Początki żylaków? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Początki żylaków?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Początki żylaków?

Witajcie smile

Sprawa ma się następująco - od około miesiąca odczuwam ciężkość nóg (nawet po niedużym wysiłku) oraz bolesność żyły, która coraz wyraźniej zaznacza mi się na piszczeli. W mojej rodzinie połowa kobiet cierpi na żylaki. Podejrzewam, że i ja zaczynam je mieć, pomimo aktywnego trybu życia i niestosowania używek (przede wszystkim nie palę fajek). Możliwe, że przyczynia się do tego także antykoncepcja hormonalna, którą zażywam od 17 r.ż., czyli od 5 lat.
Mam umówioną wizytę do angiologa za 2 tygodnie.

Moje pytanie do Was:

Znacie jakieś sprawdzone i w miarę skuteczne sposoby na zapobieganie powstawaniu żylaków? Jakieś dobre preparaty na "naprawienie" żyłek i maści mające na celu zmniejszenie dolegliwości? Dodam, że nogi mi nie puchną, lecz jedynie są "ciężkie". Natenczas pomaga trzymanie ich w górze, na poduchach, ale ileż można...

Z góry ogromne dziękuję! smile

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2015-08-07 18:55:13)

Odp: Początki żylaków?

Jak chcesz niedopuscic do powstania zylakow, to zwieksz spozycie kolagenu w diecie.

3

Przede wszystkim, idź do lekarza - mówię totalnie serio. Problemy z żylakami są zazwyczaj bagatelizowane, a potem budzimy się z naczyń krwionośnych i jeszcze poważniejszymi dolegliwościami. W przypadku żylaków ta wizyta czeka cię na 99% prędzej czy później, więc po co zwlekać. Zadbaj o swoje zdrowie jak najwcześniej smile

Jeżeli jesteś z Warszawy to polecam doktora Macieja Kielara. Profesjonalista jakich mało, polecam z czystym sumieniem. Pomógł mi gdy miałam problemy z żylakami łydek. Wytłumaczył na czym polega mój problem, powiedział jak przeciwdziałać itd. W moim przypadku niestety nie obyło się bez zabiegu, ale być może Ty, korzystając z pomocy specjalisty unikniesz moich męczarni. Naprawdę, nie ma co zwlekać. Trzeba działać!
http://www.medicover.pl/275,527,1595,ma … ekarz.html

4

Zauważyłam, że bóle nóg często spowodowane są noszeniem obcisłych dżinsów. Może to bardziej się przyczynia do twoich dolegliwości?

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Początki żylaków?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024