Czy jest szansa na to ,że schudne? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » Czy jest szansa na to ,że schudne?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Czy jest szansa na to ,że schudne?

Witam Was serdecznie smile

Ostatnio postanowiłam ruszyć swoje cztery litery i coś zrobić z moją nadwagą.Ćwiczę ok. od tygodnia,liczę się z tym ,że na fajne efekty trzeba zapracować.
No i właśnie się zastanawiam czy pracuje na nie wystarczająco,co mogłabym jeszcze zrobić ,co zmienić .

Mam 18 lat , wzrostu około 165 cm i ważę aż 68-69 kilo(mam niedokładną wagę).
Chcę ćwiczyć 4-5 razy w tygodniu w  domu+ trochę czasu na bieganie(min 3x w tyg) tzn.1min bieg i 2 min marszu po 15 serii jakoś daje radę,choć z zadyszką,bo jeszcze nie potrafię kontrolować oddechu tongue.

Wracając do ćwiczeń domowych to jest tak:
-dzień bez biegu=2x ćwiczenia kardio , niestety tylko  20minut,a i tak mnie strasznie nogi bolą,cała jestem padnięta sad,chciałabym z Chodakowską ćwiczyć ,lecz wiem ,że nie dam na teraz rady;
do tego jeszcze 3x ćwiczenia na nogi i brzuch z kanałem"odchudzanie primavera" po 10min.;/
-dzień z biegem=2xkardio i 2x ćwiczenia na nogi i brzuch ,wieczorkiem ok.22 (póki są wakacje) chcę biegać,jak się szkoła zacznie to wcześniej.
Potem będę wykonywać więcej serii smile

Dieta:
Z tym jest większy problem,jestem zależna od rodziców,nie mogę sobie zbyt często pozwalać na dietetyczne pieczywo itd.
Staram się jeść mniej ,wcinam płatki zbożowe ,2-3 kromki chleba na śniadanie i kolacje ,nie pijam herbaty(jeśli już to bez cukru),żadnych słodkich napojów,zero słodyczy .Omijam tłuste rzeczy,jem warzywa i owoce.Piję zwykłą wodę ok.1,5l dziennie.

Suplementy:
Aktualnie stosuje thermo speed extreme,już bodajże 3 dzień.Stosowałam przez 2 dni zalecaną dawkę (1 kapsułka przed śniadaniem i jedna przed obiadem),jednak nie czułam efektów.
Dziś wzięłam 3 tabletki i czuje lekkie pobudzenie.

No i właśnie mam kilka pytań:
1.Czy uda mi się schudnąć chociaż 3kg w miesiąc?
2.Słyszałam ,że zielona herbata pomaga na odchudzanie. Jak właściwie działa?Czy rzeczywiście działa?Dostępna jest w aptekach czy też w zwykłych sklepach?
3.Treningi kardio mają być zawsze pierwsze?Potem dopiero na nogi i brzuch?
4.Jak pisałam ćwiczę już kilka dni,zakwasów już nie ma jednak jest lekki ból nóg . Jak robię przysiady to czuje,że jedna noga bardziej się spina od drugiej,czasami ciężko mi to wyrównać .
Pracuje nimi intensywnie,więc rozumiem,że mięśnie po prostu się przyzwyczajają?
5.Jakie jeszcze suplementy polecacie ,które wspomagają dietę?

Będę wdzięczna za każdą radę ,pozdrawiam smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy jest szansa na to ,że schudne?

Ja w wieku 16 lat z wagi 70 i 169 wzrostu schudłam 19 kg w 4 miesiące.Wystarczy dużo się ruszać i zdrowo jeść.Każda aktywność jest dobra chociażby spacer.
1.Zależy od organizmu,myślę,że powinnaś dać radę:)
2."Wbrew powszechnie panującej opinii zielona herbata nie ma właściwości odchudzających. Picie jej wprawdzie lekko przyśpiesza przemianę materii, ale nie jest lekiem na nadwagę i nie powinna wpłynąć na znaczny spadek masy ciała":)
Na resztę pytań Ci nie odpowiem,ponieważ nie ćwiczyłam tego typu rzeczy:)
Trzymam kciuki powodzenia:)!

