niewinne czy winne spojrzenie na inną kobietę ? HELP - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » niewinne czy winne spojrzenie na inną kobietę ? HELP

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: niewinne czy winne spojrzenie na inną kobietę ? HELP

Witajcie Kobietki !

Postanowiłam, że się zarejestruje do Waszego grona i poradzę się, może po prostu wytłumaczą mi TO mądre koleżanki, czego ja sama nie rozumiem...

otóż słuchajcie, DLACZEGO faceci patrzą się na inne laski mając SWOJĄ?
Ostatnio kiedy szłam ze swoim chłopakiem, za rękę zauważyłam, że spojrzy prawie na każdą dziewczyne, która np. obok nas przechodzi.

Teraz kiedy idziemy razem zaczęło mnie to męczyć  i powiedziałam mu to.. że jest mi przykro, że tak robi. Wg niego mam się z nimi porównywać? DLACZEGO patrzy na inne, kiedy trzyma mnie za rękę? Kto się w końcu dla niego liczy? Jakby się czuł kiedy ja bym podziwiała innych facetów.
Oto jego odpowiedź:
PRZESADZAM. szukam powodu do kłotni bez powodu. Następnie... patrzy się TAK O. Nie ma klapek na oczach, żeby patrzeć się pod nogi. No i licze się dla niego- ja, także on nie wie o co mi chodzi ... a na koniec on by czuł się normalnie, kiedy bym patrzyła na innych facetów.

Hm.. oczywiście skończyliśmy ten temat, bo do niego jakby nic nie docierało. Oczywiście próbowałam, patrzeć na innych facetów, ale FAKTYCZNIE GO TO NIE RUSZA.
Czy to ze mną jest problem, z nim? Jak WY to widzicie i jak reagujecie na takie zachowania?
CAŁUSKI :* ps mam 22 lata jakby co chłopak 24, od 1,5 roku jesteśmy ze soba smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: niewinne czy winne spojrzenie na inną kobietę ? HELP

Dlatego, że to normalne.
Dlatego, że monogamia nie jest uzasadniona ewolucyjnie. W przeszłości samiec musiał zapłodnić dużą liczbę samic, żeby skutecznie przekazać materiał genetyczny. Skutecznie = żeby liczba potomstwa była odpowiednia do następnego przekazu genów. Niestety młode umierały podczas porodu, w trakcie dzieciństwa itd. itp. Mały odsetek dożywał wieku rozrodczego. To jest popęd, odruch fizjologiczny - to patrzenie na inne. I bardzo często jest to nieświadome - jak większość odruchów bezwarunkowych. Byłoby co najmniej dziwne, gdyby mężczyzna nie popatrzył przechodzą ulicą na atrakcyjną kobietę.

Zatem zdecydowanie przesadzasz i robisz z igły widły. Może to problem niskiego poczucia własnej wartości? Bo kiedy widzisz, że mężczyzna jest w 100% zaabsorbowany twoją osobą twoja samoocena rośnie, natomiast kiedy wykazuje zainteresowanie - czysto wzrokowe- innymi kobietami ty czujesz się źle. No i właśnie - co to znaczy źle? Czujesz się zagrożona, czujesz się brzydka i gorsza od innych. Tymczasem twoja samoocena powinna być niezależna od tego, gdzie patrzy się facet.

Ja na takie zachowania nie reaguję, bo są zupełnie normalne. Czasem sobie nawet zażartuję, jak idzie wyjątkowy lachon, że szarpałabym jak Reksio szynkę, tylko szkoda, że nie jestem facetem, albo że r***bym, aż by wióry leciały big_smile, no ale nie mam czym, smuteczek sad. P.S. Ja mam 34, mój partner 36 i jesteśmy razem 7 lat wink.

3

Ja tez sie patrze...
Na kobiety, glownie na wlosy i nogi( tak, dla porownania)
Na dzieciaki( robia fajne miny, sa ekspresyjne)
Na staruszkow...( jesli sa ciekawi)
Na facetow( jesli sa fajni)

A nie jestem typem wzrokowca...

