singiel na wakacjach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » singiel na wakacjach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: singiel na wakacjach

Witam
nie wiem czy w dobrym dziale umieszczam tą wiadomość, ale cóż skoro coś dotyczy singli to chyba dział samotność też będzie dobry

ostatnio tak zastanawiam się, gdzie singiel albo osoba bez partnera / partnerki może spędzić wakacje. Oczywiście w biurach podróży można znaleźć wachlarz ofert, ale czy zawsze ktoś kto jedzie sam na wakacje musi dopłacać za pokój jednoosobowy? czy, np. Turcja w pojedynkę jest dobrym wyborem? Sama zastanawiam się nad tym, gdzie ja tudzież osoba bez partnera (ba nawet osoby towarzyszącej na wakacje) mogłaby udać się, żeby spędzić kilka dni urlopu.
Co Wy Drodzy Forumowicze sądzicie na temat wakacji w pojedynkę? Czy wycieczka objazdowa po Czechach byłaby dobrym pomysłem?

Czekam na Wasze sugestie:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: singiel na wakacjach
Aurinko87 napisał/a:

na wakacje musi dopłacać za pokój jednoosobowy?

Z tego co wiem to zazwyczaj tak jest.

Aurinko87 napisał/a:

czy, np. Turcja w pojedynkę jest dobrym wyborem?

Akurat teraz Turcję odradzam. Podobnie jak nasz MSZ wink.

Aurinko87 napisał/a:

Co Wy Drodzy Forumowicze sądzicie na temat wakacji w pojedynkę?

Podobno wtedy mocniej się czuje wakacje i lepiej wypoczywa, bo w 100% zmienia się otoczenie.

Aurinko87 napisał/a:

Czy wycieczka objazdowa po Czechach byłaby dobrym pomysłem?

W stylu samochodem? Myślę, że średnio opłacalna finansowo nawet dla 2 osób.

Aurinko87 napisał/a:

Czekam na Wasze sugestie:)

A nie rozważasz dobrania towarzysza/towarzyszki? Chcesz jechać sama czy to tylko kwestia z braku laku?

3

Piszac o wycieczce do Czech, miałam na myśli taką organizowaną przez biuro podróży:) A wakacje w pojedynkę to raczej nie wybór a konieczność.

4 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2015-08-02 16:49:12)

Aurinko87 napisał/a:

Piszac o wycieczce do Czech, miałam na myśli taką organizowaną przez biuro podróży:) A wakacje w pojedynkę to raczej nie wybór a konieczność.

Eee do Czech na zorganizowana wycieczke? Po co? To juz lepsze sa podroze na wlasna reke - tym bardziej ze do krajow europejskich dojazd masz tani, prosty i nieskomplikowany. Przewodnik w reke i do dziela.
Swoja droga - ile mozesz przeznaczyc dni na taki wyjazd?

5

Gory odradze hmm wszedzie sparowani i lizace sie liceum. Spotkalem jedna samotna kobiete, ale szla za szybko w gore i niedogonilem jej. Pozatym parki patrzyly na nia jak na wybrakowana hmm zaluje ze jej niedogonilem, chociaz bym cos zagadal. Inne wydawaloby sie samotne, sposcily mnie na drzewo, ale sie nie przejmuje bo i tak gorzej byc nie moze, a moze kiedys na kogos fajnegi trafie. Beznadziejnie byc samemu w gorach..jak wiec te wakacje spedzic hmm

Na pewno trzeba mieć do tego pozytywne nastawienie. Nie podkreślać na każdym kroku, że samotne wyjazdy to konieczność, ale bawić się i tym i spędzić dobrze czas. Jak zaczniemy przejmować się wszystkimi w około to lepiej odpuścić sobie wakacje w pojedynkę. Jeśli to Twoje pierwsze samotne, to może gdzieś wybrać się do jakiś mniejszych miejscowości?  Mnie też wydawało się, że będę jak jakiś ufoludek samotny pośród tych wszystkich par, ale było świetnie wink poznałam fajnych ludzi przy okazji. Na pewno nie można się zapmykać na ludzi i na dobrą zabawę.

7

Są oferty wakacji dla singli w internecie,całe zorganizowane wycieczki albo wczasy,tylko drozej to wychodzi niż od par.Można też jechać samemu na własną rękę. Po Europie to wykonalne .Dalej nie wiem czy bym się sama bez biura wypuściła.

8

Jako odwieczny singiel wiele wakacji czy weekendów spędzam samotnie i uważam, że można fantastycznie spędzać tak czas. Przede wszystkim nie jest sie ograniczonym tym, czy ktoś inny lubi te same miejsca.

Podrózuje samochodem. Sam. Drogo, ale moim zdaniem warto. Poczucie wolności. Szybko mozna zwiedzac wiele miejsc.

Polecam Słowację. Tatry i Niżne Tatry.  Albo Szwajcarie. Czemu w gory nie wartoby isc nawet samemu ? Czy widok par musi mi przeszkadzac ? Zawsze znajda sie urocze zakątki. Z wodospadami, pięknymi lasami. Czysty relaks.

Wszystko zależy od pogody. Jak jest piękna to i w Polsce można spędzić udane wakacje. Samochodem mozna zjezdzic i pozwiedzac Karpaty od Bieszczad przez Beskid Sądecki po Pieniny i Tatry. Akurat kilka pieknych dni.

Co kto lubi. Generalnie w czym problem? W Europie jest tyle fantastycznych miejsc. Najwazniejszy jest chyba dobry przewodnik.

9

Zgadzam się z Facetem smile Można podróżować samemu jednak w tłumie raźniej a tak na prawdę wiele zależy od charakteru osoby. Ciężko mi sobie wyobrazić samotny wyjazd w góry na tydzień ale kilkugodzinna wycieczka rowerowa już jest ok.
Ogólnie bardzo ciężko znaleźć opcje wyjazdów dla singli a jak są to droższe niż dla par...

10

Jest mnóstwo ofert wyjazdów dla singli !

Wszystko zależy on nastawienia i swoistego rodzaju otwartości. Czasem jak jadę gdzieś sama okazuje się, że tam są ludzie, którzy chcą pogadać, nawet Ci w parach. Czasem jestem obok tych ludzi i mi to zbytnio nie przeszkadza, a czasem mnie porusza, że drepczę samotnie na dróżce. Samotne wyjazdy to niezależność i ma to swoje plusy, ale wyjazd z kimś to dzielenie się wrażeniami- ja lubię i tak i tak. Wszystko ma swój awers i rewers.

12

Ja akurat byłam na wyjeździe w Turcji z biurem Konsorcjum.pl. Moje pierwsze wakacje solo. Wiadomo, były obawy, ale minęły, bo poznałam wielu super ludzi. Zwiedziliśmy wiele miejsc, ale w pamięci najbardziej zapadł mi Stambuł. Lecieliśmy bezpośrednio na miejsce, a bagaże były w cenie.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » singiel na wakacjach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024