Brak zaufania i podejrzenia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Brak zaufania i podejrzenia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez GrigoriPek (2015-07-17 09:25:47)

Temat: Brak zaufania i podejrzenia

Witam wszystkich serdecznie,

Od jakiegoś czasu moja kobieta zaczęła podejrzewać mnie o różne rzeczy. Wszystko zaczęło się od tego że kiedyś na wspólnym wyjściu ponoć zapatrzyłem się na jakąś młodszą dziewczynę. Osobiście ja ten sytuacji w ogóle nie pamiętam,  tłumaczyłem jej że może się przywiesiłem na chwilę, ale więcej nic konkretnego nie potrafię powiedzieć. Dowiedziałem się o tym dopiero jakiś 6 miesięcy później i od tego czasu cały czas ten temat wraca do naszego związku. Są tygodnie, miesiące że wszystko jest ok - Kochamy się, śmiejemy razem, czasem kłócimy jak to ludzie, ale kiedy wychodzimy gdzieś razem czuje że jestem cały czas obserwowany, a nie daj boże że obok nas przechodzą jakieś młodsze kobiety.

Przykładowa sytuacja: Stoimy na przejściu dla pieszych, czerwone światło, ja rozglądam się dookoła czy nie jedzie jakaś policja lub straż miejska, żebyśmy mogli sobie przejść. Po drugiej stronie ulicy stoi jakaś grupka nastolatek oddalona od nas około 100m, a ja na drugi dzień słyszę że specjalnie się rozglądałem żeby popatrzeć sobie na nie. No po prostu krew mnie zalewa.

Generalnie nie wiem już co mam robić. Jeżeli rozmawiamy o tym to nie kłócimy się jakoś bardzo, umiemy ze sobą rozmawiać o problemach, ale jestem już trochę zmęczony tym wszystkim. Niedawno powiedziałem jej że nie życzę sobie już tego tematu w moim życiu - teraz myślę że może był to mój błąd bo zostawiłem ją z tym samą. Kocham ją bardzo i chciałbym zrobić wszystko żeby uratować nasz związek, ale nie mam już za bardzo pomysłu co robić. Widzę też po niej że jest już wyczerpana tym wszystkim ale też wiem że mnie kocha i chciałaby żeby było wszystko ok. Czy jedynym rozwiązaniem jest rozstanie? Czy może powinniśmy więcej rozmawiać?

PS. Dodam jeszcze że podobnie jest ze zwierzętami - czasami bawię się z jej, lub moim psem to słyszę że chyba podobają mi się psy. Kiedyś jej powiedziałem że to może jej się podobają zwierzęta i chciałaby żebym ja też je lubił tak jak ona to mi powiedziała żebym przestał wymyślać, więc jej odpowiedziałem że gadam tak jak ona:) Czasami już nie wiem czy mam się z tego śmiać czy płakać.

Widzę tylko że dziewczyna ma duży problem i być może najlepszym wyjściem dla mnie byłoby zostawić ją żeby się uwolnić od tego wszystkiego ale z drugiej strony kocham ją bardzo i chciałbym jej jakoś pomóc w tym wszystkim, ale tak jak pisałem wcześniej być może jedyną pomocą jest rozstanie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak zaufania i podejrzenia
GrigoriPek napisał/a:

Witam wszystkich serdecznie,

Niedawno powiedziałem jej że nie życzę sobie już tego tematu w moim życiu - teraz myślę że może był to mój błąd bo zostawiłem ją z tym samą. Kocham ją bardzo i chciałbym zrobić wszystko żeby uratować nasz związek, ale nie mam już za bardzo pomysłu co robić. Widzę też po niej że jest już wyczerpana tym wszystkim ale też wiem że mnie kocha i chciałaby żeby było wszystko ok. Czy jedynym rozwiązaniem jest rozstanie? Czy może powinniśmy więcej rozmawiać?

zajmij się wreszcie swoją kobietą big_smile

a hasło więcej rozmawiać, nie pozostawiaj pustym

daje Ci znać, próbuje zwrócić uwagę, dla Ciebie to nic nie znacząca sprawa, a dla niej niestety nie

3

Dzięki za odpowiedź,
Zawsze z nią rozmawiam na ten temat, kiedy chce mi coś powiedzieć, nigdy jej nie odmówiłem, ale też widzę że te rozmowy do niczego nie prowadzą.