3

Hasia,
Po pierwsze nikt Ci nie zagwarantuje ile kilo zrzucisz w ciągu miesiąca. Poza tym szybkie zrzucenie wielu kg to murowany efekt jojo. Ja bez spiny schudłam 14 kg. Odrzuć te suplementy diety - niszczysz sobie zdrowie tym shitem. Ja przestałam jeść słodycze. Żadnych drożdżówek czy przekąsek na początku. Teraz już sobie czasem pozwolę na coś słodkiego, ale chodzi o to żebyś wyeliminowała w sobie ten nawyk podjadania i jedzenia słodkiego. Jem normalnie śniadanie, drugie śniadanie, obiad i kolację. Staram się żeby do każdego posiłku były warzywa, po to by nie zakwasić organizmu. Piję czerwoną i zieloną herbatę. Napojów słodkich nie pijam i nie lubię, rzadko mi się zachce coca coli to kupię sobie wtedy małą puszkę, ale to naprawdę rzadko. W domu robię sobie soki z wyciśniętych grejpfrutów i pomarańczy. Kasze, ryż do obiadów są bardzo zdrowe. Ostatni posiłek staram się jeść tak 3 h przed snem ale różnie to bywa bo mam pracę zmianową. Jeśli chodzi o sport to jak zaczynałam pływałam o kilka razy w tyg. Teraz ćwiczę w domu i biegam co drugi dzień. Korzystam też z siłowni zewnętrznej i skaczę zawsze przed bieganiem na skakance 100 parę razy. Ćwicz na luzie tak żeby Ci ti sprawiło przyjemność a nie było przykrym obowiązkiem smile Jeśli masz zadyszkę przy biegu teraz i się męczysz tzn że za szybkie temp sobie zarzuciłaś. Zaczyna się od marszów jeśli masz słabą kondycję. Ja miałam kondycję wyrobioną jak zaczynałam biegać, ale też pierwsze tygodnie biegania to było 15 min bardzo wolnym tempem. Teraz biegam 30 - 40 min, bo jako że mam pracę trochę fizyczną to nie mam siły na więcej. Wiesz w sporcie niczego nie przyspieszysz - jak będziesz regularnie i z głową to robić to stopniowo kondycja Ci się zwiększy.

4

gracia napisał/a:

Ja w wieku 16 lat z wagi 70 i 169 wzrostu schudłam 19 kg w 4 miesiące.Wystarczy dużo się ruszać i zdrowo jeść.Każda aktywność jest dobra chociażby spacer.
1.Zależy od organizmu,myślę,że powinnaś dać radę:)
2."Wbrew powszechnie panującej opinii zielona herbata nie ma właściwości odchudzających. Picie jej wprawdzie lekko przyśpiesza przemianę materii, ale nie jest lekiem na nadwagę i nie powinna wpłynąć na znaczny spadek masy ciała":)
Na resztę pytań Ci nie odpowiem,ponieważ nie ćwiczyłam tego typu rzeczy:)
Trzymam kciuki powodzenia:)!

Hej,schudnąć aż 19 kilo w 4 miesiące?
Wynik wspaniały. Mogłabyś bardziej opisać jakie były Twoje ćwiczenia?

chomik9911,
Teraz jest już lepiej jeśli chodzi o tą moją zadyszkę przy bieganiu. Czuję nawet ,że mogłabym wycisnąć ciut więcej smile
Przedtem biegałam z chłopakiem i myślę ,że on mnie rozpraszał tongue

Jeśli chodzi o te suplementy, to na teraz mi się szczególnie przydadzą . Nie czuje by specjalnie mi jakoś szkodziły,wręcz przeciwnie , mam więcej siły.
Gdybym ich nie stosowała,to pewnie bym nawet 20min. z ćwiczeniami nie zrobiła tongue
Pewnie masz rację i w jakimś stopniu są szkodliwe .Kiedy poczuje ,że dam sobię bez nich radę to je odstawię smile

Dziękuje Wam za wszelakie rady smile,jeśli ktoś jeszcze ma w tej sprawie doświadczenie , niech piszę .
Każda rada się przyda,nie tylko mi zresztą smile

5

Białko + warzywa + bieganie + odstawienie śmieciowego jedzenia  i nie ma opcji by się nie poprawiło.

6

Hasia,
Po to się ćwiczy i stopniowo wszystko robi żeby łapać kondycję, wzmacniać ciało i stopniowo je rzeźbić. Jak słyszę, że "odstawię suplementy jak poczuję że dam radę z ćwiczeniami" to otwieram oczy ze zdumienia. Jeśli nie dajesz rady bez suplementów ćwiczyć tyle ile sobie narzuciłaś tzn że Twój organizm nie nadaje się jeszcze na to, nie przygotowałaś go odpowiednio i daje Ci znak, że trzeba zwolnić i zacząć spokojniej. A daje znak po to ,żebyś nie zrobiła sobie KRZYWDY. Twoje ciało "wie" ile może, a Ty na siłę ładujesz sobie "dopalacze" energii. Po co Ty ćwiczysz? Ty chciałabyś bez wysiłku od razu schudnąć 15 kg. tak się nie da, a jeśli dokonasz tego w bardzo szybkim czasie, to potem przytyjesz drugie tyle. A wiesz czemu? Bo nie wyrobisz sobie nawyku zdrowego stylu życia i wrócisz szybko do starych nawyków. Kg potu i wiele wiele km spowodowały to, że schudłam kilkanaście kg i dalej walczę. Niesamowicie dużo wysiłku to kosztuje. Ale teraz nie potrafię bez tego funkcjonować, bo zmieniłam styl życia. Życzę Ci tego samego i więcej rozumu i rozsądku.
Pozdrawiam

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » Czy jest szansa na to ,że schudne?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024