Rezygnacja ze studiów. To był błąd? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Rezygnacja ze studiów. To był błąd?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Rezygnacja ze studiów. To był błąd?

Witam Was,

Pokrótce. Zrezygnowałam z pielęgniarstwa po dwóch latach, zostało mi 1,5 roku do zakończenia. Przeprowadziłam się do innego miasta, szukam pracy i złożyłam papiery na filologię angielską ( pisałam tylko maturę podstawową -92% więc szanse że się dostanę są raczej marne. Jeśli bym się nie dostała to miałam taki pomysł żeby przez rok pracować, uczyć się do matury rozszerzonej z angielskiego i ją poprawić. Z drugiej strony zarobię tylko tyle żeby się utrzymać, niewiele mi zostanie. Waham się czy nie powrócić na pielęgniarstwo ( na drugim roku dopadło mnie zwątpienie), ale zawsze to licencjat i potem  mam jakiś zawód.

Muszę zdecydować już teraz, a wyniki z filologii ang są dopiero za miesiąc i jak się dostanę to już przepadnie gdy wrócę na piel. Sama już wariuję. Doradźcie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rezygnacja ze studiów. To był błąd?

Zalezy czy po pielegniarstwie chcesz wyjechac za granice albo po filologi robic tlumacza przysieglego.
2 lata to duzo czasu .

3

A co chcesz robić w życiu?

4

Chcę zostać nauczycielem angielskiego, ew. tłumaczem.

5

Ilość czasu na pewne rzeczy jest ograniczona. Tez uzaleznianie czegos od czegos innego moze zatrzymać Cie w jednym miejscu na dlugo.
Na pewno jest pewna spora roznica miedzy praca fizyczna a taka bardziej umysłowa.
Jezeli jestes do czegos na 100% przekonana to dobry wskaznik ale czasem moze byc tak ze pomimo dobrych chęci pewne rzeczy sa niemożliwe do zrealizowania.
I tutaj znowu pojawia sie ten czynnik czasu ktory moze zatrzymać Cie w jednym miejscu na długo.
Moze oceń realnie swoje szanse i udziel od tego optymizm.

6

Mi się wydaje, że zostanie pielęgniarką byłoby sensowniejsze, ale skoro nie chcesz tego robić to nie ma co tracić następnych lat. A do zostania nauczycielem jeszcze długa droga, bo nawet nie masz bardzo dobrego poziomu maturalnego. Jak ci na tym naprawdę zależy to pracuj i zaocznie studiuj.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Rezygnacja ze studiów. To był błąd?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024