4

GrigoriPek napisał/a:

Dzięki za odpowiedź,
Zawsze z nią rozmawiam na ten temat, kiedy chce mi coś powiedzieć, nigdy jej nie odmówiłem, ale też widzę że te rozmowy do niczego nie prowadzą.

dlatego "wreszcie"

big_smile

5

Rozumiem że nie powinienem uciekać od tego tematu. Wiele razy kiedy oskarżała mnie o różne rzeczy, potem płakała że już nie da rady...miałem ochotę wtedy wyjść i przestać się odzywać, bo czułem w sobie złość, ale zostawałem wtedy przy niej żeby ją przytulić, powiedzieć coś dobrego, więc to nie jest tak do końca że nie zajmowałem nią tak jak piszesz, żebym wreszcie zaczął coś robić. Nie jestem jakiś biernym "dupkiem" żeby nie dbać o swoją kobietę, dlatego piszę tutaj na forum żeby znaleźć pomoc bo widzę sam po sobie że jest mi ciężko ale staram się wytrwać i cały czas ją wspierać bo to wszystko ciągnie się już około rok czasu.

6

Wydaje mi się, że Twoja dziewczyna ma bardzo niskie poczucie własnej wartości. Być może to kompleksy na tle własnej urody lub jej zachowanie jest wynikiem doświadczeń z przeszłości.  Jeżeli Twoja dziewczyna sama nie zrozumie, że problem istnieje tylko w jej głowie i to ona powinna nad sobą popracować, to raczej marne szanse widzę na zmianę jej zachowania.

Na bazie własnych przeżyć mogę jedynie stwierdzić, że związek z zakompleksioną osobą jest szalenie trudny.Wręcz wyniszczający. Na nic zdają się wszelkie zapewnienia o miłości, zaangażowaniu, czy wierności. Mnie nie udało się przekonać o swoich uczuciach ani słowem, ani czynem. Każdy w miarę względny mężczyzna w moim otoczeniu był potencjalnym zagrożeniem.  Zwykła grzeczność w towarzystwie, czy urzędzie interpretowana była  jako moje umizgi i kokietowanie. Z czasem wszelkie wyjścia, czy spotkania towarzyskie przyprawiały mnie o ból głowy. Zanim gdziekolwiek wyszliśmy już się zastanawiałam z czego będzie afera.

7

Też myślę że chodzi o poczucie własnej wartości. Myślę że mogą to być bardziej doświadczenia z przeszłości, bo jeżeli chodzi o urodę to jest ona bardzo kobieca.

Staram się jej tłumaczyć wszystko na logikę, w 99% przypadków się ze mną zgadza, ale jak przychodzi co do czego to mówi że "ona widzi co innego".

8

Wiesz... to, że Twoja dziewczyna jest kobieca, może nawet dużo ładniejsza od innych kobiet o niczym nie przesądza, jeżeli ona sama siebie tak nie postrzega.  Pytałeś się jej dlaczego uważa, że nie jest dla Ciebie wystarczająco dobra ? Na bazie jakich doświadczeń życiowych podejrzewa, że nie jesteś z nią szczery ?

9 Ostatnio edytowany przez GrigoriPek (2015-07-20 08:27:02)

Pytałem o wiele rzeczy, ona uważa że nie podoba mi się jej ciało, że mnie nie podnieca, że się muszę zmuszać do tego żeby ją dotykać itp. Kiedy pytam dlaczego tak myśli, to nie potrafi odpowiedzieć. W przeszłości zdarzyło mi się nie być z nią kilka razy do końca szczery jeżeli chodziło o moje poprzednie związki, wyjaśniliśmy sobie potem wszystko, walczyłem żeby odbudować jej zaufanie i wróciliśmy do siebie. Od tamtego czasu wszystko jest w porządku po za ciągle powracającym tematem tego że podobają mi się nastolatki, który niszczy nas związek. Być może to efekt tego że kiedyś nie byłem do końca szczery.

Ja jestem osobą silną psychicznie, bardzo optymistycznie nastawioną do życia, nie ma w moim słowniku "nie da się", "nie ma sensu" itp. Staram się zarażać moją dziewczynę tym żeby potrafiła cieszyć się z każdej rzeczy bo wtedy człowiek dużo łatwiej radzi sobie z przeciwnościami losu, jednak wygląda to tak że ona słucha, podziela moje zdanie a z drugiej strony akceptuje z góry to wszystko co los nam rzuca pod nogi.

Będę starał się ją przekonać żebyśmy się wybrali do psychologa albo razem albo osobno, chociaż będzie to pewnie trudne bo niedawno o tym wspomniałem to oburzyła się i powiedziała "To ja mam iść do psychologa?". Może jak porozmawia z kimś kto lepiej rozumie wszelkie mechanizmy zachodzące w człowieku to się wszystko zmieni na lepsze, tylko też mam obawy czy będzie potrafiła otworzyć się przed obcą osobą bo czasami ja muszę na siłę wyciągać z niej rzeczy które ją dręczą.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Brak zaufania i podejrzenia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024