Ankieta toksyczne związki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Ankieta toksyczne związki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez Sabina123 (2015-08-13 21:04:54)

Temat: Ankieta toksyczne związki

Drogie Forumowiczki

Przeprowadzam badanie dotyczące przemocy w związku. Poszukuję kobiet, które doświadczyły w swoim życiu agresji ze strony swojego partnera, do uczestnictwa w ankiecie, do której link podaję poniżej. Badanie składa się z 4 części: pierwsza dotyczy podstawowych danych i zawiera kilka pytań dotyczących doznanych nadużyć, natomiast kolejne są związane postawami i zachowaniami zdrowotnymi. Wypełnienie ankiety powinno zająć około 15 minut. Jest ona oczywiście w pełni anonimowa.

Będę bardzo wdzięczna każdej osobie, które weźmie udział!

http://moje-ankiety.pl/respond-73562/sec-e5k0opbj.html

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ankieta toksyczne związki

Tak niesmiało zapytam: dlaczego rzeczona ankieta dotyczy tylko i wyłącznie - jako pokrzywdzonych/ofiar toksycznych zachowań - ...kobiet? Wydaje sie to lekko tendencyjne i sugerujace, że toksyczne związki to tylko i wyłacznie takie, gdzie przemocowcem/toksykiem jest mężczyzna.
Piszę to nie dlatego, ze ...nabrałem ochoty na udział smile Jednakże jeśli ta ankieta powstaje "w celach naukowych" to cel ten zobowiazuje do rozszerzenia zagadnienia na całość zjawiska a nie ograniczanie się do wybranych (zaryzykuję: tendencyjnie) ...obiektów badań.
Pozdrawiam,
Mężczyzna

3

Ankieta jest skierowana tylko do kobiet ze względów metodologicznych. Oczywiście, zdaje sobie sprawę, że mężczyźni również padają ofiarami nadużyć ze strony kobiet. Postanowiłam jednak zawęzić badaną grupę do kobiet, aby wyniki były bardziej klarowne. W rezultacie będę charakteryzować tylko kobiety, ale nie neguję, że badanie na ten temat wśród mężczyzn też są potrzebne wink

4

Sabina123 napisał/a:

Ankieta jest skierowana tylko do kobiet ze względów metodologicznych. Oczywiście, zdaje sobie sprawę, że mężczyźni również padają ofiarami nadużyć ze strony kobiet. Postanowiłam jednak zawęzić badaną grupę do kobiet, aby wyniki były bardziej klarowne. W rezultacie będę charakteryzować tylko kobiety, ale nie neguję, że badanie na ten temat wśród mężczyzn też są potrzebne wink

Cóż za sprytny unik. Tymczasem prawda jest taka, że po prostu problem od strony mężczyzn jest bagatelizowany i po prostu nikt się nim nie chce zajmować.

5

Smutne. Przemoc domeną mężczyzn?!  Tak twierdzi nawet wujek Google.  A życie pisze swoje scenariusze. I najczęściej wszystko z powodu dobrych chęci.

6

Ankieta jest ciągle aktywna, więc zapraszam do wypełniania.

7

Jak mogę dodać ankietę ? jestem tu pierwszy raz smile

8

Zapraszam także do badania te kobiety, które nigdy takiej przemocy nie doznały. W ten sposób będę mogła porównać wyniki smile Będę wdzięczna za każdą odpowiedź!  http://moje-ankiety.pl/respond-79861/sec-xoCnUVPP.html

9

Ktoś jeszcze pomoże? smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Ankieta toksyczne związki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024