak traktowac chlopaka, ktoremu sie podobam, gdy ten jest swiezo po ro

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024