Prezenty, upominki dla faceta/ kobiety-kilka pytań - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Prezenty, upominki dla faceta/ kobiety-kilka pytań

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Prezenty, upominki dla faceta/ kobiety-kilka pytań

Jakie drobne prezenty można dawać facetowi tak w ramach rewanżu za kwiatka? Dajecie coś?
Dlaczego faceci zwykle, gdy dają kwiaty (o ile wgl dają, bo tego też rzadko doświadczam), dają jednego badyla, zwykle czerwoną różę, zamiast się raz na jakiś czas wysilić i poświęcić te 20zł na bukiet?
Rozmawiałam o tym z koleżanką. Zapytałam ją czy gdy jej narzeczony kupuje jej kwiaty, to daje jej pojedynczą różę czy może jakiś bukiet. Spojrzała na mnie z politowaniem i powiedziała: "Proszę Cię, KOSZE, on daje mi KOSZE..." A taki kosz kwiatów ze 150zł albo i więcej kosztuje. Cóż, niektórzy mają gest.
A mi kiedyś były powiedział, że na walentynki nie da mi nawet głupiej róży, bo na walentynki kwiaty zawsze drożeją, więc się nie opłaca.
Jak można wpłynąć na mężczyzn by obsypywali nas drobnymi prezentami? Dawanie mu prezentów i liczenie, że się ode mnie tego nauczy nie skutkuje (hahaha) a przecież się nie upomnę wprost o taką rzecz, bo to kwestia jego dobrej woli przecież.
Powiedziałam chłopakowi, że chciałabym, żeby ktoś kiedyś dał mi bukiecik polnych kwiatów, bo ja tak uwielbiam chabry i maki, a to, że je sam pozbiera byłoby jeszcze takim wiecie, dowodem jego starań- ruszył dupsko na pole, poświęcił te pół godziny itp. Niby posłuchał- następnym razem dostałam 7 sztuk czegoś, co kuło jak oset. xD

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prezenty, upominki dla faceta/ kobiety-kilka pytań
kareninka napisał/a:

="Proszę Cię, KOSZE, on daje mi KOSZE..." A taki kosz kwiatów ze 150zł albo i więcej kosztuje. Cóż, niektórzy mają gest.

Są takie które zasługują na kosze a są takie które nie zasługują nawet na zwykłego badyla wink

3

Kareninka a Ty jesteś z kimś dla prezentów?

Tak z ciekawości, co ile byś chciała dostawać prezenty, kosze kwiatów?

4

Hahaha Nie, ale wiadomo, że miło jest czasem coś dostać, a takie prezenty otrzymywane z łaski i na odwal wcale nie cieszą. Kosze kwiatów- fajnie byłoby dostać raz w życiu chociaż, żeby zobaczyć jak to jest, bo na dłuższą metę to jest marnowanie pieniędzy (kwiaty za 150zł? hmm). Co ile, nie wiem. Może co tyle, co ile ja daję prezenty facetowi, minimum ten raz w miesiącu. To jest takie okazanie, że jest się dla kogoś ważnym (obok tych codziennych spraw, obok normalnego życia- szacunku, randek, wspierania się...).
A ktoś mi odpowie, co wypada dawać mężczyźnie w rewanżu za kwiaty, za tego głupiego badyla kupionego z łaski i na odpierdziel też.

5

kareninka napisał/a:

Jakie drobne prezenty można dawać facetowi tak w ramach rewanżu za kwiatka? Dajecie coś?

Nie, bo i po co, i tak się ma czołgać, nieprawdaż?
Podpowiem Ci, tak jak Wy kobiety lubicie DROBNE prezenty, niespodzianki, etc... bo to dla was znak, że facet wie, pamięta, myśli o was. Tak jest też coś co my lubimy (nie chodzi tylko o lodzika). Słowo - nic tak nie łechce męskiej próżności jak pochwały tego co zrobił, osiągnął. Nie musisz mu oczywiście mówić, że tak wybornie wypolerował sedes, że nie chuja we wsi. Bo to przyniesie odwrotny skutek. A tak, w dupie mamy kolejny krawat i zimowe skarpetki w misiaczki.

kareninka napisał/a:

A taki kosz kwiatów ze 150zł albo i więcej kosztuje. Cóż, niektórzy mają gest.

kareninka napisał/a:

Jak można wpłynąć na mężczyzn by obsypywali nas drobnymi prezentami?

