Witajcie, moja dotychczasowa wiedza na temat cukrzycy pochodzi głównie z internetowych forów, jednak zauważyłam niepokojące objawy. Wiem, że muszę iść do lekarza i zrobić badania, ale najpierw wolałabym się dowiedzieć od kogoś bardziej doświadczonego czy mam się czego obawiać. Z tego co do tej pory czytałam to pierwsze objawy cukrzycy nie są zbyt charakterystyczne jak np. wypadanie włosów. Moim problemem jest ciągłe zmęczenie, senność i osłabienie- chociaż sypiam normalnie to w ciągu dnia jestem bardzo zmęczona ostatnio podczas spaceru w parku poczułam się tak senna i osłabiona, że gdybym mogła to usnęłabym na ławce
Dodam jeszcze, że później przy podobnej sytuacji zjadłam trochę czekoladkowego batonika i poczułam się odrobinę lepiej. Nie głodzę się, jem i śpię normalnie a mimo to często "usypiam na stojąco". Proszę o radę ![]()
2 2015-11-04 12:34:46 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-11-04 13:47:02)
Jeśli masz takie podejrzenia to udaj się do internisty, zleci ci komplet podstawowych badań pod kierunkiem cukrzycy i będziesz wiedziała
Jeśli się okaże, że jesteś chora, to wtedy wizyta u diabetologa i raz na jakiś czas wizyta u chirurga naczyniowego. Mój wujek miał nieleczona cukrzycę i skończyło się amputacją nogi niestety
Nie chcę cię straszyć, ale za późno trafił do chirurga naczyniowego [spam] i stopy cukrzycowej nie dało się uratować.