Złe relacje z siostrą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Złe relacje z siostrą

nie wiem od czego mam zaczac  mam nadzieje ze ktos pomoze mi zrozumiec  rodzine  a  tak naprawde moja siostre i mame .mam 20 lat 9miesiecy temu przeniosłam sie do londynu z moim chlopakiem w czym pomogla mi moja o 9 lat starsza siostra Magda bardzo ja kocham lecz ona jakis miesiac temu zmienila o mnie zdanie i poprostu wydaje mi sie ze wyzekla sie mnie ...a cala sytulacja wyglada tak  ...jestem fryzjerka i od jakis  5 miesiecy pracuje  w zakladzie mojego szwagra znajomego  gdzie moj szwagier uwaza sie jako wspolnik ..sa narodowosci arabskiej ...pracuje tu tylko bo siostra mnie o to poprosilam pracowalam wczesniej w innym miejscu gdzie mialam przyszlosc ale coz czego nie robi sie dla rodziny .po przejsciu  w  do rodzinnego interesu mialam troche problemow ...bo malo ludzi ...bo za duza wyplate biore ...ale najsmieszniejszy byl fakt ze chcieli odebrac mi napiwki ja glupia sie na to zgodzilam  lecz i tak robilam swoje  bralam z tych napiwków i tak polowe .po 3 miesiacach pracy zaczely sie problemy z placa ....niewiedzialam dlaczego  ale po dwóch dniach mnie bosowie oswiecili .stwierdzili ze ich okradalam zrobili ze mnie zlodzieja  przyniesli mi nagrania z kamery zakladowej o której nic nie wiedzialam ....szok siostra wyzwala mnie od zlodziejek .ze zabieram dla jej dzieci chleb a do tego okradlam wlasna matke!!!!odrazu wiedzialam o co chodzi przed laty kiedy mialam 17lat 50 zloty na tydzien i  pusty dom
z psem i bratem który przy jezdzal co tydzien i bił jak cos bylo nie tak moja mama wyjechala do londynu na rok czasu zostawiajac mnie zupelnie sama ...mialam duzo kolezane w okol siebie a najlepsze okradly moja mame wyniosly jej zloto i sprzedaly bezczelnie ...dowiedzialam sie o tym po 3miesiacach ale dla mamy powiedzialam dopiero po 2latach ...balam sie jak niewiem ....mialam na to swiadków rodziców tej dziewczyny potwierdzili dla mojej mamy ze to prawda ...ale moja mama i tak powiedziala o tym ze tto ja zrobilam ,mojej siostrze w której oczach i tak zostane złodziejem ...bardzo mnie to boli przezywam to strasznie a tym bardziej ze swieta za pasem i jakos niewiem jak to bedzie ...po swietach sie okaze bpo siostra wyjezdza z mezem i dziecmi do polski na swieta ....co bedzie jak dowie sie o tym wszystkim moj starszy o 20lat brat ..chyba mnie zatłucze jak mnie spotka ....wszystko co mnie wypełnia to tylko pustka i beznadzieja  ...wiem ze zrobilam zle mysle ze juz za to zaplacilam dla szefow oddalam  800funtó mimo tego ze i tak tego bylo o polowe mniej .co zrobic by siostra znow zaczela ze mna rozmawiac???jak ???mam zaczac wszystko od poczatku???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Złe relacje z siostrą

Jeju wiesz co, przepraszam ale Twoja siostra jest okropna wobec Ciebie. Dlaczego Ci wogole nie ufa?
Dla niej zrezygnowalas z lepszej pracy i moze lepszej przyszlosci, a ona nie pozwala Ci sie nawet wytlumaczyc. Dlaczego oskarza Cie o zlodziejstwo? Przeciez oni zmusili Cie do oddania wlasnych napiwkow. Tak naprawde to oni Cie okradali. To wyglada normalnie jak oboz pracy..
A  rozmawials z siostra tak szczerze od serca?
Po Twojej wypowiedzi widac, ze nie masz wogole wsparcia od rodziny. To straszne:( Mam nadzieje, ze chociaz Twoj chlopak pomaga Ci sie uporac z tym wszystkim.
Tak jak pisalam. Pierwszy krok - szczera rozmowa, powiedz co lezy Ci na sercu, wywal wszystkie brudne sprawy.
Daj znac jak poszlo:)
Trzymam kciuki i goraco pozdrawiam

3

dziekuje !!!chlopak to jedyna osoba w moim zyciu co zawsze byla za mna nigdy mnie nie zawiudł ...ale siostra niechce nawet odbierac odemnie telefonu  a jak pisze to otrzymuje tylko pogarde z jej strony ...ale wiem ze jeszcze sie odezwie mamy juz koniec roku trzeba bedzie sie rozliczac z podadkow a ja mam na swoje imie jej biznes bar .poprosila mnie o to by dostac  benefity od panstwa i placic mniejsze podatki ale ja nawet nie umiem jej powiedziec ze chcem zrezygnowac  z tego mimo tego ze duzo ryzykuje i nic z tego niemam ....jesli ma sie miekkie serce trzeba miec twarda d..e.

4

Nie no.. Jak to nie chce z Toba rozmawiac. Trudno skoro jest tak uparta to niestety, ale ty musisz byc silna i postawic na swoim. Nie odbiera telefonu ? To nie dzwon tylko idz do niej, posadz ja na krzesle i powiedz, ze dopoki Cie nie wyslucha nie wyjdziesz! Nie i koniec! Jestescie rodzina i musi Cie wysluchac, chociazby dlatego, ze ty tego potrzebujesz. Zacznij spokojnie, jezeli sie nie da to krzycz, az wkoncu chociaz postara sie wyluchac co do powiedzenia ma jej siostra! I nie mysl o tym, ze zle robisz robiac to na sile. Trudno - to nie jest chlopak, ktorego mozna rzucic bo zle zrobil. To jest Twoja rodzina a o rodzine musisz walczyc.
Ty chcesz sie pogodzic, pomimo tego, ze ona tez wiele zlego zrobila. Nie zaufala Ci, oskarzyla, nie bronila. A to ty wyciagasz reke pierwsza. Nie da sie po dobroci, to trzeba sila.
Gdybym ja byla z moim bratem w takiej sytuacji zrobilabym wszytko zeby mnie chociaz wysluchal.

A czy zawsze miedzy Wami bylo tak zle?
Z mama i bratem tez?

Czekam na newsy:)
Mam nadzieje, ze eda jak najlepsze;)

5

Aha i jeszcze jedno.
Teraz tak wszystko przeczytalam sobie jescze raz.
Powiedz mi czy Twoja siostra zdaje sobie sprawe z tego ile dla niej zrobilas?
Kurcze ma od Ciebie tyle dobroci, nie moze byc tak, ze wzamian ona daje Ci pogarde. No poprostu to jest niewyobrazalne.
A czy mama nie moze pomoc w tym konflikcie?

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024