Jak jako 150 to DROBNE, to może zwiąż się z bankomatem, a nie mężczyzną? Jak kobieta nie potrafi docenić drobnego bukietu stokrotek przyniesionego przy okazji zakupów, bo oczekuje KOSZA KWIATÓW. To sorryy... Anglicy mówią na to "gold-diggers". Nie wiem jak po naszemu będzie.

6 Ostatnio edytowany przez Nigdy (2015-08-31 22:17:52)

Wayne napisał/a:

Są takie które zasługują na kosze a są takie które nie zasługują nawet na zwykłego badyla

Bardzo ładnie:-)

Poza tym mężczyźni chcą żeby kobiety dawały im jedno... Nie ma co za dużo rozkminiać nad tematem:-D

7

kooralik napisał/a:
kareninka napisał/a:

A taki kosz kwiatów ze 150zł albo i więcej kosztuje. Cóż, niektórzy mają gest.

kareninka napisał/a:

Jak można wpłynąć na mężczyzn by obsypywali nas drobnymi prezentami?

Jak jako 150 to DROBNE, to może zwiąż się z bankomatem, a nie mężczyzną? Jak kobieta nie potrafi docenić drobnego bukietu stokrotek przyniesionego przy okazji zakupów, bo oczekuje KOSZA KWIATÓW. To sorryy... Anglicy mówią na to "gold-diggers". Nie wiem jak po naszemu będzie.

Chyba Cię Bóg opuścił! NIGDZIE nie napisałam, że kwiaty za 150zł to dla mnie drobiazg. Tym bardziej nie napisałam, że nie doceniam bukietu, w sumie to właśnie coś odwrotnego napisałam. Ale każdy pretekst do gówno-burzy w internetach jest dobry...

8

a ja rozumiem autorkę smile

Ja uważam, że rewanż ze strony kobiety jest na miejscu. Nie chodzi o nie wiadomo jak wielkie sumy, ale nawet własnoręcznie upieczone ciasto, cokolwiek, byleby pokazać pamięć i zaangażowanie.

Oczywiście mężczyzna powinien być mężczyzną i jak najbardziej czy to kwiatek, czy zaproszenie na kawę są wskazane. Nie można wiązać się ze sknerą, który żałuje nawet głupich 2 zł na kwiatka, czy 5 zł na kawę. Oczywiście kobieta również powinna w ten sposób się starać, to powinno być wyważone. Ja nauczyłam się, że facetów, którzy nie potrafią mieć gestu, należy omijać szerokim łukiem, bo w przyszłości to może wyjść bokiem, gdy taka osoba będzie żałować na dziecko itd. Oczywiście najważniejsze jest to, czy mężczyzna nas kocha, okazuje troskę, czułość, szacunek, potrafi zadbać o siebie i swoją kobietę, ale drobne gesty pokazują po prostu klasę takiej osoby. Nawet bukiecik polnych kwiatów jest cudowną sprawą, bardziej doceniłabym niż drogi kosz kwiatów z kwiaciarni. To jest kwestia klasy, wychowania, koniec kropka. Nie rozchodzi się przecież o te 2 zł, czy 5 zł. To jest szereg cech, które rzutują na całe życie smile
Oczywiście, kobiety także powinny się starać, mieć gest, ale to się odbywa na odrobinę innym poziomie. To mężczyzna powinien szczególnie na początku zabiegać smile

9

Wayne napisał/a:
kareninka napisał/a:

="Proszę Cię, KOSZE, on daje mi KOSZE..." A taki kosz kwiatów ze 150zł albo i więcej kosztuje. Cóż, niektórzy mają gest.

Są takie które zasługują na kosze a są takie które nie zasługują nawet na zwykłego badyla wink

Hehehehe. Idealne podsumowanie big_smile

10

LunaPARK napisał/a:
Wayne napisał/a:
kareninka napisał/a:

Hehehehe. Idealne podsumowanie big_smile

Tak, ale nie tego wątku.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Prezenty, upominki dla faceta/ kobiety-kilka pytań

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024