To co sie facetowi dziwisz?

To troche tak, jak bys szla przez galerie handlowa i nie patrzyla na wystawy, bo
- torebke masz
-sukienke masz
-Perfumy masz
-buty masz
-....kasy nie masz....
A i tak sie gapisz, dla samego gapienia.
Bo towar jest wyeksponowany, bo lubisz poogladac, bo tam sa fajne, nowe rzeczy...

Nawet, jak bys tej swojej torebki nie zamienila na inna za zadne pieniadze- i tak sie gapisz....

4

awiszka napisał/a:

Czy to ze mną jest problem, z nim? Jak WY to widzicie i jak reagujecie na takie zachowania?

Zdecydowanie problem jest z Tobą. Chyba, że chłopak robi zbyt ostentacyjnie, mało dyskretnie.
Każdy normalny mężczyzna z przyjemnością popatrzy na ładną kobietę. Zresztą nie tylko mężczyzna wink
Ja też, choć jestem kobietą.

Do puki nie posuwa innych panien ani nic innego nie robi fizycznie albo sie słownie nie przystawia to jest ok.
Od samego patrzenia zdrady nie ma

6

Prawdziwy_mężczyzna napisał/a:

Do puki nie posuwa innych panien ani nic innego nie robi fizycznie albo sie słownie nie przystawia to jest ok.

Od czegoś trzeba zacząć tongue
Typowy problem faceta:zjeść ciastko i mieć ciastko,zawsze mu mało,chce zdobyć jak najwięcej...

7

theonlyone napisał/a:

Typowy problem faceta:zjeść ciastko i mieć ciastko,zawsze mu mało,chce zdobyć jak najwięcej...

Od czegoś trzeba zacząć ? Ale co zacząć? To po co jednocześnie mówi się kobiecie, że się ją kocha? skoro mu mało...
weź tu bądź mądra

awiszka napisał/a:
theonlyone napisał/a:

Od czegoś trzeba zacząć ? Ale co zacząć? To po co jednocześnie mówi się kobiecie, że się ją kocha? skoro mu mało...
weź tu bądź mądra

Mówiąc wprost niektórzy faceci są wierni,

A niektórzy maja dziewczyna aby mięć pewne dupy a na boku szukaja wrażeń.

Takie życie.

9

Jesteś niedojrzała. To, że facet patrzy się na inną kobietę nic nie znaczy. Nie jest też normalne jeśli facet mając jedną kobietę nie ma prawa spojrzeć na inną. Stosujesz zasady ortodoksyjnego islamu tyle, że odwrotnie. Chciałabyś żeby facet był Twoją własnością, patrzył się na Ciebie jak w obrazek. A tak to nie działa. Świat tak nie działa.

10

A jak się spojrzy na faceta to stwierdzisz, że jest gejem? Paranoja jakaś, żeby człowiek nie mógł się patrzeć na innych ludzi...

11

nie chodzi o to, że nie może. Tylko czasami myślę, że skoro patrzy na np cycki innej dziewczyny, to pewnie sobie myśli, SZKODA, że moja dziewczyna takich nie ma. Wiem, że mnie kocha, wiem, że mu się podoba.. ale też wiem, że jak prawie każdy facet lubi np duże cycki... i to mnie własnie boli. Boje się, że on myśli w taki sposób, bo skoro patrzy..  (cycki to przykład.. smile )

12

Popracuj nad poczuciem własnej wartości, bo to Ty masz problem.

13

Kaja74 napisał/a:

Popracuj nad poczuciem własnej wartości, bo to Ty masz problem.

I nad zaufaniem do partnera, bo z tym też jest bardzo słabo.

14

w sumie może i tak.. racja, tego mi brakuje. Chyba nie potrzebnie wstrzynałam tę rozmowę, by nie patrzył na inne...Gdybym sie nie poradziła na forum raczej bym tego nie zrozumiała

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » niewinne czy winne spojrzenie na inną kobietę ? HELP

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024