Zmina uczelni na inna w europie.? - Netkobiety.pl
Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Posty [ 7 ]
Temat: Zmina uczelni na inna w europie.?
Hej netkobietki, czy sa tutaj osoby ktore zyja na stałe w belgii?? Tak zastanawiam sie czy jest możliwe przeniesienie sie z Polskiej uczelni na studiach niestacjonarnych np na Uniwersytet w Gandawie tez na profilu niestacjonarnym? Jest to możliwe?
Odp: Zmina uczelni na inna w europie.?
Ważne żebyś miała wystarczająca ilośc punktów ECT i bardzo dobrze opanowany język.
Ja sie przenioslam w trakcie studiów (co prawda nie do Belgii ale blisko) i nie było problemu.
A jak zdobywa sie te punkty ECTS ? Bo mało z tego niestety rozumiem, i znajomosc jezyka pewnie musi byc potwierdzona jakims certyfikatem? A orientujesz sie np czy po roku powiedzmy dziekanki mozemy dalej ubiegac sie o zmiane uczelni? Czy musi być ciągłość bez przerwy?
Wydaje mi sie ze wszystkie uniwersytety przydzielaja te punkty. Każde zajęcia powinny mieć przydzielona ilośc punktów. Musisz sie dowiedzieć u siebie na uczelni jak to działa i na uczelni na ktora chcesz sie przenieść.
ok dzięki za informacje 
- Nemezys
- Redaktor Działu Podróże

- Nieaktywny
Bella919 napisał/a:znajomosc jezyka pewnie musi byc potwierdzona jakims certyfikatem?
Sama jestem ciekawa, wie ktoś? 
Posty [ 7 ]
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zobacz popularne tematy :
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024