czy jest to niebezpieczne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » czy jest to niebezpieczne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: czy jest to niebezpieczne

Witam. Ostatnio zdiagnozowano u mnie 5 cm torbiel przyklejona do macicy. wybrałam się do lekarza z powodu braku miesiączki.Ginekolog przepisał mi tabletki hormonalne które miałam brać przez 5 dni ,dwa razy dziennie. wczoraj odstawiłam leki. Nie jest pewne ze tabletki zadzialaja jednak mam poczekać 10 dni i zgłosić się znowu. Problem w tym ze cały czas jest mi niedobrze,i boli mnie podbrzusze. Brzuch jest wzdety. I jest to dla mnie duży dyskomfort. Dzisiaj byłam u ginekologa ale powiedziała ze to normalne i ze torbiel może z początku nawet się zwiększyć. Martwi mnie jeszcze jedna rzecz,ponieważ choruje na samoistna skaze maloplytkowa,m.in. chodzi o to ze  mam małą ilość czerwonych krwinek,rany wolniej się goją bo krzepliwosc krwi jest słaba. chciałabym się poradzić kogoś kto się na tym zna .podejrzewam że z moją chorobą taka torbiel może być niebezpieczna.. lekarz powiedział że tabletki mają za zadanie zmniejszyć torbiel i ze ma ona pęknąć - może wtedy przyjdzie miesiączka ale będzie intensywna..co do mojej choroby nie wiele powiedziała mi na ten temat. zapisałam się do innego ginekologa ale wizyta dopiero w przyszłym tyg,dlatego ważne jest dla mnie aby poradzić się kogoś kto może miał podobną sytuację lub coś o tym wie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy jest to niebezpieczne

To o co pytasz to jest pytanie dla doświadczonego lekarza.
Nie oczekuj tu odpowiedzi bo nie wiadomo czy ten kto odpowiada ma fachową wiedzę i jego odpowiedź jest dobra i poprawna.
Za duże ryzyko wierzyć forumowiczom bo chodzi o Twoje zdrowie.

Ja na Twoim miejscu trzymałabym się blisko telefonu i w razie krwotoku dzwoniła na pogotowie. I dobrze mieć kogoś, jakąś osobę w pobliżu aby w razie gdybyś zaniemogła wezwała pomoc.
I wcześniej poszła do lekarza rodzinnego po skierowanie do hematologa aby powiedział co i jak. Bo ginekolog niekoniecznie musi się orientować w temacie skazy. I zrobić badania krwi odpowiednie przy takiej chorobie aby zobaczyć czy coś się nie dzieje po tych lekach.
Samemu trzeba się domagać wszystkiego bo lekarze się nie kwapią do ogarnięcia wszystkiego u pacjenta.
Pod względem ginekologicznym lekarz uważa, że wszystko jest w porządku. A inne choroby go nie interesują.

3

Domyslam sie  ze nie kazdy musi się znać na tym. Ale być może ktoś tutaj miał podobny przypadek i wie coś o Tym .Nie biorę też w 100% wszystkiego do siebie ale każda rada się przyda smile co do lekarza to idę w następnym tyg do swojego lekarza rodzinnego,idę również na pobranie krwi aby zobaczyć czy wszystko gra. Tak jest tu w Polsce ze trzeba męczyć lekarzy żeby się zainteresowali zdrowiem i glebiej się nad wszystkim zastanowili. Pod tel jestem cały czas ,bo sama się boję

4

Każdy organizm inaczej reaguje na dane lekarstwo. Jednemu nic nie będzie, innemu może się dziać inaczej, mogą być problemy.
Przeczytaj ulotkę z lekarstwa, może coś tam będzie co się przyda, coś wyjaśni.

5

Kleoma napisał/a:

Każdy organizm inaczej reaguje na dane lekarstwo. Jednemu nic nie będzie, innemu może się dziać inaczej, mogą być problemy.
Przeczytaj ulotkę z lekarstwa, może coś tam będzie co się przyda, coś wyjaśni.

Jeśli chodzi o lekarstwo to jest Okey,nie czuje przynajmniej żeby coś się działo. Czytałam ulotkę i wiem że mogę je brać. Natomiast boję się czy podczas pęknięcia torbieli nie dojdzie do jakiegoś krwotoku lub czegoś podobnego

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » czy jest to niebezpieczne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024